ToyJoy Designer Edition Diva

01-11-2019

Sekstoy review: ToyJoy Designer Edition Diva

Nog niet zo lang geleden was ik op eroFame, de beurs waar alle nieuwe sekstoys te zien zijn. Daar viel het me op dat er steeds meer bewegende toys zijn. Seksspeeltjes met ‘tongetjes’ die heen en weer bewegen of zwiepen zijn blijkbaar de trend. Op de beurs zag ik bij Scala de ToyJoy Diva, een kleine ovale toy, met zo’n tongetje. En na eroFame stuurden ze mij er één op om te testen.

ToyJoy is een eigen merk van Scala. Er zijn echt ontzettend veel toys van dit merk en net zoals bij de meeste merken vind ik lang niet alles leuk of goed. Helaas zijn er nog een aantal toys van ToyJoy die niet bodysafe zijn. Maar gelukkig is er ook genoeg keus van toys die dat wel zijn.

De verpakking en de inhoud

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

De ToyJoy Designer Edition bevat toys met een wat luxere uitstraling, maar toch zijn ze allemaal wel goed betaalbaar. De verpakking van de ToyJoy Diva is een mooi stevig doosje waar je je toy goed in kan bewaren. Ik vind het wel leuk dat de verpakking zwart is, in plaats van het wit wat je tegenwoordig veelal ziet. In de verpakking zit de Diva netjes in de schuimrubber uitsnede, met daaronder het USB oplaadkabeltje. Daaronder vind je nog een algemene gebruiksaanwijzing. Het ziet er allemaal netjes uit.

Slechte gebruiksaanwijzing

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

De gebruiksaanwijzing vond ik erg opvallend. Ik vind het sowieso altijd een beetje jammer wanneer een product een algemene gebruiksaanwijzing heeft en je zelf maar moet uitzoeken wat uit de gebruiksaanwijzing relevant is voor jouw product. Maar, er staan ook echt rare dingen in. Zo mag je volgens deze gebruiksaanwijzing geen seksspeeltjes gebruiken als je zwanger, ongesteld of ziek bent. Je moet altijd een condoom om het speeltje (of je penis) doen en je moet altijd glijmiddel gebruiken want zelf kan je nooit genoeg vocht produceren voor een seksspeeltje. Ook moet je extra voorzichtig zijn als je een poreus seksspeeltje schoonmaakt, want bacteriën en virussen kunnen zich in de poriën vasthechten. Dat laatste is overigens helemaal waar. Niet dat voorzichtigheid je daarvan gaat redden natuurlijk, maar goed.

De looks & specs van de ToyJoy Diva

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

De look van de ToyJoy Diva vind ik mooi. Hij is lekker klein en heeft daardoor wel iets schattigs. Terwijl het zwart met rosegold ‘m ook wel wat chic maakt. Het zwarte gedeelte is gemaakt van siliconen en het rosegold is ABS plastic. Allebei helemaal bodysafe, en dus niet poreus. Het plastic krast wel snel, maar dat valt eigenlijk alleen op als je ‘m echt goed bekijkt met veel licht. Het siliconen trekt best wel wat stof aan. De ToyJoy Diva is oplaadbaar en spatwaterdicht. Je kan ‘m dus niet meenemen in bad.

Op het plastic gedeelte van de toy zit één knopje. Dit knopje gebruik je dus voor alles: het aan- en uitzetten en door de 7 standjes heen klikken. Op de top van de toy zit een uitsparing, met daarin een heel klein, flexibel siliconen tongetje. Als je de Diva aanzet, zwiept het tongetje heen en weer. Het tongetje steekt net een beetje over het randje uit.

De test van de ToyJoy Diva

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

Volgens de verpakking zou dit seksspeeltje stil zijn, maar dat vind ik zelf niet. Niet dat dit een super lawaaiig speeltje is, maar stil zou ik ‘m echt niet noemen. Wat me ook gelijk opvalt, is dat het knopje wat lastig in te drukken is. Je voelt het wel zitten, maar je moet best hard drukken. Ook zit het knopje op een gekke plek, namelijk vlak bij het gedeelte wat tussen je schaamlippen zit (als je de toy voor je clitoris gebruikt dan). Als het knopje aan de andere kant van het plastic zou zitten, zou je er veel makkelijker bij kunnen.

Ik was vooral heel benieuwd of de ToyJoy Diva goed zou aansluiten op mijn vulva en mijn clitoris daadwerkelijk zou raken. En hoe dat dan zou voelen, natuurlijk. Mijn clitoris ligt wat dieper verstopt, dus met speeltjes zoals deze is het altijd afwachten of dat goed werkt.

Tot mijn vreugde zat dat wel goed bij deze Diva. Het kleine tongetje zwiepte heel goed over mijn clitoris. Het is bij deze sekstoy wel echt belangrijk om genoeg (waterbasis) glijmiddel te gebruiken, anders kan het pijnlijk worden.

Pinpoint stimulatie

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

Het tongetje is super klein en eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat het zo heftig zou voelen. En ook niet dat ik het zo lekker zou vinden. Want dat vind ik echt. Ik hou heel erg van pinpoint stimulatie en dat kan dit tongetje perfect. Het deed me in de verte denken aan de Zumio, en je weet vast hoeveel ik van de Zumio hou.

Wat ik merkte is dat het heel erg uitmaakt hoe je de ToyJoy Diva vasthoudt. Als ik dit seksspeeltje gewoon recht op mijn clitoris zet voelt het super heftig. Als ik net begin, vind ik dat too much. Maar als ik ‘m net een beetje kantel, verandert het gevoel, dan wordt het wat minder heftig. Iets zachter, maar nog steeds heel intens.

Voor de luie masturbeerder

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

Deze ToyJoy Diva is echt fijn voor mensen die van pinpoint stimulatie houden en die het fijn vinden om, als ‘ie eenmaal goed zit, niet echt meer wat te hoeven doen. Net zoals bij de Womanizer, als ‘ie op de goede plek zit, hou je ‘m daar en doe je verder niks, behalve genieten. Dit is niet een seksspeeltje waarmee je lekker je hele vulva kan gaan ontdekken. Of nou ja, misschien vind jij dat natuurlijk wel harstikke lekker, maar voor mij werkte dat niet. Ik vond ‘m alleen bij mijn clitoris heel lekker.

Seksspeeltje voor alleen

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

Voor mij is dit meer een seksspeeltje om te gebruiken als ik alleen ben. Het komt best nauw hoe ik ‘m vasthou en waar het tongetje moet. Als dat verkeerd gaat, is het of niet lekker of soms zelfs wat pijnlijk. Ook is het zo dat wanneer je iets teveel druk zet, de intensiteit juist iets verminderd. Als je drukt, buigt het tongetje een beetje mee, waardoor het wat minder goed kan zwiepen.

Met een partner is het lastiger om aan te geven hoe ik het precies wil en voor de ander ook wat saaier, want meer dan de toy stil op z’n plek houden (en kijken hoe ik aan het genieten ben) is er niet te doen. Dan hou ik ‘m beter zelf vast.

Voelt de ToyJoy Diva als orale seks?

Toyjoy designer edition diva Toyjoy designer edition diva

Vaak wordt er over seksspeeltjes met tongetjes gezegd dat het voelt zoals orale seks. Dat vind ik eigenlijk nooit en met deze ToyJoy Diva al helemaal niet. Een echte tong is natuurlijk veel groter, maar ook veel zachter. En de bewegingen zijn ook anders. Maar een speeltje hoeft voor mij ook niet per se als orale seks te voelen. Dus ik vond dat niet erg.

Het schoonmaken van de Diva is nog wel even een dingetje. Hij is spatwaterdicht, dus je mag ‘m gelukkig wel onder de kraan schoonmaken. Maar om in het kuiltje goed schoon te kunnen maken, heb je wel iets als een tandenborstel nodig.

Conclusie

De ToyJoy Diva heeft me echt verrast. Het tongetje voelt echt heel lekker over mijn clitoris. Het is een speeltje wat je even door moet hebben, hoe je ‘m vast moet houden zodat het voor jou het lekkerst voelt. Maar als je dat eenmaal door hebt, is het echt heel lekker. Deze ToyJoy Diva is geschikt voor mensen die houden van pinpoint stimulatie.

Je kan de ToyJoy Diva hier bestellen bij bol.com voor 45,50 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Ziet er leuk uit. Maar laat maar zitten wat mij betreft, als ik hem met een tandenborstel moet gaan schoonmaken. …

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.