Zentoy Premium Vibrator

01-07-2018

Sextoy review by Tess: Zentoy Premium Vibrator

Toen ik de Zentoy in de shop van Easytoys zag, vond ik ‘m er gelijk tof uitzien. En toen ik de omschrijving las, werd ik helemaal enthousiast. Een vibrator met balletjes er in, geïnspireerd door yoga en meditatie. Dit wilde ik proberen! Gelukkig vond Megan van Easytoys dat ook een goed idee en stuurde ze me er één op in ruil voor mijn review.

De Zentoy verpakking

Zentoy premium vibrator Zentoy premium vibrator

Zentoy is geen goedkope vibrator, hij kost 139,95. Bij zo’n duur seksspeeltje zijn mijn verwachtingen ook wel hoog gespannen. Dus toen ik de doos zag waar hij in zat, was ik een beetje in de war. Ik bedoel, minimalistisch design kan best hip zijn, maar dit was wel heel mimimaal. Gewoon een witte doos met daarop een golfje, dat denk ik het logo van Zentoy is. Op de achterkant van de doos vind je best wel veel tekst. Het begint met ‘The art of female orgasm’. Als ik zoiets lees, ga ik eigenlijk automatisch rollen met mijn ogen. Ja, een orgasme is super lekker. Ja, je kan er ook vast iets met kunst mee doen. Maar dit is gewoon een vibrator hoor. En sowieso, misschien kan een man hier ook wel heel lekker me klaarkomen.

Toen ik verder las: ‘Zenball. When vibes meet kegel alls for unique clitoral touch. Oké, dus er zitten balletjes in de vibrator. En omdat ik eerder al eens een dildo van FunFactory testte met ook balletjes in de binnenkant, wist ik al dat dat heel lekker kon voelen. Maar, tegen je clitoris? Daar kon ik me dan weer vrij weinig bij voorstellen. Dus, ik denk dat we kunnen concluderen dat de verpakking me niet aansprak.

In de verpakking zit een donker grijs hoesje van een apart materiaal. Foam of schuimrubber of iets zou ik het denk ik noemen. Met drukknoopjes zit het dicht en daar zit dan de Zentoy vibrator in. En het oplaadkabeltje, een gebruiksaanwijzing en een brilpoetsdoekje. Of eh, microvezel schoonmaakdoekje bedoel ik natuurlijk. Ik heb alleen geen idee waarvoor ik zo’n doekje nodig zou hebben om mijn vibrator schoon te maken. Dus ik heb nu een doekje met daarop ‘Zentoy’ als brilpoetsdoekje in mijn tas. Super handig!

Oplader en looks van de Zentoy

Zentoy premium vibrator Zentoy premium vibrator

Ik besloot mijn Zentoy vibrator gelijk maar op te laden. De lader zag er ook al zo apart uit. Ik ben magneetladers wel gewend, maar zo’n kleine magneetlader had ik nog niet eerder gezien. Ik legde ‘m op een veilig plekje neer, waar ik zeker wist dat ‘ie gewoon stil zou blijven liggen en er ook geen kat langs zou lopen, want heel stevig klikt zo’n klein magneetje natuurlijk niet vast.

De Zentoy zelf ziet er wel mooi uit. De toy zelf is van siliconen en dat voelt heel fijn en is ook helemal veilig voor je lichaam. Het onderste bolletje, waar ook het knopje zit, is van ABS plastic. Naast het knopje zit nog een lampje in de vorm van een glimlach.

Tot nu toe viel het me allemaal erg tegen. Een seksspeeltje van bijna 140 euro in een super simpele verpakking, met een magneetlader die niet stevig zit en één knopje op de vibrator. Nog niet echt dingen waar ik enthousiast van wordt. Maar, je weet het nooit, dus ik was alsnog erg nieuwsgierig om deze vibrator uit te proberen.

Als ik met de Zentoy vibrator schud, voel ik inderdaad iets rammelen. Volgens de omschrijving zouden er meerdere (verzwaarde) balletjes binnen in zitten. Maar als ik schud, lijkt het alsof ik er maar één voel.

Zentoy app

Zentoy premium vibrator Zentoy premium vibrator

Je kan de Zentoy ook gebruiken met de Zentoy app. De Zentoy heeft ruimte voor 9 vibratiestandjes, maar er zijn er maar 4 voorgeprogrammeerd. Je kan in de app zelf een vibratiepatroon tekenen, deze opslaan en dan uploaden naar jouw Zentoy vibrator. Dat vind ik wel echt een leuke feature. Verder vind ik de app niet zo interessant. Hij connect met bluetooth, maar je kan niet nog connecten met een partner, zoals bij bijvoorbeeld We-Vibe kan. Het enige dat je in de app kan doen is dus zelf patronen tekenen en de patronen die daar staan gebruiken.

De test

Zentoy premium vibrator Zentoy premium vibrator

Eindelijk was het dan tijd om de Zentoy echt te gaan testen. Ik verheugde me op de verzwaarde balletjes (of balletje, geen idee of het er nu één is of toch meer). Maar helaas viel ook dit in het gebruik wat tegen. Ja, ik voelde het balletje wel heen en weer bewegen, maar het was niet zo intens als ik verwacht had. Of wat ik gewend was van de FunFactory Bouncer. De vibraties vond ik ook niet zo indrukwekkend. Ze zijn wel oké, maar voor 139,95 verwacht ik echt meer dan ‘wel oké’.

De vorm van de Zentoy vind ik wel lekker. Als ik de toy heen en weer beweeg in mijn vagina voelen die bobbels lekker stimulerend. Net zoals elke andere dildo of vibrator met bobbels dat doet. De vibrator is wat flexibel, daardoor kan hij ook wel bij mijn G-spot. En dat is ook best lekker.

Erg gemiddeld

Zentoy premium vibrator Zentoy premium vibrator

Maar verder dan ‘wel oké’ en ‘best lekker’ kom ik echt niet. Ik kan best klaarkomen met deze Zentoy hoor. Maar niet super makkelijk. Deze sextoy voldoet gewoon echt niet aan mijn verwachtingen. Door de omschrijving en de prijs verwachtte ik echt iets speciaals, maar dat is het gewoon niet. Als deze vibrator nou gewoon rond de 50 euro kostte, vond ik het een prima ding. Leuk met die app dat je je eigen patronen kan uploaden! Maar voor deze prijs, nee.

Met het schoonmaken van de toy merkte ik ook nog dat hij aan de onderkant een riggeltje heeft. Waar het siliconen stopt en het plastic begint, daar zit gewoon echt een diep randje. Waar van alles tussen kan gaan zitten na gebruik. Dat wil je niet. Dat wil je nooit. En zeker niet bij je (te) dure vibrator. Super irritant.

In de productomschrijving staat: “De vibrator is gemaakt van hoogwaardig siliconen dat zacht, veilig en vriendelijk voor huid en intieme zones is. De toy heeft een gemiddelde lengte en een totale diameter van 3,6 cm. Dit maakt de vibrator geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar een speciale vibrator.”  Dus, je krijgt een sextoy met gemiddelde lengte en ook een gemiddelde diameter. Niet zo heel speciaal dus. En dat is precies wat deze sextoy is: niet zo heel speciaal.
Wat deze vibrator met meditatie en yoga te maken heeft, ben ik nog steeds niet achter. Ik voel me verre van zen na het testen in elk geval.

Conclusie

De Zentoy Premium Vibrator zou best een leuk seksspeeltje zijn, als de prijs rond de 50 euro zou liggen. Maar voor wat je krijgt, vind ik ‘m gewoon echt veel te duur. Verder dan best lekker komt ‘ie gewoon niet. Het enige speciale is dat je zelfgemaakte vibratiepatronen kan uploaden naar je vibrator, dat is echt wel koel. Maar dat compenseert niet voor de rest. Voor mij is dit ‘m gewoon niet.

Je kan de Zentoy Premium Vibrator hier bestellen bij Easytoys voor €139,95. 

Voor datzelfde bedrag kan je ook een geweldige Doxy 3 kopen, of zo’n fijne Bouncer Dildo én een lekkere Satisfyer Penguin en dan heb je zelfs nog wat geld over voor een flesje glijmiddel. Dus, het is maar net wat je wilt.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.