Tien sextoy trends door vier sextoy testers

18-02-2020

Tien sextoy trends door vier sextoy testers: nummer 7 tot en met 10

Trends zie je overal. Ook in de sextoy business. De sextoy trends gaan niet zo snel als bijvoorbeeld trends in de mode, maar ze zijn er wel degelijk.

Samen met Jay en twee andere super leuke sextoytesters hebben wij de sextoy trends eens onder de loep genomen.

Luna Climaximaal

Collage van foto's van luna van climaximaal met allerlei verschillende sextoys in haar hand.

Luna Climaximaal is de eerste sextoytester van Nederland. Lang voor ik met Tess Tesst begon, las ik ál haar reviews. Omdat het handig was voor mijn werk, ik werkte toen in sexshops, maar ook omdat ik het gewoon super interessant vond. Mijn sextoy-obsessie bestaat al héél lang.
Luna test al meer dan 18 jaar seksspeeltjes en weet er dus alles van. Ik vind haar reviews altijd super leuk om te lezen, omdat ze grondig zijn, maar vaak ook grappig. Luna is natuurlijk helemaal op de hoogte van alle sextoy-trends.

Natuurlijk vind je Luna ook op Instagram. Haar feed staat vol vrolijke foto’s van toys, vaak gecombineerd met de lekkerste koekjes en snoepjes.

Miss Poppie

Miss poppie die over een aantal sextoys heen kijkt.

Miss Poppie is de enige vrouwelijke sextoyreviewer van België. Hoe bijzonder is dat? Ze werkt ook in de super mooie, feministische sexshop Loveware in Mechelen, dus ze weet echt wel waar ze het over heeft.

De reviews van Miss Poppie zijn ook altijd super grondig, na het lezen ben je echt helemaal goed geïnformeerd. Op haar Instagram post ze ook vaak nog hele informatieve stories, dus ook erg leuk om haar daar te volgen!
Miss Poppie is nu zo’n anderhalf jaar bezig met reviewen en hoort al helemaal bij de sextoy-familie.

Sextoytrends 1 t/m 6

Sextoy trend 1 t/m 3 kan je hier vinden op de website van Luna van Climaximaal.
Sextoy trend 4 t/m 6 kan je hier vinden op de website van Miss Poppie.

En trend 7 t/m 10 vind je hier onder.

Sextoy trend nummer 7

Links zie je drie fun factory vibrators liggen met daar onder drie satisfyer vibes die er wel heel veel op lijken. Daarnaast zie je bovenaan de womanizer liberty en daar onder de satisfyer pro traveler, ze lijken op elkaar. Dan zie je de twee zumio's liggen met daar onder drie vibrators die er qua vorm erg veel op lijken.

Trend nummer 7 zijn de copycat toys. Niet zo’n hele positieve trend, maar je ziet tegenwoordig steeds meer dat toys wel heel erg veel op elkaar lijken.

Zo is de Zumio één van mijn favoriete seksspeeltjes. Toen ‘ie uitkwam, was dit toch wel een unieke toy. Maar inmiddels kom ik overal Zumio look-a-likes tegen. Pinpoint stimulatie vind ik persoonlijk ook super lekker, dus ik snap het wel. Blijkbaar ben ik niet de enige die dit lekker vind. Maar tot nu toe heb ik nog geen look-a-like geprobeer die net zo lekker als the real deal Zumio is!

Satisfyer staat er om bekend dat ze zich wel heel erg laten ‘inspireren’ door andere merken. Natuurlijk was Womanizer de eerste met een luchtdruk toy, maar kort daarna volgde de eerste Satisfyer luchtdruk toy. En dan heb je nog de Satisfyer Pro Traveler die me wel erg aan de Womanizer Liberty doet denken, en wie kwam er nou eerst met het idee van luchtdruk gecombineerd met inwendige vibraties? Was de Satisfyer Rabbit eerst of de Womanizer Inside Out?

Ook lijken de Satisfyer Vibes wel verdacht veel op de Fun Factory vibrators en de Rianne S Duo vibrator kom ik tegenwoordig ook in allerlei variaties tegen.

Zijn de ideeën op, of gaat ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ hier op?

Sextoy trend nummer 8

Je ziet tien verschillende modellen womanizers naast elkaar liggen.

Nieuwe toys uitbrengen alsof het de nieuwste iPhone is. Vroeger was niemand op de hoogte wat het nieuwste model Tarzan was. Maar tegenwoordig heb je je nieuwe Womanizer nog maar net in huis, of er komt al een nieuwe, en natuurlijk betere, versie op de markt. Die je dan natuurlijk ook wil hebben.

Satisfyer heeft laatst maar liefst tachtig nieuwe toys uitgebracht. Ja, je leest het goed, tachtig.

Ik was nog helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe We-Vibe Melt, die eind vorig jaar uitkwam, maar inmiddels in er ook al de We-Vibe Wand én de We-Vibe Chorus. Het gaat maar door.

Sextoy trend nummer 9

Er liggen verschillende stotende vibrators naast elkaar en aan de andere kant liggen toys met tongetjes.

Bewegende toys zijn zeker een trend. Stotende toys, maar ook rollende balletjes of bewegende tongetjes.

Fun Factory heeft meerdere modellen stotende toys, de Stronics, en ohh, wat zijn die lekker. Maar je ziet momenteel ook veel stotende duovibrators en hand-held fucking machines. Er is nu zelfs een duovibrator die stoten met luchtdrukstimulatie combineert!

De bewegende tongetjes zijn ook echt een hot item. Met als meest opvallende model natuurlijk de ‘Her Ultimate Fantasy’, maar ook subtielere uitvoeringen zoals de hele kleine ToyJoy Diva. De Lelo Ora 3 heeft niet echt een tongetje, maar het bewegende balletje zou wel orale seks moeten simuleren.

Stoten en likken is helemaal hot.

Sextoy trend nummer 10

Er liggen verschillende toys voor de penis. Ze zien er allemaal verschillend uit, maar ze lijken zeker niet op lichaamsdelen.

Ook op het gebied van sextoys voor de penis zijn er trends. Natuurlijk heeft Jay hier ook wat over te zeggen:

Wat ik over het algemeen een heel fijne trend vind is dat we langzamerhand steeds meer af mogen stappen van het “ziet er net echt uit” concept. Een toy hoeft er namelijk niet uit te zien als een kutje of kontje om lekker te kunnen zijn.

Pioniers op dit gebied is denk ik wel met stip het Japanse bedrijf Tenga dat zich specialiseert in neutrale, maar bijzonder lekkere masturbators,.Het lijkt niet op een lichaamsdeel. Goeie voorbeelden daarvan zijn natuurlijk de Flip Orb Strong Blue Rush, of wat betaalbaarder de Deepthroat CUP serie, die nog steeds heel erg lekker zijn (maar wel wegwerp en dat is niet zo milieuvriendelijk).

Buiten de masturbators, onaholes en “dingen waar je je pik in moet stoppen” zijn er ook steeds meer vibrators op de mark die zich op de penis richten.
Merken als Hot Octopuss die met hun Pulse III en JETT, de markt voor de penisvibrator toch wel aardig hebben neergezet, maar natuurlijk mag ik Fun Factory met hun Manta en Cobra Libre II niet vergeten.

Wat vind jij?

Wat vind jij de beste en de slechtste sextoy trend?

Vergeet niet de andere trends te lezen op de site van Miss Poppie en Luna Climaximaal!

 

 

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

5 Reacties

 1. Wat een leuke samenwerking zo!
  Neh voor de kermis-in-je-kut en yay voor de bewegende toys!

  Antwoord
  • Vonden we zelf ook echt heel tof om te doen zo!
   En kermis-in-je-kut klinkt wel heel feestelijk, maar is het meestal niet hahaha!
   Bewegende toys, vooral stotende toys, vind ik zelf ook awesome <3

   Antwoord
 2. Wat een leuke samenwerking van leuke mensen!! Ik vind niet alle trends een succes het is een groot succes om ze eens op een rijtje te zien.
  Ik blijf fan van de trend #teamdildo
  En van stotende toys, dat ook!

  Antwoord
  • Fijn om te horen dat je het ook leuk vindt! Dankjewel!
   En #teamdildo forever ja!! <3

   Antwoord
 3. Het was een fijn drieluik, dat 202 een mooi toy-jaar mag worden

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sekstoy review door Tess: Senzi Pinpoint Vibrator | Tess Tesst - […] look-a-likes zijn toch wel de trend. Ik schreef daar al over in een leuke gezamenlijke post over sextoy trends.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.