You2Toys Siliconen Dilator Set | Dilator Review

02-03-2022

Met de review van de You2Toys Siliconen Dilator Set ga ik verder met mijn voornemen om mensen meer te vertellen over sounds (dilators) en sounding (het gebruik van dilators). Easytoys was zo aardig mij de You2Toys Siliconen Dilator Set op te sturen in ruil voor een eerlijke review.

SPECS

  • Materiaal: Siliconen
  • Bodysafe? Ja
  • Kleur: Blauw
  • Lengte: 16,5 cm (Small), 16,7 cm (Medium), 16,9cm (Large)
  • Max diameter: 70mm (Small), 90mm (Medium), 120mm (Large)
  • Prijs: € 19,99 bij Easytoys

Dilators

In mijn review over de Rimba Dilatorset kun je lezen over wat je allemaal met dilators kan. Ik kan jullie daar natuurlijk iedere keer mee vervelen (of heet dat onderwijzen?), maar klik even op de link naar die review en lees je daar even bij mocht je dat nog niet weten, of je kennis willen opfrissen.

Metalen vs. Siliconen Dilators

Met het testen van de You2Toys Siliconen Dilator Set gebruik ik zelf ook voor het eerst sounds die niet van staal zijn. Er wordt vaak gezegd dat voor een beginner Siliconen fijner is omdat dat wat “zachter” is dan bijvoorbeeld metaal.

Naar mijn mening klopt dat niet helemaal. Want hoewel siliconen zachter is, dat staat buiten kijf, heeft het ook de eigenschap dat het veel stroever is dan een glad materiaal als staal. En juist die gladheid is denk ik wenselijk voor iemand die begint met sounding.

You2Toys Siliconen Dilator Set

In de basis zijn sounds eigenlijk heel simpel, er zit geen motor in, het kan geen kunstjes, het is (meestal) een ronde lange staaf van een enigszins stevig materiaal dat je kan inbrengen in je urinebuis.

Dat feit maakt het reviewen en omschrijven van sounds misschien iets korter en meer summier dan je normaal van mij gewend bent. Maar ja, ik kan er natuurlijk letterlijk ook niet meer van maken.

In het geval van de You2Toys Siliconen Dilator Set betreft het een set van 3 sounds die elk een andere maat hebben.

Alle sounds zijn gemaakt van basic blauw silicone, maar hebben wel een naadloos ontwerp en specifiek goed afgeronde uiteinden zodat je ze “comfortabel” kan inbrengen.

You2Toys Siliconen Dilator Set in de doos

Je krijgt de You2Toys Siliconen Dilator Set niet in een doos, en ook niet in een mooi etui. Wel krijg je ze in een plastic blisterverpakking, je weet wel, net zoals je vroeger een schaar kocht en die in zo’n hard plastic ding zat.

Verder zit er een kartonnen achterkantje bij waar twee naakte mensen heel moeilijk naar de tepel van de afgebeelde eigenaar van borsten staan te kijken. Ik heb geen idee wat dat met sounding te maken heeft, het is wel heel erg old school sextoyverpakking, het maakt mij dus best nostalgisch.

Verder zit er een handleiding bij, en that’s it.

You2toys siliconen dilator set

You2Toys Siliconen Dilator Set getest

Zoals ik al zei, mijn eerste keer aan de gang met sounding met silicone sounds, dus ik wilde mij toch even inlezen.

Waar beter dan in de handleiding die in de blister samen met de You2Toys Siliconen Dilator Set zit?

Nou duidelijk niet dus. De handleiding die je krijgt is namelijk een handleiding die is gemaakt om de kosten voor You2Toys te drukken.

Zo begint de handleiding met een relaas over het gebruik van de juiste batterijen in je toy, over hoe ze misschien wel of misschien niet waterdicht zijn, en dat je soms even moet checken of de afstandsbediening ook binnen bereik is.

Pas een groot aantal alinea’s verder staat er een stukje over sounds, over hoe je ze moet ontsmetten en hoe ze niet voor medisch gebruik zijn, en allerlei andere termen die niet gemaakt zijn om jou te informeren, maar vooral om te voorkomen dat je You2Toys een proces aan doet omdat je dacht dat ze misschien inderdaad goed inzetbaar waren bij de afdeling Urologie van een ziekenhuis.

Ik haat dat. Ik vind dat niet gebruiksvriendelijk en lui.

Gelukkig weet ik door genoeg ervaring genoeg van sounding om de basisprincipes in acht te nemen en ga ik er van uit dat ik weet wat ik moet doen.

Althans, meestal. Ik kreeg ook een aantal verpakkingen met Hydrotouch steriel glijmiddel van Easytoys.

En blijkbaar kan ik niet zo goed met glijmiddel uit een injectiespuit, want zoals je misschien op twitter hebt gelezen ging het niet helemaal lekker. (en wil je weten wat, dan moet je echt ff op het twitterlinkje klikken)

Toen ik alles WEL voor elkaar had, dus Sounds schoongemaakt VOOR gebruik, glijmiddel klaargelegd, alles zo schoon mogelijk etc., kon ik eindelijk mijn eerste siliconen sound naar binnen schuiven.

En ik moet zeggen, ik vond het niet zo heel prettig. Zoals je al kon lezen in mijn stukje over metaal vs. Silicone voelen deze sounds veel stroever aan.

Niet dat het onaangenaam is, dat zeker niet, en na verdere gewenning was het ook allemaal echt wel lekker. Maar toch, mijn voorkeur gaat uit naar metaal.

Verder was het wel ff wennen omdat de dilators in de You2Toys Siliconen Dilator Set ook veel flexibeler zijn, het buigt dus mee, en ik weet niet of ik dat nou zo fijn vindt als ik heel eerlijk ben. Vooral omdat ik daarmee niet zoveel controle heb over de sounds als met bijvoorbeeld de Rimba set van metaal.

Het is vooral even wennen. De set is qua formaat wel heel goed, de kleine (small) is niet te klein de medium is echt medium en Large is net lekker en niet veel te groot. Een fijne balans dus.

Schoonmaak

Het schoonmaken van sounds is superbelangrijk, dat is gewoon zo, gewoon omdat het inbrengen van “vieze” sounds zoveel ellende met zich mee brengt dat je dat echt niet wil.

Gebruik dus zo heet mogelijk water met zeep en spoel ze daarna nogmaals goed af (zeepresten zijn ook niet heel fijn).

In het geval van sounds zou ik zelfs zeggen: Maak ze na dat bad ook nog even schoon met alcohol, gewoon om echt zo schoon mogelijke sounds te hebben, en ruim ze hygiënisch op. En maak ze dus VOOR gebruik ook weer goed schoon.

Conclusie

Op basis van mijn tests met de You2Toys Siliconen Dilator Set weet ik niet of ik silicone sounds nou wil gaan aanraden. Dat gezegd hebben dit is mijn eerste set, mijn eerste test met silicone sounds, dus ik kan er ook niet zo heel veel van vinden nog.

Wat is dan mijn conclusie?’

Vrij simpel, het zijn degelijke sounds die zeker wel prettig zijn, denk wel om de stroefheid (veel meer glijmiddel gebruiken) en de buigzaamheid als je toevallig als solide sounds gewend bent.

De prijs van deze set is wel heel vriendelijk, dus dat is misschien wel het grootste pluspunt.

Je koopt de You2Toys Siliconen Dilator Set voor € 19,99 bij Easytoys

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.