ToyJoy Sexentials Bliss

11-02-2019

Sextoy review by Tess: ToyJoy Sexentials Bliss

Eind vorig jaar waren Jay en ik bij Euphoria in Heerenveen op bezoek. Echt een super mooie winkel, dus als je in die buurt bent, zeker de moeite om eens langs te gaan. Van Mark, de eigenaar, mocht ik ook wat uitzoeken om te testen. En ik koos deze ToyJoy Sexentials Bliss. Bij Euphoria kan je heel veel toys gewoon even voelen, zo ook deze Bliss. En toen ik de leuke vibratiepatronen voelde, werd ik gelijk nieuwsgierig.

De verpakking van de Sexentials Bliss

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Ik denk dat ik gewoon niet zo snel tevreden ben over een verpakking van een sextoy. Ik klaag natuurlijk regelmatig over dat alle toys tegenwoordig in zo’n saaie witte doos met foto van de toy zitten. Nu is deze doos net wat anders, want hij is niet wit, maar voorzien van een ruitpatroon. Weer eens wat anders dus. Vind ik het mooi? Nee. Verder is de verpakking wel gewoon praktisch, want je ziet het seksspeeltje op de voorkant en op de zijkant zie je de features van deze vibrator.

Looks & Specs van de ToyJoy Sexentials Bliss

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Je hebt duovibrators in allerlei soorten en maten, maar deze Bliss is gewoon vrij basic. Hij lijkt op het eerste gezicht een beetje aan de kleine kant, maar dat valt mee, zeker als je naar de dikte kijkt. De onderkant ziet er wel fancy uit, met die opening met zilver ABS plastic.

De vibrator is helemaal gemaakt van siliconen, het soort dat op zich niet zo veel stof lijkt aan te trekken, tot je goed kijkt (of foto’s maakt). Dus even afspoelen voor gebruik. Hij is waterproof en oplaadbaar. Hij heeft drie knopjes, twee om de standjes harder en zachter te zetten en één om door de standjes te klikken. Hij heeft zeven verschillende standjes, waarbij je steeds uit vier vibratiesterktes kan kiezen.

Menstruerende vrouwen mogen geen seksspeeltjes gebruiken

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

De gebruiksaanwijzing van de Sexentials Bliss was wel heel bijzonder trouwens. Dat is zo’n algemene gebruiksaanwijzing voor meerdere sextoys, maar er stond o.a. dat je beter een condoom om je seksspeeltje kon doen om allergische reacties te voorkomen (echt zo goed als niemand is allergisch voor siliconen) en dat je per se glijmiddel moet gebruiken, want hoe nat je ook van jezelf zou worden, dat zou nooit voldoende zijn voor een vibrator (eh, ik hou van glijmiddel en het maakt het echt veel lekkerder, maar het MOET echt niet hoor). Bij het stukje over schoonmaken staat er: “Wees extra voorzichtig wanneer je poreuze seksspeeltjes schoonmaakt, aangezien bacteriën en virussen zich in de poriën kunnen vasthechten.” Super tof dat ze het überhaupt over poreuze sextoys hebben, maar extra voorzichtig zijn? Wat dan, hoe dan? Je kan het gewoon nooit goed schoonmaken, voorzichtigheid gaat je niet redden. En wat er ook nog stond: “Seksspeeltjes mogen niet worden gebruikt door zwangere of menstruerende vrouwen, of zieke personen. Raadpleeg altijd eerst een arts.” Gewoon echt wow. Wow. Ik weet gewoon echt niet wie verzint om zoiets in een gebruiksaanwijzing te zetten. Wat een bullshit.

Vibratiepatronen: love it or hate it

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Toen vibratiepatronen net nieuw waren, ja dat is wel echt zo’n 20 jaar geleden, toen werkte ik dus in een sexshop. En toen waren die patronen echt hot. Op de verpakkingen kon je altijd lezen hoeveel standjes er waren en dat waren er altijd veel. Heel veel. Omdat elke combinatie van vibratiesterkte en patroon ook als één apart standje genoemd werd. Bij deze vibrator zou er dus niet staan dat hij zeven patronen en vier snelheden had, maar dat hij dus wel 28 standjes heeft. Maar in die tijd was het vrij gebruikelijk dat er nog veel meer standjes waren. Maar volgens mij zijn er nooit echt veel mensen super enthousiast over al die patronen geweest. Voor mezelf geldt dat ik het soms wel lekker en leuk vind, maar ik kan echt goed zonder. Ik ben echt van de steady standjes.

Maar nu zijn er een paar uitzonderingen. En een duovibrator met fijne golvende standjes vind ik toch wel erg fijn. Dus dat het inwendige deel en de clitorisstimulator in een bepaald ritme trillen, zodat het net lijkt of je seksspeeltje een soort golf veroorzaakt. Love it! En toen ik bij Euphoria de standjes van deze Sexentials Bliss voelde, dacht ik dat dat bij deze seks toy wel eens het geval kon zijn.

De Test

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Tijd om te proberen of dat ook echt het geval was. Met een beetje glijmiddel, wel op waterbasis natuurlijk bij een siliconen seksspeeltje, kon ik beginnen. Het viel me gelijk op dat de vibraties in de schacht veel krachtiger en dieper waren dan die van de clitorisstimulator. En bij mij is het nu net zo dat ik juist graag harde, diepe vibraties op mijn clitoris wil hebben. Dus dat vond ik wel een beetje jammer, maar een aantal standjes compenseerden deze teleurstelling wel echt.

Niet steady, wel ‘de golf’

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Er waren inderdaad standjes bij die het golfgevoel veroorzaakten. En dat voelt echt super lekker en bijzonder. Maar er zaten ook wel standjes bij waar ik niet zoveel aan vond. Desirée, die bij Euphoria werkt, waarschuwde me al, toen ik deze Sexentials Bliss uitzocht, dat ‘ie geen normale steadystand(jes) heeft. Ze kende mijn liefde voor steady standjes dus al! Ik zei gelijk dat me dat niet uitmaakte, want, de golf! Maar het is natuurlijk wel een gemis voor elke vibrator, het ontbreken van steady standjes. Als de Sexentials Bliss je enige seksspeeltje is, is dat gewoon echt balen. Maar hij is gelukkig niet heel duur, dus als speeltje voor erbij is het ‘m wel te vergeven.

Maar, wat vond ik er nou van?

Toyjoy sexentials bliss Toyjoy sexentials bliss

Ik miste wel echt wat kracht en diepte in de clitorisstimulator, maar ik besef me ook dat ik gewoon inmiddels wel vreselijk verwend ben. In deze prijscategorie is dit echt gewoon wel oké. En er zitten dus echt standjes bij die ik écht heel erg lekker vond. Vooral heel stimulerend. Soms heb ik bij een sextoy niet direct het gevoel dat ik er van ga klaarkomen, maar stimuleert het mijn gevoel wel heel erg. Door bepaalde, verrassende patronen, bouwt er wel heel veel opwinding op. Een soort verlangen. Klaarkomen vind ik lastig met deze Sexentials Bliss, omdat ik daar eigenlijk dus wel steady vibraties voor nodig heb. Ik gebruikte ook liever de schacht tegen mijn clitoris om klaar te komen.

Conclusie

De Sexentials Bliss is best wel leuk. Het is niet een hele dure vibrator en ik denk dat de prijs-kwaliteitverhouding wel prima is. Wanneer je nieuwsgierig bent naar vibratiepatronen(en ‘de golf’), is deze Bliss erg geschikt. Als je echt steady vibraties nodig hebt en niet van patronen houdt, kan je ‘m beter overslaan.

Je kan de ToyJoy Sexentials Bliss hier bestellen bij Euphoria voor 49,90. 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.