Wet Naturals, Wet Elite Femme Cool Tingle en Wet Elite Femme Water Silicone Blended Lubricant

27-04-2020

Glijmiddel review: Wet Naturals, Wet Elite Femme Cool Tingle en Wet Elite Femme Water Silicone Blended Lubricant

Een tijdje terug was ik op een beurs en daar kwam ik iemand tegen van het merk Wet. Wet maakt glijmiddelen en dat doen ze al heel lang. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo’n goede indruk van het merk Wet had. Ik kende het vooral van de glijmiddelen met smaakjes, waar ik echt geen fan van ben, omdat ze meestal gewoon niet zo goed zijn voor de vagina. Eigenlijk ging ik er vanuit dat alle Wet glijmiddelen vol zouden zitten met glycerine en parabenen. Dat is glijmiddel wat ik niet test, want mijn vagina kan er, net zoals vele andere vagina’s, niet goed tegen.

Maar toen ik met de Wet-mevrouw aan het praten was, bleek dat er toch een aantal Wet glijmiddelen waren zonder glycerine en parabenen. Yay! Natuurlijk wilde ik die wel testen, dus stuurde ze een leuk pakketje naar mij op. In het pakketje zat ook nog een flesje Wet Hemptation, met Cannabis. Daar ben ik al een hele tijd super nieuwsgierig naar, maar helaas zit hier een ingrediënt in waar ik allergisch voor ben. Dus dit glijmiddel gaat Jay testen en daar later wat over schrijven.

Wet Naturals Natural Feel Lubricant

Wet naturals, wet elite femme cool tingle en wet elite femme water silicone blended lubricant Het flesje wet naturals glijmiddel met daarvoor een druppel glijmiddel.

Ik weet niet zo goed wat ik van de verpakking vind. Een zwart flesje met een witte bloem. Het is een mooie bloem, maar op de een of andere manier komt het wat ouderwets over. Maar nou ja, het geeft wel die natuurlijke uitstraling. Want dit is dus ‘natural feel’ glijmiddel, glijmiddel dat natuurlijk aanvoelt. Al wist ik niet zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen.

Toen ik het glijmiddel voor de eerste keer gebruikte, viel het me gelijk op hoe dun het was. Als je een beetje op je seksspeeltje of vingers doet, moet je daarna snel zijn, anders is het er al afgelopen. De meeste glijmiddelen zijn een stuk dikker, bijna gel-achtig zou ik zeggen. Dit is meer dik water, voor zover dat logisch klinkt.

Te dik glijmiddel vind ik persoonlijk echt vies er uit zien en voelen. Maar te dun glijmiddel vind ik vrij onhandig. Toch ben ik niet ontevreden over deze Wet Naturals. Want eigenlijk vind ik dit heel lekker glijmiddel. Ik vind het een beetje ‘light-glijmiddel’. Het glijdt niet enorm, maar het geeft gewoon net een beetje extra. Ik heb niet altijd behoefte aan glijmiddel dat heel erg glijdt. Dat klinkt misschien raar, want je zou denken dat dat toch precies is wat je van glijmiddel wilt.

Soms wil ik gewoon net een klein beetje extra hulp van glijmiddel, zonder dat ik daar verder nog wat van wil merken. Bijvoorbeeld nu met de #smartballchallenge. Om de balletjes in te brengen, vind ik een beetje glijmiddel wel handig. Ik ben op zo’n moment niet opgewonden over het algemeen en de balletjes voelen vrij stroef. Dan is een beetje ‘light-glijmiddel’ perfect. Het hoeft niet veel te doen, alleen een klein beetje helpen. Maar ook als ik masturbeer of seks heb, vind ik het soms fijn om net een beetje dat glijmiddel gevoel te hebben, maar niet te erg. En voor die momenten is dit glijmiddel heel geschikt. Hoewel dit Wet glijmiddel dus niet super erg glijdt, blijft het wel vrij lang glijden.

Ik zou het niet gebruiken voor anale seks, daar vind ik het echt te licht voor. Ook voor sessies waarbij ik juist veel glij wil hebben, zou ik eerder een ander glijmiddel kiezen. Maar er zijn zeker momenten dat dit precies het soort glijmiddel is wat ik wil.

Wet Elite Femme Cool Tingle Lubricant

Wet naturals, wet elite femme cool tingle en wet elite femme water silicone blended lubricant Het dopje van het flesje wet glijmiddel met daarop het logo van wet

Het flesje vind ik er leuk uitzien: het doorzichtige met kant printje vind ik tof en onderscheidend. De lichtblauwe kleur past goed bij het Cool Tingle gevoel. Ik ben echt fan van verkoelend en tintelend glijmiddel, maar het is erg moeilijk te vinden zonder glycerine en parabanen. Sliquid Sizzle is ook zo’n tintelend glijmiddel zonder glycerine en parabenen. Mijn favoriet!

Ook dit glijmiddel voelt heel licht en dun. Ik verwachtte dat het niet zo lang zou glijden, maar dat was niet zo. Het blijft juist heel lang werken. Net zoals het Wet Naturals glijmiddel, glijdt de Cool Tingle ook minder heftig dan andere glijmiddelen.

Maar, je koopt deze Wet Cool Tingle natuurlijk vooral voor het verkoelende, tintelende effect. Dat was ook waar ik het meest naar uitkeek, maar het viel me toch een beetje tegen. Ja,  ik voelde wel dat koude gevoel, dat was lekker. Maar voor mij was het wel te subtiel eigenlijk. Ik moet er wel bij zeggen dat ik met dit soort dingen (ook met clitorisgels) wel echt hou van wat heftiger. Ik wil het goed voelen!

Ik weet dat iedereen het anders ervaart. Bij sommige mensen voelt het gewoon veel heftiger en dat is dan voor die mensen vaak niet fijn. En ik snap ook dat in glijmiddel je het natuurlijk ook niet te heftig wilt hebben, want het is in de eerste instantie natuurlijk glijmiddel en niet een stimulerende gel. Dus ik snap het, maar toch had ik liever net even wat meer. Maar dat is dus mijn persoonlijke voorkeur.

Wet Elite Femme Water Silicone Blended Lubricant

Wet naturals, wet elite femme cool tingle en wet elite femme water silicone blended lubricant De drie flesjes glijmiddel met daarvoor een druppel glijmiddel.

Het flesje ziet er bijna hetzelfde uit als de Wet Cool Tingle, alleen dan met een roze kleurtje. Dit is een hybride glijmiddel, dus een mix van waterbasis glijmiddel en siliconen glijmiddel. Hybride glijmiddel is heel fijn als je een glijmiddel zoekt wat wel heel lang blijft glijden, maar waar je niet zoveel moeite voor hoeft te doen om het te verwijderen. En, in tegenstelling tot siliconen glijmiddel, vlekt dit ook niet.

De meeste hybride glijmiddelen kan je ook gebruiken met seksspeeltjes van siliconen. Het is wel verstandig om dit eerst altijd even te testen op de onderkant van je speeltje. (Let er bij dildo’s met zuignap wel op dat de zuignap van een ander materiaal kan zijn als de rest van je speeltje.)

Dit Wet Elite Femme glijmiddel is niet zo dun als de andere twee, dit is gewoon vergelijkbaar met zo’n beetje elk ander glijmiddel. Qua gevoel is dit hybride glijmiddel echt heel lekker zacht en het glijdt inderdaad zo goed als ik had verwacht. Dit glijmiddel is echt heel lekker!

Deze blend is heel anders dan de andere twee glijmiddelen. Zeker geen ‘light-glijmiddel’, maar meer gewoon voor die lange sessies waarbij je wilt dat alles goed glijdt en dat ook lang blijft doen. Ook voor anaal is dit glijmiddel heel geschikt, zeker als je dus bijvoorbeeld een siliconen buttplug gebruikt.

Conclusie

Ik heb mijn mening over Wet bijgesteld. Wet heeft zeker hele fijne glijmiddelen. De Wet Naturals en de Wet Elite Femme hybride zal ik zeker vaker gebruiken. Allebei heel fijn, voor verschillende momenten. Waar ik behoefte aan heb verschilt per keer, dus ik vind het fijn om daar ook verschillende glijmiddelen voor te hebben.
De Wet Elite Femme Cool Tingle zal ik vast nog wel eens gebruiken, maar als die op is, zou ik er geen nieuw flesje van kopen. Dan vind ik Sliquid Sizzle toch lekkerder.

Je kan Wet Naturals Natural Feel Lubricant hier kopen bij Bol voor 16,25

Wet Elite Femme Cool Tingle kan je hier kopen bij Bol voor 23,25

Je kan Wet Elite Femme Water Silicone Blended Lubricant hier kopen bij Bol voor 16,25

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.