Yes for Love Intimate Serum

13-11-2023

Een serum voor de vulva? Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht. Maar toen ik Yes for Love Intimate Serum tegen kwam, was ik toch wel benieuwd. Ik kreeg het van Loveware.

Specs

Verkoopprijs: 34,90 euro, hier te koop bij Loveware
Is ’t wat? Ik vind het heel fijn.

De vagina is amazing!

De achterkant van de verpakking van het yes for love intimate serum. Het flexje yes for love intimate serum in mijn hand.

Ik heb echt moeite met middeltjes voor de vagina zoals Lactacyd. Zulke producten verstoren de vagina meer dan dat ze goed doen. En sowieso, dat hele ding waar we onzeker gemaakt worden over of de vagina wel schoon genoeg is en fris genoeg ruikt. Een vagina ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Ook niet naar vis, trouwens. Als je vagina ineens anders ruikt dan normaal, of je hebt ineens andere afscheiding, is dat iets waar je gewoon met je huisarts over kan praten en dan kan je laten checken of er misschien iets mis is. Bacteriële vaginose en schimmelinfecties komen bijvoorbeeld best vaak voor. Dat is niet iets om je voor te schamen. Maar ook niet iets wat je oplost met speciale schoonmaakmiddeltjes voor de vagina. Juist niet zelfs.

De vagina is echt wel amazing en reinigt zichzelf, dus schoonmaken met gewoon water is voldoende. Daarom had ik nooit nagedacht over een serum voor mijn vulva. Wat eigenlijk gek is, want ik heb wel gezichtscrème en soms zelfs een serum. En bodylotion, een fijne crème voor mijn voeten, soms zelfs een speciale crème voor mijn oogleden. Alles krijgt een eigen smeerseltje, maar mijn vulva krijgt dat nooit.

Serum voor de poes (en penis)

Yes for love intimate serum op een schoteltje. Het yes for love intimate serum op mijn vinger.

Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht dat dat misschien fijn kon zijn. Tot ik de productomschrijving van deze Yes for Love Intimate Serum las, op de website van Loveware. Het maakte me nieuwsgierig en dus ook verbaast, over dat ik hier nog nooit over had nagedacht. De eigenschappen van dit serum klinken ook gewoon wel goed: het hydrateert je vulva, het beschermt en kalmeert, het beperkt de gevolgen van elasticiteit (wat kennelijk vanaf je 20ste al gebeurt) en het is nog compatible met de ph-waarde en omgeving van de vulva en vagina. Ook voor de penis, trouwens!

Toen ik het Yes for Love Intimate Serum binnen kreeg, was ik gelijk benieuwd. Het serum zit in een pompflesje. Eerlijk gezegd dacht ik voorheen altijd dat een serum in zo’n flesje met een pipet zat. Dat het altijd heel vloeibaar was. Maar nu weet ik dat een serum betekent dat het een hogere concentratie actieve bestanddelen heeft dan een crème. Ik dacht dat het meer ging over de substantie: dat een serum vloeibaar was, en een crème, nou ja, als een crème dus. Maar dit serum voelt als een lekkere, zachte crème.

Het gebruik van het Yes for Love Intimate Serum

Yes for love intimate serum Yes for love intimate serum in mijn hand.

Het is de bedoeling dat je het serum aanbrengt nadat je gedoucht bent of in bad bent geweest. Als je lekker schoon bent dus. Ik breng trouw elke ochtend en avond crème (of serum) aan op mijn gezicht, maar mijn bodylotion vergeet ik negen van de tien keer. Dus ik was wel benieuwd of het met dit vulva-serum beter zou gaan. En dat was zeker het geval. En dat komt vooral omdat ik het echt heel fijn vind om het Intimate Serum te gebruiken.

Na het douchen (en afdrogen) is het ondertussen een beetje een ritueel geworden om mijn vulva in te masseren met een klein beetje van het serum. Aan één pompje heb je al genoeg. Dat is fijn, want het is niet heel goedkoop, maar dus wel heel zuinig in gebruik. Het serum voelt echt heel lekker op mijn huid. Ik smeer het op mijn buitenste schaamlippen en mijn venusheuvel. Omdat er glycerine in zit, durf ik het niet zo goed op mijn binnenste schaamlippen te smeren, maar daar kom ik later nog op terug. Als ik mijn vulva insmeer, voelt deze gelijk heel zacht en gehydrateert. Na het scheren vind ik het extra fijn, want dan voelt mijn huid ook gelijk wat rustiger.

Kijk, ik heb hier geen mogelijkheden om te testen of mijn huid écht meer gehydrateert is en of de elasticiteit nu minder afneemt. Ik weet met gezichtscrème ook nooit 100% zeker of het (veel) goeds doet. Dus ik ga altijd uit van hoe het voelt. En dit Yes for Love Intimate Serum voelt echt heel goed.

Ik vind het ook echt elke keer weer een fijn momentje. Het duurt natuurlijk niet zo lang om het serum aan te brengen, maar toch is het steeds een klein momentje van self care en contact met mijn vulva. Ik ben niet zo zweverig, dus ik wil ook niet te zweverig klinken hiermee, maar het voelt voor mij echt goed om elke dag dat moment even te hebben. Het voelt elke keer heel lief en verzorgend. Normaal raak ik mijn vulva aan voor seksuele dingen of voor praktische dingen, zoals wassen of afvegen na plassen), maar dit voelt als echt even aandacht voor een lichaamsdeel waarvan ik me dus nu realiseer dat ik dat normaal nooit deze aandacht gaf. En dat vind ik eigenlijk gek en jammer. Genoeg reden voor mij om lekker door te blijven gaan met het gebruiken van het Yes for Love Intimate Serum.

Glycerine

Yes for Love is erg bezig met goede, fijne en veelal natuurlijke ingrediënten gebruiken in hun producten. Daarom was ik toch wat teleurgesteld toen ik zag dat er glycerine in dit product zit. Mijn vagina kan niet goed tegen glycerine, ik krijg daar snel irritaties van. Ik sprak hierover met Rebecca, van Loveware. Ze vertelde mij dat er verschillende soorten glycerine zijn. En zo kan het dus zijn dat je van bepaalde soorten wél last krijgt, en van anderen weer niet. Helaas gebruiken veel fabrikanten die ‘slechte’ glycerine en als je er een keer allergisch op hebt gereageerd, dan gebeurt dat een volgende keer nog sneller. Als dat het geval is, kan je beter glycerine helemaal vermijden. Maar op zich is er dus ook een goede soort glycerine, en als die ook nog in de juiste hoeveelheid gebruikt wordt, dan kan het geen kwaad. Omdat ik zelf al vaker irritaties heb gekregen door glycerine, smeer ik het serum beter niet in de buurt van mijn vagina (het inwendige deel van de vulva), maar alleen aan de buitenkant. Daarom sla ik mijn binnenste vulvalippen over. Als je zelf geen last hebt gehad van glycerine, kan je dit serum dus gerust ook op de binnenste lippen gebruiken.

Conclusie

Ik vind het Yes for Love Intimate Serum heel fijn. Ik vind het tof dat ik nu elke dag een fijn, lief, verzorgend moment heb met mijn vulva. Het serum voelt ook echt heel fijn op mijn huid. Ik ga dit zeker blijven gebruiken.

Je kan het Yes for Love Intimate Serum hier bestellen bij Loveware voor 34,90 euro

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.