Ylonn Róa aftershave lotion

04-11-2019

Review door Tess: Ylonn Róa aftershavelotion

Scheren of niet scheren, dat blijft altijd de vraag. Ik ben van mening dat iedereen het helemaal zelf moet weten. Wil je schaamhaar, okselhaar, beenhaar of wat voor haar dan ook? Lekker doen! Ik denk dat je het mooist bent als je jezelf gewoon lekker en op je gemak voelt in je eigen lichaam. Met of zonder haar.

Scheerirritaties

Ylonn róa aftershave lotion

Zelf scheer ik wel. Ik gebruik altijd Jo Total Body Shave tijdens het scheren, maar alsnog heb ik wel wat last van irritaties. Bultjes, ingegroeide haartjes met als gevolg verkleuringen van mijn huid. En toen kwam ik het merk Ylonn tegen. Met verschillende lotions die je na het scheren kan gebruiken. Ik koos voor Ylonn Róa, omdat die ook helpt tegen pigmentvlekjes, waar ik dus ook last van heb.

Voorheen gebruikte ik PFB Vanish na het scheren. Dat werkte als een soort deoroller en prikte vreselijk. Prikken klinkt eigenlijk als een understatement, het deed gewoon pijn. Het werkte wel. Maar het feit dat het zo’n pijn deed elke keer weer en dat het een super chemisch luchtje had, zorgden er voor dat ik er toch weer mee stopte.

Toen ik Ylonn tegen kwam, zag ik dat daar veel natuurlijke ingrediënten in zitten. Niet alleen maar, maar dit leek me toch een stuk fijner dan PFB Vanish.

De look van Ylonn

Ylonn róa aftershave lotion

De verpakking van Ylonn en het flesje zelf zien er mooi uit. Het flesje lijkt best wel klein. Er zit 90 ML lotion in. Het leek mij heel weinig, maar ik doe nu al drie maanden met hetzelfde flesje. Ik denk dat ik er nog een maandje mee kan doen. Nu hangt het er natuurlijk wel vanaf hoe vaak je het gebruikt en wat je er allemaal mee insmeert. Ik gebruik het alleen voor mijn venusheuvel en gebruik het ongeveer drie keer per week. Al zitten er ook wel weken bij dat ik het gewoon helemaal vergeet te gebruiken.

Wanneer gebruik je het?

Ylonn róa aftershave lotion

De bedoeling is dus dat je de eerste 3 weken Ylonn Róa elke dag gebruikt. Je kan het beter niet direct na het scheren gebruiken. Ik gebruik het meestal ’s avonds, maar soms ook ’s ochtends. Je moet wel even wachten tot het ingetrokken is voor je kleren aantrekt. Na die drie weken hoef je het niet meer elke dag te gebruiken, maar moet je gewoon even proberen wat voor jou werkt. Als je merkt dat het niet goed genoeg meer werkt, moet je het iets vaker gebruiken. Ik gebruik het dus ongeveer drie keer per week.

Hoe is de lotion?

Ylonn róa aftershave lotion

De lotion is vrij dun en het ruikt ook best wel vreemd. Het geurtje is een beetje kruidig. In het begin vond ik het echt een heel raar luchtje, maar nu ben ik er aan gewend. Ik vind het niet vies, maar wel vreemd. Het is in elk geval geen chemisch luchtje, dat vind ik fijn. Ylonn heeft er bewust voor gekozen om niet teveel toevoegingen te doen om het anders te laten ruiken. In de Ylonn Róa zit wel een klein beetje parfum, in de Ylonn Raka niet.

Hoe voelt Ylonn Róa?

Ylonn róa aftershave lotion

Als ik de lotion gebruik, voelt het een beetje warm. Het voelt eigenlijk wel lekker. Ik heb ook niet het idee dat het heel heftig is voor mijn huid, zoals ik dat bij PFB Vanish wel had. Op de site van Ylonn staat dat je een beetje last kan krijgen van vervellen in het begin, maar dat heb ik niet gehad. Terwijl ik wel een super gevoelige huid heb. Ik heb het één keer direct na het scheren aangebracht. Dan prikt het wel een beetje, maar niet heel heftig of pijnlijk. Maar eigenlijk is het dus niet de bedoeling dat je dat direct na het scheren doet.

Maar werkt Ylonn Róa echt?

Ylonn róa aftershave lotion

Voor mij werkt Ylonn Róa best wel goed. Niet perfect, want ik heb echt nog wel wat bultjes. Maar ik merk dat dat wel echt minder is geworden. Ook de verkleuring na de bultjes is een stuk minder geworden. Het is geen wondermiddel, ik denk dat dat ook niet bestaat, maar ik vind het wel echt heel goed. Het werkt eigenlijk beter dan ik van tevoren gedacht had en ik ben er heel tevreden over.

Mijn huid is rustiger en voelt ook minder geïrriteerd. Ik had vaak een dag na het scheren dat mijn huid echt naar aanvoelde. Geïrriteerd en jeukerig. Dat heb ik nu helemaal niet meer. En de bultjes en verkleuringen zijn ook echt verminderd.

Conclusie

Ylonn Róa werkt echt wel goed. Ik heb nog steeds wel wat bultjes na het scheren, maar echt een stuk minder. Mijn huid voelt rustiger en minder geïrriteerd en ik heb ook minder last van pigmentvlekjes. De geur is typisch, daar moet je echt even aan wennen. Maar het feit dat ze er geen onnodige ingrediënten aan toevoegen om dat te veranderen, vind ik eigenlijk alleen maar positief. Ik blijf Ylonn Róa zeker gebruiken.

Je kan Ylonn Róa hier bestellen bij bol.com

Ylonn Raka, de versie voor als je geen last hebt van pigmentvlekjes, vind je hier bij bol.com

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.