Wasteland november 2017

02-12-2017

Fetish party review by Tess: Wasteland November 2017

Wasteland november 2017

In april van dit jaar ging ik voor het eerst naar Wasteland en schreef daar ook een review over. Nadat ik er al jaren en jaren over gehoord had, was het eindelijk zo ver dat ik zelf eens ging. En het was geweldig. En dan was er in juli natuurlijk ook nog Wasteland Summerfest, waar ik natuurlijk ook een review over schreef. Natuurlijk wilde ik de Wasteland party van 25 november niet missen nu ik wist hoe tof Wasteland is. Dus ik was super blij toen ik weer op de gastenlijst mocht in ruil voor mijn review en dat ik mijn ervaringen op Wasteland met jullie kan delen.

Wasteland bestaat al meer dan twintig jaar en is één van de grootste en langstlopende fetish feesten van de wereld. En dat gewoon hier in Nederland, hoe koel is dat! Er zijn tegenwoordig trouwens ook Wasteland feesten in de KitKatClub in Berlijn. Daar moet ik dus ook echt een keer heen want dat is vast ook heel gaaf.

Binnenkomst bij Wasteland

Maar deze avond, zaterdag 25 november, ging ik naar de Hemkade in Zaandam. Het feest begon om 22 uur en we waren lekker op tijd, dus we konden (betaald) lekker dichtbij parkeren. Omdat wij op de gastenlijst stonden, hoefden we niet in de rij te staan. Al viel op dit vroege tijdstip de rij ook heel erg mee. Dus al heel snel stonden we gewoon binnen. Super relaxed! Gelijk toen ik binnen kwam, begon het feest al. De hal waar je binnen komt is natuurlijk eigenlijk vooral praktisch: je hebt de omkleedruimte met kluisjes, garderobes, je kan muntjes kopen, informatie krijgen over drugs en seks en kleding kopen. Maar Wasteland zou Wasteland niet zijn als ze van zo’n praktische ruimte niet ook al een feest maakten. Het zag er echt geweldig uit. In het midden van de ruimte stonden een aantal performers midden in een super gaaf tafereel. Aan de zijkant zag ik grote paddenstoelen met een als rups verklede dame (met lichtjes in haar kostuum), er stond een knappe man met een helm met daarop een gewei en prachtige fetish dames met zwepen. Er was gelijk al zoveel te zien en iedereen was vrolijk.

Nadat we een kluissleutel hadden bemachtigt (je betaald 10 euro, waarvan je 5 euro weer terug krijgt bij het inleveren van de sleutel), wurmden we ons door de massa in de kluis-/kleedruimte. Want man oh man, wat was het daar druk! Gelukkig was iedereen echt super vriendelijk en deed iedereen z’n best om een ander er door te laten. Ik was net als de vorige keer weer verbaasd over hoe klein de kluisjes waren, ook al had ik daar nu wel rekening mee gehouden door een vestje aan te doen in plaats van een winterjas en een kleine tas mee te nemen.

Nadat we ons hadden omgekleed en we muntjes gehaald hadden (ongeveer 3 euro per muntje en de niet alcoholische drankjes kosten 1 muntje) konden we dan echt naar binnen! Langs de sexy doorbitch, ik vond het haast jammer dat ik geen klap van haar zweepje kreeg, en dan met grote ogen kijken wat er allemaal te zien was.

Burtonesque thema

Het thema was deze keer Burtonesque, dus geïnspireerd door Tim Burton, die natuurlijk van zoveel films bekend is zoals bijvoorbeeld Alice in Wonderland, Edward Scissorhands, Beetlejuice, Sweeny Todd en Nightmare Before Christmas. Inspiratie genoeg dus! Ik was zelf voor mijn outfit gegaan voor een soort kinky Alice in Wonderland, maar daarover lees je meer in mijn review over mijn outfit. Het was duidelijk dat veel mensen zich hadden laten inspireren door dit thema.

Het was echt zo gaaf om te zien hoe anders alles er nu uitzag in vergelijking met de vorige keer. Boven me zag ik een enorm grote lamp hangen van botten, aan de wanden hingen weer bewegende ‘schilderijen’, maar wat mijn oog het meest trok, was toch wel een man gekleed als een soort kerstelf, met hello kitty knuffel, die in kleermakerzit aan vleeshaken (ja in zijn lichaam) hing te bungelen. Hij keek erbij alsof het niks was, maar ik moest toch wel even slikken. Achter me zag ik een enorm grote deur, die weer naar een andere ruimte leidde.

Wasteland wonderland

Natuurlijk was ik super nieuwsgierig, dus ik nam gelijk een kijkje. En omg, wat was dat tof! Daar was gewoon een heel alternatieve/kinky uitvoering van de theetafel uit Alice in Wonderland. Met rare en sexy bunny’s, een drag queen Alice, iemand met een outfit die alleen uit een paar stukjes bondagetape bestond en nog meer bijzondere types. Terwijl ik stond te staren naar een konijn die aan een theepot lurkte, werd ik door een geweldig mooie drag queen meegenomen naar de tafel en kreeg ik een theekopje in mijn handen geduwd. Ineens was ik deel van dit spektakel. Natuurlijk kreeg ik ook nog een lekker koekje en zo kon ik van dichtbij alles even goed bekijken en me verwonderen.

Want verwonderen is iets wat je eigenlijk de hele tijd doet op Wasteland. Alle mensen zijn echt zo gaaf gekleed. Sommigen super extravagant en helemaal passend in het thema, anderen gewoon ‘basic’ fetish, voor zover je van basic kan spreken in deze situatie en weer anderen echt full fetish van top tot teen. Als je gewoon wat rondloopt, kijk je echt je ogen uit. Overal is wat te zien, overal gebeurt wat. Er zijn ook zoveel geweldige shows.

Super gave shows

Zo zagen wij bijvoorbeeld weer een super toffe show van The Puppeteer (ja ik ben fan), deze keer werkte hij samen met Ropemarks. Drie mooie, naakte jongens werden aan hun voeten aan een zwevende piramide opgehangen. Daarna kregen ze nog druipende kaarsen op hun voeten gebonden, terwijl er een half naakt elfje in latex op een witte glitter cello speelde en ze achter een kinky klein mannetje aan rende, die uiteindelijk belandde in de piramide tussen de op hun kop hangende jongens en er confettikanonnen af gingen. En dat allemaal in één show, echt waar. De wondere wereld van Wasteland.

We zagen ook nog een geweldige modeshow, waarvan ik eerst niet eens door had dat het een modeshow was, omdat de creaties echt zo geweldig en bizar waren, een act met vuur die echt spectaculair was en natuurlijk ook nog een act met de gekke hoedenmaker, want die kan natuurlijk bij zo’n thema niet ontbreken.

Darkrooms & playrooms

Elke ruimte zag er zo geweldig uit. De vorige keer bij Wasteland waande ik me al in Wonderland, maar nu zagen veel gedeeltes er ook echt uit als Wonderland. Wat ook wonderlijk is, zijn de darkrooms. Natuurlijk moesten we daar ook even kijken. Het was wel donker, maar niet donker genoeg om niet te kunnen zien. Gelukkig maar, want er was genoeg te zien. Best wel spannend! Alleen is het dus vrijwel onmogelijk om in een darkroom te lopen zonder dat mensen je aanraken. Ik heb heel wat handen onder mijn rokje moeten wegduwen (wat ook gewoon wel goed werkte). Ik kan me voorstellen dat genoeg mensen dit echt naar zouden vinden, dus dat is wel iets om te overwegen voor je bij zo’n darkroom naar binnen stapt.

Er zijn wel bij alle play area’s ook Dungeon Masters die ieders veiligheid in de gaten houden en bij wie je terecht kan als er ongewenste dingen gebeuren in een playroom. Hun ogen kunnen natuurlijk niet overal zijn, maar ik vind het zeker wel een geruststellend idee.

Meerdere ruimtes

Ik vond het erg fijn dat er verschillende ruimtes waren, met elk een eigen sfeer en eigen muziek. Het was natuurlijk erg druk, maar in de hoofdzaal was het gewoon wel echt het drukst. Het is niet alsof je plekken hebt waar je echt de rust kan opzoeken, het is natuurlijk wel Wasteland, maar er waren zeker plekken waar het ietsjes minder druk was en waar je niet als sardientjes in een blik tegen elkaar aan staat. Dat vond ik wel prettig.

Ook waren er veel plekken met bankjes of andere zitplekken, waar je even kon uitrusten. Of kon vunzen, want dat gebeurde ook volop. Maar ik vond het zelf niet too much, het was niet heel erg in your face. Gewoon mensen op een bankje die lekker bezig waren met elkaar. Het meeste wat ik gezien heb was gewoon wat frummelen of orale seks. Echt neuken heb ik buiten de darkrooms/playrooms niet gezien.

De muziek was wel vrij hard. Ik was blij dat ik oordopjes mee had, want ik kreeg op een gegeven moment toch wel last van m’n oren. Met oordopjes in kan je alles nog steeds prima horen, maar het vervelende pijnlijke gevoel is weg. Dus met oordopjes in heb ik nog lekker staan dansen. Ik ben niet zo’n danser, maar zoveel dansende mensen om je heen en die hele sfeer, dat nodigt echt wel uit om ook te gaan dansen. En leuk dat ik het vond!

Om een uur of half vier was ik toch wel echt moe en was het tijd om naar huis te gaan. Ik kijk terug op weer een super leuke editie van Wasteland. Het zag er allemaal weer geweldig uit, de locatie en de mensen en ik heb echt genoten. Volgend jaar weer!

De volgende editie van Wasteland is op 7 april 2018 en heeft als thema Gotham. Hou de Wasteland website in de gaten voor meer info.

Wasteland november 2017

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

2 Reacties

  1. Volgende keer kom je de “kerst” elf maar een knuffel geven…groetjes van De man aan haken ?

    Antwoord
    • Oohh haha wat leuk! Dat zal ik zeker doen! Ik vond het echt super stoer. En eng 😉 Hello Kitty compenseerde dat weer een beetje 😛

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fetish outfit review by Tess: Black Level Mini Dress en Accessoire Bizarre Handcuffs | Tess Tesst - […] ging naar Wasteland. Nederlands grootste fetish feest en daar hoort dan natuurlijk ook een fetish outfit bij. De […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.