TENGA UNI Review

27-03-2024

Met de TENGA UNI is het weer tijd om een review te schrijven over een product van toch wel echt een van mijn absoluut favoriete merken als het gaat om seksspeeltjes: TENGA

In deze review over de TENGA UNI lees je wat je allemaal moet weten.

SPECS

  • Materiaal: TPE
  • Bodysafe: Nee, en deze keer is het ook voor vulva stimulatie, dus lees even goed deze review
  • Afmetingen: 88 x 73 x 32 mm
  • Herbruikbaar? Nee
  • Aangeraden glijmiddel: Glijmiddel op waterbasis
  • Prijs: € 26,95 bij Erotouch (voor de variety pack van 4 stuks)
Tenga uni variety pack uitgepakt

TENGA UNI

De TENGA UNI zijn (want het zijn er 4 in totaal) een volledig nieuw product van TENGA. Wat bijzonder is aan de UNI is dat ze (en daarom heten ze waarschijnlijk ook UNI) voor zowel Penis, als Vulva stimulatie zijn.

Zoals TENGA dat zelf benoemd op hun website inclusief hun kekke filmpje, zijn de UNI UNIsex en UNIversal.

Op de site valt dan ook te lezen:

“A new generation of UNIversal pleasure items,

breaking the barriers of sexuality,

regardless of gender,

used solo or partnered.

Enjoy pleasure with fun and freedom! “

De TENGA UNI zijn van TPE gemaakt, hebben vrij “grove” structuren en kunnen afhankelijk van of je ze binnenstebuiten gebruikt, of zoals ze geleverd worden toegepast worden voor penis of vulva stimulatie.

Net zoals de EGG en CUP-serie die TENGA al eerder op de markt bracht zijn deze seksspeeltjes voor eenmalig gebruik en moeten ze na gebruik weggegooid worden.

Je hebt keuze uit vier verschillende UNI, te weten:

  • UNI Emerald (groen)
  • UNI Diamond (wit)
  • UNI Topaz (Oranje)
  • UNI Amethyst (Paars)

Elke UNI heeft een unieke textuur. En een unieke manier waarmee je de UNI kan gebruiken voor vulva stimulatie.

Uni emerald
Tenga UNI Emerald (image courtesy of TENGA)

TENGA UNI in de doos

Je kan de TENGA UNI apart bestellen, maar ik kreeg van TENGA een variety pack opgestuurd, en als ik kijk naar de winkels in Europa, dan worden deze packs ook het meest aangeboden.

Het pack zelf is gemaakt van wit karton met een frisse hippe opdruk. Daarin vind je weer 4 lossen doosjes met een plastic cover met daarin de 4 verschillende UNI. Elke losse UNI verpakking is ook voorzien van een zakje hole lotion. Dit is ook vergelijkbaar met de EGGs die je kan kopen die ook stuk voor stuk voorzien zijn van een zakje hole lotion.

En verder is dat het. Je kan de UNI na gebruik ook terugdoen in hun doosje en zo weggooien. Op die manier is het allemaal redelijk hygiënisch.

Tenga uni diamond
TENGA UNI DIAMOND (image courtesy of TENGA)

TENGA UNI getest

Over de foto’s (of het gebrek daaraan)

Allereerst voor ik het echt over de test ga hebben wil ik even wat zeggen over de foto’s. Ik maak namelijk altijd alle foto’s zelf, en zoals je kan zien zijn er ook een aantal foto’s van voor het gebruik.

Ik had er echter niet over nagedacht dat ik ook nog wat foto’s zou hebben moeten maken van de TENGA UNI voordat ik ze ging testen, dus ik heb voor deze ene keer dan ook maar even wat plaatjes geleend van TENGA zelf. Doe ik eigenlijk nooit. Maar ja, neem niet aan dat plaatjes van na gebruik wenselijk zijn (niet voor mij in ieder geval.

TENGA UNI Review

Zoals ik al zo vaak heb gezegd heb ik echt een zwak voor TENGA. Het is echt met stip een van mijn favoriete merken. Omdat ze geweldige dingen maken, maar ook op de manier waarop ze naar de wereld kijken, en daarmee ook hoe ze communiceren.

Ik heb wel meningen over wegwerp masturbators. Maar in dit geval snap ik wel dat iets kleins voor onderweg, wellicht niet altijd herbruikbaar kan zijn.

Dat gezegd hebbende vind ik het wel tof dat er nu qua texturen is nagedacht over een product dat zowel voor de vulva als de penis gebruikt kan worden.

Ook de kleuren vind ik heel erg leuk, het maakt je gewoon echt vrolijk.

Zoals ik net al zei heb ik al UNI gebruikt en hoewel “schuif het over je penis” masturbators niet altijd mijn ding zijn, zijn de grote duidelijke texturen echt een eyeopener. Ik snap hier ook de keuze van, want ik kan mij voorstellen dat deze “stoere” texturen ook fijn voelen als ze op een vulva gebruikt worden.

Al met al zijn de TENGA UNI echt hele fijne masturbators, ik denk ook niet dat ik echt een favoriet heb. Wat wel opvalt is dat elke textuur echt anders aanvoelt en dat vind ik best knap. Vaak is het wel ietsje anders, maar voelt het toch in de basis hetzelfde, dat is nu niet het geval.

Dus wederom kudos TENGA, you did it again.

Tenga uni topaz
TENGA UNI TOPAZ (image courtesy of TENGA)

Over TPE en een vulva

Dit is denk ik toch wel de olifant in de kamer waar we het even over moeten hebben. Want als je al heel lang leest op deze website weet je dat Tess en ik een mening hebben over TPE dat voor vulva’s gebruikt moet worden.

En schrik niet, onze mening daarover is niet veranderd.

Echter is de TENGA UNI een bijzondere uitzondering daarin, juist OMDAT het maar voor eenmalig gebruik is.

Wat bij TPE-dildo’s het probleem is, is dat deze dildo’s gemaakt zijn voor herhaald gebruik, en daar zit hem dus de crux, je kan TPE namelijk niet goed schoonmaken, het is poreus, en kan allerlei narigheid veroorzaken.

Maar omdat de TENGA UNI echt maar 1 maal gebruikt dienen te worden heb je dat probleem niet.

Dus vandaar deze uitzondering.

TENGA UNI schoonmaken

Het schoonmaak gedeelte is altijd onderdeel van mijn reviews. Nu herhaal ik nog maar een keer dat de TENGA UNI voor eenmalig gebruik zijn. Je gooit ze na gebruik dus weg, en hoeft ze daarom niet schoon te maken.

Tenga uni amethyst
TENGA UNI Amethyst (image courtesy of TENGA)

Conclusie

De TENGA UNI zijn voor Penis gebruik echt wel heel erg lekker, net zoals de EGGs en de CUPs van TENGA. Ik ben niet echt van van dit soort rekbare masturbators, maar zoals je zou verwachten van TENGA is het echt heel erg lekker.

Ik kan mijn ook voorstellen dat dit voor Vulva gebruik ook echt een hele nieuwe dimensie kan zijn.

Kortom, weer een leuke nieuwe toevoeging van TENGA.

Daarbovenop zijn de TENGA UNI per stuk ook echt niet duur, dus ook voor de wat krappere beurs, zeker iets om eens te proberen.

Je koopt de TENGA UNI bij Erotouch voor € 26,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.