Wasteland Summerfest 2018

16-07-2018

Review by Tess: Wasteland Summerfest 2018

Vorig jaar was ik bij de eerste editie van Wasteland Summerfest. Ik ben ondertussen best wel een Wasteland fan geworden, dus ik was blij dat ik er dit jaar weer bij mocht zijn.

Wasteland en Wasteland Summerfest

Wasteland summerfest 2018

Wasteland was zo’n feest waar ik al jaren mensen over hoorde praten, maar vorig jaar was ik pas voor het eerst bij een Wasteland party. En ik vond het spectaculair. Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik het echt leuk zou vinden. Ik bedoel, ik ben wel een kinkster, maar ik hou niet zo van dansen (in het openbaar dan) en die muziek die doorgaans op zulke feesten gedraaid wordt, vind ik helemaal niks. En dan heb ik ook nog eens niet zo heel veel met zelf fetish kleding dragen. Dus ik was erg verrast door hoe tof het was, maar vooral door hoe gaaf ik het zelf vond. Wasteland Summerfest was vorig jaar echt één groot feest, dus ik was heel benieuwd hoe deze tweede keer zou zijn. Ik wist nu beter wat ik kon verwachten in elk geval.

Dresscode

Wasteland summerfest 2018

Omdat Wasteland Summerfest buiten is en het te verwachten is dat het midden in de zomer erg warm is, is de dresscode een stuk soepeler dan bij de gewone Wasteland party’s. Bij Summerfest zijn gewone stoffen ook toegestaan. Natuurlijk is het wel alsnog de bedoeling dat je moeite doet voor je outfit en het er wel een beetje kinky uit ziet. Inderdaad was het ook dit jaar weer erg warm, dus ik koos deze keer voor een zwart rokje (gewoon van stof), een wetlook bh en een taille harnasje met leren riempjes. Daaronder droeg ik platte, stoere laarsjes. Ik draag sowieso maar zelden hakken, maar ik wist dat er veel zand zou liggen, dus platte schoenen zijn daar eigenlijk wel een must. Voor mijn doen was ik best wel bloot gekleed, maar door de super toffe sfeer vorig jaar op Wasteland Summerfest en mijn recente body positivity journey door een geweldig boek dat ik aan het lezen ben , durfde ik het wel aan.

De lokatie

Wasteland summerfest 2018

Net zoals vorig jaar vond Wasteland Summerfest weer plaats in de Thuishaven in Amsterdam. Dit is echt een hele toffe locatie. Parkeren kon gelukkig redelijk in de buurt en was nog gratis ook. Wonderlijk toch, in Amsterdam? Onderweg van de parkeerplek naar de Thuishaven kwamen we al mensen tegen die duidelijk ook voor hetzelfde event kwamen. Mannen in leren jockstraps en harnasjes, vrouwen in korte latex jurkjes, mensen die er uit zagen alsof ze in een post-apocalyptische wereld leefden. Ik vond het echt super tof om dit allemaal gewoon op straat te zien. Ik zag ook meerdere verbaasde blikken van andere weggebruikers. Er zijn trouwens wel gewoon kluisjes te huren bij de Thuishaven, dus je hoeft niet per se in je kinky outfit over straat.

Bij de ingang volgde weer dezelfde procedure als vorig jaar. Mijn tas werd doorzocht (ik had zo’n leuk klein tasje met teveel spullen er in gepropt haha) en ik werd gefouilleerd. Dit verliep allemaal wel lekker snel, dus al snel belandde ik op het festival terrein. Ik merkte al gelijk dat er duidelijk meer zand lag dan vorig jaar, dus ik was extra blij met mijn schoenkeuze.

Post-Apocalyptische wereld

 

Wasteland summerfest 2018

Als je het terrein van de Thuishaven oploopt, is het gelijk echt super tof. Het stond al lekker vol en iedereen zag er echt zo tof uit. Dit jaar had Wasteland Summerfest ook weer een post apocalyptic thema en dat was duidelijk te zien. Er waren super veel mensen die duidelijk veel creatiever waren met hun outfit dan ikzelf. Wat een geweldig gezicht was dat. Leer was duidelijk de meest gedragen stof. Het stikte van de harnasjes in allerlei soorten en maten. Veel mensen hadden ook super creatieve makeup of schmink op hun gezicht maar ook op hun lichaam. Veren accessoires, netstof en gekleurde lenzen heb ik ook heel veel gezien en verder gewoon echt heel veel creativiteit. Bijna iedereen had echt veel moeite gedaan om er echt heel gaaf uit te zien, waarvan het overgrote deel zich ook echt aan het thema had aangepast.

Realdolls en limonade

Wasteland summerfest 2018

Maar niet alleen de mensen zagen er gaaf uit, het terrein zelf ook. Er stond een hele grote kooi waar je in kon om te dansen, er stond een hele toffe auto die helemaal binnen het thema paste, ik zag een soort containerachtige wagen met een of andere behandelstoel en een mini kinderwagen met een grote oogbal er in, een hele gave motor, een caravan met realdolls en een torenhoge metalen robot met boobs. En nog veel meer. Het was allemaal echt zo tof.

Ook was er een soort torentje wat een podium was. Zowel op de begane grond als er bovenop was regelmatig wat te zien. Ik zag daar beneden weer een bondageshow van Ropemarks met de prachtige Spring. Tegelijkertijd gebeurde er boven iets wat ik nog steeds niet helemaal begrijp. Er hing een man in een soort harnasje wat de me deed denken aan iets waar je in hangt als je gaat parachute springen (niet dat ik dat ooit gedaan heb, dus ik weet het niet). Om hem heen hingen meerdere plastic zakken met daarin een rode vloeistof die me aan limonade deed denken. Dan was er ook nog een vrouw bij, en er zaten een soort slangetjes aan de zakken. Soms dronk hij door zo’n slangetje uit zo’n zak limonade en spuugde hij het uit over de vrouw. Soms liet hij de vloeistof direct uit het slangetje over haar heen lopen, en zij deed hetzelfde soms bij hem. Het was best wel veel limonade (of wat het ook was), zoveel dat het aan de onderkant van het podium er uit begon te druipen. Gelukkig voor Ropemarks niet waar hij met zijn show bezig was. Maar goed, dat was dus zo’n show die ik duidelijk niet begreep. En aan de blikken van de andere kijkers te zien, was ik niet de enige.

De show van Ropemarks en de limonadezakjes show zijn ook de enige twee shows die ik gezien heb. Ik zag nog wel dat er gedanst werd op het hoge podium door verschillende dansers die er allemaal echt super gaaf uitzagen. Deze mensen liepen ook rond op het terrein, je zou echt denken dat ze zo uit een film weggelopen waren. Echt indrukwekkend die outfits en make-up/schmink. Soms werd ik er gewoon echt bijna bang van.

Geluid en bar

Wasteland summerfest 2018

Net als vorig jaar stonden de boxen nu ook weer in een cirkel om de dansvloer (nou ja, vloer, ook daar lag gewoon zand). Dat vind ik echt super fijn, want als je wil dansen, hoor je in die cirkel de muziek gewoon vrij hard (ook weer niet te hard), maar buiten de cirkel is de muziek echt op zo’n volume dat je gewoon een gesprek kan voeren met meerdere mensen. Gezien de relaxte festivalsfeer die er hing, vind ik dat echt super goed. Het was echt heel gezellig. Kinky-gezellig.

Op meerdere plekken waren barren te vinden en er waren ook twee plekken waar je wat te eten kon halen. Je moest overal betalen met tokens, die je ook op verschillende plekken kon kopen. Ik vond het niet goedkoop, voor een flesje water betaalde je bijna 5 euro.

Wat was er te doen

 

Wasteland summerfest 2018

Er was dit keer ook een mogelijkheid om je te laten masseren, of je toekomst te laten voorspellen en ook zag ik nog een tent met daarvoor een man die leek op een circusdirecteur, wat je daar binnen precies kon doen of zien weet ik niet, want ik ben er niet aan toegekomen daar te gaan kijken. Zoals ik eerder al zei, was er ook een caravan met realdolls. Je weet wel, die levensechte sekspoppen. Naast de caravan zaten er twee en in de caravan lag er één op bed. Waar je dan even aan mocht voelen. Ook op het dak van de caravan zat nog zo’n pop. Best een apart gezicht. Verder was er ook nog een kraampje waar je latex kleding kon kopen en een standje waar je je kon laten voorzien van bodypaintachtige tattoos. Ik had wel het idee dat er vorig jaar wat meer te zien en te doen was, maar misschien was ik wel op de verkeerde tijd op de verkeerde plek, dat kan ook natuulijk.

Er waren ook binnen ruimtes waar weer andere muziek gedraaid werd en waar je kon dansen. Het zag er uit alsof de mensen het daar ook erg naar hun zin hadden, maar voor mij was de muziek echt niet mijn smaak en was het ook wat te hard en te warm.

De Darkroom

Wasteland summerfest 2018

Wasteland zou Wasteland niet zijn als er geen darkroomachtige ruimte zou zijn. Er was een soort, vrij donker, doolhof, met daarin verschillende toestellen waar je allerlei kinky dingen kon doen. En dat werd ook gedaan. Het was niet zo heel druk daar, wat ik zelf erg prettig vond. Bij de normale Wasteland kan je echt gelijk handen (en wie weet wat nog meer) verwachten op je lichaam zodra je binnen stapt en dat was hier niet. Het was gewoon relaxed. Er waren mensen bezig en er stonden mensen te kijken, er mochten mensen mee doen, maar het ging allemaal gewoon best wel gemoedelijk. Bij de ingang stond ook een tafel waar je condooms, doekjes, schoonmaakmiddel en dat soort zaken kon vinden. Ook liepen er weer mensen rond die de boel goed in de gaten hielden. Allemaal goed geregeld dus.

Tantra

Wasteland summerfest 2018

Ik kwam aan het eind van deze ruimte een speciale tantra ruimte tegen. Daar stond ook weer een tafeltje met dezelfde benodigdheden er op, en ook een geschreven a4tje met de regels die golden in dit gedeelte. Ik vrees alleen dat de meeste mensen dit papier niet zien, het was echt niet opvallend. Ook hier waren meerdere mensen actief bezig. Ik weet niet zoveel van tantra, maar ik heb wel van mensen gehoord dat piek orgasmes (wat ik een normaal orgasme noem) niet de bedoeling zijn. Op het papiertje met de regels stond ook dat je geen orgasme mocht krijgen. Ik weet niet zeker of dat ook gelukt is. Maar het was wel een fijne ruimte en er werd ook goed gebruik van gemaakt.

Conclusie

Wasteland summerfest 2018

Ik heb me ook dit jaar weer heel erg vermaakt bij Wasteland Summerfest. Ik had het idee dat er qua shows en entertainment wat minder te doen was dan vorig jaar, maar ik vond dat niet erg. Het was lekker druk, super gezellig en de sfeer was echt de perfecte mix tussen relaxed en kinky. Iedereen was vrolijk, vriendelijk, gezellig en een beetje geil. Just the way I like it. Ik zou dit echt omschrijven als ‘Wasteland voor beginners’. Weet je niet of Wasteland (of een soortgelijke fetish party) iets voor jou is, ga dan eens hier heen en kijk hoe je het vind. Het is een stuk gemoedelijker, de dresscode is losser, het is wat minder kinky, minder seks. Echt Wasteland voor beginners dus. Maar super gezellig!

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Het is alsof ik er zelf bij was! Misschien moet ik volgend jaar eens echt gaan?

    Antwoord
  2. Komt gaaf over als ik het zo lees!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. wasteland fetish – Wasteland BDSM And Fetish Movies – HCZ - […] Party review by Tess: Wasteland Summerfest […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.