Zalo Bess – Pinpoint vibrator review

05-04-2021

Ik ben een vrouw met een missie. Het is namelijk zo dat ik alle pinpoint vibrators wil testen. Of beter gezegd, alle Zumio look-a-likes. Ik ben groot fan van de Zumio. Pinpoint stimulatie is echt de bom, en blijkbaar heeft sextoyland dat ook door, want er verschijnen steeds meer pinpoint vibrators op de markt. En die wil ik allemaal testen! Van Rimba kreeg ik de Zalo Bess, misschien wel de chicste Zumio look-a-like die ik gezien heb.

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS plastic, helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja
Standjes: 8 standjes waarvan 3 steady
Waterproof: Nee
Verkoopprijs: 98,95 euro, hier te koop bij Bol.com
Is ’t wat? Hij voelt lekker, maar…

De verpakking en de inhoud

De zalo bess staat tegen de verpakking. Die is zwart en heeft een shiny gouden lijnen tekening. De binnenkant van de verpakking, je ziet de zalo bess en de opzetstukjes. En een apart doosje met de naam van de toy.

Love it or hate it, maar de verpakkingen van Zalo zijn wel echt super origineel. Ik zag nog niet eerder een sextoy verpakking die zo weinig met sextoys te maken had. Behalve bij de andere Zalo toys dan, hè. Een soort oud Egyptisch tafereeltje, in mooie gouden lijntjes. Het past wel bij de stijl van de toy, dat wel, maar verder heb je zo aan de doos te zien niet echt een idee van wat je koopt.

Op de achterkant van de verpakking vind je wel wat informatie over de toy. De doos opent als een boek, en dan zie je eindelijk de sextoy liggen. En twee opzetstukjes, want het derde opzetstukje zit al op de Zalo Bess.

Verder zit er in de doos nog een klein doosje, met daarin een zilvergrijs opbergzakje, een USB-oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing en een garantiekaartje.

Mijn eerste indruk van de Zalo Bess

De zalo bess naast een lipstick De zalo bess, het oplaadkabeltje, het bewaarzakje, de opzetstukjes, het garantiekaartje en het extra doosje.

Ik zei het net al, maar deze Zalo Bess ziet er wel echt chic uit. Ik kreeg een zwarte, maar hij is er ook in heel mooi smaragdgroen, en in het robijnrood. Bij alle kleuren is de bovenkant van deze pinpoint vibrator goud. Het bovenkantje heeft ook een heel tof reliëf patroontje, wat helemaal past bij dat oud-Egyptische stijltje. Ik vind het leuk!

De Zalo Bess heeft twee knopjes en is dus best wel makkelijk te bedienen. Verder heeft ‘ie dus drie opzetstukjes. Het opzetstukje wat er al op zit, is een zwart siliconen bolletje. Heel simpel en ik denk dat die ik best wel fijn ga vinden. Maar die andere twee opzetstukjes zijn een stuk aparter. Iets wat er uit ziet als een soort gekke bloem en iets wat er uit ziet als een kromme vinger. Ik heb daar een beetje mijn twijfels over, maar wie weet verrassen ze me.

De Test van de Zalo Bess

De zalo bess in mijn hand, ik hou de top tegen een witte roos. De zalo bess ligt op de verpakking

Komt ze weer met haar glijmiddel-praatje hoor. Maar zeker bij pinpointstimulatie is het echt belangrijk om glijmiddel te gebruiken, als je je clitoris lief vindt tenminste. Ga lekker voor Pjur Woman Nude of iets van Sliquid, want dan irriteer je je vagina ook niet met slechte ingrediënten.

Opzetstukjes zijn natuurlijk best interessant, maar ik was het meest benieuwd naar hoe de Zalo Bess zelf zou voelen. Dus ik begon mijn test zonder opzetstukje, gewoon met het gouden steeltje. Het eerste standje voelde al best lekker. De vibraties waren nog vrij zacht, maar bij pinpoint stimulatie voelt het al best snel vrij intens. Maar zoals je misschien weet, hou ik wel van heftige stimulatie, dus ik klikte snel door naar het volgende standje.

Tot mijn verbazing was dit een patroon. Shit, zeg, wat een tegenvaller. Eén steady standje, dat is écht te weinig. Teleurgesteld klikte ik door, en kwam toch weer uit bij een steady standje. Dit moest onderzocht worden! De standjes zijn als volgt: steady – patroon – steady- patroon – patroon – steady – patroon – patroon. En even hè, serieuze vraag: wie wil dit? Niemand toch? Nee, dat dacht ik ook. Wie, maar echt, wíe, verzint zoiets?

Normaalgesproken lukt tellen mij best goed hoor, maar als ik aan het masturberen ben, vind ik het soms al lastig om te onthouden in welk standje ik ook alweer bezig was. Ik klik dan regelmatig een keer teveel en beland dan ineens bij een patroon. Wat ik over het algemeen niet wil, want yay steady standjes. Normale vibrators hebben eerst de steady standjes (meestal drie) en daarná pas de patronen. Dat is ook logisch. Dit, Zalo, is niet logisch. Dit is gewoon vervelend. Het voelt als een stom grapje. Maar oké, voor the sake of de rest van de review, laat ik het hier bij. Oké, nee, bijna dan, deze volgorde van standjes is gewoon écht ZO stom! Nog stommer dan die 50 Shades of Grey vibrator die begon met het hardste steady standje, dan het medium steady standje en dan het zachte steady standje. Zelfs dat was nog beter dan dit! Oké, nu verder naar de rest van mijn review.

De Test van de Zalo Bess, poging 2

De zalo bess naast een flesje sliquid sassy De zalo bess naast de zumio

Mijn voorkeur ging uit naar het derde steady standje, oftewel standje zes. (Je zou mijn eyeroll hierbij moeten zien.) En los van mijn irritatie, dit standje voelt wel écht heel lekker. Het deed me bijna mijn irritatie vergeten zelfs. Natuurlijk voelt het wel anders dan de Zumio. Eerlijk gezegd begint het besef wel te komen dat geen enkele Zumio look-a-like het gaat halen bij de Zumio, maar alsnog, deze Zalo Bess voelt héél goed.

En wat ik ook leuk vond, is dat je met de Zalo Bess iets meer kan ‘duwen’. Sommige mensen vinden het bij vibrators heel fijn om er mee te duwen. Ik heb zelf niet per se deze voorkeur, maar vind dat soms wel fijn voelen. Met de meeste pinpoint stimulators kan je dat niet doen, omdat het dan juist minder intens wordt. En het duwen wordt over het algemeen gedaan om juist meer intensiteit te creëren. Pinpointvibrators moet je over het algemeen juist eigenlijk net naast het plekje houden wat je wilt stimuleren. Maar niet de Bess! Je kan gewoon wat meer kracht zetten met de Bess en dan gaat het nóg lekkerder voelen! Ik hou er van!

De opzetstukjes van de Zalo Bess

Het g-spot opzetstukje op de zalo. Het ligt in mijn hand en je ziet dat het echt neit groter is dan mijn vinger. Het bloemige opzetstukje van de zalo bess

Natuurlijk moesten de opzetstukjes ook getest worden. Het ronde bolletje is best lekker. Het dempt de stimulatie een klein beetje. Het voelt ook echt wat ‘ronder’ met dit opzetstukje. Best wel lekker, maar ik ga zelf liever voor meer intensiteit. Maar dit bolletje zou ik zeker wel nog een keer gebruiken, al is het alleen maar om mee te beginnen. Als ik ‘m nog heb dan, want dit is natuurlijk echt een dingetje wat je zo kwijt bent.

Dan de bloem, zoals ik ‘m genoemd heb. Al kwam de associatie met een kwal ook wel naar boven toen ik ‘m aan het gebruiken was. Wat een vervelend ding is dit! Het is gemaakt van siliconen, maar wel vrij stevig siliconen. Die sprietjes voelen op mijn vinger gewoon al niet eens fijn. Kan je nagaan als ze gaan trillen en mijn clitoris aanraken. Het was gewoon niet fijn. Ik vond echt niks fijn hier aan. Ik begrijp ook niet zo goed hoe je dit opzetstukje moet gebruiken, want in het hart van de bloem zitten ook nog sprietjes, maar dit deel raakt echt niks van mijn vulva. En die sprietjes voelen gewoon prikkerig. Als ze zachter, meer flexibel, waren geweest, was het misschien wel lekker om het als een soort kwastje over mijn vulva te bewegen. Maar nu kon ik niks verzinnen wat lekker voelde met dit opzetstukje.

Het derde opzetstuk schuift helemaal over het gouden deel van de toy heen. Ik denk dat het de bedoeling is dat je dit opzetstukje dan inbrengt in de vagina en je G-spot stimuleert. Maar dat voelde zo niet lekker, dat ik daar toch mijn twijfels over heb. Mijn G-spot is echt heel makkelijk, ik zeg soms voor de grap wel eens dat ik al squirtend klaarkom als je naar mijn G-spot wijst. Zo extreem is het natuurlijk niet, maar mijn G-spot heeft echt niet veel nodig. Dus als mijn G-spot niks kan met een G-spot stimulator, dan weet je dat het ook echt niks is. De vibraties voelen ook best wel vreemd, door dit opzetstukje heen. En het ding doet verder qua vorm ook niks voor me. Ik wilde er ook niet te hard mee bewegen, want dat iele gouden steeltje zit er natuurlijk ook nog binnen in. Geen aanrader dus dit opzetstukje.

De achterkant van de Zalo Bess

De achterkant van de zalo bess De zalo bess staat tussen de opengeklapte verpakking. Je ziet hier ook de top van de toy, zonder opzetstukje.

Nog een extraatje! De achterkant, of eigenlijk het handvat van de Zalo Bess, kan je ook gebruiken als vibrator. Het is wel een klein vibratortje, want je kan ‘m natuurlijk niet te ver inbrengen, want je hebt ook nog knopjes en een magneetpunt voor de oplader. In dit deel van de Bess zit ook een eigen motor. De vibraties zijn redelijk. Het kan allemaal wel hoor, maar om nou te zeggen dat dit echt een super extra functie is, nee. Het is daar net een beetje te onhandig voor allemaal. Maar als je nog geen ander seksspeeltje hebt, is het wel fijn dat je deze dus ook inwendig kan gebruiken, mocht je dat eens willen proberen.

Conclusie

De pinpointstimualtie van de Zalo Bess voelt echt heel lekker. Dit is de eerste pinpoint vibrator die ook goed reageert op iets meer druk, dat vind ik heel tof. Ik denk dat we nu ook officieel kunnen vaststellen dat opzetstukjes op zulke pinpointvibrators niet werken. Deze waren wel echt extra slecht.

De volgorde van de standjes is ook echt heel vreemd. Maar als je je daar overheen zet, heb je dus wel echt een lekkere, en mooie, pinpoint vibrator.

Je kan de Zalo Bess hier bestellen op Bol.com voor 98,95 euro 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Ik twijfel als Zumio-liefhebber of ik deze zou kopen. Doordat hij bij meer druk toch nog steeds goed stimuleert (waarbij dit bij Zumio afneemt bij druk) overweeg ik hem.
    Ik vind het Egypte-thema ook heel mooi.

    Antwoord
  2. Ik begin nu toch ook steeds nieuwsgieriger te worden naar pinpoint stimulatie😉

    Mooi speeltje is het ook. En die doos. ..wauw, ik hou er ook van hoor 💖

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.