Zalo Hero

01-07-2019

Sextoy review by Tess: Zalo Hero

Laatst kreeg ik een berichtje over de Zalo Hero, ik had er eerder nog niet van gehoord, maar al snel was ik geïntrigeerd. Gelukkig kreeg ik een exemplaar in ruil voor mijn review, zodat ik mijn eigen nieuwsgierigheid kon bevredigen en jou weer kan voorzien van een (hopelijk) interessante review.

Say what?

Zalo hero Zalo hero

In dat berichtje wat ik kreeg, stond dus de productomschrijving van de Zalo Hero: “Specifiek ontworpen om het gevoelige gebied van de clitoris te verwennen en te prikkelen, gebruikt HERO de gepatenteerde PulseWave-technologie van ZALO om een slingerbreedte tot 30 mm en een swingfrequentie van maximaal 75 keer per seconde te bereiken, wat unieke sensaties oproept die zijn ontworpen voor een gedenkwaardig oraal te imiteren sekssessie.”
Dus. Ik was vrij clueless. Slingerbreedte, swingfrequentie, Pulsewave? Klinkt allemaal super grappig, maar wat het is?

PulseWave

Zalo hero Zalo hero

In de eerste instantie dacht ik dat PulseWave iets met luchtdruk te maken had, maar dat kon ik niet helemaal plaatsen bij hoe de Zalo Hero er uit ziet. Later bedacht ik dat de Zalo Queen, waar ik eerder een review over schreef, ook een PulseWave vibrator is. Dus ik denk dat PulseWave een zelfbedachte naam is voor oscilleren. Dus dat de bovenkant van de toy eigenlijk heen en weer schudt in plaats van gewoon vibreert. Lijkt op elkaar, maar het is toch net anders. Maar de Zalo Hero is wel echt totaal anders dan de Zalo Queen. Dus ik vind het best verwarrend om daar dezelfde benaming voor te gebruiken.

De verpakking en inhoud

Zalo hero Zalo hero

Net zoals de Zalo Queen, zit ook de Zalo Hero in een mooie stevige doos met een soort oud-Egyptische print. In goud natuurlijk. Het ziet er echt wel mooi uit en ook als je de doos open doet, heeft het een luxe uitstraling. De toy is voorzien van een soort sierbandje, met het logo van Zalo er op. Dan heb je nog een apart doosje, met ook weer gouden opdruk. In dat doosje vind je een mooi bewaarzakje, het magnetische USB-oplaadkabeltje (met ook het logo er op), een gebruiksaanwijzing, een garantiekaartje en twee zakjes glijmiddel (ook weer netjes in een hoesje). Het ziet er allemaal super uit. Het glijmiddel kan ik je overigens niet aanraden, want daar zit glycerine in en dat kan irritaties van de vagina opleveren.

Glijmiddel

Zalo hero Zalo hero

Ik kreeg een flesje Sliquid Swirl Green Apple bij de Zalo Hero. Dat is wel heel fijn glijmiddel, met een lekker smaakje. En het kleurt zo leuk bij de groene Hero! Omdat ik zelf helaas een rare allergie heb en niet tegen aroma’s kan, heb ik gewoon mijn eigen favoriete glijmiddel, Sliquid Sizzle, bij deze sekstoy gebruikt.

De twee functies van de Zalo Hero

Zalo hero Zalo hero

De Zalo Hero heeft twee kanten en ook twee functies, De wat dikkere kant is een vibrator. Die kan in vier standjes vibreren. Twee steady standjes en twee pulserende standjes. De andere kant van de Hero schudt dus heen en weer. Of zwiept heen en weer, dat past eigenlijk beter. De top is super flexibel en zodra je ‘m aanzet, begint ‘ie te zwiepen. Dat kan ‘ie in vier snelheden. De Hero heeft twee knopjes, voor elke functie dus één.

De Test

Zalo hero Zalo hero

Ik gebruikte eerst het knopje boven het oplaadpunt. Dat is het knopje voor de vibratorkant. Door de vibraties, begint ook de andere kant al wat heen en weer te zwiepen. Ik was eerst even in de war, maar de vibraties worden dus gewoon doorgegeven. De vibrator begint in het zachtste steady standje, dan een zacht pulserend standje, dan een harder steady standje en dan hetzelfde pulserende standje als eerst, maar dan harder. Best wel een aparte volgorde dus. De vibraties zijn oké. Niet super indrukwekkend maar ook zeker niet slecht. De vorm van de vibrator vind ik wel heel fijn. De vibrator heeft een puntvorm aan het uiteinde, waardoor je best wel gericht een klein gebied kan stimuleren. Dat vind ik altijd het lekkerst. Maar je kan ook de bovenkant gebruiken om een wat groter stuk te stimuleren.

De PulseWave functie

Maar, waar het natuurlijk om gaat bij deze Zalo Hero, is de andere kant. De flexibele, zwiepende top. De PulseWave actie! Als ik op het knopje onder het diamantje druk, schrik ik gelijk een beetje van het geluid. Het is niet heel hard, maar wel duidelijk aanwezig. Hij is wel duidelijk lawaaiiger dan de gemiddelde sextoy. Bij het eerste standje zwiept de Hero nog best lief, maar bij standje drie en vier ziet het er toch wel echt indrukwekkend uit. Een beetje eng misschien, want de slag die hij maakt is echt wel groot dan. Op mijn vingers voelt het al heftig.

Niet voor pussies

Zalo hero Zalo hero

Tegen mijn clitoris voelt standje één al heftig. Dit is echt serious business. Deze Zalo Hero is niet voor pussies. Of nou ja, eigenlijk juist wel dus. Maar voor mensen met een gevoelige clitoris en vulva zou dit denk ik echt wel too much zijn. Mijn clitoris is wel heel wat gewend en ik hou ook echt wel van heftige stimulatie, maar wow, dit is wel even wennen.

Het gevoel wat de PulseWave top van de Zalo me geeft, vind ik wel echt lekker. Tenminste, ik moet wel goed uitkijken hoe ik ‘m vast hou, want een net iets verkeerde draai kan een pijnlijk gevoel geven. Echt even opletten en voorzichtig proberen dus. Maar als ‘ie dan mijn clitoris raakt, of tegen mijn clitoris zwiept, maar dat klinkt zo nasty, dan vind ik het wel echt heel lekker. En super intens. Het doet me nooit aan orale seks denken, zoals de productomschrijving beloofde, maar dat vind ik niet erg. Het hoeft van mij niet per se op iets te lijken, als het maar lekker is. En dat is het.

Anders dan de Zumio

Zalo hero Zalo herov

Ik dacht dat deze Zalo Hero vergelijkbaar zou zijn met de Zumio, zeker omdat de top van de Hero van de zijkant gezien zo op de top van de Zumio lijkt en omdat ze allebei oscilleren. Maar dit is toch wel echt een ander gevoel. De uitslag (of slagwijdte) van de Zumio is echt véél kleiner dan die van de Hero. En de Hero heeft ook een flapje en niet zo’n smalle top natuurlijk. Ik vind de Zumio wat makkelijker, zeker de Zumio S. De top is makkelijk te plaatsen en ik hoef niet voorzichtig te zijn. Bij de Zalo Hero moet ik wel voorzichtig zijn, want een verkeerde beweging kan me pijn in mijn clitoris opleveren. En daar zit ik nou net niet op te wachten tijdens het masturberen. Wat ook nog een ding is, is dat ik echt vaak per ongeluk het verkeerde knopje indrukte. Als ik met de ene kant bezig was, drukte ik regelmatig per ongeluk het knopje aan de andere kant in. Dat was wel irritant.

Nieuwe ervaring

Zalo hero Zalo hero

Dit is echt weer een hele nieuwe ervaring en ik heb er wel heel erg van genoten. De orgasmes waren echt heel intens, maar deze hele toy is gewoon super intens. Of nou ja, de vibrator kant niet zo heel erg. Ik vond het ook leuk om eerst de vibrator te gebruiken, als opwarming, en dan daarna door te gaan met de PulseWave kant. De Hero ligt ook echt heel lekker in de hand en sluit ook fijn aan bij mijn vulva.

Conclusie

De Zalo Hero is echt een super heftige toy. Als je houdt van super sterke stimulatie van je clitoris, dan is deze toy zeker wat voor jou. Als je juist een gevoelige clitoris hebt, zou ik ‘m overslaan. De vibrator kant is oké. Fijne vorm, de vibraties zijn gemiddeld. De PulseWave kant is enorm heftig. De top zwiept heel hard en heeft een grote slagwijdte, zeker in de hardste twee standjes. De Hero is lekker multifunctioneel, maar voor veel mensen denk ik een beetje te heftig.

Je kan de Zalo Hero hier bestellen voor 83 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.