We-Vibe Ditto 

01-06-2017

We-Vibe is lekker bezig de laatste tijd. Ze hebben net twee nieuwe toys uitgebracht, de Verge en de Pivot, dat zijn beiden vibrerende cockringen voor mannen, in verschillende uitvoeringen. En nu heeft We-Vibe alweer een nieuwe toy: de Ditto. Een vibrerende buttplug. Een lief klein maatje, zodat hij ook voor beginners geschikt is. Seron van We-Vibe was zo lief om mij de Ditto vast op te sturen in ruil voor een review. Vanaf 6 juni is deze vibrerende plug te koop, dus nog een paar dagen geduld.

Goede verpakking

Het doosje van de Ditto is in dezelfde stijl als die van de Verge en Pivot. Ik vind het er zelf erg leuk en stylisch uitzien. Het doosje is ook echt heel stevig, dus je kan je toy en de oplader en afstandsbediening er gewoon in blijven bewaren. De We-Vibe Ditto laad je op door middel van een magneetoplader met USB aansluiting. Hierdoor is hij ook helemaal waterproof, super handig vind ik dat altijd voor toys.

Afstandsbediening en app

Je kan de Ditto met de afstandsbediening gebruiken, of gewoon op het knopje drukken op de onderkant van het plugje, maar dat is wel lastig, als hij in je kont zit ;-). Daarom is die afstandsbediening wel erg praktisch. De Ditto heeft, net als de andere toys van We-Vibe, naast vaste/steady vibratiestandjes ook vibratiepatronen. En We-Vibe heeft wel een aantal echt lekkere patronen vind ik zelf. Ook kan je de We Connect app gebruiken om de Ditto te besturen. Hier heb je nog meer extra functies, je kan bij de vibratiepatronen zelf aanpassen of je het misschien harder of zachter wilt, en je kan zelfs je eigen vibratiepatronen tekenen. Veel mensen vinden dat super leuk, ik heb het zelf nog nooit voor elkaar gekregen om een lekker vibratiepatroon te tekenen.

We-vibe ditto vibratiepatronen

Anale beginner

Nu ben ik zelf niet super ervaren met anale toys. Heel af en toe gebruik ik wel eens een buttplugje, maar inmiddels was dat ook alweer echt lang geleden, dus ik zou mezelf toch wel als een beginner beschouwen. Nu kwam dat dus mooi uit, want deze sextoy is ook gericht op beginners. Yay me.

De Ditto is van siliconen gemaakt. Seksspeeltjes van siliconen zijn helemaal veilig voor je lichaam. Het bevat geen schadelijke stoffen en het materiaal is niet poreus. Dus wanneer je de toy schoonmaakt, met water en zeep of een toycleaner, dan is hij ook gewoon echt schoon. Bij dit materiaal kan je geen glijmiddel op siliconenbasis bij gebruiken. Dus ik koos weer voor mijn JO Agapé glijmiddel en ik smeerde hier en daar wat, en was klaar voor de echte test.

We-vibe ditto

Vibraties

Toch wel een klein beetje ongemakkelijk voelde ik me. Ik weet het gewoon nooit zo goed met anaal. Meestal vind ik het in het begin gewoon niet echt lekker, maar na een tijdje als je dan aan het gevoel went, dan kan ik er wel echt van genieten. Het is wel zo dat ik nog nooit een vibrerende anaal toy gebruikt heb die ik lekker vond. Die trillingen daar achter doen het gewoon niet zo voor mij. Ik kreeg altijd meer het gevoel alsof er iets uit moest, dan dat ik er wat in wilde houden. Dus ik dacht dat ik gewoon iemand was die alleen van vibratie op haar clit hield. Maar ik was wel nieuwsgierig hoe dat met deze buttplug zou zijn.

Het inbrengen ging niet heel makkelijk. Hij is toch wel echt klein, dus aan het formaat zou het toch niet echt kunnen liggen. Ik denk dat het meer de vorm was, of de aparte vorm van het voetje. Ik weet het niet precies, maar ik vond het toch lastiger dan een ‘normale’ buttplug. Maar toen hij eenmaal zat, zat hij wel prima. Hij bleef gewoon goed zitten en het voelde comfortabel en wel spannend.

Best wel lekker

Met de afstandsbediening zette ik de Ditto aan. Ik moest heel eventjes wennen aan het gevoel, maar ik kreeg er zeker geen vervelend gevoel bij, zoals normaal gesproken bij anale vibratie. De vibratie is lekker diep en niet overdreven hard, gewoon hard genoeg. Ik probeerde wat verschillende standjes, en ik vond het eigenlijk best lekker. Ik werd er niet ontzettend geil van, maar het was wel lekker. Voor het eerst ooit dat ik vibraties van een buttplug wel lekker vond. Sommige standjes voelden echt wel fijn zelfs. Het standje Wave was mijn favoriet.

Een vibrerende buttplug is echt wel een heel ander soort toy dan een vibrator of dildo. Ik denk dat de meeste mensen van alleen een vibrerende buttplug niet klaar zullen komen. Maar als extraatje is het wel echt leuk vind ik. Ik besloot één van mijn andere toys erbij te pakken, de NU Sensuelle Point, ik ga echt steeds meer van deze mini vibrator houden <3, en ging zo dus voor de dubbele stimulatie: anaal en clitoraal. En dat was wel echt lekker. Tijdens het orgasme voelde het allemaal even wat meer intens.

Ditto als clit stimulator

Ik heb de Ditto ook nog als gewone clitorale vibrator gebruikt. De vorm was voor mij daar heel goed voor, en aan het voetje kon ik hem heel makkelijk vasthouden. Ik vind het altijd lekker als de vibraties net naast mijn clit zijn, en de Ditto wist door zijn vorm echt heel makkelijk het goede plekje te raken. De vibraties zijn heel lekker diep, en ook hier waren de standjes ook weer erg lekker. Om klaar te komen gebruik ik toch altijd het liefst gewoon een steady standje, maar bij de opbouw vind ik bepaalde standjes wel echt stimulerend.

De mening van Jay

Jay heeft de We-Vibe Ditto ook getest, dit is wat hij ervan vind:

“Ik heb eigenlijk pas sinds een jaar of 6 ontdekt dat anale masturbatie (en dus ook seks) eigenlijk ook wel mijn ding is. Zoals mij betaamd heb ik binnen die 6 jaar de andere 12 jaar achterstand al snel ingehaald en ben dus vrij goed thuis in wat ik “daar” lekker vind. Het lastige daarin is dat mijn bips wel zo zijn voorkeuren heeft, en het een het ander niet bevestigt of uitsluit. Daar de We-Vibe Pivot eigenlijk precies de goeie plekjes raakt, en eigenlijk “gewoon” een cockring is, kan je je voorstellen hoe blij ik werd van het idee van een vibrerende buttplug die, in mijn verwachting, ook precies de goede plekjes zou raken.

Helaas moest ik even wachten met testen van de We-Vibe Ditto, het was namelijk eerst de beurt aan Tess om aan de gang te gaan, dat zijn dan de voordelen van een site hebben die naar jou genoemd is, anders had ik hem mooi eerst getest. Maar goed, ik had natuurlijk het genoegen van de Cobra Libre II al gehad.

Nadat Tess uitgebreid had getest kreeg ik hem dan (eindelijk) in mijn handen. Ondanks de zwoele zomerhitte toog ik snel naar mijn bed, want buttplugs en sowieso anaal dingen wil je vooral relaxed en zen doen, want: “hij die anaal iets haast, is over bloed in zijn ondergoed niet snel verbaast”. Met wat glijmiddel en de nodige zen ging de Ditto al snel en makkelijk naar binnen.

Het voelde niet per se onaangenaam, maar ook niet lekker, waarschijnlijk omdat het een leuk plugje is voor de beginner, maar hij net niet de goede plekjes raakt (lees: mijn prostaat) om daadwerkelijk iets toe te voegen.

Ondanks dit feit ben ik gaan liggen en heb ik de vibraties geprobeerd, in de hoop dat ik toch blij verrast zou raken net zoals bij de Pivot. Maar helaas, ondanks de wederom zelf te ontwerpen vibratiepatronen en ook de diepe vibraties van mijn eigen ontworpen “WOOHOO” standje, konden deze vibraties mij niet bekoren.

Ik was dan eigenlijk ook vrij snel klaar, dit niet omdat de We-vibe Ditto stom speeltje is, ik denk dat het voor de beginner zelfs echt wel een aanrader is, want hij zit snel en gemakkelijk en voor zover daar sprake van is, ook best comfortabel.

Maar voor de wat ervarener “buttboy” denk ik niet dat het ik het zou aanraden, daarbij moet je wel onthouden dat geen enkel mens, en dus geen enkel kontje, hetzelfde is.”

Conclusie

De Ditto is niet een toy die ik zelf heel vaak zal gebruiken, maar voor zo af en toe vind ik ‘m echt wel leuk. Voor beginners is dit echt wel een goed speeltje. Voor de iets meer doorgewinterde anaalliefhebber is denk ik de combinatie met de app wel erg leuk. Je kan je partner de Ditto laten bedienen, op afstand. Maakt niet uit hoe groot die afstand is, je hoeft niet eens in hetzelfde land te zijn. Dat kan toch wel echt spannend zijn! Let wel even op welke telefoon je hebt, want de app is nog niet op alle merken telefoons helemaal goed afgestemd. Meer informatie daarover lees je hier op de site van We-Vibe.

Je koopt de We-vibe Ditto bij Willie.nl (in het blauw) voor € 119 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Dat klinkt leuk! WeVibe is echt bijzonder goed bezig, wauw! Bedankt voor de review!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sextoy review en vlog by Tess: Gvibe 2 | Tess Tesst - […] mijn review over de We-Vibe Ditto vertelde ik al dat ik niet zo hou van anale vibraties, maar dit…
  2. Sextoyreview by Jay: Lelo Loki Wave | Tess Tesst - […] Sextoy review by Tess & Jay: de We-Vibe Ditto  […]
  3. Sextoy review by Tess: We-Vibe Tango Pleasure Mate Collection | Tess Tesst - […] Sextoy review by Tess & Jay: de We-Vibe Ditto  […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.