Vier soorten Sliquid – Deel 2 | Glijmiddel review

25-05-2020

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik hou van Sliquid! Jarenlang dacht ik dat mijn vagina gewoon niet tegen glijmiddel kon, omdat ik altijd last kreeg van irritaties na het gebruik van glijmiddel. En dat is gewoon niet sexy. Tot ik er achter kwam dat ik gewoon niet tegen bepaalde ingrediënten kon. Daar ben ik zeker niet de enige in, want ik hoor dit van heel veel mensen met een vagina. Glycerine en parabenen zijn meestal de boosdoeners. Gelukkig zijn er ook glijmiddelen zonder deze ingrediënten, zoals Sliquid! En Sliquid glijmiddel is ook 100% vegan.

De achterkant van de flesjes sliquid Close-up van het open dopje van een sliquid flesje

Een tijd terug schreef ik al een review over vier soorten Sliquid glijmiddel: Sliquid Sassy, Sizzle, Silk en Organics Oceanics. Er zijn best wel veel soorten Sliquid en helaas zijn ze nog lang niet overal verkrijgbaar. Maar, gelukkig verkoopt Erovibes.nl een heleboel soorten! Ik kreeg van Erovibes vier flesjes om te testen: Sliquid Sea, Sliquid Organics Sensation, Sliquid Organics Silk en Sliquid Spark.

Sliquid Sea

Het flesje sliquid sea, met blauw etiket. Voor het flesje zie je een druppel glijmiddel liggen. Het is doorzichtig. De achterkant van het flesje sliquid sea, je ziet veel tekst op het blauwe etiket.

Het basisglijmiddel van Sliquid is Sliquid H2O. Sliquid Sassy, die ik de vorige keer testte, is bijna hetzelfde als H2O, alleen dan net wat dikker. Ik vond Sliquid Sea net zo aanvoelen als Sliquid Sassy, wat eigenlijk logisch bleek. Want Sliquid Sea is Sliquid H2O met toegevoegd zeewierextract.

Dat klinkt heel goed, maar eigenlijk had ik geen idee wat zeewierextract zou doen voor mijn vulva en vagina. Ik moest het even opzoeken, maar nu blijkt dat zeewierextract van zichzelf al een heel goed natuurlijk glijmiddel is. Verder zit er ook nog vitamine B in en verminderd het ontstekingen en verbetert het de elasticiteit van je huid. Oh, en het is ook nog vocht inbrengendaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Allemaal best wel awesome eigenschappen voor een glijmiddel dus.

Sliquid Sea glijdt goed en blijft dat ook best lang doen. Na een tijdje wordt het wel iets dikker, ik merk dat het vocht dan een beetje verdampt, maar alsnog glijdt het goed. Wel anders, iets stroever misschien, maar het werkt nog steeds heel goed en het voelt allemaal nog steeds heel fijn aan.

Ik kan niet beoordelen of het zeewierextract echt mijn huid elastischer heeft gemaakt of dat het echt vocht inbrengend werkt, want dat zijn eigenlijk geen zaken die me eerder opgevallen zijn bij mijn vulva, dus ik weet ook niet of dat veranderd is. Dat is dus iets wat ik gewoon maar even aanneem.

Persoonlijk voor mij voegt het zo op ’t eerste gezicht dus niet heel veel toe, al vind ik het wel gewoon een fijn idee. Als ik toch glijmiddel gebruik, waarom dan niet glijmiddel waar mijn lichaam ook nog iets aan heeft? En zeker wanneer jij misschien wel specifiek op zoek bent naar glijmiddel met bijvoorbeeld vocht inbrengende eigenschappen, is dit dus ook gewoon echt een heel fijn glijmiddel!

Sliquid Organics Sensation

Het flesje glijmiddel naast een lipstick. Het flesje, zonder de dop, is even groot als de lipstick. Het flesje sliquid organics sensation met daarvoor een vrij dikke druppel van het doorzichtige glijmiddel.

Ik heb het al heel vaak geschreven: ik hou van Sliquid Sizzle. Waterbasis glijmiddel dat je een een tintelend gevoel geeft. Het wordt warm en koud en I love it!

Sliquid Organics Sensation is glijmiddel op basis van aloë, met dat zelfde effect! Deze Sliquid is een beetje dikker, wat ik ook echt veel handiger vind. Als ik het op mijn vingers of op een seksspeeltje doe, blijft het makkelijker liggen. Het drupt er niet zo snel af.

Maar het belangrijkste, dit glijmiddel voelt echt zo ontzettend lekker! Ik hou heel erg van glijmiddel met verkoelend, tintelend effect, en Sliquid Organics Sensation doet dit nog beter dan Sliquid Sizzle!

Sliquid Sizzle voelt voor mij afwisselend koud en warm aan, terwijl Sliquid Organics Sensation alleen maar koud aanvoelt. Voor mij dan, want zulke dingen kunnen nogal eens verschillen van persoon tot persoon. Maar het effect is echt nog beter voelbaar dan bij Sliquid Sizzle. Precies wat ik lekker vind!

Het voelt intens, maar niet té. Het is voor mij gewoon precies goed. Verder glijdt dit glijmiddel, net zoals eigenlijk alle Sliquid glijmiddelen, ook gewoon echt prima.

Omdat Sliquid Organics Sensation op aloë basis is, is dit ook weer goed voor je huid. Het is vochtinbrengend, dus mocht je daar behoefte aan hebben, is dat mooi meegenomen!

Test glijmiddel op basis van aloë wel eerst even op je seksspeeltje, als je het daarmee samen wilt gebruiken!

Sliquid Organics Silk

Het bruine flesje organics silk met daarvoor een druppel van het witte, creamy glijmiddel Close-up van het dopje van een sliquid organics flesje

Eerder schreef ik al over Sliquid Silk, een hybride glijmiddel. Dat is een mix van waterbasis en siliconenbasis. Sliquid Organics Silk is ook een hybride glijmiddel, maar dan een mix van aloë en siliconen.

Dit glijmiddel lijkt heel erg op de gewone Sliquid Silk. Het is wit en een stuk dikker dan gewoon glijmiddel. Ik vind dat super handig en het is gelukkig niet zo dik dat het er viezig uitziet.

Hoewel Sliquid Organics Silk goed glijdt, vind ik het toch net wat minder dan de originele Sliquid Silk. Ik mis hier een beetje het hybride effect. Normaal bij een hybride glijmiddel glijdt het echt héél erg goed, door de siliconen, maar dat merk ik hier niet zo erg. Het glijdt wel wat beter dan de andere organics glijmiddelen, maar niet véél beter.

Als je een hybride glijmidddel wil gebruiken in combinatie met een seksspeeltje, test dan eerst even of het het materiaal niet beschadigt.

Sliquid Spark

Het doorzichtige flesje sliquid spark, met zwart dopje en zilverkleurig etiket. Er voor ligt een uitgelopen druppel van het glijmiddel, wat er best dun uitziet. Het flesje sliquid spark ligt, met het dopje er naast. Je ziet dat het flesje geseald is.

Ja! Nog meer tintelend glijmiddel. Sliquid spark is een glijmiddel op siliconenbasis, met ook weer dat tintelende effect.

Glijmiddel op siliconenbasis glijdt over het algemeen een stuk beter en langer dan glijmiddel op water- of aloëbasis, maar het is ook wat lastiger te verwijderen. De andere glijmiddelen verdwijnen vanzelf, terwijl je glijmiddel op siliconenbasis er bijvoorbeeld onder de douche af moet wassen. Hierdoor heb je er wel minder van nodig en doe je dus langer met een flesje. Wel heb je sneller kans op vlekken in je lakens (of op je bank of waar je het dan ook gebruikt) dan wanneer je een glijmiddel op waterbasis, aloëbasis of een hybride glijmiddel gebruikt. Je kan glijmiddel op siliconenbasis wel gebruiken in combinatie met condooms, maar niet in combinatie met siliconen seksspeeltjes.

Het tintelende effect voelt bij Sliquid Spark weer anders dan bij Sliquid Organics Sensation en Sliquid Sizzle. Het gevoel is een stuk subtieler, maar wat ik voel, voelt ook wel bijzonder. Het is afwisselend warm en koud, terwijl het soms ook als allebei tegelijk voelt. Ik hou ervan als deze sensaties wat intenser zijn, maar dat is echt mijn persoonlijke voorkeur.

Het glijmiddel glijdt inderdaad super goed, zoals je van een siliconenbasisglijmiddel mag verwachten. Wel vind ik het makkelijker te verwijderen dan bijvoorbeeld Pjur. Met een washandje of een vochtig intiemdoekje krijg je het er prima af. Dat vind ik een heel groot voordeel, want ik heb er best wel een hekel aan als glijmiddel moeilijk te verwijderen is.

Ik vind Sliquid Spark echt een heel fijn glijmiddel en dat terwijl ik normaal niet zo’n fan ben van glijmiddel op siliconenbasis. Maar het feit dat het net even dat extra tintelende gevoel geeft én dat het best makkelijk te verwijderen is, maakt dat ik dit glijmiddel zeker vaker zal gebruiken.

Je kan Sliquid Sea hier bestellen bij Erovibes voor 13,90
Sliquid Organics Sensation vind je hier bij Erovibes voor 14,90
Sliquid Organics Silk kan je hier bestellen bij Erovibes voor 14,90
En Sliquid Spark bestel je hier bij Erovibes voor 24,90 (Je hebt hier veel minder van nodig)

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.