We-Vibe Wand

10-01-2020

Sekstoy review: We-Vibe Wand

Eind vorig jaar was ik bij een presentatie van We-Vibe, waar ze al hun plannen vertelden en onder andere de We-Vibe Wand showden. Ik was helemaal in de gloria. Die moest ik hebben. Een wand van We-Vibe! Dat kan niet anders dan awesome zijn! Mijn favoriete toy van het moment is ook van We-Vibe, de We-Vibe Melt. Ik moest nog even geduld hebben, want Wand was nog niet uit. Net voor oud & nieuw was het dan zo ver en kwam het langverwachte pakketje binnen. Ik heb véél te zeggen over Wand, dus het is nogal een lange review geworden. En dan komt er woensdag ook nog een Wand review door Jay!

Specs

Materiaal: Siliconen en ABS-plastic (helemaal bodysafe)
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje en magnetische lader
Waterproof: Ja
Opzetstukken: Ja, je krijgt er twee opzetstukken bij
Verkoopprijs: 179 Euro en hier kan je ‘m bestellen bij Easytoys.
Is ‘ie goed: Ja, maar…

De verpakking van de We-Vibe Wand

De we-vibe wand voor de verpakking. Een blauwe doos met daarop het silhouet van de wand met kleurverloop van donkerpaars naar mintgroen. De wand zelf is donkerpaars met een paar metallic randje net onder de kop. De we-vibe wand voor de verpakking, met daar omheen de twee opzetstukken, het oplaadkabeltje een de gebruiksaanwijzing.

We-Vibe heeft een hele duidelijke stijl voor al hun verpakkingen. Ik hou van deze stijl. Ik vind het mooi en anders dan wat je al zoveel ziet. Het viel me gelijk op hoe groot deze doos was. Ik kon niet wachten om ‘m te openen, wat nog best lastig ging. Maar daar lag ‘ie dan. Wand! Whoohoo! Het zag er allemaal weer netjes uit en onder de wand zit nog een tweede laag in de verpakking met de USB-oplaadkabel (super handig al voorzien van een labeltje!), de gebruiksaanwijzing en twee opzetstukken.

Welke wand? Dé Wand!

Close-up van de kop van de we-vibe wand met daarin het we-vibe logo We-vibe wand staand tegen de doos, waarvan je de achterkant ziet, met suggesties hoe je 'm kan gebruiken. Onder andere om je rug mee te masseren.

Als je je wand vibrator Wand noemt, dan creëer je nogal wat verwachtingen. We hadden al de Magic Wand, de Smart Wand en Le Wand. Maar dit is gewoon Wand. Hallo! Dé Wand dus. De wand vibrator die zo awesome is, dat ‘ie verder geen toevoegingen aan zijn naam nodig heeft. Voortaan als iemand het over een wand heeft, denk je dus aan Wand van We-Vibe. Slim. En gewaagd. Want dan moet je die naam wel waar maken natuurlijk. Maar hee, het is We-Vibe, dus ik had daar niet zoveel twijfels over.

Wat is er nou zo bijzonder aan de We-Vibe Wand?

De we-vibe wand De we-vibe wand naast mijn telefoon

Deze Wand kan je niet alleen met de knopjes bedienen, maar ook met de We-Connect app! Nu is het niet zo dat dit de eerste wand vibrator met app is, de Lovense Domi had ook al een app, maar verder ken ik geen enkele wand met app. Dus dat is zeker wel iets vrij unieks. Je kan in de app connecten met ‘je lover’ en die kan dan van (grote) afstand de Wand bedienen.

Ook heeft de We-Vibe Wand wel een heel apart knopje. Het is net een kleine joystick. Met dit knopje, dat overigens een beetje voelt als zo’n ouderwetse lichtschakelaar, kan je ‘m harder en zachter zetten.

En dan is er nog de Smart Silence functie. Die ken je misschien wel van de Womanizer Premium. Wand gaat alleen aan als ‘ie je lichaam raakt. Wanneer dit niet het geval is, stopt ‘ie met trillen. Je kan deze functie trouwens ook uit zetten.

Verder vind ik Wand er best wel mooi uitzien. Ik vind de meeste wand vibrators niet mooi. Lelijk zelfs. Maar deze doet ’t qua design wel echt goed. De details zijn tof. Het We-Vibe logo in de kop, de schuine lijnen aan de onderkant van de kop en het begin van het handvat, het toffe ruwe metallic paarse randje, allemaal helemaal goed.

De ribbeltjes op de bovenkant van het handvat vind ik er tof uitzien, maar qua schoonmaken is dat natuurlijk gewoon echt kut. Zo dicht bij de kop, je kan er op wachten dat daar een keer na een wilde nacht allemaal glijmiddel en wie weet wat nog meer tussen zit. Kan je weer met je sextoy-tandenborstel aan de slag om dat schoon te krijgen. Maar afgezien daarvan zijn de looks tof. En hij voelt heel lekker om vast te houden. Het siliconen en de vormen liggen gewoon goed in de hand.

De We-Vibe Wand Test

De we-vibe wand met daar voor een flesje pjur woman nude glijmiddel op waterbasis. De we-vibe wand met voor de kop een lipstick, die ongeveer net zo lang is als de kop.

Maar goed, nu wil je natuurlijk weten hoe ‘ie voelt. Of ‘ie z’n naam waar maakt. Daar was ik zelf ook erg benieuwd naar, dus ik heb Wand uitgebreid getest.

Wand is echt een goede wand vibrator. De vibraties zijn, zoals je natuurlijk van We-Vibe gewend bent, goed. Ze zijn krachtig, ze zijn diep, de patronen zijn lekker. Maar, ja, er is een maar, toch heeft Wand mijn verwachtingen niet waar gemaakt. En eigenlijk vind ik dat gewoon best wel jammer. Ik hou van We-Vibe. Een Wand van We-Vibe vond ik een super awesome idee. Maar nu viel ‘ie toch een beetje tegen. Misschien waren het mijn hoge verwachtingen of de hoge verkoopprijs. Of misschien is het de app die (nog steeds) niet helemaal lekker werkt. Maar ik ga het je allemaal vertellen nu.

Het joystick knopje van de We-Vibe Wand

Close-up van het joystick knopje van de we-vibe wand De we-vibe wand in mijn hand, met mijn duim op het joystick knopje

Om te beginnen moest ik heel erg wennen aan het joystick knopje. Afhankelijk van hoe je ‘m vasthoudt, kan je die met je duim of wijsvinger bedienen. Het knopje gaat best zwaar. Of misschien zijn mijn vingers heel slap, dat kan ook. Maar met mijn wijsvinger kan ik wel aan het knopje trekken om ‘m zachter te zetten, maar duwen lukt mij niet. Met mijn duim gaat dat allebei wel, maar het voelt gewoon niet zo natuurlijk. Ook reageert het knopje niet altijd even snel.

Ik vind het knopje ook best ver weg zitten. Ik kwam er dankzij een filmpje over Wand (en een poll die ik daarna op mijn Instagram plaatste) achter dat er heel veel mensen zijn die een wand vasthouden met het handvat omhoog, over de buik dus. Zelf hou ik een wand altijd vast met het handvat tussen mijn benen, richting mijn voeten dus. Wand is best lang en het knopje zit vrij ver naar onderen. Ik had het knopje liever een stuk dichter bij de kop gezien. Nu moest ik m’n arm best ver uitstrekken om er bij te komen en dan lukte het net.  Wanneer je de Wand andersom vasthoudt, dan vind ik het knopje alsnog niet op een fijne plaats zitten en moet je ‘m ook met je wijsvinger bedienen. Wat mij dus niet goed lukt. (Misschien moet ik minder toys gebruiken en vaker vingeren, voor sterkere vingers…)

Smart Silence

We-vibe wand van voren gezien. Je ziet het logo in de kop en het paarse metallic randje. De we-vibe wand in mijn hand

Wat ik wel helemaal awesome vind, is de Smart Silence functie. Die werkt echt prima. Ik vind het zo wonderlijk. Hij reageert denk ik op warmte. Want als ik de We-Vibe Wand tegen mijn dekbed of bank druk, doet ‘ie niks, maar als ik ‘m tegen mijn lichaam hou, gaat ‘ie ineens trillen. Super handig, want als je klaar bent, of even pauze wilt, dan kan je ‘m gewoon naast je neer gooien (doe wel voorzichtig met gooien want deze wand is DUUR!) en dan is ‘ie dus al vanzelf gestopt. Of als je huisgenoten of kinderen hebt, en je moet ‘m ineens even snel uit doen, dan hoef je ‘m dus alleen maar van je lichaam af te halen. Ik vind het zo handig!

De We-Connect App

In mijn ene hand hou ik een telefoon met de we-connect app en in mijn andere hand hou ik de we-vibe wand De we-vibe wand met het opzetstuk om de kop heen wat er uit ziet als een ring met flapjes.

Wat minder awesome is, is de app. Nu moet ik zeggen dat ik persoonlijk ook niet heel veel behoefte heb aan een app bij een wand vibrator. Ik vind een app eigenlijk alleen toegevoegde waarde hebben bij een speeltje dat je kan dragen. Zonder handen dus. Zodat je je handen dan vrij hebt om andere dingen te doen, zoals chatten met je partner die je toy bestuurt. Wanneer ik het speeltje zelf nog tegen mijn vulva moet duwen, vind ik een app gewoon niet zoveel toevoegen. Al zie ik wel weer mogelijkheden voor een leuke bondage, met Wand tussen mijn benen, terwijl mijn partner vanaf een afstandje toekijkt en de wand bedient.

Niet-werkende functies

We-vibe wand met daarnaast een telefoon met de we-connect app. Met mijn vinger gebruik ik de touch functie van de we-connect app, die op het scherm lijkt te werken, maar in werkelijkheid niks doet. De we-vibe wand naast een telefoon met de we-connect app waar je de 'beat functie' ziet.

Maar de app dus. Ik had (weer) wat problemen met de We-Connect app. Het connecten ging meestal soepel. De vibratiesterkte instellen of een patroon kiezen ging ook prima. Maar de patronen die ik eerder zelf gemaakt had, daar had ‘ie erg veel moeite mee. Soms veranderde de snelheid ineens, terwijl dat in het patroon helemaal niet het geval was.

Ook lijkt de optie om zelf een patroon te maken ineens verdwenen te zijn. Of zo goed verstopt dat ik ‘m in elk geval niet kan vinden. Dan heb je nog de ‘beat’ functie, die zou reageren op muziek of input van de microfoon van je mobiel. Die werkt gewoon helemaal niet. En de touch functie, waarbij je zelf op het scherm kan tekenen en zo eigenlijk live een patroon maakt, werkt ook helemaal niet. Super jammer, want live tekenen en je eigen patroon maken zijn nu net de functies die ik wel leuk vind aan zo’n app.

Ik heb naar aanleiding van de niet-werkende functies in de app nog even contact gehad met iemand van We-Vibe en de beat en touch functie zijn momenteel nog niet beschikbaar voor Wand. Het was de bedoeling dat dit in de app te zien zou zijn, maar daar is iets mis gegaan. We-Vibe is hier momenteel mee bezig om dat te fixen.

De opzetstukken van de We-Vibe Wand

De we-vibe wand met er voor de twee opzetstukken. Het ene opzetstuk heeft twee flappen waar zo te zien de penis heel goed tussen kan liggen en het andere opzetstuk wat er uit ziet als een twister-aardappelsnack. De we-vibe wand met het opzetstuk met de flapjes om de kop heen.

Je krijgt twee opzetstukken bij Wand. Eentje doet me een beetje denken aan de Fun Factory Manta. Dit opzetstuk lijkt me super geschikt voor penissen, daarom komt Jay daar woensdag in zijn review over de Wand nog op terug. Ik heb het andere opzetstuk getest.

Dit opzetstuk doet me denken aan zo’n aardappel twister snack op een stokje, die je bij de Efteling kan kopen. Maar dan zonder stokje, natuurlijk. Toen ik dit opzetstuk voor het eerst zag, was ik super verbaasd. “Wat moet je daar nou mee?” vroeg ik me af. Nou. Ik vraag het me nog steeds af. Ik wou dat ik het je kon vertellen. Dat ik met mijn sextoy expertise dit natuurlijk direct (of zelfs wat later) wist. Maar nee. Sorry. Ik weet het niet. Ik heb ‘m geprobeerd op mijn vulva en ik vind het niet lekker voelen. Het voelt een beetje scherp. Ik dacht niet dat ik gebrek aan fantasie had, maar zo voelt het nu wel een beetje. Alsof je hier iets heel tofs mee kan doen, maar ik het gewoon niet kan bedenken. Als jij het wel weet, vertel het me dan!

De We-Vibe Wand in vergelijking met de Lelo Smart Wand Large

In mijn hand hou ik de we-vibe wand en de lelo smart wand large De we-vibe wand liggend voor de lelo smart wand large

De We-Vibe Wand kost ongeveer 180 Euro. Dat is veel geld. De prijs is vergelijkbaar met de Lelo Smart Wand Large, al kan je die regelmatig in de aanbieding vinden. De Lelo Smart Wand is mijn favoriete draadloze wand, dus natuurlijk wilde ik de We-Vibe Wand vergelijken met de Lelo Smart Wand.

Met het gebogen handvat, hebben ze natuurlijk ook wel wat van elkaar weg. Beide wands zijn van siliconen met ABS-plastic detail. De vibraties van de We-Vibe Wand komen in de buurt bij de Lelo Smart Wand Large, maar de Lelo is toch net een klein beetje krachtiger en dieper. De Lelo Smart Wand heeft ook een irritant knopje, het middelste knopje, maar zo lang ik daar niet aan kom, gaat alles goed. De plek van de knopjes vind ik bij de Lelo prettiger dan bij de We-Vibe Wand.

Ik ben geen Lelo-fan (zeker niet zelfs) en wel een We-Vibe fan, maar helaas kan ik niet zeggen dat de We-Vibe Wand echt beter is dan de Lelo Smart Wand Large.

Conclusie

Oohhh Wand, je gaf me niet alles waar ik op gehoopt had. Terwijl Wand wel echt een hele goede wand is, dat wil ik even duidelijk hebben. De vibraties zijn goed en diep. Hij ziet er tof uit. Hij ligt lekker in de hand. De Smart Silence functie is super handig. Maar hij heeft ook een paar nadelen: het joystick knopje is niet heel makkelijk te bedienen en zit niet op een handige plek en de app werkt gewoon (nog) niet helemaal lekker. Het opzetstuk met de flapjes vind ik zelf helemaal niks toevoegen. Toch vind ik de We-Vibe Wand zeker wel goed en wanneer de app straks ook helemaal goed werkt, is dat ook fijn.

Je kan Wand by We-Vibe hier bestellen bij Easytoys voor 179 Euro
Of hier bij Euphoria, ook voor 179 Euro. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

16 Reacties

 1. Zo jammer, ik had echt gehoopt dat deze de andere zou overtreffen. Misschien moet ik dan toch maar voor eentje met draad gaan (doxy 3). Van de lelo al van verschillende mensen gelezen dat deze na een tijdje kracht verliest? 🙁

  Antwoord
  • Hier reeds 3 smartwands gehad. Allemaal stuk gegaan binnen het jaar. Momenteel enkel nog 2 wands met snoer. Ook vol verwachting, maar het zal dus geen Valentijnsdag kado worden.
   Op zich eigenlijk ook wel blij dat de review tegenvalt. Hier geen fan van wevibe. Alles van hen gaat erg snel stuk. Voor kerst nog een sync gehad, ondanks nieuw is de accu na 5min leeg.

   Het zal dus nog even zonder krachtige en stille snoerloze wand zijn. Hopelijk komt Lelo met versie 2, de verbeterde variant dan.

   Antwoord
   • Nou, dat alles van We-Vibe snel stuk gaat, is niet waar. Natuurlijk kan dat altijd een keer gebeuren, net zoals bij elk ander merk, maar We-Vibe is juist een merk wat heel betrouwbaar is. En je hebt gelukkig ook gewoon garantie voor wanneer het dus wel stuk gaat. Dus zeker even terug naar de winkel (of even mailen als het online was) met je We-Vibe Sync!

    Antwoord
    • Alles van hen bij ons gaat snel stuk bedoelde vooral.

     We-vibe 3 en 4 gehad die defect zijn gegaan tijdens de garantietermijn, gelukkig.
     Lange tijd geen gehad, nu voor kerst een tease and please premium set gehad. Daarin een wevibe sync en een womanizer premium. Je gelooft het niet, maar de womanizer zijn sensor voor smart silence doet het niet, nog aan het mailen met WoW tech voor vervanging (zo dom geweest om rechtstreeks bij we-vibe te kopen)
     De womanizer duo die ik voor Valentijn 2019 kreeg, is ook al vervangen, want daar was de motor defect van.
     De wevibe sync in de set van kerst werkt maar heeft brakke accu, nog geen 5 minuten en hij is leeg.
     Kortom, mijn ervaring met wevibe is niet zo geweldig.

     Ook een viertal Lelo toys in huis, waaronder eerste vibrator, Gigi (2 denk) in 2014 en die doet het nog steeds perfect. Ook een Ina 2, Ora en Billy voor vriend ik huis en allemaal prima. De smartwand dus niet. Daar wachten we op een betere revisie.
     En vibrators worden zeker niet alle dagen misbruikt, dus is niet dat ze zo een hard leven hebben hier. 😉

     Antwoord
     • Wat een pech! Ik ga er vanuit dat ze ‘m wel gewoon voor je gaan vervangen, want het maakt voor de garantie niet uit of je bij We-Vibe/Womanizer/WOW zelf koopt of in een winkel.
      Maar ik heb zelf echt niet vaak gehoord dat We-Vibe of Womanizer toys snel kapot gingen, ook niet toen ik nog in sexshops werkte. Dus ik ga er vanuit dat dit gewoon echt domme pech is.

     • Wij hebben eigenlijk alleen met de pro40 van womanizer problemen gehad, meerdere met klachten retour gestuurd, waaronder die van ons zelf, waarbij ze hem wel netjes omruilen voor een nieuwe. Andere modellen eigenlijk nog geen klachten gehad.

  • Over krachtverlies heb ik nog niet eerder gehoord, wel hoor ik wel eens dat er een stuk ging, maar dat hoor ik over elke toy en elk merk wel regelmatig, want dat gebeurt ook. Gelukkig heb je op sextoys ook gewoon garantie!
   Maar de Doxy 3 is zeker een aanrader, zeker als je een draad niet vervelend vindt.

   Antwoord
 2. Die smart silence zou elke toy mogen hebben van mij. Zo handig!

  Antwoord
  • Smart Silence is echt zo handig ja!! <3

   Antwoord
 3. Dat opzetstuk lijkt me het prettigst als je de wand een kwartslag draait zodat de flapjes langs je schaamlippen flapperen. Maar dan zitten je benen waarschijnlijk in de weg. En als het niet lekker voelt, tja….dan houdt het op. Jammer, het ziet er wel heel mooi uit. Als flapjes die je zacht strelen, in potentie een fijn idee….Ik houd het maar bij de doxy die cast voorlopig. Die bevalt nog steeds waanzinnig goed.

  Antwoord
  • Ik snap wat je bedoelt, maar ze flapperen ook niet echt op die manier zoals bijvoorbeeld de Fun Factory Volta flappert. Maar inderdaad, als je de wand overdwars moet houden, zou dat ook echt vet onhandig zijn…

   Antwoord
 4. Hij ziet er prachtig uit in mijn favoriete kleur! Maar ik snap niet waarom er randjes aan moeten zitten, niet hygiënisch vind ik. Dan ga ik, alles bij elkaar, t.z.t. toch voor een andere denk ik. Ben wel benieuwd naar de review van Jay. 😃

  Antwoord
 5. Oh ik was hier zo benieuwd naar! Ben toch een beetje teleurgesteld eigenlijk. Ik vroeg me ook al af wat die ‘tongetjes’ zouden toevoegen. Niks dus 😅

  Antwoord
 6. Heb jij toevallig ook de lovense domi getest?
  Zo ja, welke is in jouw opinie dan beter?

  Antwoord
  • Nee, ik heb de Domi helaas niet.

   Antwoord
 7. Tot nog toe nog steeds doxy 3 bovenaan mijn verlanglijst, maar hoop nog steeds dat een draadloze deze ooit overtreft. Ging er van doxy ook een nieuwe versie uitkomen binnenkort?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.