We-Vibe Nova 2 – review

27-07-2020

Een van mijn eerste reviews in 2017 was een review over de We-Vibe Nova. Een duovibrator waarover ik ook altijd positief bleef, want het is echt een hele goede. Maar nu is er de We-Vibe Nova 2. Ik had wel wat klachten over de onhandige knopjes van de Nova 1, maar ik vroeg me af wat er nu allemaal anders zou zijn aan deze tweede versie. Ik kreeg de We-Vibe Nova 2 van WOW Tech, het bedrijf achter We-Vibe (en Womanizer).

Specs

Materiaal: Helemaal van siliconen en dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met USB-kabeltje
Standjes: 10 patronen en 10 intensiteiten
Waterproof: Ja, hij kan mee in bad
Verkoopprijs: 149 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ja! Ja! JA!

De verpakking en de inhoud

De we-vibe nova 2 naast de verpakking De achterkant van de verpakking van de we-vibe nova 2

Bij We-Vibe weten ze hoe je mooie verpakkingen maakt. Ook deze verpakking is weer prachtig. De kleurencombinaties vind ik super mooi, het ziet er gewoon echt goed uit. Op de zij- en achterkant vind je ook alle informatie over de toy die je nodig zou hebben als je ‘m in een winkel zou bekijken.

Wat me opviel, is dat er geen plastic meer in de verpakking zit. Dat was voorheen wel altijd, maar dat is nu weggelaten. Goed bezig, We-Vibe!

In de doos vind je natuurlijk de We-Vibe Nova 2, maar ook het magnetische USB-oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing, een zakje glijmiddel en een super cheap bewaarzakje. Waarom hier nog steeds geen mooi, eigen bewaarzakje bij zit, in plaats van het standaard witte satijnen zakje? Ik begrijp het ook niet. Ik wil een mooi zakje, met hetzelfde mooie kleurverloop als op de zijkant van de doos. Of een zakje met één van die toffe illustraties er op. Iets wat past bij hoe mooi het verder allemaal is.

Wat is het verschil tussen de We-Vibe Nova 1 en de We-Vibe Nova 2?

De we-vibe nova 1 en 2 in mijn hand, gezien vanaf de zijkant. De we-vibe nova 1 en 2 in mijn hand, gezien vanaf de voorkant

De Nova 1 heeft een wit handvat, dat ook iets anders aanvoelde dan de rest van de vibrator. Bij de overgang, zit een randje waar makkelijk vuil tussen kan komen. De Nova 2 is helemaal van siliconen, zonder rare randjes. Alleen het magneetje aan de onderkant van het handvat is een ander materiaal.

En dat siliconen van de Nova 2, dat is lekker zacht! Helemaal bovenop voelt het zelfs echt squishy. Hij voelt echt zo fijn aan!

De knopjes zijn ook anders. De knopjes van de Nova 1 waren gewoon onhandig. De Nova 2 heeft heeft veel handigere knopjes.

En wat ik echt heel speciaal vind, je kan de staaf van de We-Vibe Nova 2 buigen. Ieder lichaam is anders en zo is ook elke vagina anders. Hoe hij voor mij perfect gebogen is om mijn G-spot te raken, is voor jou misschien juist net niet lekker. Perfect dat je dat zelf kan aanpassen. Het is wel de bedoeling dat je ‘m, nadat ‘ie goed gebogen is voor jou, niet blijft doen. Hij is er niet voor gemaakt om elke keer te verbuigen.

De Test van de We-Vibe Nova 2

Close-up van de knopjes van de nova 1 en 2 Close-up van de achterkant van de onderkanten van de nova's

De verbeteringen klonken allemaal goed, en ik was al fan van de Nova, dus ik was erg benieuwd. Beetje Pjur Woman Nude erbij, want (waterbasis) glijmiddel is nu eenmaal altijd fijn bij siliconen toys. En dan wil ik nu gewoon even beginnen met zeggen hoe geweldig deze Nova 2 is. Want echt, dit is dus hoe je een duovibrator maakt. Dit was voor mij een beetje dezelfde ervaring als toen ik de Womanizer Duo (of nou ja, Inside Out, het eerste model) voor het eerst gebruikte. Ik wist niet dat dit was wat ik wilde en wat ik nodig had. Ik dacht dat de Nova 1 wel prima was. Tot ik de Nova 2 voelde. Toen wist ik dat dit was hoe het moest zijn.

Zacht en buigbaar

Mijn vinger net boven de top van de we-vibe nova 2 Mijn vinger drukt de top van de we-vibe nova 2 in

Ik ben normaal niet iemand die het belangrijk vind of mijn toys wel zacht zijn. Ik hecht daar niet zoveel waarde aan. Zowel zachte als harde toys kunnen mij plezieren. Maar toen ik het verschil voelde tussen de Nova 1 en de Nova 2: wow! Echt wow! Dit voelt zoveel fijner.

In de eerste instantie had ik de staat niet eens verbogen. Het leek me wel prima zoals ‘ie stond. Maar omdat ik toch alles wil testen, verboog ik ‘m wat, zodat hij net wat krommer stond. En weer: wow! Dit maakt dus écht verschil. Mijn G-spot werd veel beter geraakt en het voelde nóg lekkerder. Het verbuigen voelt wel een beetje eng om te doen. Ik dacht in de eerste instantie dat het niet kon, maar je moet best wel wat kracht zetten. Als je het even door hebt, is het makkelijk.

De vibraties van de We-Vibe Nova 2

De we-vibe nova 1 en 2 met daar tussen een flesje pjur woman nude glijmiddel We-vibe nova 1 en 2

Want even hè, die vibraties. Deze vibraties zijn gewoon echt perfect voor mij. Ze zijn zo diep én heel krachtig, ik hou hier zo van. Bij veel duovibrators zijn de vibraties van de clitorisstimulator (veel) minder krachtig. Maar niet bij de We-Vibe Nova 2. Gewoon full power. Ik zou willen zeggen dat het zo hoort, en dat vind ik ook echt, maar het is nog steeds iets wat ik niet veel tegen kom.

Ik weet nog de eerste keer dat ik de We-Vibe Nova (1) zag. De vorm sprak me niet gelijk aan, maar dat kwam omdat ik ‘m niet begreep. De Nova ziet er heel anders uit dan andere duovibrators. De clitorisstimulator is heel flexibel en beweegt met je lichaam mee. Wanneer je de staaf van de We-Vibe Nova in en uit je vagina beweegt, dan blijft de clitorisstimulator contact houden met je clitoris. En dat is dus echt uniek, want dat doet geen enkele andere duovibrator.

De clitorisstimulator van de Nova 2 beweegt nog even iets flexibeler dan die van de 1, en hij voelt zachter aan. Wat natuurlijk heel fijn is voor je clitoris. Zeker omdat die zachtheid niks afdoet aan de kracht en diepte van de vibraties.

De knopjes van de We-Vibe Nova 2

De we-vibe nova 2 in mijn hand om uit te beelden hoe de clitorisstimulator je clitoris raakt als de staaf nog niet zo ver is ingebracht We-vibe nova 2 in mijn hand, om uit te beelden hoe de clitorisstimulator meebuigt wanneer je de staaf verder inbrengt

Zoals ik al schreef, zijn ook de knopjes veranderd. Je hebt nu een plus en een minknopje, gewoon onder elkaar, duidelijk voelbaar. Dan heb je nog twee pijltoetsen, waarmee je door de verschillende patronen kan klikken. Er is ook een toggle knopje, daarmee kan je bepalen welk deel van de vibrator moet trillen. Standaard trillen beide delen, maar met dit knopje kan je ook alleen de staaf of alleen de clitorisstimulator laten trillen. Voor mij had dit knopje niet gehoeven, maar ik kan me voorstellen dat het voor andere mensen wel een fijne optie is.

Patronen

De we-vibe nova 2 naast een lipstick om het formaat te laten zien. De we-vibe nova 2 en een 3d clitoris

We-Vibe is wel de Queen van de vibratiepatronen. Dat is altijd al zo geweest en dat is nog steeds zo. Ik ben helemaal niet zo’n fan van vibratiepatronen, maar bij We-Vibe is dat een ander verhaal. Bij de We-Vibe Gala was ik al verliefd geworden op het patroon ‘Branding’ en ook bij de Nova 2 was dit mijn favoriete patroon. De combinatie van steady vibraties met een patroon is gewoon echt geweldig. Doet het helemaal voor mij! Maar ook de andere patronen zijn geweldig en de steady standjes ook. Je kan gewoon niet mis gaan met deze vibrator.

We-Connect App

De we-vibe nova 2 van bovenaf gezien, om het verschil te laten zien van hoe de staaf gebogen kan worden, in vergelijking met de volgende foto De staaf van de we-vibe nova 2 is nu veel krommer gebogen dan op de vorige foto

Natuurlijk kan je de We-Vibe Nova 2 ook gebruiken met de We-Connect app. Je kan ‘m zelf met de app bedienen. Dat is echt super handig, want op die manier kan je makkelijker kiezen welk patroon je wilt gebruiken, omdat je ze dan gewoon op je scherm ziet staan. Ook heb je nog een Touch-functie, maar die begrijp ik niet. Verder kan je We-Vibe ook op een muziekje meetrillen, dat leek best oké te werken.

Maar je kan natuurlijk ook connecten met een partner. Dat heb ik ook gedaan en zo werd mijn vibrator door iemand op afstand bestuurd. Het connecten met de app gaat niet altijd in één keer, maar het was zeker niet zo dramatisch als het in het verleden geweest is. Het connecten met een partner ging ook niet in één keer goed, maar het lukte voordat het echt irritant werd.

De We-Vibe Nova 2 is natuurlijk geen draagbare toy, zoals bijvoorbeeld de Chorus dat wel is, maar je kan de Nova wel inbrengen en tussen je benen vastklemmen. Tenminste, met mijn benen was dat geen probleem. Ik kan me voorstellen dat wanneer je dunne(re) benen hebt, dat misschien lastiger gaat. Op deze manier had ik alsnog mijn handen vrij en ik vind het ook wel toffer voelen als ik het speeltje niet zelf vast hoef te houden wanneer iemand anders de controle over de bediening heeft.

Spannend op afstand

De twee nova's liggen op elkaar. De we-vibe nova met het lelijke bewaarzakje, de oplader, het zakje glijmiddel en de gebruiksaanwijzing

Wanneer iemand anders je vibrator bedient, is dat gewoon wel echt spannend en lekker. Tenminste, ik vond dat wel. De app werkte niet helemaal lekker mee, de chat functie deed het niet altijd en ook kon ik niet zien wat de ander deed. Je kan in de app ook bellen en beeldbellen. En foto’s versturen. Je kan geen screenshots maken in de app en na de sessie verdwijnt je chat en de foto’s ook. Die worden ook niet op je telefoon opgeslagen. Ik mis nog steeds een ‘ik-kom-klaar-knopje’ in de chatfunctie, dat zou gewoon super handig zijn. Want ik kan dus niet meer typen als ik klaarkom.

Wat ik ook jammer vind, is dat We-Vibe er blijkbaar vanuit gaat dat je monogaam bent. Want wanneer je met één partner geconnect hebt, blijft die partner in je app als partner staan. Wanneer je de volgende keer weer met een partner wilt connecten, gaat de app er automatisch vanuit dat je weer met dezelfde persoon wilt connecten. Je kan die persoon wel verwijderen, maar ik zou het fijner vinden als je gewoon kan kiezen met wie je wilt connecten. Maar ondanks deze minpuntjes heb ik echt veel plezier gehad met de app en de Nova 2. Het is gewoon wel awesome dat iemand in een andere plaats gewoon mijn vibrator kan bedienen.

Conclusie

Deze We-Vibe Nova 2 is geweldig. De vorm is echt perfect, het materiaal voelt heerlijk aan en de vibraties zijn echt super goed. De knopjes zijn ook veel beter en makkelijker in gebruik. Hij heeft heel veel fijne patronen, je kan zoveel kiezen en zelf instellen. Dat je de staaf ook zo kan buigen dat hij voor jouw lichaam precies de goede plekjes raakt is ook al zo geweldig. Alleen de app werkt nog steeds niet helemaal lekker, maar zeker wel goed genoeg. Ik ben super enthousiast over deze We-Vibe Nova 2 en als je een duovibrator wilt gebruiken, ga dan gelijk voor deze. Er zijn er zoveel die gewoon niet lekker aansluiten of niet goed trillen. Deze is misschien wat duurder, maar dan hoef je er maar één te kopen en zit je gelijk goed. You’ll love it!

Je kan de We-Vibe Nova 2 hier bestellen bij Easytoys, voor 149 euro, of hier bij bol.com voor dezelfde prijs.

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

6 Reacties

 1. Ik vind hem geweldig, binnenkort met een vriendje proberen, ook heel benieuwd naar! Ik heb wel 1 vraag: zit er een aan/uit knop op? Ik doe het nu met de + en – knop.

  Antwoord
  • Ja, goed is ‘ie he! Je doet het goed met de plus en min knop! Er is geen aparte power knop, gewoon wat langer de min indrukken en hij gaat uit 🙂

   Antwoord
 2. Is ie te gebruiken met huisgenoten?

  Antwoord
  • Als zij into speeltjes delen zijn en je tussendoor goed schoonmaakt, ja hoor 😉
   Maar je bedoelt denk ik qua geluid? Hij is best wel stil! Dus ik denk niet dat je huisgenoten ‘m zullen horen.

   Antwoord
 3. Hey Tess, Ik heb vandaag de we vibe ook ontvangen.

  Mijn duurste speeltje, maar ook zeker de beste! Ik heb ‘m nog niet uitgebreid getest, alleen even door de standen gescrold ( super dat “ie” het ook gewoon meteen doet en je niet eerst uren moet opladen 🙂 Normaal gesproken kneep ( maar goed, dat is misschien nog de antieke generatie toys waar ik het dan over heb? ) ik die dingen altijd stil, maar als je dat hierbij voor elkaar krijgt.. Nope, dat gaat niet lukken denk ik 😛

  Ik heb wel een vraag nog. Je zegt dat hij op een muziekje mee kan trillen. Uhm,…. hoe krijg je dat voor elkaar? Er zit wel een patroon bij wat een beetje op een weense wals lijkt, maar ik heb zo het idee dat dat niet is wat je bedoelt 😛

  Antwoord
  • Hai Kelly,
   Daarvoor moet je even de We-Connect app op je telefoon downloaden en dan heb je nog allerlei extra opties.
   Heel veel plezier!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.