We-Vibe Nova

16-02-2017

We vibe nova

Toen ik in 2001 voor het eerst een Tarzan vibrator kocht, was ik eigenlijk voor gebruik al verliefd. Ik had er zo één met lampjes erin. Ja, hij kon echt in 7 kleuren licht geven. Ik vond het geweldig, helemaal hip voor die tijd ook. Toen ik hem voor het eerst gebruikte, kwam ik binnen 10 seconden klaar. De combinatie van inwendige stimulatie en clitorale stimulatie werkte echt geweldig, ik wist niet wat ik meemaakte. Dit was heel wat anders dan mijn gewone staaf vibrator.

Nu 15 jaar verder, heb ik ondertussen heel wat sextoys gebruikt. Mijn Tarzan met lichtjes is ondertussen al lang in de prullenbak beland. En ik was eigenlijk altijd wel een beetje aan het kijken voor een fijne vervanger. Maar ik kwam nooit iets tegen waarvan ik echt dacht: yes, dit is ‘m.

We-vibe is natuurlijk vooral bekend van hun koppel vibrator die je samen tijdens de seks kan gebruiken. Erg lekker en zeker een aanrader! Ze hadden met de We-vibe Thrill al eens een poging gedaan om een solo vibrator te maken, maar dat was helaas nogal een mislukking. Maar nu hebben ze twee nieuwe solo vibrators uitgebracht. De we-vibe Rave (een a-symmetrische vibrator), en de we-vibe Nova.

Toen ik de we-vibe Nova zag, vond ik het in de eerste instantie een raar ding. De vorm leek me gewoon helemaal niet handig. De clit stimulator zat zo hoog dat ik dacht dat je het staaf gedeelte maar een heel klein stukje zou kunnen inbrengen. Ik begreep de bedoeling er niet echt van.

Tot ik hem in mijn handen kreeg. Die clit stimulator is dus enorm buigzaam! Hij veert eigenlijk gewoon mee. Je kan dus zelf bepalen hoe diep je het staaf gedeelte inbrengt, want de clit stimulator buigt toch wel mee. Ook als je het staaf gedeelte wat opzij draait, blijft de clit stimulator gewoon nog tegen je clit zitten. Veel meer bewegingsvrijheid dus, zonder de stimulatie van je clit te hoeven onderbreken. Woei! Dat zag er veel belovend uit. Ik keek er dus erg naar uit om de Nova echt uit te tessten.

De Nova voelde al erg lekker in mijn handen. Het siliconen materiaal voelt zacht, maar niet te zacht, en nou ja, het voelt gewoon fijn aan. Ook het handvat is van hetzelfde materiaal, en ligt lekker in de hand. De Nova is ook helemaal waterproof, je kan hem zelfs mee in bad nemen. En ook voor het schoonmaken is dat natuurlijk erg praktisch. Gewoon onder de kraan met water en zeep. Silicone is bodysafe en niet poreus.

Wat me opviel is dat het plus en min knopje eigenlijk andersom zit in vergelijking met de meeste andere vibrators. Eigenlijk zitten ze nu gewoon goed. Als je hem gebruikt, zit het plus knopje boven. Wel zo logisch ook eigenlijk! Naast de plus en min knopjes, zit er in het midden een rond knopje (wat eigenlijk een deukje is en geen knopje) om hem mee aan te zetten. Wanneer hij aanstaat, kan je met dit knopje ook nog bepalen of je wil dat alleen de staaf vibreert, of alleen de clit stimulator, of beiden. Aan de zijkanten zitten twee pijl toetsen om door de verschillende programma’s te scrollen.

Op het handvat zit ook het magnetische oplaad-punt. Je klikt de lader hier dus tegenaan om hem op te laden. Dit systeem heeft we-vibe eerder al gebruikt bij de kleine vibratortjes, maar ze hebben nu de magneet een stuk sterker gemaakt, zodat de lader zeker blijft zitten. Dit werkt echt heel makkelijk en handig.

Nu was het dan toch tijd voor het echte tessten. De Nova heeft een prima formaat, niet te groot, niet te klein, en een lekkere bolling voor nog wat G-spot stimulatie. Ik moest even proberen hoe hij voor mij het lekkerst zat. Ik probeerde wat dieper, of juist wat ondieper. Hoe dieper je hem inbrengt, hoe meer druk je van de clit stimulator krijgt. Nu hou ik wel van een stevige druk, en ik vond de trillingen van de staaf wat dieper ook fijner.

Ik had de vibratie bij beide delen aangezet. Meer is altijd beter qua vibratie vind ik ;-). De trillingen waren ook echt erg lekker. Gewoon fijne diepe trillingen, niet dat oppervlakkige. Het geluid viel me ook heel erg mee. Je hoort hem wel, maar het is wel echt een bescheiden geluid. Altijd fijn als je niet bang hoeft te zijn dat de buren ook mee kunnen genieten ;-).

Al snel was ik erg aan het genieten van de dubbele stimulatie. Het was ook erg lekker om een soort schommel beweging te maken met de vibrator. Het staaf gedeelte maakt dan een stootbeweging. Het clit gedeelte rolt dan eigenlijk ook een beetje over je clit, wat ook erg aangenaam is, en de stimulatie blijft gewoon. Zo goed! Ik vond het lekker om wat te experimenteren met verschillende bewegingen, ook een beetje een zijwaartse draaibeweging voelde erg lekker. De clit stimulator kwam dan ook weer net op een iets andere manier tegen mijn clit, wat ook erg fijn voelde.

De Nova heeft net als alle ander we-vibe vibrators verschillende vibratie programma’s. Het aanbod is erg gevarieerd. Van golvend tot cha-cha-cha. Ik vond zelf het programma wat ‘stuiteren’ heet het lekkerst. Dan trilt de clit stimulator twee keer achter elkaar, en dan één keer de staaf. Als ik het zo typ, klinkt het niet zo bijzonder, maar in/tegen je kutje voelt het echt heel lekker en bijzonder haha!

Je kan de Nova ook met de We-Connect app bedienen. Je kan dan met je telefoon kiezen welk vibratie programma je wilt gebruiken. Je kan de programma’s dan ook nog aanpassen qua vibratiesterkte. Je kan bijvoorbeeld de staafvibrator wat zachter laten trillen en de clit stimulator wat harder. Ook kan je je eigen programma maken. Je kan zelf vanuit het niets een programma tekenen (wat ik nog best moeilijk vond!), of je kan een aantal bestaande programma’s achter elkaar zetten en afwisselen, waarbij je dan per programma aangeeft voor hoeveel seconden of minuten je dat wil.
Ook kan je je partner uitnodigen om mee te spelen. Hij/zij kan dan met de eigen telefoon jouw Nova bedienen. De afstand maakt hiervoor niet uit, je partner hoeft niet eens in hetzelfde land te zijn. Super leuk natuurlijk!

Ook handig dat je in de app precies kan zien hoeveel procent de batterij nog is. Dus dan kan je altijd even checken of je misschien eerst nog even moet opladen.

Het enige nadeel aan de Nova vind ik eigenlijk het uit knopje. Dat is hetzelfde knopje waarmee je hem aanzet, en waarmee je kan bepalen welk deel/welke delen van de vibrator moeten trillen. Als je hem uit wilt zetten, moet je het knopje een paar seconden indrukken. Maar elke keer als ik dat doe, gaat hij eerst een ander deel van de vibrator laten trillen. En dat is wel irritant. Ik wil dat een vibrator gewoon uit gaat als ik dat wil. Meteen. En zonder moeite. Dus. Maar goed. Dat is dan ook gelijk het enige zeur-puntje wat ik heb over deze vibrator.

Verder is het gewoon echt een lekker ding. Hij voelt lekker, hij trilt lekker, hij biedt variatie. De app functie vind ik super leuk. Gewoon in m’n eentje vind ik dat al leuk, maar helemaal leuk om samen mee te spelen natuurlijk ook. En waterproof vind ik ook altijd wel een grote plus.

Al met al heb ik in elk geval een geweldige vervanger voor mijn lichtjes-Tarzan gevonden!

De we-vibe Nova is hier bij Easytoys te koop.
Of hier bij bol.com.

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

 1. Is hetniet mogelijk dat je ergensop Fet of waar danook een filmpje plaatst met eenmodel als je zelf niet wilt?

  Antwoord
  • Ik weet niet zeker wat voor filmpje jij bedoelt, maar ik heb een vlog gemaakt die heet: Alles over duo vibrators. Als je daar even op zoekt en die bekijkt, daar zie je rond de 4 minuten de We-Vibe Nova voorbij komen.
   Als je een filmpje bedoelt waarin iemand voordoet hoe je de vibrator moet gebruiken: als je daar een filmpje voor nodig hebt, dan ben je npg niet toe aan zo’n vibrator, denk ik.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.