We-Vibe Ditto +

07-08-2023

Een klein buttplugje die je met app of afstandsbediening kan bedienen. De nieuwe versie van de We-Vibe Ditto: de We-Vibe Ditto +. Zoals je misschien weet ben ik iets meer aan het experimenteren met anaal en dan is het ook nog eens Anal August. Prima gelegenheid voor een review over deze vernieuwde buttplug. Ik kreeg de Ditto + van We-Vibe zelf.

Specs

Materiaal: siliconen (bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 10 standjes die je elk harder en zachter kan zetten
Waterproof: ja, IPX7 en de afstandsbediening IPX4 (spatwaterdicht)
Verkoopprijs: 129 euro, hier te koop bij We-Vibe
Is ’t wat? Ja, best wel

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de we-vibe ditto + De achterkant van de verpakking van de we-vibe ditto +.

Het doosje van de We-Vibe Ditto + vind ik er mooi uitzien. Het is een heel stevig doosje, dus je zou je toy daar heel goed in kunnen bewaren. De kleurencombinatie van het zwart wat overloopt naar felroze vind ik heel tof. Natuurlijk staat er een foto van de toy zelf op de voorkant. Op de zij- en achterkant van de verpakking vind je nog wat informatie over deze vibrerende buttplug.

In de verpakking vind je de We-Vibe Ditto + zelf, de zwarte afstandsbediening, een quick start guide, een boekje met veiligheidsinformatie, een oplaadkabeltje en een katoenen bewaarzakje. Alles wat je maar nodig hebt, dus.

Mijn eerste indruk van de We-Vibe Ditto +

De we-vibe ditto + in mijn hand. De we-vibe ditto + naast een lipstick.

Een hele tijd geleden schreef ik al eens een review over de We-Vibe Ditto. Zoals je zelf ook kan zien, ziet de Ditto + er eigenlijk gewoon hetzelfde uit als de Ditto. Alleen is de gewone Ditto er in het donkerpaars en donkerblauw, en de Ditto + is er in het felroze en zwart.

De We-Vibe Ditto + is een kleine, vibrerende buttplug die er voor mij toch wel heel lief uitziet. En dat is iets wat ik toch wel belangrijk vind. Hoewel ik nu al een tijdje bezig ben met wat meer anale dingen, vind ik het toch nog steeds niet 100% comfortabel elke keer als ik er mee begin. Een seksspeeltje wat er dan lief uitziet, helpt mij daar wel bij. Bij alles anaal is het belangrijk dat je goed ontspant en dat kan ik nu eenmaal makkelijker als het speeltje er in elk geval niet ‘bedreigend’ uitziet.

De afstandsbediening van de We-Vibe Ditto + is vernieuwd. Hij is nu ook gemaakt van siliconen en de knopjes zijn een stuk duidelijker. Ook zit er nu een lampje in, zodat je duidelijk ziet dat je goed gedrukt hebt op een knopje. Het leuke is dat deze afstandsbediening ook compatible is met andere We-Vibe toys die met afstandsbediening werken!

Verder is er geen verschil tussen de We-Vibe Ditto en de We-Vibe Ditto +. Dus: nieuwe kleurtjes en een verbeterde afstandsbediening.

De test van de We-Vibe Ditto

We-vibe ditto + naast sliquid sassy We-vibe ditto + in mijn hand.

Je raadt misschien al wat ik als eerste ga zeggen. Glijmiddel! Bij anaal toys is het superbelangrijk om glijmiddel te gebruiken, want de anus maakt niet zelf vocht aan. Ik wil geen (kleine) scheurtjes (of erger) maken, dus ik gebruik altijd glijmiddel als ik anale toys gebruik. Omdat de Ditto + van siliconen gemaakt is, kan je het beste kiezen voor een waterbasis glijmiddel. Ik gebruik graag Sliquid Sassy of Pjur Woman Nude, want die hebben geen irriterende ingrediënten. Ik smeer een beetje op de plug en een beetje op mijn anus en dan gaat het inbrengen soepel.

Zoals ik net al zei, is het belangrijk om goed te ontspannen. Het kan soms ook even wat zoeken zijn naar een houding die voor jou comfortabel is. Ik vind het meestal het fijnst als ik op mijn zij lig.

Mijn review van de originele We-Vibe Ditto komt uit 2017 en toen vond ik het best lastig om de Ditto in te brengen. Dat ervaarde ik nu niet echt meer zo. Misschien ook wel omdat ik nu iets meer ervaring heb met anaal toys.

De Ditto + is ook best wel klein, dat maakt het inbrengen ook makkelijker. De plug en het voetje zijn asymmetrisch. De ene kant van de plug is plat en de andere kant is bol. Dit kan net even anders voelen als je ‘m in hebt. Tenminste, als je daar gevoelig voor bent, want voor mezelf merk ik daar niet echt verschil in. Maar wat wel handig is, is dat als je het voetje naar achteren draagt, het helemaal niet in de weg zit als je nog vaginale penetratie dingen zou willen doen. Terwijl als je ‘m met het lange stuk van het voetje naar voren draagt, je perineum ook nog iets gestimuleerd wordt door de vibraties. Dit is niet super sensationeel, want de vibraties zitten echt in de plug, maar het wordt wel net iets doorgegeven.

Hoewel het nekje van de Ditto + iets flexibel is, vind ik dit niet de meest comfortabele plug om te dragen. Ik weet niet zeker waar dit aan ligt. Ik dacht eerst dat het misschien komt omdat ‘ie redelijk hard is, maar ik heb andere plugs met soortgelijke hardheid ook gedragen waarbij ik dat niet per se storend vind. Misschien komt het omdat ik verwend ben door de Fun Factory Bootie Fem die echt heel zacht en superflexibel is. Die beweegt helemaal mee met mijn lichaam. En dat doet de Ditto + niet helemaal.

Ik vind de We-Vibe Ditto + leuk om even mee te spelen, maar ik zou ‘m niet de hele dag, of een paar uur, in houden en er mee rondlopen.

De vibraties van de We-Vibe Ditto +

De we-vibe ditto + en de quick start guide. Het voetje van de we-vibe ditto +

Maar, de Ditto + kan vibreren! En dat kan de Bootie Fem bijvoorbeeld weer niet. De vibraties van de Ditto zijn ook echt heel erg fijn. Ze zijn aangenaam diep. Hoe harder je de vibratie zet, hoe minder diep het wordt. Maar ook op z’n hardst zijn de vibraties nog steeds prettig. Ik vind zelf vooral de zachte vibratie echt heel lekker voelen, zeker in een patroon. Ik kom er niet van klaar, want ik kom nu eenmaal niet klaar van anale vibratie, maar ik vind het wel echt lekker en opwindend voelen.

Je kan de vibraties bedienen door op het knopje van de Ditto + te drukken, maar dat is vrij onhandig als je ‘m in hebt. Dan kan je nog kiezen voor de afstandsbediening. Die werkt echt heel makkelijk en goed. Hij is vanzelf gekoppeld, daar hoef je niks voor te doen. De knopjes werken makkelijk en de plug reageert snel en goed. Ik vind het altijd jammer dat je op de afstandsbediening niet kan zien hoe de plug vibreert. Als je dit met een partner gebruikt, weet die niet op wat voor standje de plug staat.

Met de We-Vibe app kan je de We-Vibe Ditto + ook gebruiken. Het koppelen van de Ditto ging heel soepel. Je hebt verschillende opties in de app. Je kan ‘m heel makkelijk zelf bedienen door ‘m harder of zachter te zetten, maar ook patronen kiezen gaat heel makkelijk. Dan heb je nog de gebruikelijke extra opties zoals de buttplug op muziek laten meetrillen. Dit werkte allemaal makkelijk en soepel.

Wat ik het leukst vind, is dat je de toy op afstand door iemand anders kan laten bedienen. Dat is toch best wel spannend! Of nou ja, het idee dan. Want in de praktijk was het allemaal best vervelend eigenlijk. Voor we het voor elkaar hadden dat degene met wie ik ging testen mijn toy ook kon bedienen, was ik al een beetje chagrijnig geworden door de moeite die dat kostte.

Maar goed, het was eindelijk zo ver en hij had de controle over mijn buttplugje. Helemaal leuk! Voor die paar minuten dan. Want toen was de connectie ineens weg. Of ik even weer vijf seconden op het knopje van de Ditto wilde drukken vroeg de app. Je weet wel. Dat knopje tussen mijn billen nu. Maar goed, ik ben de kwaadste niet, dus ik deed dat. En we hadden weer een paar spannende minuten. En toen viel de connectie wéér weg. Nou. Toen was ik er wel klaar mee.

Ik vond het echt jammer dat de We-Vibe app op afstand nog steeds niet zo lekker werkt. Dit vind ik juist echt een hele toffe toevoeging voor een buttplug, dat je ‘m op afstand kan laten bedienen door iemand anders. Maar het werkte hier in elk geval niet soepel. Wij gebruikten trouwens allebei een (vrij nieuwe) iPhone.

Conclusie

De We-Vibe Ditto + is nog steeds een leuke vibrerende buttplug. Door zijn looks en formaat is hij supergeschikt voor beginners. Hij is makkelijk te gebruiken en de vibraties voelen heel lekker. De afstandsbediening werkt ook prima en de app werkt voor dichtbij gebruik ook goed. Voor lange afstandsgebruik vind ik de app nog niet soepel werken. Ook zou ik de Ditto + niet langer dan een uurtje dragen, maar eerder gewoon gebruiken tijdens het masturberen of tijdens de seks. Daar is ‘ie wel echt heel leuk voor!

Je kan de We-Vibe Ditto + hier bestellen bij We-Vibe voor 129 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.