Zumio I – review

06-09-2021

Oh, ik hou zo van Zumio. De Zumio I is het vierde Zumio model, en de vorige drie zijn allemaal al zo geweldig. Ik keek er enorm naar uit om te ontdekken wat voor nieuwe sensaties deze nieuwe Zumio mij zou brengen. Ik kreeg ‘m van Zumio zelf.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS-plastic(helemaal bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 8 standen (allemaal steady)
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 99 euro, hier te koop bij Loveware
Is ’t wat? Het is lekker, maar niet zo lekker als de andere Zumio’s

De verpakking en de inhoud

De zumio i voor de verpakking
De zumio i, de verpakkingen, het oplaadsysteem en de gebruiksaanwijzing.

Zoals altijd, is de verpakking van de Zumio gewoon hetzelfde als die van de andere modellen, alleen zie je nu natuurlijk een foto van de Zumio I op de voorkant. De buitenste doos is eigenlijk alleen een sleeve, met wat informatie over de toy op de achterkant. Daar in vind je een stevigere bewaardoos met daarop alleen het logo van Zumio.

In die doos vind je natuurlijk de Zumio I zelf, het oplaadbakje met oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing, een infoboekje en een beschermkapje. Op het USB-kabeltje staat ook het logo van Zumio, zulke details vind ik helemaal leuk. Normaal ook erg handig, maar deze lader is sowieso al heel herkenbaar, dus je hoeft je niet af te vragen waar die van is.

Mijn eerste indruk van de Zumio I

De zumio i naast een lipstick
De tip van de zumio i

Natuurlijk valt de kleur als eerste op. Ik zou de kleur als petrol omschrijven, een beetje blauw/groen. De eerste twee Zumio’s waren paars, de Zumio e zwart, dus ik vind dit wel een verrassende kleur. Ik vind het wel mooi.

Natuurlijk draait het vooral om de tip van de Zumio, het bovenkantje. De Spirotip, zoals ze die zelf noemen. De tip van de Zumio i ziet er uit als een heel klein lepeltje, wat weer echt anders is dan de tips van de andere Zumio’s, maar daar kom ik straks nog op terug.

Het handvat-deel van de Zumio I ziet er precies hetzelfde uit als die van de andere modellen. De knopjes zitten vrij hoog, dat deel van de sextoy is van siliconen. Wat wel een opvallende keuze is, want wanneer dit deel ook van ABS-plastic zou zijn, zou je elk glijmiddel kunnen gebruiken wat je maar wil. Maar nu kan je alleen waterbasisglijmiddel gebruiken, omdat siliconen meestal niet samen gaat met siliconenglijmiddel.

Er is een powerknopje, een knopje voor harder en een knopje voor zachter. Helemaal prima dus. De knopjes zijn ook goed te voelen en te herkennen als je ze niet ziet, en makkelijk in te drukken.

Het kapje wat je bij de Zumio krijgt, vind ik erg handig. Het steeltje aan de bovenkant is natuurlijk best een kwetsbaar punt, dus als je ‘m mee wilt nemen ergens heen, is het zeker fijn als je met dit kapje de tip kan beschermen.

De verschillen tussen de Zumio X, S, E en I

De zumio x, zumio e, zumio s en zumio i in mijn hand.
De tips van alle zumio's

Ik schreef eerder natuurlijk al reviews over de andere Zumio’s. Hier vind je mijn review over de Zumio X, kijk hier voor mijn  review over de Zumio S, en hier staat de review over de Zumio E.

Zoals ik al zei, hebben alle Zumio’s dus een andere tip. De Zumio X was de eerste Zumio. Deze heeft een lange tip, met aan de bovenkant een heel klein bolletje. De tip draait rondjes. De Zumio X geeft hele plaatselijke en heftige pinpointstimulatie. Je moet er een beetje voorzichtig mee doen, want het kan vrij snel wat te heftig voelen.

De Zumio S kwam daarna. Ook deze heeft een ronddraaiende tip. De tip is kort en er zit een laagje siliconen om het bolletje. Hierdoor wordt de druk iets meer verspreid en dat geeft een iets minder heftig gevoel. Zelf vind ik het alsnog heel intens voelen. Ik vind ‘m ook wat makkelijker in gebruik, juist omdat ‘ie wat zachter is. Dit is mijn favoriete Zumio.

De Zumio E heeft een wat langere tip die niet in een rondje draait, maar in een ellips. De tip is wat gebogen en het bolletje is ook wat platter. De tip is gemaakt van metaal. Qua gevoel heb ik het idee dat ‘ie een beetje tussen de X en de S in zit.

De Zumio I heeft ook een tip die elliptisch draait. De tip is kort en gebogen en ziet er een beetje uit als een klein lepeltje. Hierdoor wordt de druk meer verspreid en geeft het een wat minder intens gevoel.

De test van de Zumio I

De zumio i naast een flesje sliquid glijmiddel
De zumio s en i in mijn hand, met de beschermkapjes er overheen.

Tot nu toe vond ik alle Zumio’s fijn, dus ik was super benieuwd naar deze nieuwste Zumio. Pinpoint stimulatie voelt best wel intens omdat zo’n klein gebied gestimuleerd wordt. Het is dus echt verstandig om voldoende en goed (waterbasis)glijmiddel te gebruiken.

Met hoge verwachtingen begon ik met testen, maar al snel was ik toch wat teleurgesteld. Deze Zumio I voelt echt heel anders dan de andere Zumio’s. Ik kon het gevoel niet zo goed plaatsen. Ik ben echt enorm fan van pinpointstimulatie, en dat is wel wat de Zumio I geeft, natuurlijk. Maar toch deed het me niet zoveel als de andere Zumio’s. De stimulatie is echt een heel stuk minder intens. Meestal dan. Want soms voelde het ineens heel goed, maar dan zakte dat gevoel ook weer weg.

Eigenlijk was ik blij dat ik de Zumio al een tijdje in huis had, terwijl hij nog niet te koop was. Want ik kwam er maar niet uit wat ik nu van deze pinpoint stimulator vond. En eerlijk gezegd, ben ik daar nog steeds niet helemaal zeker over.

Ik kan er niet goed de vinger op leggen wat het nu is waarom deze Zumio het niet voor me doet. Sowieso is het natuurlijk best lastig om te omschrijven hoe zo’n Zumio nou precies voelt. En dan heb je ook nog eens vier modellen, met meestal vrij subtiele verschillen. Maar deze Zumio I is gewoon geen match met mijn clitoris. Ik vind de stimulatie veel minder intens dan die van de andere Zumio’s. Ik wil meer, maar dat gebeurt maar niet. Als ik ‘m harder zet, ervaar ik nog steeds niet echt de stimulatie waar ik naar op zoek ben.

Wanneer je pinpoint stimulatie wel lekker vindt, maar ook snel als te heftig ervaart, denk ik dat deze Zumio I juist wel iets voor jou is. Het is verder een prima sextoy, alleen ieder lichaam is anders en vindt andere dingen lekker. En ik ben niet zo’n fan van deze versie. Maar ik denk dat het alleen maar goed is dat er verschillende versies zijn, zodat er juist voor iedereen wat bij zit.

Conclusie

De Zumio I en ik zijn geen match. Ik was daar verbaasd over, omdat ik erg hou van pinpoint stimulatie en ik de andere Zumio’s echt awesome vind. Maar de Zumio I geeft duidelijk minder heftige stimulatie, en ik hou nu eenmaal van heftig. Dus wanneer je juist zoek naar pinpoint stimulatie die minder intens voelt, moet je zeker deze Zumio I hebben. En anders kan je beter gaan voor de X, S of E!

Je kan de Zumio I hier bestellen bij Loveware voor 99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

 1. Als grote fan van Zumio heb ik hem gelijk gekocht.
  Hij is inderdaad ‘anders’ dan de vorige 3 door de vorm, ‘minder pinpoint’.
  Het voelt minder ‘precies’, maar anderzijds heb ik bij deze niet de neiging om hem ‘harder tegen te drukken’.

  Bij mij blijft de X de favoriet, maar ik vind het zalig om af te wisselen tussen de versies 🙂

  Het zou leuk zijn moesten ze overstappen naar 1 basis en dan verschillende opzetkopjes. En dat die kopjes dan minder gemakkelijk afbreken. Ik heb er intussen al 2 gebroken, gelukkig op het moment dat ze (de motor) aan vervanging toe waren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.