Tussen de lakens – boek review

25-04-2022

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Jelle Haantjes, de auteur van Tussen de lakens. Of ik misschien iets kon met zijn boekje, ook al was het dan geen seksspeeltje. Boeken over seks zijn natuurlijk altijd interessant om te reviewen, dus hier zijn we dan! Ik kreeg het boek van Jelle zelf.

Specs

Verkoopprijs: 20,95 euro, hier te koop op bol.com 
Is ’t wat? Ja, ik vind het leuk!

Wat is ‘Tussen de lakens’ eigenlijk voor boek?

De achterkant van het boek tussen de lakens Een illustratie en invuldeel van tussen de lakens

Tussen de lakens is niet zomaar een boek. Het is niet een boek waar de auteur je vertelt over alle geweldige seks die je tussen de lakens kan hebben. Nee, dit is wat nu tegenwoordig blijkbaar een interactief boek heet. Oftewel een invulboekje! Dan klinkt een interactief boek inderdaad wel koeler.

Het idee van dit boek is dat je hierin jouw seks bijhoudt. Wanneer je het helemaal ingevuld hebt, is dit boek voor later een super toffe herinnering van al jouw wilde (of niet zo wilde) avontuurtjes. Hoe leuk is dat!

Er zijn 29 invulplekken. Dus 29 keer seks. Met 29 verschillende mensen. Het zal een beetje per persoon verschillen of dit boek dan (meer dan) een lifetime supply is, of dat je elke maand een nieuw boekje moet aanschaffen.

Natuurlijk is er ruimte om in te vullen met wie je seks had en waar jullie elkaar van kennen, maar natuurlijk worden er meer vragen gesteld. Bijvoorbeeld over jullie eerste afspraak en wat de favoriete standjes waren. Ook is er ruimte om zelf nog wat kwijt te kunnen, want misschien is er nog iets bijzonders gebeurd wat nog niet bij de vragen aan bod kwam.

En dan kan je ook nog een rating geven van maximaal vijf hartjes.

Seks achievements

Een achievements pagina in tussen de lakens. Je ziet ook wat stickers. De stickers van het boek tussen de lakens

Behalve de invulpagina’s zijn er ook nog de achievements pagina’s. Die zijn er in zes categorieen: attributen, overig, continenten, handelingen, locaties, standjes. Op deze pagina’s staan dus doelen die je kan halen. Denk bijvoorbeeld aan spanken, samen porno kijken of seks in de keuken hebben.

Wanneer je een bepaalde achievement gehaald hebt, mag je die afvinken, maar óók een sticker plakken. Wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op stickers verdienen! Dus ik vind dit echt helemaal leuk. Voor elke achievement zit er achter in het boek een sticker.

Behalve de achievements pagina’s, zijn er ook een paar pagina’s met seksfeitjes en sexy quotes.

Achterin het boek zijn er ook nog vier pagina’s waar je aandenkens kunt plakken. Die horen dan bij de invulpagina’s.

De illustraties

Een illustratie uit tussen de lakens Een quote van merol in het boek tussen de lakens

Zo’n boek is natuurlijk niet compleet zonder illustraties. De illustraties zijn fijn inclusief voor verschillende seksuele geaardheden. Ik zie mannen die het met mannen doen, vrouwen die het met vrouwen doen en man-vrouw koppeltjes. En mensen alleen. Mensen in kinky pakjes met kettingen, helemaal leuk. Wat is wel mis, is variatie in lichaamstype. Alle geïllustreerde personen zijn super slank en strak. Dat vind ik jammer.

Dat klinkt allemaal leuk, maar wat vind je er nou van?

Het boek tussen de lakens in mijn hand. Een pagina uit tussen de lakens

Ja, dit klinkt zeker allemaal leuk. En ik vind het ook echt een leuk boek. Ik denk dat voor mensen die in een periode in hun leven zitten waarin ze regelmatig seks hebben met verschillende mensen, dit super tof is. Ik kan me echt voorstellen dat het een paar jaar later, of vele jaren later, ook ontzettend tof is om terug te lezen wat je allemaal zelf ingevuld hebt. Extra als je ook inderdaad nog aandenkens hebt ingeplakt!

Natuurlijk zijn er wel wat verbeterpuntjes. Ik noemde net al de illustraties die nog wel wat diverser kunnen. Maar ook zijn de invulvelden voor sommige vragen vrij kort, terwijl ze voor andere vragen juist wel te lang zijn. Voor zaken als de leeftijd(en) en woonplaats krijg je evenveel ruimte als een vraag over wie het initiatief nam en hoe dat ging. Dat lijkt me niet helemaal handig.

En misschien loop ik enorm achter met mijn kennis over seksstandjes, maar ik moest echt Googelen wat ‘de schildpad’ en ‘de worm’ voor standjes zijn. Bij de achievement ‘handelingen’ staat ook ‘shockers’, wat me ook niks zegt. De stickers hadden hier echt een goede hulp bij kunnen zijn, maar dit is wel een gemiste kans. Want de stickers voor de schildpad en de worm, hebben ook daadwerkelijk een illustratie van een schildpad en een worm. Waarom? Waarom is hier niet gewoon het betreffende standje geïllustreerd? Het standje ‘sexy V’, die ik ook niet kende, is dan weer wel (deels) geïllustreerd, net zoals standje missionaris.

Sowieso vind ik de stickers een beetje tegenvallen. Zo leuk als de illustraties in het boek zijn, zo ‘meh’ zijn de stickers. Ik wil niet een plaatje van een doucheslang met douchekop zien voor de sticker voor seks onder de douche. Ik wil een stelletje zien die het doen onder de douche! En bij ‘doggy style’ wil ik al helemaal niet een blij kijkend (wel cute) hondje zien.

Ook vind ik de ruimte waar je je aandenkens op kan plakken heel klein. Ik zou dit sowieso liever zien op de invulpagina zelf, zodat je het gewoon gelijk er bij hebt. Of een leuk envelopje achterin het boek, waar je je dingetjes in kan doen.

Maar hoewel er dus zeker verbeterpunten zijn, vind ik ‘Tussen de lakens’ wel echt een heel tof boek. Zelfs met deze punten is het boek zeker de moeite waard. Als jij in een periode zit waarin je seks met verschillende mensen hebt, kan ik je dit boekje zeker aanraden. Ga je geen spijt van krijgen!

Conclusie

Tussen de lakens is een super tof invulboek voor al je seksuele escapades. Het invullen op zich is al leuk om te doen, maar het later terug lezen zal denk ik ook echt super tof zijn. Er zijn zeker wat verbeterpunten te noemen voor dit boek, maar alsnog is het zeker de moeite waard.

Je kan ‘Tussen de Lakens’ van Jelle Haantjes hier bestellen op bol.com voor 20,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.