YESforLOV Lubrifiant Ultime | Glijmiddel review

14-04-2021

Het is voor mij een tijdje geleden dat ik een glijmiddel mocht reviewen. Ik kreeg de YESforLOV Lubrifiant Ultime van Loveware, en zij waren zo enthousiast dat ik toch wel nieuwsgierig was geworden.

SPECS

  • Soort glijmiddel: Silicone basis
  • Verkrijgbare varianten: 3: Fluide, Medium, Epais
  • Hoeveelheid: 150ml
  • Geschikt voor condooms? Ja
  • Geschikt voor Silicone toys? Nee
  • Prijs: € 34,95 bij Loveware.be

YesforLOV

Het zou zo maar eens kunnen dat je denkt dat YesforLov een of ander whitelable merk is, maar gelukkig is dat niet zo. YesforLov is namelijk een Frans merk dat ze zich specialiseert in “intieme cosmetica”, dus niet alleen glijmiddel, maar denk ook aan sprays, parfum, nou ja, van alles en nog wat.

De oprichter van YesforLov, Christian Palix is een zelfbenoemde hedonist (lees hier over hedonisme) en heeft dan ook een filosofie:

“I don’t believe that the satisfaction you get from your intimate life is a function of the number of orgasms…

On the contrary, I am certain that it is linked to the desire of the other, to the bonds of complicity, to the intensity of the feelings experienced.

A kiss stolen from the corner of your lips, the meeting of a look, the curve of a hip that you’re going to caress; this is more exciting than an organic to-and-fro.”

De producten van YesforLOV spelen daar dan ook op in, zo natuurlijk mogelijk, zo goed mogelijk voor je lichaam, zonder per se de focus op het orgasme.

YESforLOV Lubrifiant Ultime Fluide

Ik vind een bedrijf dat snapt dat seks en intimiteit niet gaat over orgasmes best fijn, ik was dus ook benieuwed naar het glijmiddel dat ik kreeg, want dit is de eerste keer dat ik “dun” silicone glijmiddel kreeg en ik moet zeggen het is een aangename verassing.

Ik wist namelijk wel dat je waterbasis glijmiddel in verschillende diktes hebt, maar was ervan overtuigd dat silicone glijmiddel er voornamelijk was in 1 standaard vorm. Niet te dik, niet te dun, gewoon, silicone glijmiddel dus.

Maar de YESforLOV Lubrifiant Ultime is er dus in 3 dikten, waaronder dus “heel dun” en “dik”, en natuurlijk “gewoon”.

Ik vind het al met al een fijne ontwikkeling, want juist dat net iets minder dik is in sommige toepassingen, zeker bij silicone glijmiddel juist heel erg fijn.

Yesforlov lubrifiant ultime

YESforLOV Lubrifiant Ultime in de doos

Het is een vast onderdeel van mijn reviews, en dus nu ook geen uitzondering, maar je raad het natuurlijk al, je krijgt een mooie stylish doos met daarin een fles glijmiddel en een kleine bijsluiter die uitlegt dat glijmiddel geen anticonceptiemiddel is. Geen laders, geen kabels, geen zakjes, that’s it, and it’s more than enough.

YESforLOV Lubrifiant Ultime Fluide getest

Toen ik de fles YESforLOV Lubrifiant Ultime Fluide zag dacht ik eerlijk gezegd dat het extreem dun waterbasis glijmiddel was, want het is qua dikte echt waterdun, misschien net een micron dikker, maar als je zou denken dat er water in je flesje zit zou ik het ook zo geloven.

Enorm vloeibaar dus, wat leuk is voor intieme massages, maar ook gewoon voor reguliere seks waarbij je wel wil glijden, maar niet de rest van de week nog het gevoel hebt dat je glijmiddel hebt opgedaan.

En daar is dit glijmiddel dus extreem goed voor. De glijdende eigenschappen van silicone, die ook voortduren, maar tegelijkertijd plakt het niet, het is dus eigenlijk goed waterbasis glijmiddel, maar dan glibberiger. Enfin, er is niet echt een duidende schaal die dit gaat uitleggen, maar laat mij u zeggen het is awesome.

Vooral omdat dit glijmiddel bestaat uit 3 ingredienten die alle drie zorgen voor silicone glijmiddel in zijn zuiverste vorm. Wat inhoudt: Geen parabenen, geen parfum, geen PH aanpassende eigenschappen.

Het enige wat het doe is de oppervlakte die je ermee besmeerd glibberig maken.

Nu kon ik dit dunne glijmiddel dus ook proberen op de Sidekick Sleeves die ik eerder al van Loveware kreeg. Deze zijn namelijk compatible met silicone glijmiddel en die combinatie is echt ongelovelijk geweldig. Genoeg glibber, met net genoeg wrijving en dat zonder te hoeven “bijsmeren”.

Het is gewoon heerlijk.

Schoonmaak

Het verwijderen van dit glijmiddel gaat dus niet met alleen maar water, maar vanwege zijn dunne consistentie is het met een beetje zeep en warm water zo weg. Ook van de sleeves die ik gebruikte was het binnen de kortste keren verwijderd. Extreem prettig ook.

Conclusie

Glijmiddel is en blijft een heel persoonlijk iets, maar in mijn inmiddels ruime ervaring met allerlei soorten glijmiddel, ik schreef niet voor niets de glijmiddelgids, kan ik toch wel melden dat YESforLOV Lubrifiant Ultime in ieder geval de “dunne” variant echt aan te raden is voor mensen die graag gebruik maken van silicone glijmiddel.

Je koopt YESforLOV Lubrifiant Ultime bij Loveware voor € 34,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Super goeie review! Niet makkelijk eigenlijk om glijmiddel echt uit te leggen, je moet het voelen. Wat ik nog wou zeggen, is dat de inhoud 150ml is en niet 100ml. Dat maakt ook het prijsverschil. Had het zelf eerst ook niet gezien.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.