Vibe Couture Pleats

20-02-2018

Sextoy review by Tess: Vibe Couture Pleats

Vibe Couture is een merk waarvan ik nog nooit iets getest had. Dan ben ik altijd extra benieuwd. Qua uiterlijk vond ik het er allemaal leuk uitzien, dus dat beloofd dan veel goed. Sandra van Orion stuurde mij deze Vibe Couture Pleats op in ruil voor mijn eerlijke review.

De verpakking

Vibe couture pleatsDe verpakking van de Pleats ziet er leuk uit. Het is gewoon een kartonnen verpakking, maar toch ziet het er wel mooi en netjes en zelfs een beetje chique uit. Op de voorkant zie je een grote foto van de toy met de merknaam en in zilveren letters het woord pleats. Leuk detail dat zilver. Op de zijkanten en achterkant krijg je nog wat extra informatie in tekst en afbeeldingen. Je kan de doos ook open vouwen en dan zie je gelijk de toy achter een plastic raampje en een tekstje en weer het merk. Het ziet er echt wel goed uit.

De Vibe Couture Pleats

Vibe couture pleatsIn de doos vind je natuurlijk de sextoy zelf, maar ook een USB lader en de gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is gewoon een opgevouwen A4tje met daarop de gebruiksaanwijzing voor wel zeven Vibe Couture toys en dan ook nog eens in verschillende talen. Dat kwam echt een beetje cheap over, terwijl de rest er juist allemaal best chique uitzag. Voordeel is wel dat je gelijk kan zien welke Vibe Couture vibrators er nog meer zijn, want ik zag daar best een paar dingen op staan waarvan ik dacht: oeh, ook leuk! De vibrator is gemaakt van siliconen en ABS, hij is waterproof en dus oplaadbaar.

De looks & feel

Vibe couture pleatsDe Vibe Couture Pleats ziet er gelijk al best apart uit. Ik kreeg de paarse versie, hij is er ook in het roze. Bij het handvat heb je dan nog gouden details in ABS, ik vind dat er tof uitzien. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze vibrator dus ribbels. Een heleboel stevige ribbels. Maar het opvallendste vind ik hoe hij aanvoelt. Hij heeft, zoals op de verpakking staat, dual layer silicone. Oftewel twee lagen siliconen. En ik dacht eerst: wat heb je daar nou aan, twee lagen silicone. Ik dacht niet dat je verschil zou voelen. Nou, zeker wel dus. Deze Pleats voelt echt zo lekker zacht aan. Zo squishy! Ik wil er gewoon in blijven knijpen als een soort vibrator-stressbal. Super lekker dus. En ik vind de paarse kleur ook echt heel erg mooi. Het enige een beetje jammere is dat er een zichtbare (niet voelbare) naad over de hele lengte van de staaf loopt, aan de voor en achterkant.

Knopjes

Vibe couture pleatsNet als de vibrator uit mijn vorige review, heeft ook deze vibrator weer twee knopjes, maar helaas blijkt ook hier één knopje slechts een power knopje te zijn. Als je twee knopjes doet, doe dan een omhoog en een omlaag knopje. Ik hoef geen apart powerknopje. Ik wil gewoon ook terug kunnen scrollen als ik door de standjes scrol. Maar goed, je hebt na het aanzetten dus eigenlijk gewoon maar één knopje. Wat dus vervelend is als je er achter komt dat je het vorige standje toch lekkerder vond, want dan moet je weer door alle standjes heen scrollen voor je daar weer bent.

Nu moet ik zeggen dat ik tot dit moment nog dacht dat deze vibrator op en neer zou stoten. Omdat ik een andere (Tarzan)vibrator uit deze serie had gezien die dat ook deed. En ik dacht dus dat die ribbels er in zaten zodat die uitgerekt konden worden bij het stoten, want zo zag het er ook ongeveer uit bij die Tarzan. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik was een beetje teleurgesteld, maar had ik maar wat beter moeten kijken. Een vibrator met zulke ribbels had ik eigenlijk ook nog nooit uitgeprobeerd, dus dat was eigenlijk ook wel leuk. Erg belangrijk om dus altijd goed op te letten op wat er op de doos staat of in een webshop wat er bij de omschrijving staat. Als ik nu mijn eigen advies eens zou opvolgen..

Ribbels

Vibe couture pleatsDus, stoten kon ‘ie dan niet, maar vibreren wel, dus hoog tijd om ‘m uit te proberen. Ik vind glijmiddel altijd handig en fijn bij het gebruik van sextoys, maar in dit geval extra, want die ribbels glijden natuurlijk niet zo makkelijk. Eerst heb ik ‘m zonder de vibratie gebruikt, omdat ik goed wilde voelen hoe die ribbels waren. Er zijn natuurlijk super veel sextoys met ribbels, maar meestal zijn dat hele kleine ribbeltjes die ik persoonlijk dan niet of nauwelijks voel. Deze ribbels zijn wel wat anders. En dat voelde ik dus inderdaad ook gelijk. Deze ribbels voelde ik echt super goed. Bij elke beweging voel je ze. Het is wel echt heel stimulerend, maar ik wist niet zeker of ik het nou lekker vond of niet.

Ik heb deze vibrator echt meerdere keren geprobeerd en uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik zulke grote ribbels toch een beetje too much vind. Ik vind op zich het gevoel van de ribbels wel super stimulerend, maar ik denk dat als ze iets kleiner zouden zijn, ik het wel echt lekkerder zou vinden. Dit was voor mij gewoon net te grof. Zo voelde het ook, grof.

De vibraties van de Vibe Couture Pleats

Vibe couture pleatsMaar je hebt natuurlijk ook nog de vibratiefunctie. Want als je de vibrator eenmaal hebt ingebracht, merk je niet heel veel meer van de ribbels als je ‘m niet zo erg beweegt. De vibratie van deze Vibe Couture Pleats is echt wel heel goed. Lekkere diepe vibratie en ook best wel hard. Iets wat echt heel bijzonder was voor mij, waren de vibratiepatronen. Als ik de vibrator in mijn vagina had en ik zette ‘m op een patroon, dan leek het wel of het een soort automatische kegel excersicer was. Mijn bekkenbodemspieren spanden zich gewoon automatisch aan, steeds op hetzelfde punt van het patroon. Ik had eerst een golfend patroon, dat ging van heel zacht heel langzaam naar heel hard en dan weer terug. En elke keer als hij op het zachtste punt was, knepen mijn spieren samen. Dat had ik echt nog nooit meegemaakt. Bij een aantal pulserende patronen had ik een soortgelijke reactie. Na een tijdje raakte ik er denk ik aan gewend, en dan deden mijn spieren dat niet meer automatisch, maar het duurde best wel lang dat dat wel gebeurde. Het voelde eigenlijk best wel lekker. Super apart!

Zelf kan ik van alleen inwendige vibraties niet klaarkomen, dus ik heb de vibrator nog als clitorisstimulator gebruikt. Omdat de vibraties zo goed waren, ging dat best makkelijk. Wel viel het me op dat als ik wat harder ging drukken met de vibrator, de vibraties juist zachter werden. Alsof ze door al dat lekkere zachte siliconen dan geabsorbeerd werden. Maar het voelde wel heel fijn, dat lekkere zachte in combinatie met de diepe vibraties.

Conclusie

Deze vibrator was anders dan ik had verwacht maar alsnog wel goed. De grote ribbels voelden voor mij een beetje te heftig, maar het super zachte silicone vond ik wel weer super lekker. De vibraties zijn ook prima, maar dat er maar één knopje is om de vibrator mee te bedienen is wel weer een minpunt.

Je kan de Vibe Couture Pleats hier bestellen bij Orion voor 89 euro.

In het paars kan je hem in Nederland bij hier bestellen bij Easytoys voor 94,95.

Je kan de Vibe Couture Pleats ook kopen bij bol.com voor € 41,95

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.