Top 5 glijmiddel voor een masturbator

09-11-2022

Het werd weer eens hoog tijd voor een top 5, en ik krijg regelmatig de vraag welke glijmiddelen nou echt helemaal lekker zijn voor gebruik bij een masturbator. En dus twee vliegen in één klap.

Masturbators en glijmiddel

TPE

Wat goed is om te weten als je begint te lezen aan deze Top 5 glijmiddel voor een masturbator is dat ik bij deze masturbators er vanuit ga dat ze allemaal van TPE zijn gemaakt.

TPE is een poreus materiaal dat niet bodysafe is, maar omdat je masturbators gebruikt voor de penis is het veel minder schadelijk dan als je een dildo van TPE zou gebruiken.

De afkorting TPE staat overigens voor Thermoplastisch Elastomeer

PE / TPR

Sommige fabrikanten gebruiken ook de term PE, waarbij simpelweg de T is weggelaten. Om het nog ingewikkelder te maken is er ook TPR, wat bijna gelijk is aan TPE qua eigenschappen, alleen zijn ze gemaakt van net andere grondstoffen. Effectief hebben ze echter exact dezelfde eigenschappen

Waterbasis glijmiddel

En als je een TPE-seksspeeltje gebruikt dan is het aan te raden daar glijmiddel op waterbasis voor te gebruiken, dit omdat bijvoorbeeld silicone glijmiddel kan gaan reageren met het TPE. Alle onderstaande glijmiddelen zijn dus op waterbasis. Let daar wel op want zeker bij de pjur glijmiddelen is er ook vaak een silicone variant beschikbaar.

Top 5 glijmiddel voor een masturbator #5: Pjur Analyse me

Pjur glijmiddel

Ja je leest het goed, een glijmiddel voor anale seks maar dan voor je masturbator.

Wat ik het fijne vind aan Pjur Analyse me is dat het wat dikker is en het ook heel lang blijft glijden. Door het wat dikker zijn kan het bij masturbators met wat fijnere structuur er wel voor zorgen dat je het minder voelt. Maar voor masturbators met stevige structuren is dit echt een heel fijn glijmiddel.

Lees hier mijn review over Pjur Analyse Me

Je koopt Pjur Analyse Me (100 ml) bij Easytoys voor € 17,99

Top 5 glijmiddel voor een masturbator #4: Pjur Med Vegan Glide

Pjur med vega glide glijmiddel geschikt voor vegans

Op nummer 4 in deze top 5 wederom een Pjur glijmiddel. Op de markt gebracht als glijmiddel speciaal voor vegans, omdat er geen dierlijke producten inzitten en het expliciet ook niet op dieren is getest.

Door de samenstelling is het ook extreem fijn als je een gevoelige huid hebt en daardoor ook een heel goed basis glijmiddel is.

En daarom ook extreem goed geschik voor gebruik met een masturbator, niet dun, niet dik, precies er tussen in, heel fijn om als startglijmiddel te proberen, droogt niet te snel uit, geen geurtjes, geen geplak, gewoon fijn glijmiddel dus.

Lees hier mijn review over Pjur Med Vegan glide glijmiddel

Je koopt Pjur Med Vegan glide glijmiddel (100ml) bij Easytoys voor € 17,99

Top 5 glijmiddel voor een masturbator #3: Sliquid Sea

Het flesje sliquid sea, met blauw etiket. Voor het flesje zie je een druppel glijmiddel liggen. Het is doorzichtig.

Sliquid Sea is net zoals Pjur Analyse Me een wat dikker glijmiddel, heel fijn dus voor masturbators met stevige texturen. En net zoals Pjur Med Vegan is het ook nog eens helemaal vegan. Het is iets dikker dan bijvoorbeeld Sliquid H2O omdat er zeewierextract aan toegevoegd is. Dit extract hydrateert je huid ook nog eens extra, dus dat is ook heel erg fijn.

Lees Tess review over Sliquid Sea

Je koopt Sliquid Sea (125ml) bij Easytoys voor € 9,72

Top 5 glijmiddel voor een masturbator #2: Sliquid Sizzle

Top 5 glijmiddel voor een masturbator

Soms, heel soms dan wil ik een beetje hulp bij de stimulatie die een masturbator geeft. Er is echt geen lekkerder (en veiliger) glijmiddel om dat mee te doen dan Sliquid Sizzle, er zit wel menthol in dit glijmiddel, dus let daar even op. Maar het is echt hemels om te gebruiken, zeker als je je bedenkt dat de sensatie juist bij wrijving (dus als je je masturbator aan het gebruiken bent) pas komt. Echt heel geil dus.

Lees Tess review over Sliquid Sizzle

Je koopt Sliquid Sizzle (125ml) bij Erovibes.nl voor € 18,90

Top 5 glijmiddel voor een masturbator #1: Onatsuyu Pussy Lotion

Onatsuyu pussy juice lotion

Mijn absolute favoriete glijmiddel is Onatsuyu Pussy Lotion. Dit extreem dunne glijmiddel is zo gemaakt dat het moet lijken op echt vaginaal vocht, en dat is wonderwel gelukt. Natuurlijk is vaginaal vocht bij iedereen anders. Maar dit dunne toch glijdende glijmiddel voelt “echter dan echt aan”.

Wat wel jammer is is dat het op dit moment niet in Nederland verkrijgbaar is, maar het is zo goed dat ik het gewoon MOEST vermelden in dit overzicht.

Lees mijn review over Onatsuyu Pussy lotion

Zodra dit glijmiddel weer te koop is, zal ik hier een link naartoe plaatsen.

Top 5 glijmiddel voor een masturbator: disclaimer

Ik weet nou niet of disclaimer echt het goede woord is voor dit stukje, tegelijkertijd weet ik ook niet hoe ik het anders zou moeten omschrijven.

Deze top 5 is natuurlijk best persoonlijk, ondanks dat ik er wel bij stil heb gestaan of een glijmiddel voor iedereen even fijn kan zijn. En daar ben ik van overtuigd, bovenstaande lijst met glijmiddelen is een goede basis om eens wat verschillende sensaties uit te proberen.

Al deze glijmiddelen kan je natuurlijk ook gebruiken voor seks met je partner, maar check dan wel even of je partner daar ook mee oké is.

Veelgestelde vragen over glijmiddel

Welke ingrediënten zitten er in mijn glijmiddel?

Als je een flesje glijmiddel gaat kopen staan de ingrediënten meestal wel bij de informatie in de webshop. Koop je glijmiddel in de winkel, dan staat het vanzelfsprekend op het flesje of de omverpakking.
Mis je die informatie bij een webshop, stuur dan een mail naar hun klantenservice, zij kunnen je dat dan meestal wel vertellen.

Zijn alle glijmiddelen bodysafe?

Nee, helaas niet, sommige stoffen zijn niet per se goed voor je lichaam.

Hoe weet ik of een ingrediënt in glijmiddel veilig is voor mijn lijf?

Wat zit er in mijn glijmiddel?

We hebben veel research gedaan naar glijmiddel en de ingrediënten die er in zit. In de ingrediëntenlijst in onze glijmiddelgids kan je die makkelijk opzoeken en zien of een ingrediënt bodysafe is, en waar je rekening mee moet of kan houden.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.