VeDo Yumi Finger Vibe

17-01-2020

Sextoy review door Tess: VeDo Yumi Finger Vibe

Ik ken best wel veel sextoy-merken, maar van het merk VeDo had ik nog niet eerder gehoord. Ik kreeg de Yumi van Orion, de Duitse groothandel en sexshop, kwam ik achter. Het lijkt een beetje een trend te zijn dat groothandels en winkels steeds meer eigen merken uitbrengen. De VeDo Yumi is een vingervibrator. Dat wil zeggen dat je ‘m om je vingers draagt, wanneer je ‘m gebruikt.

Specs

Materiaal: Siliconen en dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met USB-oplaadkabeltje
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 43,99, hier te koop bij Bol
Is het wat? Ja, hij heeft me echt verrast!

De verpakking en de inhoud

De vedo yumi ligt voor de verpakking. Daar voor ligt de gebruiksaanwijzing, het usb-oplaadkabeltje en het papiertje met info over de travellock. Alles ligt op een roze, witte en blauwe achtergrond met wat bloemen. De vedo yumi naast de verpakking, waarvan de achterkant te zien is, met tekst en een tekeningetje er op.

Er valt niet zoveel te zeggen over de verpakking van de VeDo Yumi. Het is gewoon een heel standaard doosje. Wit met roze met foto van de toy. In de verpakking vind je het seksspeeltje zelf, het oplaadkabeltje, een papiertje met instructies over de travellock (gewoon even dubbelklikken) en een boekje met andere modellen van dit merk.

Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat informatie over de toy. De merknaam VeDo schrijven ze met een plat liggend streepje op de e, dus ik was even in de war over hoe je deze merknaam moest uitspreken. Maar achterop de doos staat ‘Vee-doh’, de tekst is verder Engels (Orion zelf is Duits), dus ik ga er vanuit dat je vie-doh zegt.

De looks van de VeDo Yumi

De vedo yumi naast een lipstick. Je ziet dat de vedo yumi net iets korter is dan de lipstick, maar wel veel breder. De vedo yumi gezien vanaf de achterkant. Je ziet het oplaadpunt met een zilverkleurig plastic rondje er omheen en je ziet precies hoe de vleugeltjes zitten waar je je vingers tussen kan doen.

Ik vind de VeDo Yumi er echt schattig uitzien. Het is zo’n dik bolletje met aan de bovenkant een wat kleiner bolletje en het deel op z’n rug, waar je vingers tussen moeten, lijkt een beetje op vleugeltjes. Het doet me echt aan een schattig beestje denken. Dat had een andere vinger vibrator van Blush die ik eerder testte ook al, die leek net op een vogeltje. Het oplaadpunt zit aan de onderkant. Dit is zo’n oplaadpunt waar je het stekkertje echt in moet steken. Voorheen was dit altijd een duidelijk teken dat een sextoy niet waterproof is, maar tegenwoordig zeker niet meer. Ik vind het oplaadpunt er wel heel netjes afgewerkt uitzien met het zilverkleurige ABS-plastic rondje er omheen.

Op de voorkant van de toy vind je één knopje, dit is zowel het powerknopje als het knopje om door de tien standen heen te klikken. Er zijn drie steady vibratiestanden.

Vingervibrator

De vedo yumi tussen mijn vingers, van de zijkant gezien. Aan de onderkant van mijn wijsvinger zie je de onderkant van de toy, boven mijn vingers zie je de bovenkant van de vleugeltjes van de toy. De vedo yumi in mijn hand, van boven gezien. Je ziet net het bovenste stukje van de toy tussen mijn vingers met daarop de merknaam vedo

Ik moet altijd een beetje lachen om de naam vingervibrator. Is toch ook best grappig? Maar zoals ik al zei, kan je dus je vingers tussen de bovenkant van de vibrator schuiven, zodat je op deze manier de vibrator vasthoudt. Eigenlijk hangt ‘ie meer aan je vingers dan dat je ‘m vasthoudt. Dit kan prettig zijn als je zelf last hebt van je vingers of gewrichten wanneer je ze langere tijd moet buigen. Maar ik heb ook gemerkt dat je op deze manier een minder irritant gevoel van de vibraties krijgt. Wat ik ook merkte, is dat ik met een vingervibrator veel sneller geneigd ben om te bewegen. Wanneer ik een clitorisvibrator gewoon vast hou, zoek ik meestal gewoon een lekker plekje op en daar hou ik ‘m dan redelijk stil. Maar met een vingervibrator maak ik altijd bewegingen en lijkt het ook meer op vingeren. Vingeren met iets extra’s dan.

De Test van de VeDo Yumi

De vedo yumi ligt in mijn hand, zodat je goed ziet hoe klein hij is. De vedo yumi in mijn hand, waarbij je duidelijk het puntje ziet, wat erg geschikt is voor pinpoint stimulatie

Een nieuw merk, daar ben ik altijd extra nieuwsgierig naar. Maar met de VeDo Yumi was het me al snel duidelijk dat dit wel een schot in de roos was. Deze vingervibrator is dus echt super lekker! En dat komt met name door dat bovenste bolletje. Ik ben zelf erg fan van pinpoint-stimulatie, dus stimulatie van een klein gebied, en dat is precies wat deze Yumi doet. Er is, voor zover ik weet, geen woord voor het tegenovergestelde, dus juist de stimulatie van een groter gebied, zoals een wand vibrator meestal doet. Maar zoals met alles, verschilt het per persoon (of misschien ook nog wel per periode, seksualiteit is tenslotte flexibel) wat je lekker vindt. Maar als je al van jezelf weet dat je van pinpoint-stimulatie houdt, of je wil dat eens proberen, dan is deze vibrator daar super geschikt voor.

Het kleine bolletje is stevig, maar ook een beetje zacht. En omdat je de Yumi zo lekker tussen je vingers vasthoudt, is het super makkelijk om dat kleine bolletje rondom je clitoris te bewegen. Of er overheen, er net naast, of wat jij dan ook maar lekker vindt. Ik gebruikte een beetje glijmiddel op waterbasis (glijmiddel op siliconenbasis kan het siliconen van de toy aantasten) zodat de top van de Yumi makkelijk over mijn vulva kon bewegen. Ook hier geld weer: glijmiddel maakt het echt zoveel lekkerder!

Op ontdekkingstocht met de VeDo Yumi

De vedo yumi in de verpakking, met het doosje er naast. De vedo yumi, liggend op de zijkant. Je ziet het powerknopje op de onderkant van de toy.

Ik vond het echt heerlijk om met het puntje van de VeDo Yumi te ontdekken waar het allemaal lekker voelde. Welke bewegingen fijn waren, welke hoeveelheid druk en waar het juist fijn was om hem even stil te houden. Ik hou heel erg van toys die je stimuleren om eens wat anders te doen dan wat je normaal doet. Zo ontdek ik vaak weer nieuwe, super lekkere dingen.

De vibraties van de Vedo Yumi zijn krachtig en best wel diep, zeker voor zo’n klein apparaatje. Echt helemaal prima. Het enige nadeel vind ik het knopje. Het knopje ligt mooi weggewerkt in de toy, wat er tof uitziet, maar het knopje indrukken gaat niet helemaal soepel. Ik zal niet zeggen dat het moeilijk is, want je kan het knopje gewoon vinden en hee, hoe moeilijk is een knopje indrukken nu helemaal? Maar echt heel fijn of soepel vind ik het ook niet gaan. Sowieso heb ik altijd liever minimaal twee knopjes, een plus en een min, maar als luie masturbeerder wil ik gewoon gemak. En een makkelijk in te drukken knopje bied gemak. Als het knopje iets meer op de toy had gelegen, in plaats van er in, was het wat mij betreft beter geweest.

Conclusie

De VeDo Yumi heeft me echt verrast. Deze sekstoy biedt hele fijne pinpoint-stimulatie, met krachtige vibraties. Door de speciale handgreep waar je je vingers tussen doet, kan je dit seksspeeltje heel makkelijk bewegen en voelt het allemaal heel natuurlijk. Maar vooral voelt het heel lekker! En hij is niet duur, dat is ook wel eens leuk.

Je kan de VeDo Yumi hier bestellen bij Bol.com voor 43,95 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

8 Reacties

 1. Ik vind hem leuk. Bijzondere vormen vormen spreken mij doorgaans wel aan. Wat tegenwoordig wel gek is, is het verschil in prijs tussen de verschillende kleuren. Hij is er ook in het blauw, yay. Zwart en blauw zijn vaak mijn favo kleuren voor een sextoy. Zou zo maar eens kunnen dat deze binnenkort ook op mijn nachtkastje ligt :).

  Antwoord
  • Het verschil in prijs tussen de verschillende kleuren is zeker gek, maar bij bol is er sowieso geen pijl op te trekken. Ik zie dat hij vandaag ook al een paar euro goedkoper is dan eergisteren toen ik de review klaar zette. Verschilt soms per dag daar.
   Maar de toy zelf is echt heel leuk, en ik vind die blauwe qua kleur ook zo mooi!

   Antwoord
   • In het paars maar 30.95 meer. Gelezen en besteld, benieuwd 🙂

    Antwoord
    • Intussen aangekomen, wat is hij schattig en leuk 🙂 Bedankt voor de tip. Ik heb ook de moqqa cliff intussen kunnen bestellen en ook daar had je gelijk!

     Antwoord
 2. Wat een leuke verrassing! Deze gaat op het verlanglijstje 🙂

  Antwoord
  • Nou inderdaad een leuke verrassing! Fijn om te merken dat het dus wel kan, toffe toys onder de 50 euro!

   Antwoord
 3. Lijkt me een leuk dingetje om te hebben 🙂

  Antwoord
  • Hij is zo cute ook hè. En ik vind het zo fijn, eindelijk eens een toy waar je niet eerst voor moet sparen of bij hoeft te bedenken wat je voor dat bedrag nog meer allemaal zou kunnen kopen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.