Tom of Finland Neoprene wrist cuffs

07-11-2017

Van easytoys.nl ontving ik de Tom of Finland Neoprene Wrist Cuffs in ruil voor een eerlijke review

Handboeien? Polsboeien? Boeien!

Handboeien, vaak de eerste stap voor mensen die hun seksleven spannender willen maken. De gedachte van bewegingsbeperking in combinatie met seksuele handelingen is voor maar weinig mensen te versmaden.

Als ervaren kinkster heb ik natuurlijk al heel wat handboeien in mijn handen gehad en om andermans handen gedaan. Eigenlijk klopt de term handboeien niet, want je boeit geen handen, maar je boeit polsen. Vandaar ook wrist-cuffs. Hoewel in het Engels natuurlijk ook wel handcuffs gebruikt wordt.

Tom of finland neoprene wrist-cuffs

Materiaal en breedte

Polsboeien dus, waar de gemiddelde mens waarschijnlijk denkt aan politieboeien, van staal, of in ieder geval een soort metaal (soms met een roze fluffy vachtje er omheen), wordt door de wat ervarener boeien gebruiker vaak een set polsboeien gebruikt die wat breder zijn, en zo comfortabeler zijn voor de drager. Als je namelijk vastgebonden zit, ligt, staat, nou ja, geboeid bent en de stalen boeien snijden in je polsen, geloof mij, daar is weinig geil aan. Dat doet alleen maar zeer, en zelfs mensen met een meer maso insteek vinden daar echt niets aan.

Buiten de extra breedte is er ook meestal gekozen voor een stevig maar zacht materiaal, zo heb ik ze van leer. Ook vooral omdat ik groot fan van leer ben, dus meer leer is altijd beter dan minder leer. Maar leer is duur, je bent voor goede leren boeien al snel best wel wat geld kwijt, want je wil natuurlijk wel goeie boeien en niet half werk.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor nep leer, plastic, rubber, noem maar een stof die stevig doch zacht is. De materialen en prijzen lopen uiteen, een voorbeeld daarvan zijn de boeien in het spelletje waar tes een review over schreef.

Wie is Tom of Finland?

Tom of Finland, ook bekend als de Fin Touko Valio Laaksonen, was een kunstenaar die vooral bekend is om zijn homo-erotische kunst waarbij vooral gebruikt wordt van afbeeldingen van super masculiene mannen, denk hierbij aan strak gespierde mannen (vaak in leer). Tom of Finland’s kunst wordt vaak ook als pornografisch bestempeld.Tom of finland neoprene wrist-cuffs

Tom of Finland Neoprene wrist cuffs: Een boeiend onderwerp

Ik heb dus al heel wat boeien gezien en versleten, van verschillende materialen.

Maar nog nooit van neopreen. Neopreen is een synthetisch rubber dat vooral bekend is van zijn gebruik in wetsuits (duikpakken), het is een super zacht soort rubber dat goed tegen water kan en warmte goed binnen of buiten kan houden.

De boeien, zijn, ondanks hun naam niet volledig van neopreen gemaakt. Dat kan ook niet want neopreen is veel te elastisch, je kan het op zich dus niet echt gebruiken om iemand “gewoon” vast te binden. Om dit probleem op te lossen heeft men de “buitenkant”, het gedeelte dat je vastgespt en voor de stevigheid van de boei, gemaakt van PU “leer”. PU “leer” is geen leer, voor leer-fetisjisten als ik is het gewoon kunststof, want dat is het. Maar men mag het “leer” noemen omdat het er enorm op lijkt. Ik ben geen fan van PU “leer”, maar ik moet zeggen, dit PU leer is wel heel mooi gedaan.

Dat kan sowieso gezegd worden van deze boeien, ze zijn echt heel mooi om te zien. Zwart met een soort “rook” metalen gespen die ze nog mooier donker maken.

De gespen van de boeien zijn voorzien van zogenaamde slotpinnen, die je niet alleen kan vastgespen maar ook kan voorzien van slotjes, die je bij de boeien meegeleverd krijgt, je kan deze boeien dus “permanent” omdoen.

De boeien zijn ook voorzien van twee stevig ogende D ringen om de boeien aan elkaar, of ergens anders aan, vast te maken.

Hoewel je zou verwachten dat de doelgroep voor deze boeien voor supergespierde stoere “mannen” polsen zou zijn, zijn ze dat zeer zeker niet. Ook voor de wat teerdere dunne polsen zijn deze boeien zeer geschikt.

 

De boeien in gebruik

Zoals gezegd, het zijn mooi ogende boeien, ik had dan ook de hoop dat ze ook makkelijk in gebruik zouden zijn. Die ervaring had ik helaas niet.

Door de neopreen binnenkant vond ik het vrij lastig om de boeien goed dicht te krijgen, voornamelijk omdat neopreen vrij ruw is en dus moeilijk schuift.

Dat is ook meteen het nadeel van de boeien als je ze eenmaal om hebt. Waar andere boeien nog vrij makkelijk om je pols draaien als je houding verandert, zorgt de wrijving ervoor dat dit erg oncomfortabel wordt. Dit kan natuurlijk allemaal nieuwigheid zijn, maar ik vond het niet prettig aanvoelen, mijn speelpartner ook zeer zeker niet.

Maar ze staan wel mooi, dat kan gewoon niet ontkend worden.

Tom of finland neoprene wrist-cuffs

Conclusie

Deze boeien zijn erg mooi, en zacht, dus goed te gebruiken bij spellen waar je niet al te veel ruwe bewegingen bij maakt. Als je voor het ruwere werk wil gaan, kan ik ze niet echt aanraden voornamelijk omdat de wrijving die daarbij veroorzaakt wordt echt niet prettig is voor de huid van de polsen. Gezien het neopreen hoopte ik dat ze wellicht onder water te gebruiken zouden zijn. Ik heb dit echter niet kunnen achterhalen. En ik vind ze te mooi om ze zo maar pardoes het water in te gooien en te hopen dat het goedkomt. Het zijn echter wel mooie handboeien voor de “beginner” die tegen een redelijke prijs te verkrijgen zijn.

Je kan de Tom of Finland Neoprene wristcuffs kopen bij Easytoys.nl voor € 64,99

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sportsheets Thigh and Wrist Cuff Set | BDSM review door Jay | Tess Tesst - […] tijd geleden bijvoorbeeld kreeg ik de kans om de Neopreen Boeien van Tom of Finland te mogen reviewen. Dus…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.