We-Vibe Sync, Match en Unite

11-05-2018

Sextoy review by Tess: We-Vibe Unite, Match en Sync

Ik ben echt wel fan van We-Vibe, al heel lang. Ze hebben zoveel leuke toys en één van mijn favoriete toys is ook de We-Vibe Gala. We-Vibe heeft altijd lekkere diepe trillingen, fijn siliconen en gewoon toffe toys. Het bekendst is We-Vibe natuurlijk van de koppel vibrators. De kleine u-vormige vibrators die je samen kan gebruiken tijdens de seks. De penis-in-vagina-seks dan. Van Seron van We-Vibe kreeg ik de drie modellen die momenteel beschikbaar zijn: de We-Vibe Unite, Match en Sync. Drie modellen die erg op elkaar lijken, maar toch heel verschillend zijn.

Als eerste moet ik zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet hou van koppelvibrators. Tenminste, ik vind altijd dat elk seksspeeltje een couples toy kan zijn, als je de toy samen gebruik. En dat vind ik super leuk. Maar een seksspeeltje dat specifiek bedoeld is om te dragen tijdens de seks is gewoon niet echt iets wat me trekt. Natuurlijk vind ik het soms wel lekker om extra stimulatie of vibratie te hebben tijdens de seks, maar daar gebruik ik zelf dan liever een speeltje als de We-Vibe Tango voor, wat ik gewoon makkelijk even kan pakken en ook weer kan weg leggen. Lekker makkelijk. En lekker makkelijk is iets wat ik in elk geval niet vind van deze drie We-Vibes.

De verschillen

De We-Vibe Unite is de goedkoopste en daarmee ook de simpelste uitvoering. Hij heeft één motor, in het gedeelte dat tegen de clitoris aan gaat. De afstandsbediening heeft maar één knopje. De We-Vibe Match zit qua prijs in het midden en ook qua functionaliteit. De Match heeft in beide delen van de toy een motor en vier knopjes op de afstandsbediening. De We-Vibe Sync is de duurste en meest luxe We-Vibe en heeft ook twee motoren. De afstandsbediening heeft ook twee knopjes en je kan dit seksspeeltje ook met de We-Connect app bedienen, waardoor je nog veel meer mogelijkheden hebt. Alle drie de We-Vibes zijn gemaakt van siliconen en dus bodysafe.

De We-Vibe Unite

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De We-Vibe Unite ziet er ook uit als de goedkoopste versie. De verpakking is veel eenvoudiger, hij is niet waterproof en de lader is, in vergelijking met de andere twee super simpel. Gewoon een USB kabeltje dat je in de toy prikt.

Knopje en afstandsbediening

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

Op de kop van het clitorisdeel zit een heel klein knopje waarmee je de toy aan kan zetten. Dit gaat best wel lastig, het bobbeltje lijkt niet helemaal recht boven het echte knopje te zitten, waardoor het best wel pielen is voor je ‘m überhaupt echt ingedrukt hebt. Je moet ook echt heel diep drukken, door het dikke, zachte siliconen heen, dus dit is echt wel onhandig. Je zou ook met dit knopje door de tien standjes kunnen scrollen, maar voor mij was dat niet te doen. Zeker niet als ik ‘m in had. Gelukkig werkt de afstandsbediening gewoon gelijk nadat je ‘m hebt aangezet. Dat is wel weer super simpel, je hoeft dat niet te laten connecten of ander moeilijk gedoe, hij werkt gewoon gelijk. Het siliconen van de Unite trekt wel als een gek stof aan.

De We-Vibe Unite als draagbare toy

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De vibraties zijn vrij zacht, zeker als ik kijk naar alle andere We-Vibe toys. Maar de trillingen zijn wel best diep en lekker. Maar als je echt van krachtige vibraties houdt, is dit niet het seksspeeltje voor jou. Ik vind deze toy best leuk om te dragen en de afstandsbediening dan aan mijn partner te geven. Dat vind ik spannend en veel leuker dan bijvoorbeeld zo’n trileitje met afstandsbediening die alleen in mijn vagina trilt. Ik heb echt trillingen tegen mijn clitoris nodig om het lekker te vinden. Met een slipje er overheen, blijft de toy goed zitten. Ik heb best wel dikke benen en vaak is het een probleem voor het signaal van een afstandsbediening om daar dan goed ‘doorheen’ te komen, maar met de Unite ging dat prima.

De We-Vibe Unite tijdens de seks

Tijdens de seks vond ik de Unite echt niet prettig. Hij bleef echt niet zitten en het was een enorm gepruts om hem steeds weer terug op zijn plaats te duwen. Het was meer een stoorzender dan dat het wat toevoegde.

De We-Vibe Match

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De We-Vibe Match oogt gelijk al een heel stuk luxer. De verpakking is echt prachtig, zoals ik van We-Vibe gewend ben. Een mooie stevige doos met super mooi kleurverloop. De lader van de Match is ook heel tof, het is een magneetlader en de We-Vibe hangt daar met het clitorisdeel in, want daar zitten ook de magneetjes. Hierdoor is de Match ook waterproof.

Afstandsbediening en knopje

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De afstandsbediening van de Match vind ik de fijnste van de drie. Hij heeft vier losse knopjes. Met het linker- en rechterknopje kan je door de standjes scrollen. Met het bovenste en onderste knopje kan je de vibraties harder en zachter zetten. Super handig. Ook bij de Match is het zo dat de afstandsbediening gelijk werkt als je de Match aan zet. Ik dacht eerst dat je de Match ook met de We-Connect app kon gebruiken, maar dat is niet zo.

Op de bovenkant van de Match zit ook één knopje, waarmee je ‘m dus aanzet, maar dit knopje kan je ook gebruiken om door de standjes te scrollen. Al is dat wel onhandig als je ‘m draagt, maar daar is de afstandsbediening natuurlijk ook prima geschikt voor. Dit knopje is wel makkelijk in te drukken.

De vibraties van de We-Vibe Match

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De vibraties van de Match zijn een stuk beter. Tenminste, de motor in het clitorisgedeelte is een stuk krachtiger. De motor in het inwendige deel is natuurlijk wel krachtiger dan de Unite, aangezien die er geen heeft, maar ik vind ‘m niet zoveel voorstellen. De vibraties zijn zacht en buzzy. Bij sommige standjes geeft het toch wel een fijn gevoel, als de beide motoren bijvoorbeeld om en om trillen. Dus ik ben wel blij dat de motor er is, maar ik had hem graag een heel stuk krachtiger gewild.

De We-Vibe Match als draagbare toy

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

Deze Match vind ik fijner en leuker om te gebruiken als draagbare toy met afstandsbediening dan de Unite. Ook het bereik van deze afstandsbediening is goed en de trillingen zijn gewoon echt beter. Ik had ook het idee dat deze toy iets beter zat. Wat wel vreemd is, want de vorm is wel bijna gelijk aan de Unite.

De We-Vibe Match tijdens de seks

Tijdens de seks vond ik ook deze We-Vibe niet prettig. Hij bleef niet zitten en was gewoon irritant. Het is moeilijk en gedoe en het werkt gewoon niet. Ik kan er veel over zeggen, maar dat lijkt me niet nodig. Het is gewoon niet voor mij.

De We-Vibe Sync

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

Dit is de meest luxe toy uit deze serie. De verpakking is ook weer mooi en stevig, maar toch heeft de verpakking van de Match mijn voorkeur, die kleuren vind ik veel mooier. Dit oranje met blauw vind ik niet zo mooi. Ook vind ik het jammer dat je op de voorkant van de door, waar de naam staat, je geen afbeelding van de toy ziet. Voor winkels lijkt me dat ook super onhandig.

De Sync heeft een hele mooie lader, waar de toy en de afstandsbediening beiden in gaan. Je kan de toy met een deksel afsluiten. Super discreet, maar ook stofvrij en gewoon handig. De eerdere uitvoeringen van We-Vibe hadden ook zulke laders. Ik hou ervan.

Afstandsbediening en knopje

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De afstandsbediening van de Sync heeft eigenlijk één grote ronde knop, maar wel vier druk-plekken. Ook weer links en rechts om door de standjes te scrollen en omhoog en omlaag om de standjes harder of zachter te zetten. Ik vond de afstandsbediening van de Match veel duidelijker en makkelijker met de losse knoppen. De Sync heeft ook op de bovenkant één knopje, dat werkt hetzelfde als bij de Match.

De vibraties en de aan te passen vorm van de Sync

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

De vibraties van de Sync zijn duidelijk nog beter dan de Match. Sterker en dieper. Het clitoris gedeelte in elk geval. Het inwendige gedeelte vond ik nog slechter dan de Match. Bij sommige standjes merkte ik niet eens dat het inwendige gedeelte überhaupt vibreerde.

Maar de Sync heeft iets heel bijzonders, je kan de vorm aanpassen. En dat is echt super handig. De twee andere We-Vibes zijn flexibel en passen zich zo aan aan jouw lichaam. Bij de ene persoon zullen de pootjes wat meer uitrekken dan bij de ander. Maar de Sync kan je dus zelf in de stand zetten die het best past bij jouw lichaam.

Het duurde wel even voor ik door had hoe het werkt. Maar je moet dus het midden van de toy tussen je duim en wijsvinger nemen, wat druk zetten, en dan kan je ‘m buigen. Het was voor mij alsnog even zoeken welke stand voor mij goed werkte. Ik had eigenlijk geen idee hoe die goed zou zitten. Een hoek van ik denk zo’n 50 graden was voor mij prima. Dus dat de pootjes wel een stukje meer uit elkaar stonden, maar zeker nog niet in een hoek van 90 graden (dat is hoe ver hij kan buigen).

De We-Vibe Sync als draagbare toy

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

Als draagbare toy met afstandsbediening vond ik de Sync ook wel fijn, maar minder fijn dan de Match. Het was heel fijn dat hij nog beter en comfortabeler zat. Maar de afstandsbediening had duidelijk veel meer moeite om de toy te bereiken, dat lukte lang niet altijd. Je kan op de afstandsbediening niet zien bij welk standje je bent, of of het signaal wel doorgekomen is. Je moet dus de hele tijd bij je partner checken of het werkt. Geldt natuurlijk ook voor de andere twee, maar omdat die gewoon steeds werkten, was het na een paar keer checken niet meer nodig om te blijven vragen.

De We-Connect App

We-vibe sync, match en unite We-vibe sync, match en unite

Deze We-Vibe kan je als enige met de We-Connect app gebruiken. En dat is echt heel leuk. Eerder heb ik heel vaak problemen gehad met deze app omdat mijn telefoon niet compatible was met de app en daardoor vaak gewoon niet werkte, maar blijkbaar hebben ze daar aan gewerkt. Ik zag op de We-Vibe site ook dat als je Android 4.4 of nieuwer hebt, dat het dan gewoon werkt. Dat heb ik en het werkte inderdaad prima! Het connecten ging in één keer goed en de connectie bleef ook gewoon. Alle opties in de app werkten. Het leukste van deze app vind ik dat je met een lover kan connecten en die kan dan van afstand op zijn/haar eigen telefoon met de app jouw seksspeeltje besturen. Hoe gaat is dat. Ideaal voor mensen met een lange afstandsrelatie of mensen die niet samenwonen. Of gewoon als je een keer niet bij elkaar in de buurt bent. Ik vind het leuk.

Tijdens het spelen kan je ook met elkaar chatten. Er is geen autocorrect, dat is wel echt super irritant. Als ik de We-Vibe in heb en bijna klaarkom, kan ik echt niet meer zo secuur typen. Blijkt dus echt dat het onleesbaar is, zonder autocorrect. Dus het is best een gepruts om duidelijk te communiceren via deze chat, maar alsnog is het leuk. Je kan in deze chat ook foto’s sturen naar elkaar. Je kan ook nog video- of audiochatten. Super leuk allemaal.

Maar ook in je eentje is de app super leuk, want je kan je eigen vibratiepatronen maken en de bestaande vibratiepatronen aanpassen. Dit geeft deze toy nog veel meer opties en nou ja, het is gewoon leuk.

De We-Vibe Sync tijdens de seks

Tijdens de seks was deze We-Vibe de enige die bleef zitten. Dat verstellen van de vorm heeft dus écht wel nut. Ik was gewoon verbaasd dat het lukte eigenlijk. En het was ook best lekker. Maar alsnog was ik elke keer wel een beetje bang dat hij er uit zou vallen, dus voor mij was het niet super ontspannen. Het helpt natuurlijk ook niet dat dit ook gewoon niet per se iets is wat ik wil tijdens de seks. Maar als jij nou weet dat jij dit wel wil tijdens de seks, dan is deze Sync dus echt wel de beste.

Conclusie

Als eerste wil ik zeggen dat alle drie de We-Vibes ribbels hebben. Misschien dat ze daardoor beter blijven zitten (ik weet het niet) maar met schoonmaken zijn die ribbels écht heel irritant. De ribbels van de Match waren trouwens minder erg! Verder zit er bij alle We-Vibes een zakje met We-Vibe glijmiddel. Gooi dit vooral gelijk weg, want hier zit glycerine in en dat is echt niet goed voor je vagina.

En verder: duidelijk dat ik niet hou van koppelvibrators tijdens de seks. Maar de We-Vibe Sync was toch best wel leuk tijdens de seks.

Om in mijn eentje mee te spelen vond ik de Sync ook heel leuk, speciaal vanwege de app. Maar de mega slechte vibraties in het inwendige deel vond ik wel echt een heel groot minpunt.

Als speeltje met afstandsbediening vond ik de Match echt het leukst en het best. De afstandsbediening werkt makkelijk en goed en de vibraties zijn heel lekker.

De Unite is denk ik vooral leuk als je een keer zo’n soort toy wil gebruiken, maar je er niet al te veel geld aan uit wilt geven. (Alsnog is ‘ie wel vrij duur om gewoon eens te proberen.) Maar als je denkt dat je dit echt leuk vind, zou ik zelf zeggen: spaar dan even door voor de Match.

Ik vind het jammer dat er niet één We-Vibe is die alles heeft. De Sync zou echt een betere inwendige motor moeten hebben en een afstandsbediening die beter werkt. Of de Match een verstelbaar pootje en te bedienen met de app ;). Als ik er zelf maar één zou mogen houden, denk ik dat ik toch voor de Match zou gaan, omdat die in mijn eentje en als toy met afstandsbediening het lekkerst was. Tijdens de seks denk ik toch niet dat ik dat nog een keer zou gaan gebruiken, dus dat ‘ie niet blijft zitten is dan niet zo erg. De app zou ik wel erg missen.

Omdat de We-Vibes regelmatig in de aanbieding zijn, en omdat ik sowieso alle andere We-Vibe producten echt super tof vind, hier onder een aantal links naar We-Vibe pagina’s van shops waar je ze kan bestellen. Dan kan je zelf even kan checken wat je de fijnste shop vind of wie de leukste prijs heeft. Als je deze links gebruikt om producten te bestellen, ontvang ik een klein percentage van je aankoop bedrag zonder dat het jou iets kost. Zo kan je Tess Tesst dus helpen en ik waardeer het super erg!

We-Vibe bij Willie.nl

We-Vibe bij Euphoria

We-Vibe bij Easytoys

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

3 Reacties

 1. Bedankt voor de uitgebreide review!
  Denk dat ik het alsnog aan me voorbij laat gaan, puur omdat zo’n speeltje me gewoon niet fijn lijkt tijdens seks qua wrijving etc.

  Antwoord
 2. Ja er zijn zat mensen die het echt super leuk en lekker vinden, maar voor mij is het dus ook niks. Gelukkig maar dat we niet allemaal hetzelfde leuk vinden 🙂

  Antwoord
 3. Op zich lijkt de sync me wel leuk, maar ik vraag me toch af of t ding echt wel lekker zit tijdens t vrijen. Ondanks de mogelijkheden om de sync passend te maken, lees ik dat de sync toch gaat schuiven en dan op zn plek moet worden gehouden. Dan kunnen we t beter bij de Tango houden…….. Een alternatief zou dan een vibrerende cockring zijn. Maar ja, die vibraties blijven dan ook niet op de plek waar ze nodig zijn….. Moeilijk hoor!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.