Tenga Vacuum Control Set | Masturbator accessoire review

08-04-2020

Het is al best weer een tijdje geleden dat ik mijn laatste Tenga review hier online zette. Echter kreeg ik van Mark van Euphoria de Tenga Vacuum Control set in ruil voor een eerlijke review en kan ik daarmee jullie (of mijn) Tenga honger in ieder geval weer even stillen.

Tenga Vacuum Control set

Dacht je dat Tenga nu een nieuwe luchtdruk masturbator op de markt heeft gebracht, dan moet ik je helaas heel erg teleurstellen. De Vacuum Control set is namelijk al best lang op de markt en eigenlijk als accessoire te gebruiken bij de juiste Tenga CUPS.
De Tenga Vaccum Control Set is namelijk een vacuumpomp op batterijen die je kan gebruiken bij je Tenga CUPs om te zorgen dat het vacuum dat je met deze cups al zelf kon creëren nog beter kan maken.

Dit doet Tenga door een apparaatje te maken dat je op de meeste (maar niet alle) vacuumcups kan zetten. Dit zwarte apparaatje, aangestuurd door 4 AAA batterijen (want dat is lekker old skool), zuigt dus nog meer lucht weg en geeft je ook meer controle over de hoeveelheid vacuüm omdat er ook een reguleringssysteem ingebouwd is.

De Vacuum Control is dus een zwart pompje, erg stylish en space age ogend, voorzien van een aan- en uitknop en een knopje waarmee je het vacuüm zou kunnen verbreken.

Bij de Vacuum control zitten twee ringen, hiermee kan je deze vacuümpomp gebruiken met de standaard VC cups, maar ook de U.S. size VC cups (die zijn er voor grotere piemels). Dus met je aanschaf van de Vacuum set (waar je trouwens 1 U.S. size cup meegestuurd krijgt) kan je alle VC gelabelde Tenga cups gebruiken.

Tenga vacuum control set | masturbator accessoire review

Tenga Vacuum Control Set in de doos

Als je de Tenga Vacuum Control Set besteld krijg je natuurlijk de Vacuum pomp opgestuurd, dit alles zit in een plastic doorzichtige verpakking, samen met de U.S. size cup die je erbij geleverd krijgt. Verder zit er in een kartonnen doosje onder in de andere ring die je op de andere kleinere cups kan gebruiken.

Verder zit er natuurlijk een handleiding in de verpakking die je vertelt hoe je de batterijen in het apparaat doet (wat helemaal niet zo simpel is als je zou denken) en hoe je de ringen kan verwisselen.

Ondanks dat de Tenga Vaccum Control Set op 4 AAA-batterijen werkt worden deze niet bijgeleverd. Dat vind ik wel begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook een beetje jammer, je zou denken dat je als je batterijen bij een speeltje nodig hebt ze ook meegestuurd krijgt, maar nu heb je de kans om jou favoriete batterijen te gebruiken (als je die hebt althans).

De U.S. cup verdiend ook nog wat aandacht want dat is een wegwerp cup (wat overigens voor de meeste VC cups het geval is), voordeel daarvan is dat er al glijmiddel op alle juiste plekken van de cup zit, nadeel daarvan is dat je niet zelf je glijmiddel kan kiezen, en dat je het dus moet doen met Tenga glijmiddel, en dat is glijmiddel waar ik persoonlijk niet zo blij mee ben. Na gebruik (of je er nu in klaargekomen bent of niet!) is het de bedoeling dat je cup weggooit en een nieuwe gebruikt. Niet heel duurzaam, wel handig voor dat moment dat je ff onderweg bent en niet te veel gedoe wil hebben, open maken, stroken, klaarkomen, deksel erop en weg doen.

Tenga Vaccum Control Set getest

Tenga vacuum control set | masturbator accessoire review

De kleine broer van de U.S. Cup die bij de Vacuumset zit is een van de producten die ik heel lang geleden als eerste heb gereviewed voor de website. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan vind je de Deepthroat Cup review natuurlijk terug op de website.

Ik vond het destijds een geniaal ding, tegenwoordig nog steeds overigens, maar als ik moet kiezen tussen een herbruikbare (en dus meer duurzame) masturbator dan heb ik toch liever een Tenga Flip Strong Blue Rush.

Maar ja, daar kan je geen Vaccum control op zetten, dus gebruikte ik de meegeleverd U.S. cup.

Zoals ik al eerder schreef is het batterijen in de Vacuum Control doen niet zo heel simpel, althans ik vond het met mijn relatief grote handen best wel een gepiel.

Het wisselen van de ringen is overigens wel heel simpel het is namelijk een draai- en kliksysteem.

Nadat ik de U.S. cup heb opengemaakt en heb voorzien van een holewarmer wacht ik even een paar minuten totdat de cup lekker warm is. Daarna verwijder ik de vacuumsticker van boven op de cup en schuif de Vacuum control over de kop van de U.S. cup. Totdat hij goed vastzit.

Ik besluit eerst even gewoon te stroken (lees masturberen) gewoon om dat oude vertrouwde Tenga Cup gevoel te krijgen en nadat ik gewend ben zet ik de Vacuum Control aan. Een luid slurpend geluid vult mijn slaapkamer, blijkbaar is niet alles meteen vacuum, maar na wat op en neer bewegen merk ik dat de Vacuum Control vat krijgt, en zuigt hij alles vacuum, letterlijk, de cup is een soort van penispomp geworden, en ik krijg de cup met geen mogelijkheid meer in beweging.

Ik druk op de release knop op de vacuum control, en er gebeurt helemaal niets. Nu is het allemaal niet pijnlijk, maar toch is het uitermate onhandig om een Cup zo op je pielemuis vastgezogen te hebben. Ik druk nogmaals op de release knop, en wederom gebeurd er niets. Ik ben blijkbaar iets te ver doorgegaan met vacuum zuigen.

Ik haal even diep adem en besluit een vinger tussen de zachte TPE binnenkant van de U.S. cup en mijn piemel te proppen in de hoop dat dit het vacuum verbreekt.

En gelukkig werkt dat, met een slobberend geluid komt de Cup los van mijn pik. Audio technisch is dit in ieder geval niet een van mijn betere ervaringen met sextoys.

Maar goed, ik probeer het opnieuw, al snel blijkt het vacuüm weer te veel, maar de vingertechniek werkt wederom.

Ik besluit nu heel spaarzaam de Tenga Vacuum Control aan te zetten en dat werkt, het heftigere vacuum is wel erg lekker om te ervaren, maar de cup heeft de neiging nogal geluid te maken, en tenzij dat je ding echt is, is dat niet heel erg prettig om te horen.

Misschien is het ook een kwestie van gewenning en oefening, soms heb je dat bij seksspeeltjes. Al met al is het zeker een fijnere sensatie dan alleen je vinger op het bovenste gaatje houden om het vacuum te reguleren. Sowieso is het gewicht van de Tenga Vacuum Control ook best fijn omdat de cup nog beter in de hand ligt en een beetje weerstand naar boven is altijd fijn bij een masturbator.

Het orgasme dat ik kreeg was erg lekker, zoals ik gewend ben van het masturberen met een Tenga cup. Het extra vacuum heeft daar zeker aan bijgedragen.

Schoonmaak

Als je alles naar behoren hebt gebruikt heb je eigenlijk geen schoonmaak. De vacuum control zelf zuigt namelijk niets naar binnen. De cup zelf kan je maar een keer gebruiken en gooi je dus afgesloten weer weg. En zo is alles in 1 keer klaar.

Conclusie

De Tenga Vacuum Control Set is best aan de prijs. Tegelijkertijd koop je één keer de set en daarna alleen nog maar nieuwe cups, en af en toe wat nieuwe batterijen. Gelukkig zijn er ook cups die wel herbruikbaar zijn en ook met de Tenga Vacuum Control Set te gebruiken is.

Toch denk ik dat deze set wel het aanschaffen waard is, zeker als je vaker Tenga cups gebruikt. Het is echt een toevoeging aan een al bestaande fijne oplossing.

Je koopt de Tenga Vacuum Control Set bij Euphoria Erotiek voor € 99,95

Mocht je een VC compatible cup willen hebben dan kan je deze overwegen:

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.