Wasteland Summerfest 2017 | Party review

16-07-2017

Wasteland summerfest 2017 | party review

Twee maanden geleden was ik voor het eerst op Wasteland, en zoals je in mijn review hebt kunnen lezen, was ik super enthousiast. Dus toen ik hoorde dat er dit jaar voor het eerst een Wasteland Summerfest zou komen, lekker buiten in de open lucht, wilde ik daar natuurlijk bij zijn!

Wasteland Summerfest

Ik kon me nog niet zo goed een voorstelling maken van wat ik kon verwachten. Dat maakte het ook extra lastig om te bepalen wat ik aan zou trekken. De dresscode was voor deze speciale editie een stuk ruimer, stoffen outfits mochten nu ook, maar geen streetwear. Het thema was ‘Post Apocalyptic’ en hoewel er op de website een paar fotootjes stonden ter inspiratie, wist ik niet zo goed wat ik zou moeten aantrekken om bij het thema te passen. Ik besloot te gaan voor een zwart wetlook jurkje met een harnasje met allemaal riempjes er overheen, bijpassende armband ook met riempjes, handschoentje, leuk make-upje op en ik was good to go!

We parkeerden naast een Leger des Heils gebouw, ik denk dat de bewoners die dag hun ogen hebben uitgekeken zoveel  apart en sexy geklede mensen kwamen daar voorbij lopen, onderwerg naar het festival terrein ‘de Thuishaven’. Het viel me op hoe streng de controle bij de ingang was, zelfs de blikjes Smint in mijn tas (ja ik heb een Smint verslaving, ik beken) werden open gemaakt en geïnspecteerd en daarna werd ik ook nog gefouilleerd.

Wasteland summerfest 2017 | party review

Daarna konden we dan eindelijk het festival terrein oplopen. En wat zag het er gaaf uit! Net zoals mijn eerste Wasteland ervaring, had ik ook nu weer het idee een andere wereld ingestapt te zijn. Zand op de grond, lekker muziekje (niet te hard trouwens) en overal mooie mensen met ontzettend bijzondere kleding. Het Post Apocalyptic thema begon ineens helemaal te leven. Het voelde weer alsof ik in een film terecht gekomen was.

Wasteland summerfest 2017 | party review

Omdat er zand op de grond ligt, is deze locatie niet geschikt voor het dragen van hoge hakken. Er waren een paar die-hards die toch op hoge hakken rondliepen, geen idee hoe ze dat deden zonder hun enkels te breken, maar de meeste mensen waren toch op platte schoenen. Vond ik echt heel leuk om te zien. Ik vind dat echt wel wat hebben, een super sexy latex jurkje met een paar gympen er onder. Veel enkellaarsjes, gewone of gepimpte laarzen, sandaaltjes, kisten en gympen dus.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewIk keek om me heen en er was weer zoveel te zien. Er was een kraampje waar je kleding (in stijl) kon kopen, een bar die er echt heel koel en gezellig uitzag, een grote paal met een enorm skeletachtig iets van een soort vis met daaronder een bizarre auto. En dan al die mensen! De één nog mooier en extravaganter dan de ander. Natuurlijk waren er ook wel wat mensen met (te) basic kleding aan, helaas, maar het overgrote deel van de bezoekers had duidelijk hun best gedaan. Echt, wow! Ik keek mijn ogen uit.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewAl snel kwamen we allemaal bekenden tegen en werd er gezellig gekletst en gedanst. Wat een lekker sfeertje. Ook al was het weer niet super zomers, het voelde allemaal wel enorm zomers en blij. Iedereen was vrolijk en het was lekker druk, maar niet te. Zo relaxed allemaal. Iemand botste tegen me aan en liep niet gewoon door, maar excuseerde zich, we lachten naar elkaar en liepen allebei weer door. Iedereen leek zo open. Een lach werd altijd beantwoord met een lach, ik hoorde veel complimenten uitgewisseld worden en wat werd er lekker veel gedanst.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewTijd om het terrein wat verder te verkennen. Ik zag nog een standje, van een afstandje leken het sieraden, maar toen ik dichterbij ging kijken, zag ik dat het wel hele bijzondere sieraden waren. Pussy pendants, oftewel: kutkettingen. Gouden kettinkjes met daaraan kutjes, zo leuk! Grote kutjes, kleine kutjes, roze kutjes, bruine kutjes, gouden kutjes, kutjes met grote schaamlippen en kleine schaamlippen, alle soorten kutjes lagen en hingen daar. Allemaal handgemaakt door Denise en allemaal mooi! Ik ga zeker binnenkort zo’n kettinkje aanschaffen op haar website.

Verderop kwam ik nog een oesterbar tegen en een champagnebar. Sowieso was er altijd in de buurt ergens wel een bar waar je wat te drinken kon halen. En er was ook een eettentje met een kleine selectie, maar wel lekker eten.

Zoals ik ook van Wasteland verwachtte, was er weer genoeg te doen. Een fetish poppenkast, waar je je hoofd in een grote kartonnen vagina moest steken om het te kunnen zien, een echte relatietherapeut (ja een echte!) die op een bankje zat, waar je kon aansluiten en advies kon vragen, een fortune teller, een feng-shui adviseur en nog veel meer. Geen kans om je te vervelen op dit Wasteland Summerfest.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewEr was ook nog een binnenruimte, waar wat hardere muziek gedraaid werd en waar één grote dansende massa mensen enorm stond te feesten. Ook hier natuurlijk weer een bar. We kamen ook nog een hele kleine binnenruimte tegen, een soort container, helemaal ingericht als een soort oud caféétje. Ook hier weer een andere muziekstijl en het rook er heerlijk naar wierrook. Jammer dat het zo heet was hier binnen, want het was enorm gezellig.

Dan was er natuurlijk ook nog De Dungeon. In een grote tent, met binnen in een groot traliewerk, net of je een gevangenis in liep.  Dan kwam je in een soort kinky doolhof terecht. Het was er erg druk en erg warm. Er was echt veel actie, maar er werd nog meer gekletst. Mensen zagen deze (semi-)darkroom blijkbaar als een perfecte plek om een goed gesprek aan te gaan. Wat voor de dungeon-sfeer natuurlijk zeker niet optimaal is. Hoewel er genoeg dungeonguards rondliepen, werd hier helaas niks aan gedaan, in elk geval niet op de momenten dat ik er was. Voor mij nodigde het in elk geval niet uit om bij te dragen aan de actie.

Maar gelukkig was er dus nog veel meer te doen en heb ik me uitstekend vermaakt. Genoten van de heerlijke, blije, open sfeer, lekker gedanst en veel gekletst. Wat erg fijn was, dat de speakers van de buiten muziek in een cirkel stonden. Als je in die cirkel stond, was de muziek op prima volume. Hard, maar niet pijnlijk hard, maar buiten die cirkel was het meer achtergrond muziek, waardoor je ook gewoon echt nog fijn een gesprek kon voeren zonder te moeten schreeuwen. Een verademing vond ik dat!

Wasteland summerfest 2017 | party review

Natuurlijk waren er ook shows. Op het dak van het food tentje werd iemand aan haken opgehangen. Het duurde wel echt lang voor ze hing, want natuurlijk moet zoiets zorgvuldig gebeuren, maar toen ze eenmaal hing, bleef ze  ook echt verbazend lang hangen. Ik was onder de indruk.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewIk zag ook een super mooie bondageshow van Ropemarks . Op de achterkant van een vlammenwerpende vrachtwagen maakte Bob Ropemarks het zijn charmante model Spring niet makkelijk. Met allerlei bamboe stokken en natuurlijk vooral heel veel touw zette hij haar vast. Het zag er uit alsof dat erg zwaar was, maar haar prachtige lach verzekerde mij ervan dat ze het prima naar haar zin had, ondanks het ongemak. Veel big smiles, super bondage skills, liefdevolle blikken en natuurlijk het nodige getease maakten dat deze show een lust voor het oog was.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewWasteland zou Wasteland niet zijn als er niet ook een show was met dansers met vuur. De dansers zagen er geweldig uit, helemaal passend in het thema, met zoveel oog voor detail. En dat gecombineerd met vuur en vlammenwerpers in de vorm van roze geweren en knalgele rook, vormde weer één groot spektakel.

Wasteland summerfest 2017 | party reviewDe Thuishaven is echt een super leuke locatie, je kan er zo fijn in je eigen wereld zitten. Achter de champagnebar zag ik ineens een goederentrein voorbij kachelen, met daar weer achter een grote vuilnisbelt. En als ik dan omkeek, zag ik dansende mensen gekleed in een outfit van fietsbanden, een paar lekkere matrozen, een man in een kanten catsuit, een sexy stewardess, een punk goth stelletje, mannen in harnasjes met sportbroekjes en lange sokken, mensen gekleed als puppy, en natuurlijk veel post apocalyptic types.

Het was één groot feest waar iedereen duidelijk zichzelf kon zijn. Het was kinky maar geen grote orgie. Af en toe zag ik mensen die aan het seksen waren op een bankje, of een hand die in een broek of onder een rokje verdween. Mensen die met bondage bezig waren of gewoon lekker aan het zoenen waren, met z’n tweeën, of met z’n drieën of meer. En vooral veel dansende en kletsende mensen. Alles mocht, alles was oké.

Wat mij betreft is deze eerste editie van Wasteland Summerfest helemaal geslaagd en komt het volgend jaar gewoon weer terug. Met mij erbij!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

5 Reacties

 1. Wat awesome beschreven!! Ik wil ook!

  Antwoord
 2. Het was superleuk! Leuk om je uitgebreide verslag te lezen 🙂 Heb blijkbaar toch nog van alles gemist. Volgend jaar wil ik ook weer!

  Antwoord
 3. Leuk om te lezen. Volgend jaar ook eens heen!

  Antwoord
 4. Superleuk verslag! I love it!

  Antwoord
 5. Ooohhh echt wat gemist dus! Awesome review!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fetish party review by Tess: Wasteland november 2017 | Tess Tesst - […] Tess tesst: Wasteland Summerfest 2017 […]
 2. Party review by Tess: Wasteland Summerfest 2018 | Tess Tesst - […] jaar was ik bij de eerste editie van Wasteland Summerfest. Ik ben ondertussen best wel een Wasteland fan geworden,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.