Wet Hemptation Glijmiddel| Glijmiddel review

13-05-2020

Sinds ik de glijmiddelgids schreef verdiep ik mij steeds vaker in dit onderwerp, en daarom was ik blij dat ik het Wet Hemptation glijmiddel mocht ontvangen in ruil voor een eerlijke review.

Wet® products

Wellicht dat je Tess haar review over de andere Wet glijmiddelen al hebt gelezen. Maar zo niet, dan ga ik toch nog even wat over Wet vertellen.

Wet timmert als merk namelijk al meer dan 30 jaar aan de weg, en heeft zich bij mijn weten eigenlijk altijd al met glijmiddel beziggehouden. Alle Wet glijmiddel worden gemaakt bij Trigg Laboratories in Las Vegas Nevada, en er prijkt op hun flesjes dus ook een Amerikaanse vlag. Made in the USA dus.

Er staat vrij groot op hun website het volgende over hun filosofie en hun medewerkers:

“Mission Statement: We Create Fun, Quality, Trusted Products to Enhance Your Intimacy.

The Wet Team is as diverse as our customers are. Our strength and success comes from being “a salad” of race, ethnicity, gender, gender identity, sexual orientation, age, social class, physical ability, religion, national origin and political beliefs.

For over 30 years, Wet® has made high-quality, innovative and unique products that are formulated using only the finest ingredients.”

En ik word best wel blij van dat soort statements, we doen het met zijn allen voor zijn allen, en dat is eigenlijk hoe de wereld echt beter wordt. En ja je glijmiddel misschien ook wel.

Maar goed, eerst zien, dan geloven.

Hemptation?

Ja, je leest het goed er zit Hennep verwerkt in dit glijmiddel. Nu hoef je niet meteen bang te zijn dat je pielemuis of vulva knetter kneiter stoned wordt als je dit opsmeert, en jij zelf trouwens ook niet. Maar Wet Hemptation heeft als basis dus inderdaad Hennepzaadextract. Maar er zit nog veel meer in. Maar daarover lees je meer hieronder.

Wet Hemptation Glijmiddel

Wet hempation glijmiddel

Wat ik eigenlijk altijd meteen wil doen als ik een glijmiddel test of gebruik is bepalen of het nou een Waterbasis, silicone, hybride of oliebasis glijmiddel is. Nu zou je denken, omdat dat meestal zo is, dat dit glijmiddel een botanisch waterbasis glijmiddel is, allen dat is dus niet het geval. Volgens de ingrediëntenlijst zit er dus geen druppel water in dit glijmiddel.

Is het dan silicone? Nee ook daar is geen spoor van te vinden, voor mij ook best een wtf momentje. Helemaal als je weet dat het ook geen hybride of oliebasis glijmiddel is.

Althans niet volgens de “klassieke” indeling. Want dit glijmiddel is namelijk veilig voor je toys, je latex condoom en ook voor je lichaam. Althans zo vertelt de website van Wet products en ook het opschrift op de flacon.

Hennepzaadextract

Even voor de duidelijkheid, hennepzaadextract is wel olie, maar geen CBD-olie, CBD-olie wordt via een heel ander proces gemaakt, en niet alleen dat, CBD-olie komt NIET van het zaad, maar van de plant. Enfin, dan weet je dat, dit is dus wel een hennepproduct, maar geen CBD olie.

Nu schijnt dat extracten uit hennep (tenzij je er allergisch voor bent) heel erg goed voor je zijn, en voorzien van een enorme hoeveelheid gezonde vezels, vitaminen, mineraaaaaalen (hennepzaad, daar zit wat in!).

Maar niet alleen hennepzaadextract maken dit glijmiddel speciaal, dus ik doe even een lijstje met de ingrediënten zoals het op het (Engelse) labeltje staat (met Nederlandse vertaling):

 • Aloe Barbadensis Leaf Juice – Aloe Vera     
 • Propanediol – Propaandiol
 • Tremella Fuciformis (Mushroom) Extract – Witte Trilzwam
 • Gluconolactone – Gluconolacton
 • Cannabis Sativa (Hemp) Seed Extract – Hennepzaad extract
 • Sodium Hyaluronate – Hyaluronan (zuur)
 • Chenopodium Quinoa Seed Extract – Quinoa zaad
 • Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract – Lijnzaad extract
 • Camellia Sinensis Leaf Extract – Zeg maar gewoon thee
 • Avena Sativa (Oat) Kernel Extract – Haver extract
 • Hydroxyethylcellulose – Hydroxyethylcellulose
 • Xanthan Gum – Xanthaangum
 • Sodium Benzoate – Natriumbenzoaat
 • Potassium Sorbate – Kaliumsorbaat
 • Citric Acid – Citroenzuur

Je ziet er zit een hoop natuurlijks in, maar ook wel wat chemisch. Maar het is in ieder geval zeker veel natuurlijker dan een hoop standaard glijmiddel.

Volgens Wet® is het niet het hennepzaadextract maar juist de andere “botanicals” die jouw intimiteit verbeteren. Hoe, dat staat er niet, maar nou ja, het is een leuk idee.

Overigens zitten er niet heel veel “bijzondere” extra ingrediënten bij, de Witte trilzwam is een eetbare (Chinese) paddenstoel die ook in de Chinese geneeskunde wel wordt gebruikt, en de rest spreekt eigenlijk voor zich. Alle niet botanicals staan ook al in de glijmiddelgids dus niets nieuws aan de horizon.

Wet Hemptation glijmiddel getest

Glijmiddel testen vind ik soms een beetje tricky, voornamelijk omdat mijn lichaam het wel prima kan vinden, maar dat niet wil zeggen dat jouw lichaam daar ook okee mee is. Maar ervan uitgaande dat het met veel lichamen compatible is (je wil het toch wel verkopen he) ben ik natuurlijk aan de gang gegaan.

Ik heb het natuurlijk ook aangebracht op een latex condoom en een (silicone) seksspeeltje en inderdaad, er was voor mij geen (waarneembare) schade te constateren.

Maar, of het zomaar compatible is met jouw seksspeeltje durf ik niet zo te zeggen, dus test het eerst op een niet gevaarlijk, niet zichtbaar stukje van je toy dat je ook niet inbrengt.

Op mijn lichaam voelt dit glijmiddel ook fijn aan, iets plakkerig bij het aanbrengen maar al snel glijdt het best wel lekker, hoewel ik wel moet zeggen dat ik snel nieuw glijmiddel moet aanbrengen omdat mijn huid het blijkbaar graag opneemt. Het droogt in ieder geval niet plakkerig op en voelt verder ook goed aan.

Ik voelde geen tintelingen, zag, rook of voelde geen wonderbaarlijk fijne sensaties die ik anders niet voelde. Dus nou ja, ik denk dat het meer een geestelijk ding is, of mijn lichaam is gewoon raar, dat kan natuurlijk ook.

Schoonmaak

Het wordt vermeld op het flesje, maar het is ook zeker waar, de Wet Hemptation verwijder je met water supersnel van je lichaam, dat vind ik altijd wel fijn, niets erger dan glijmiddel dat maar niet van je lijf af wil.

Conclusie

Wet Hemptation is zeker een fijn glijmiddel, niet te dik, niet te dun, het wordt wat mij betreft wel iets te snel opgenomen door je lichaam (op droogt snel op?). Waardoor je denk ik meer gebruikt dan bij een ander glijmiddel zoals bijvoorbeeld Pjur Vegan glijmiddel. Desalnietemin is het niet schadelijk voor je lichaam en grotendeels natuurlijk wat sommigen zeker zal aanspreken. Ik ben dus gematigd enthousiast over dit glijmiddel.

Je koopt een flesje Wet Hemptation glijmiddel bij bol.com vanaf € 10,95, afhankelijk van de hoeveelheid die je koopt.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.