Together Toy – review

29-11-2021

Sextoys om samen te gebruiken, voor twee mensen met een vulva, die zie je niet vaak. Je hebt wel van die dubbele dildo’s, maar die werken vaak niet helemaal lekker. Maar toen ik de Together Toy zag, werd mijn interesse wel gewekt. Dit speeltje is eigenlijk een dubbele duovibrator, maar ook nog met een echofunctie, zodat je kan voelen wat jouw partner doet. Super interessant. Ik kreeg ‘m van Eropartner en stuurde ‘m door naar Kirsten en Nova, zodat zij ‘m konden testen. Lees hier onder hun verslag.

Specs

Materiaal: siliconen, dat is niet giftig of poreus en dus helemaal bodysafe
Oplaadbaar: ja
Standjes: 3 vibratiestanden en een echofunctie
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 144,95 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat?

In de zoektocht naar het perfecte duo speeltje voor twee vrouwen, werden wij (Kirsten en Nova) wederom verrast door Tess. Een tijd geleden hebben we de You2Toys Rechargeable Double Vibrator getest. Een dubbele vibrator welke als grootste nadeel zijn onbuigzaamheid en vorm had. Maar er is blijkbaar meer op de markt.

De eerste indruk van de Together Toy

De voorkant van de verpakking van de together toy De achterkant van de verpakking van de together toy

De Together Toy komt in een stevige doos met daarop een afbeelding van de vibrator en wat specs. Zo wordt er vermeld dat hij waterproof is, van veilig siliconen is gemaakt, heel stil is, dat je drie jaar garantie krijgt en dat hij oplaadbaar is. Maar het allermooiste wordt ook vermeld: hij is uitgerust met ‘echofunctie’, maar daarover straks meer.

De Together ziet eruit als twee knalroze rabbitvibrators die tegen elkaar aan zijn gemonteerd in een bochtje. Er zitten twee clitorisstimulators op, van die oortjes die tegen je clitoris moeten kietelen. Onder die clitorisstimulatoren zit een gaatje om hem mee op te laden. Het is een inpriksnoertje met een usb-uitgang. Je moet zelf voor een blokje zorgen of hem in je computer doen. Tot zo ver een grappige toy. Hij voelt lekker glad, het siliconen is fijn materiaal en trekt weinig stof aan. Hij ligt lekker in de hand en is niet zwaar, zelfs een beetje licht. Er zitten ribbels aan de onderkant, eigenlijk in het midden en die lijken de functie te hebben om hem buigzaam te maken. Zijn normale vorm is een soort wijde U maar je kan hem makkelijk uittrekken en naar elkaar toe duwen. Beide uiteinden zijn voorzien van een verdikking, een ribbel of een soort van kop. Als je hem aanzet gaat hij rustig trillen. De aan en uit knop zit in het midden, tussen het oplaadpunt en de clitorisstimulators. Hij heeft drie steady vibratiestanden en één echostand.

Hoe hebben twee vrouwen seks?

De binnenkant van de verpakking van de together toy De together toy in mijn hand, ik druk de konijntjes naar elkaar toe om de flexibiliteit te laten zien

Eerst maken we van de gelegenheid, en de site van Tess, gebruik om wat uitleg te geven over de grote vraag die blijkbaar veel mensen bezig houdt: hoe hebben twee vrouwen seks? Waarom we de behoefte voelen om hier heel even bij stil te staan? We ervaren dat dit iets is wat onder de mensen leeft, gezien de hoeveelheid vragen die we er over krijgen. Twee vrouwen spreekt behoorlijk tot de verbeelding bij een hoop mensen. Vrouwenlichamen, zo wordt ons vertelt, zijn zacht, mooi en rond. Twee vrouwen bij elkaar is daarom geil, opwindend en leuk. Maar, en hier raken een hoop mensen in verwarring. Hoe kan je dan seks hebben? Want, zo is het idee, voor seks (voor échte seks) heb je piemel nodig. Piemels maken van een beetje voelen en aaien een echte sekspartij. Piemels hebben blijkbaar een magische kracht om van voorspel seks te maken. En dat, lieve mensen, is een mythe die we hier graag willen ontkrachten. Seks is seks en seks is wat jij (jullie) tot seks maakt (maken). Seks kan penetratie zijn, dus piemel in vagina, piemel in anus, speeltje in vagina, speeltje in anus, vingers in vagina, vingers in anus of piemel, speeltje of vingers in mond, of tong in vagina of anus. Maar penetratie hoeft helemaal niet. Het is dus prima om seks te hebben zonder dat er een piemel in de ruimte is.

Een andere mythe die we hier graag ontkrachten is dat alle lesbische vrouwen scharen. Scharen doe je door beide je benen uit elkaar te doen en geschaard in elkaar te schuiven zodat je met je vagina tegen elkaar kan wrijven. Hoe het precies gaat, kunnen we niet vertellen want we hebben het nog nooit gedaan. Lesbische seks staat ook niet synoniem voor eindeloos aaien, diep in elkaars ogen kijken en vingeren. Nee, eigenlijk is het net als bij een heterostel, soms kort, soms lang, soms met speelgoed en soms zonder. Er is alleen één ding dat wij beide soms een beetje missen, en dat is dat je de opwinding van je partner direct voelt in of aan je geslachtsdelen. Niet dat dát een garantie is als er een piemel in de zaal is, maar toch. Als wij elkaar met een dildo penetreren, voelen we niet hoe dat voelt bij de ander. En daar heeft deze Together Toy iets op bedacht.

De test van de Together Toy

De together toy op het ondergrondje gedrukt, om te laten zien hoe flexibel 'ie is. Close-up van het midden van de together toy

Want de Together Toy heeft de echofunctie en dat is geniaal bedacht. Na de drie steady vibratiepatronen kom je bij de echofunctie. Het idee is als volgt: als je opgewonden bent, knijp je meer met je bekkenbodemspieren. Deze vibrator reageert hier op door de andere kant (die kant die je partner in zich heeft) harder te laten trillen. Dus des te harder je partner knijpt, des te harder de trillingen in jou voelbaar zijn. En alleen voor het bedenken van dit systeem, krijgen ze van ons een staande ovatie.

En hoe werkt de toy dan in de praktijk? Goede vraag. Maar nou, het kan beter. Wij zijn twee vrouwen met een maatje meer, we vallen in de categorie ‘romige vrouwen’. Als wij dicht tegen elkaar aan liggen en allebei een uiteinde van de vibrator in onze vagina hebben, is het lastig om hem daarna nog te bedienen. Niks is onmogelijk natuurlijk maar om naar een volgende stand te gaan moeten we stoppen, hem opdiepen en weer opnieuw beginnen (of verder gaan). Daarnaast houden we eigenlijk allebei van andere trillingen. De een van wat harder dan de ander en met deze Together Toy is het niet mogelijk om ze apart in te stellen, ondanks dat er drie motoren in zitten. En heel eerlijk gezegd betwijfelen we of het er echt drie zijn. De clitorisstimulator heeft geen aparte motor en trilt dus alleen een beetje met de vibraties mee. Dat is misschien wel de grootste gemiste kans. Voor ons allebei zijn clitorale trillingen veel effectiever om tot een orgasme te komen dan vaginale trillingen. Hoe leuk zou het zijn als, bij de volgende versie, niet de grootste aandacht ging naar de vaginale trillingen maar naar de clitorale trillingen? Nou, heel leuk!  De trillingen zijn ook oppervlakkig. Niet van het fijne en diepe soort waar je door van je sokken wordt geblazen.

Tot zover het gezeur, want er is ook echt wel genoeg positiefs over deze toy te vertellen. Die echofunctie doet het namelijk gewoon echt en is ook echt leuk. Ook is het door de vorm ook mogelijk om beide in een ritme te komen waarbij de vibrator inwendig je G-spot stimuleert. Soms is het nodig dat hij daarvoor even vastgehouden wordt, maar we hebben zeker een leuke avond met de Together Toy gehad. Het is wel handig om bewust met je bekkenbodemspieren te knijpen en zo de verrassing van je partner te zien en weer terug te voelen. Met een beetje inspanning is het zelfs ook een toy om een orgasme mee te krijgen.

We hopen beide oprecht dat dit niet het enige exemplaar is wat er gemaakt wordt maar dat er een 2.0 versie gemaakt gaat worden.

Conclusie

Het concept van de Together Toy is echt geweldig. Maar er is wel ruimte voor verbetering. De vibraties zijn oppervlakkig en de clitorisstimulatoren hebben geen eigen motor. Ook kan je niet beide kanten apart instellen. De vorm is wel heel fijn voor de G-spot en de echofunctie werkt goed en is super tof. We hopen op een nieuwe, verbeterde versie, want deze Together Toy heeft zeker potentie.

Je kan de Together Toy hier bestellen op bol.com, voor 144,95 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

1 Reactie

  1. Klinkt als een hele goede stap in de juiste richting voor een vrouwelijk stel👍

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.