Twijoy Night Masturbator review

19-07-2023

De Twijoy Night Masturbator is een nieuwe speler op de markt van interactieve seksspeeltjes. Deze masturbator komt namelijk met een app die je in staat stelt deze via een link te besturen. Maar is de Twijoy Night nou echt zo vernieuwend, of is het allemaal maar marketing?

Specificaties van de Twijoy Night Masturbator

 • Materiaal: Silicone, ABS Plastic, Polycarbonaat en TPE(sleeve)
 • Bodysafe? De sleeve niet
 • Geschikt glijmiddel: Waterbasis
 • Oplaadbaar? Ja, via USB-connector
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Gebruiksduur: 1 à 2 uur afhankelijk van wat je ermee doet
 • Waterdicht? De Twijoy heeft een IPX7 rating
 • Standjes: 7 rotatiestanden, 7 zuigstanden
 • Tunneldiepte: 16 cm
 • Gewicht: 800 gram
 • Prijs: €115,- via Twijoy.store

Twijoy

Ik had nog nooit gehoord van het merk Twijoy, het merk is ook nog niet zo oud en opereert vanuit Hong Kong (dat is althans waar hun postadres is). En in tegenstelling tot de meeste bedrijven die mij aanschrijven vanuit de regio China, had Twijoy wel een goed verhaal klaar, hebben ze ook een vrij uniek product en was de communicatie meteen helder en duidelijk.

Hetgeen dus wel aangeeft dat Twijoy een merk is dat echt zijn best aan het doen is op de sextoymarkt.

Het unieke aan Twijoy is dat ze alleen maar interactieve speeltjes op de markt brengen, en geheel tegen verwachting in, als eerste een interactieve masturbator op de markt brachten. Dat terwijl alle andere (kleinere) merken per definitie altijd met een seksspeeltje voor de vulva of vagina op de markt komen.

Twijoy Night

De Twijoy Night is een interactieve masturbator die gebruikmaakt van rotatie in plaats van vibratie. Ook kan de Twijoy Night masturbator zuigen, niet alleen maar vacuüm, maar ook gewoon patronen die echte zuig/sabbel interacties nabootsen.

De Twijoy Night is kokervormig, heeft aan de bovenkant een ingang voor een koptelefoon, een bedieningspaneel aan de voorkant met 5 knoppen, en aan de onderkant een dop die je eraf kan draaien zodat je toegang krijgt tot de TPE-sleeve.

Deze sleeve is, zoals bijna altijd bij roterende masturbators, voorzien van “vingers” die je schacht en eikel stimuleren.

Twijoy night masturbator aanzicht van boven waarbij de textuur van de sleeve zichtbaar is

Twijoy Night in de doos

 De doos van de Twijoy Night is niet heel bijzonder, maar ziet er toch professioneel uit. Geen enorme reclameleuzen, geen rare dingen eigenlijk, gewoon een doos.

In de doos van de Twijoy Night, vindt je natuurlijk deze automatische masturbator, een USB-oplaadkabel (USB-A naar plug), een instructieboekje en een in-ear koptelefoon.

Twijoy Night getest

Je kan je wellicht voorstellen dat ik een nieuw interactief merk niet te versmaden vindt. Zeker als je bedenkt dat er andere merken zijn zoals bijvoorbeeld The Handy, die ook nieuw waren, en inmiddels niet meer uit de wereld van connected interactieve masturbators weg te denken zijn.

Twijoy Night getest als losse automatische masturbator zonder app

Ik was natuurlijk razend benieuwd, een masturbator die van alles kan, en dan ook nog eens interactief. Maar niet iedereen heeft de zin (of zoals je straks zal lezen, het geld) om interactieve sessies aan te gaan. Het is dus ook belangrijk om de Twijoy Night te testen zonder alle foefjes die een app al dan niet met zich meebrengt

En dus, tijd voor ruim glijmiddel, veel goede bedoelingen en een uitgebreide test.

Ik was meer dan blij verrast toen de Twijoy Night eenmaal om mijn pik heen zat. Even was ik bang dat alles te nauw en te strak zou zijn. Maar hoewel de Twijoy Night zeker vrij nauw is, merk je daar eigenlijk niet veel van, zodra je hem gepenetreerd hebt.

Eerst heb ik alle standen en mogelijkheden zoals zuigen en roteren natuurlijk apart geprobeerd.

De zuigstandjes zijn echt heel erg lekker en afwisselend. De rotatie is, nou ja precies dat, in verschillende snelheden en ritmes. Overigens allemaal ook heel erg lekker, maar niet enerverender dan andere masturbators die dit kunstje kunnen.

Maar als je de combinatie van beide krijgt, dan is het echt hemels. Of heftig, of nou ja, holy fuck!

Ik wist echt niet wat mij overkwam, de combi van het ritmisch zuigen en de rotatie deden elke zenuw op mijn eikel en schacht ontwaken, en ik moest echt heel erg mijn best doen om niet binnen 4 seconden al klaar te komen.

Ik denk persoonlijk dat mijn buren dat ook inmiddels weten (als jullie dit lezen, hoi!). Maar ik deed echt even een veel te luid “Holy fuck, Ho! Niet zo snel!” en kon nog net op het nippertje alles uitzetten.

De bediening van de Twijoy Night is eigenlijk ook duidelijk genoeg, de handleiding vertelt je welk knopje wat doet, en de knoppen zitten eigenlijk perfect, waardoor ik ook zo snel kon ingrijpen.

Walgelijk lekker dus eigenlijk gewoon.

Twijoy night masturbator bedieningspaneel

Toen ik de Twijoy Night na een korte rustpauze weer aanzette, begon het geweld nu iets minder heftig, omdat ik wist wat ik wel aan moest zetten en wat niet, maar evengoed bracht de Twijoy Night mij in no time tot een overweldigend lekker orgasme. Zo eentje waar je sterretjes van ziet en je lichaamsdelen dingen doen waarvan je je niet bewust was dat ze het konden. Ja zo lekker.

Ik kwam er alleen achter dat ik de koptelefoon was vergeten. Of nou ja, ik vermoedde al waar deze voor was, en inderdaad, de Twijoy Night kan ook tegen je kreunen. Niet dat dat nodig is trouwens. Wat maar goed is ook, want er zit geen volumeknopje op de Twijoy Night, in je oor blèrt dus een dame op een loop van ik denk 15 seconden vooral dat ze het lekker vind. Ik kreeg er geen harde van, maar wel heel veel hoofdpijn.

De Twijoy Night getest met app

Ergens ben ik heel blij dat ik de Twijoy Night als eerste zonder app getest had. Had ik dat namelijk niet gedaan, dan was deze review denk ik een stuk negatiever geweest. Want de Twijoy Night is echt een heel erg lekkere masturbator, de app, die laat nogal wat te wensen over.

Voordat ik hier zo even al mijn gal ga spuien, wil ik wel zeggen dat Twijoy mij actief om feedback vroeg tijdens al mijn tests, en ook druk bezig zijn met de aanpassingen, die ik en andere toytesters en gebruikers ze geven. Dus ik denk zeker dat er hoop is. Maar toch, je koopt iets, dan moet je ook wel alles weten.

En dus, buckle up, it’s going to be a bumpy ride!

Installatie en batterij

Toen ik de app net installeerde bleek er op de twijoy server een storing te zijn. Ik kon dus geen account aanmaken. Vervelend, helemaal omdat je dat nergens in de app kan zien dat er een storing is. Maar een snel berichtje aan Twijoy en binnen een paar uur leek het opgelost.

Waar ik toen al tegen aan liep, en ik dacht eerst omdat ik gewoon in een sign-in loop vastzat, is dat de app niet vanzelf (of door gebruikerinteractie vanuit de app zelf) uit kan. Wat je ook doet op je telefoon de Twijoy app blijft aan staan, en, zo blijkt gebruikt best wel wat batterij voor een op dat moment “achtergrond” app.

Ook dat gaf ik door aan Twijoy, en mijn contactpersoon gaf aan dat dit “by design” was, zodat de cammodellen die de app rijk is altijd toegang kunnen hebben tot de app. Persoonlijk denk ik (en weet ik) dat dat ook anders kan, en vind ik het erg vervelend dat ik de app echt alleen via een “force quit” uit moet zetten.

Helemaal als je bedenkt dat de Twijoy app in een tijdspanne van zo’n 5 uur bijna 40 procent van mijn batterij had leeggetrokken.

Als dit het was, en de rest fantastisch was, dan was het eigenlijk wel oké geweest, maar, je raad het al. We zijn nog niet klaar.

Niet intuïtief

Dat een goede en duidelijke user interface belangrijk is weten we eigenlijk allemaal wel. Zeker tegenwoordig kom je er gewoon niet mee weg dat je moet nadenken over het gebruik van je app. En voor penisbezitters wordt dat nog moeilijker, zodra het bloed in de piem zit, in plaat van in het brein.

De layout van de app, de opties en de manier waarop het allemaal in elkaar steekt, het voelt allemaal heel erg “oeh dat is een leuke functie, we doen het erbij!”

En dat is nou niet helemaal hoe het werkt als je fijne user interfaces wil maken.

Cam modellen en AI

Ook Twijoy is slachtoffer geworden van de Artificial Intellgence Hype en bedacht dat het leuk was om een AI toe te voegen aan de app.

Ik vond dit ook een cool idee, een AI die je toy ging bedienen, cool en doodeng tegelijkertijd, maar toch, bring it on!

Echter, blijkt dat de AI bot vooral een soort van chatbotje is dat niet heel veel anders doet dan bepaalde antwoorden geven, afhankelijk van de “persoonlijkheid” die je zelf invult aan de hand van het profiel van de AI-bot die je zelf moet aanmaken.

Leuk bedacht, maar het voegt echt weinig toe aan je masturbatie, anders dan dat je misschien een “heet” tekstgesprek kan hebben met je eigen telefoon.

De cammodellen in de app zijn er om, tegen betaling van tokens, waar je er 300 van krijgt bij aansluiten van de Twijoy Night, WEL je toy te bedienen. Echter is de functionaliteit daar ook veel te basaal. Wat je namelijk moet doen is een control link aanmaken, die kopieren en plakken in een chatvenster dat je kan openen met een model.

Het is mij niet duidelijk wanneer je gaat betalen trouwens, maar aangezien ik ook echt meermaals geprobeerd heb een model te bereiken, kreeg ik er geen te pakken, dus ik kon het simpelweg niet testen. Wat overigens ook opvalt is dat veel modellen voor 20 tokens per minuut beschikbaar zijn, maar een paar uitzonderingen voor 1000 tokens per minuut.

Dat laatste is best pittig, aangezien je voor 800 tokens zo’n 70 euro (omgerekend) mag neertellen. Als we dat even doorrekenen naar 10 minuten interactie met zo;’n model zitten we, grof genomen al op zo’n 800 euro. En dat is, zeker voor een app met zo’n brakke interface echt belachelijk veel geld.

Zelfbediening

Nu hoor ik je denken: “Ja maar Jay je kan toch ook zelf via die app met je toy spelen?” en dat is zeker waar. Wat het wel extra frustrerend maakt, is dat je dat alleen kan doen door in de app de control link aan te maken, en die zelf in je mobiele browser te plakken.

Om het NOG frustrerender te maken is de URL niet “schoon”, waardoor je ook nog wat tekens voor het https:// moet weghalen. En dat wordt best een opgave als je de best wel zware Twijoy Night vasthoudt en met één hand je telefoon bedient. Eigenlijk is het een grap, maar dan wel een hele slechte.

Alleen maar rotatie

Op het moment van schrijven van deze review blijkt ook nog eens dat de app alleen maar controle geeft over de rotatie en niet over de zuigfunctionaliteit. En hoewel Twijoy mij, na melding, vertelde dat die functionaliteit er in de toekomst nog wel bij komt door een firmware-update, voelt dat voor mij toch echt heel erg niet af.

Je hebt een toy met twee functionaliteiten, er is remote control, maar voor maar 50% van je toy. Ik denk niet dat ik hoef uit te schrijven wat ik hierover denk.

Is de Twijoy app wel af?

Al met al krijg ik heel erg het gevoel dat de app nog in de kinderschoenen staat, en waar grote merken dan de lancering nog een paar maanden zou uitstellen, was dat voor Twijoy denk ik niet weggelegd. De app voelt gewoon nog niet klaar, onhandig en veel te onduidelijk.

Het is eerder een frustratie dan een toevoeging en dat vind ik oprecht jammer.

Ik heb er, zoals ik ook al eerder schreef, wel echt vertrouwen in dat de app uiteindelijk misschien wel van toegevoegde waarde gaat zijn, maar binnen welk tijdsbestek, ik heb geen idee.

Aan inzet bij Twijoy ligt het in ieder geval niet, de open gesprekken die ik met mijn contactpersoon kon voeren waren bijzonder, vooral omdat er geen “marketing gebrabbel kwam”, maar echt oprecht inzicht, instemming en de belofte tot (snelle) verbetering. Dus ik ben ervan overtuigd dat Twijoy er wel gaat komen.

Ik denk echter wel dat dat nog wel even zal duren.

Twijoy night masturbator tunnel aanzicht

De Twijoy Night schoonmaken.

De Twijoy schoonmaken is in ieder geval vele malen makkelijker dan het bedienen van de Twijoy app, en dat is dan wel weer heel prettig.

De hele Twijoy Night is eigenlijk IPX7 waterdicht, toch zou ik je niet zomaar aanraden het hele apparaat onder te dompelen.

Gelukkig kan je het apparaat vrij makkelijk uit elkaar draaien. Zo kan je de koker die naar de sleeve lijd makkelijk losdraaien en er af trekken, waarna je ook de sleeve makkelijk weer uit zijn houder kan halen. Daarna kan je beide onderdelen (sleeve en tunnelkoker) goed schoonmaken en aan de lucht laten drogen, daarna zet je de Twijoy Night weer in elkaar en ben je klaar voor je volgende sessie. Eigenlijk echt heel eenvoudig, kudos!

Conclusie over de Twijoy Night masturbator

Als je jezelf verkoopt als “the next best thing” op het gebied van interactief masturberen, dan zou ik persoonlijk verwachten dat je je app wel goed op orde zou hebben. Ik denk dat we op moment van schrijven van deze review kunnen stellen dat dat Twijoy niet is gelukt. Ondanks dat ik ze dat van harte gun.

Als ik dan even een stap terug doe, en puur kijk naar de Twijoy Night als losse masturbator dan kom ik tot een uitzonderlijke conclusie. Want de Twijoy Night is namelijk als we de app (en het kreun geluid via de koptelefoon) even buiten beschouwing laten, echt een heel erg goeie, lekkere masturbator, die ik iedereen echt met klem zou aanraden.

En dat vind ik een prestatie op zich. Falen in wat je eigenlijk wil zijn, maar dan “per ongeluk” toch nog awesome zijn. Het klinkt een beetje als een soort kinky Disneysprookje eigenlijk.

Evengoed wil ik je voor de huidige prijs van € 115 euro de Twijoy van harte aanraden, maar onthoud dan wel dat je voorlopig dat interactieve gebeuren buiten beschouwing moet laten.

Je koopt de Twijoy Night bij Twijoy.store voor € 115,-

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

 1. Ik heb deze masturbator besteld, maar het bedrijf reageert nergens op. Ze sturen niks en geen reactie op mail of via hun contactformulier. Zijn er meer mensen die dit ervaren?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.