Vibio Frida – review

09-09-2022

Vibio is een nieuw merk. Best wel een hip en inclusief merk. Ik kwam het al een paar keer tegen, ze presenteren zich als een merk door vrouwen, voor iedereen. De Vibio Frida is hun eerste en hun signature toy. Ik kreeg ‘m van Easytoys.

Specs

Materiaal: siliconen
Oplaadbaar: ja
Standjes: 5 standjes, waarvan 4 steady, en via de app nog meer mogelijkheden
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 99,99 euro, hier te koop bij Easytoys
Is ’t wat? Ja, zeker! Goede vorm, goede vibraties, ik kan ’t er op.

De verpakking en de inhoud

De verpakking van de vibio frida De zijkant van de verpakking van de vibio frida en de inhoud.

De Vibio Frida zit in een gezellig oranje doosje met een illustratie van de toy. Het is een cute, klein doosje waar je de toy ook prima in zou kunnen bewaren. Het doet me wel een beetje denken aan de verpakkingen van We-Vibe.

In de doos vind je natuurlijk de Vibio Frida zelf, het USB-oplaadkabeltje, de gebruiksaanwijzing en een oranje bewaarzakje.

Opvallend vind ik wel dat de Frida geen magnetisch oplaadkabeltje heeft, maar een kabeltje met een plugje die je door het siliconen heen moet prikken. Van een nieuw merk, en een niet goedkoop merk, had ik toch wel magneetjes verwacht.

Mijn eerste indruk van de Vibio Frida

De vibio frida naast een lipstick De vibio frida in mijn hand

Dit nieuwe merk was ik al een paar keer tegen gekomen in de sextoy-magazines. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest vinden, eigenlijk. Het zag er allemaal leuk, hip en inclusief uit, maar tegelijkertijd vond ik de toys er vrij onorigineel uitzien. De buttplug van Vibio, de Rivera, ziet er uit als een kopie van de We-Vibe Ditto. De Dodson en de Clara, een mini wandvibrator en vagina balletjes, zijn ook verre van origineel. De Frida doet me denken aan de Laya van FunFactory (die volgens mij niet meer gemaakt wordt). Dus super leuk dat er een nieuw, inclusief merk is, maar ik vind het dan gelijk wel iets minder sympathiek overkomen omdat het allemaal niet zo origineel is. Terwijl het wel best aan de prijs is allemaal.

De Vibio Frida ziet er wel cute uit. Ik vind het leuk dat ‘ie oranje is, die kleur zie je niet zo vaak. Het siliconen voelt heel lekker zacht en de vorm is fijn. De ene kant is wat ronder en de andere kant iets puntiger. De puntige kant, daar zit ook het (redelijk verborgen) gaatje voor het oplaadplugje. Je herkent het door het bliksemschichtje in het siliconen. Ik dacht eerst dat het een beschadiging was, maar eigenlijk is het heel cute. De Frida heeft één knopje, met het Vibio logo er op.

De test van de Vibio Frida

De zijkant van de vibio frida, je ziet dat 'ie krom loopt. De achterkant van de vibio frida, je ziet het knopje.

Omdat de Frida zo lekker zacht en squishy voelt, had ik best wel zin om ‘m te testen. Toen ik ‘m aan zette, was ik best wel verrast. De vibraties van deze Vibio toy zijn echt heel goed. De vibraties zijn diep en krachtig. Er zijn vier steady standjes en dat zijn ook echt vier goede standjes. Wanneer je ‘m gewoon met het knopje gebruikt (er is ook een app) dan heb je ook nog één standje met een vibratiepatroon. Het voelt allemaal erg lekker!

De motor lijkt wel echt in de rondere punt te zitten. Daardoor vind ik het wat minder lekker om de andere kant te gebruiken, daar zijn de vibraties toch een stuk minder.

De Frida is eigenlijk een pantyvibrator, maar daar vind ik ‘m zelf niet ideaal voor. Je kan ‘m in principe prima tegen je vulva plaatsen en een slipje er overheen aantrekken, maar persoonlijk vind ik dan bijvoorbeeld een Lovense Ferri, die een stukje kleiner is en een magneetje heeft zodat ‘ie op z’n plaats blijft, toch een stuk handiger daarvoor. Ik vind de Frida zelf fijner om gewoon als oplegvibrator te gebruiken.

Natuurlijk heb ik ook de Vibio app getest. Het connecten gaat heel eenvoudig, maar de connectie vasthouden is nog wat lastiger. Het gebeurde meerdere keren dat de connectie verloren was. Het herstellen gaat wel vanzelf, hoef je niks voor te doen behalve even te wachten. Maar het is natuurlijk wel een beetje irritant.

In de app kan je de Vibio Frida best makkelijk bedienen. Dat kan je ook door iemand anders op (lange) afstand laten doen, via een linkje.

Maar in de app kan je ook bijvoorbeeld erotische verhalen luisteren. Ik had eerst het idee dat Frida dan mee zou trillen, met het verhaal, maar dat is niet het geval. Maar je kan wel het verhaal aanzetten en dan zelf je Frida bedienen zoals jij dat lekker of passend vind bij het verhaal.

Sowieso is de app wel leuk, vind ik, want je kan er meer doen dan alleen maar je sextoy bedienen. Zo zijn er ook allerlei challenges, varierend van dingen over je lichaam waarderen tot een oude sextoy uit de kast pakken. Helemaal leuk! Ook zijn er handleidingen voor dingen als consent en penismassage en nog veel meer. In de community sectie van de app vind je een soort forum waar je al je seks(toy) vragen kan stellen en andere mensen reageren. Echt leuk gedaan allemaal!

Conclusie

Ik weet nog niet zeker wat ik van Vibio als merk vind, maar de Vibio Frida is zeker wel een fijne toy. Hij is niet goedkoop, maar hij doet het ook goed. De vorm is fijn en de vibraties zijn heel goed. Met de app kan je niet alleen de toy bedienen (of laten bedienen van lange afstand), maar daar kan je ook allerlei andere dingen ontdekken die ook echt leuk zijn.

Je kan de Vibio Frida hier bestellen bij Easytoys voor 99,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.