Dildo review door Tess: Ylva & Dite Prickly Pear

17-06-2019

Dildo review door Tess: Ylva & Dite Prickly Pear

Van Ylva & Dite, een nieuw Nederlands dildo bedrijf, mocht ik wat dildo’s uitzoeken voor de dildomaand. Eerder kon je mijn review over de enorme Hyperion al lezen, maar ik koos ook de Prickly Pear, in de kleur peach red / apple green.

Druppels

Ylva & dite prickly pear Ylva & dite prickly pear

Bij Ylva & Dite maken ze alle dildo’s zelf. Gewoon hier in Nederland dus. Super tof! En wat ook tof is, is dat alle dildo’s hele toffe kleurtjes hebben. Ik hou heel erg van kleurrijke dildo’s en deze Prickly Pear trok me gelijk door het druppelpatroon. Dat had ik nog niet eerder gezien bij een dildo. Ik heb wel regenboogdildo’s, dildo’s met glitters en dildo’s met een soort spetterpatroon, maar van die grote druppels, dat had ik nog nooit gezien. De rode druppels deden me denken aan bloeddruppels. Beetje luguber misschien, maar ik vind dat juist wel gaaf. Zeker gecombineerd met het frisse groen.

Prickly Pear

Ylva & dite prickly pear Ylva & dite prickly pear

Dat deze dildo niet voor niets Prickly in z’n naam heeft, was te zien aan alle nopjes. Het deed me een beetje denken aan een cactus. Ik vroeg me af of dat nou lekker zou voelen. Vroeger heb ik wel eens condooms met van die nopjes gebruikt, maar daar voelde ik helemaal niks van. Dus ik kon niet zo goed inschatten hoe deze dildo zou voelen. Wat me dan extra nieuwsgierig maakt.

De verpakking van de Ylva & Dite Prickly Pear

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

Omdat ik ondertussen best wel wat dildo’s had om te testen, zo’n dildomaand is niet niks, bleef de Prickly Pear nog even in zijn verpakking. Over die verpakking schreef ik in mijn review over de Hyperion al. De Ylva & Dite Prickly Pear zit ook in een doorzichtige plastic koker, met een papiertje. Kokers vind ik tof, maar deze kokers zijn echt te slap. Het papiertje verkreukelde al snel en, nou ja, beter gooi je deze koker gewoon snel weg. Ik zou het echt tof vinden als er betere verpakkingen zouden komen, waar je je dildo ook goed en stofvrij in zou kunnen bewaren.

Alle dildo’s van Ylva & Dite zijn gemaakt van siliconen en dus helemaal bodysafe. Siliconen is niet giftig en ook niet poreus. Je kan de dildo dus heel goed schoonmaken en hoeft niet bang te zijn voor rare reacties van je lichaam. Bij siliconen speeltjes gebruik je beter geen siliconen glijmiddel.

Appje

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

De Prickly Pear lag dus nog netjes in de verpakking te wachten tot ‘ie aan de beurt was om te testen, toen ik een appje kreeg van Luna van Climaximaal. Ze vroeg mij of ik deze dildo ook had en als Luna mij zoiets vraagt, dan weet ik al gelijk al dat er iets niet helemaal goed is. In haar review kan je lezen hoe ons whatsapp gesprek ging.

Rasp

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

Ik beloofde Luna om de Prickly Pear gelijk die avond te testen, zodat we het er de volgende dag even over konden hebben. Voor gebruik is het altijd slim om je seksspeeltje even schoon te maken, zeker als ‘ie nieuw is. Terwijl ik dat deed met wat water en zeep en ik mijn handen over de dildo liet gaat, voelde ik dat de nopjes wel erg aanwezig waren. Het voelde als een soort borstel, een rasp misschien zelfs wel. Nu is mijn vagina (het inwendige deel dus) niet super gevoelig, dus ik had nog wel enigszins hoop dat het goed zou komen. Al was ik na het appje van Luna toch wel een beetje bang.

Verzachting

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

Ik pakte er wat glijmiddel bij. Pjur Woman Nude, omdat dat altijd zo lekker zacht voelt. Wie weet zou het helpen. Voorzichtig bracht ik de Prickly Pear in. Hoewel ik echt voorzichtig deed, voelde dat echt niet zo. Dit was echt een super onaangenaam gevoel. Dat gevoel wat ik had in mijn vingers toen ik ‘m schoonmaakte was echt niks in vergelijking met hoe dit in mijn vagina voelde. Ik was gewoon opgelucht toen ‘ie er in zat, omdat er dan in elk geval even geen beweging was. Zo’n schrapende beweging, in je vagina, dat is niet fijn, kan je je vast wel voorstellen.

Het leven van een sextoytester gaat niet over rozen

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

Normaal met een dildo vind ik het heel fijn om ‘m in en uit te bewegen, maar zoals je vast wel begrijpt, had ik daar met de Prickly Pear gewoon echt geen zin in. Sterker nog, ik durfde het eigenlijk niet. Maar nou ja, je bent sextoy tester, dus je moet eigenlijk wel. Het leven van een sextoy tester gaat niet altijd over rozen. Dus voorzichtig probeerde ik het. Ik dacht dat ik er nu misschien een beetje aan gewend zou zijn, dat korte bewegingen misschien lekker zouden zijn. Maar nou ja, ik hield gewoon mezelf voor de gek natuurlijk. Nee. Dit was niet lekker. Dit was zeer onaangenaam. Licht pijnlijk ook echt. In een BDSM spel vind ik een beetje pijn best wel lekker, maar zo in m’n eentje met een dildo, not so much.

Bloeddruppels

Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear Dildo review door tess: ylva & dite prickly pear

Het enige wat wel lekker voelde, is als ik zachtjes met de dildo draaide. Dat was wel oké, best lekker zelfs. Maar als je dan bedenkt dat je, om dat te kunnen doen, eerst deze Pricky Pear in moet brengen, dan zeg ik toch dat dit niet de moeite waard is. Je moet ‘m er daarna ook weer uithalen. En ja, ook dat was onaangenaam. Ik moet zeggen dat ik daarna de rode ‘bloed’ druppels ineens heel goed bij het design vond passen.

Conclusie

Ik vind Ylva & Dite echt leuk. Ze maken echt mooie dildo’s in goede vormen en hele toffe kleuren. Maar afgezien van de toffe kleuren, is er echt niets fijn aan deze Prickly Pear. Tenzij je houdt van pussy torture. Daar is deze dildo zeer geschikt voor. En hier verhuist ‘ie dan ook naar de koffer met BDSM-spullen. Want voor de lekker ga ik ‘m echt nooit meer gebruiken. Dus als je een fijne dildo wil, kan je zeker bij Ylva & Dite terecht, maar ik zou wel een ander modelletje kiezen dan deze.

Je kan de Prickly Pear hier bestellen bij Ylva & Dite voor 34,95
En hier vind je de andere dildo’s in het assortiment van Ylva & Dite.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Een rasp? EEN RASP?!

    Is dit door de fabrikant niet getest? Of eh, was het prototype zachter? Of was het testpanel ontzettend masochistisch?

    Zoveel vragen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.