Tenga Puffy | Masturbator review

02-08-2023

De Tenga Puffy serie is gloednieuw, en zoals vaak bij Tenga weer revolutionair anders dan alle andere masturbators die ze tot nu toe hebben uitgebracht. En aangezien ik mijzelf tot een van de grootste fans van dit merk reken, kon ik niet wachten ze uit te proberen. En dus hoog tijd voor een review.

Specificaties van de Tenga Puffy

  • Materiaal: Elastomeer, Polycarbonaat, ABS, PU en POM (Polyoxymethylene)
  • Bodysafe: Voor de penis, ondanks dat elastomeer poreus is
  • Geschikt glijmiddel: Glijmiddel op waterbasis
  • Lengte tunnel: 15 cm
  • Diameter tunnel: 4,5 cm
  • Prijs: €90 bij Tenga Store Europe | € 96,95 bij Erotouch
Bovenaanzicht van de drie tenga puffy masturbators
Bovenaanzicht van de drie Tenga puffy masturbators

Tenga Puffy

De Tenga Puffy serie is, zoals ik in het begin van deze review al schreef, gloednieuw. Op het moment van schrijven bestaat de serie uit een drietal verschillende Puffy’s (of is het Puffies? Die niet alleen verschillen van kleur, maar ook van textuur en je daarmee dus elk een heel andere sensatie geven.

Wat de hele series als geheel uniek maakt, is dat deze masturbator “zacht”, maar toch stevig is. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar toch is dat het geval. Als je de puffy namelijk voor je ziet, zou je denken dat het een standaard “koker” masturbator betreft, maar zodra je het vastpakt merk je dat de koker zacht is.

Daardoor is het mogelijk om de sensaties dus te variëren tijdens het gebruik omdat je er, eigenlijk heel letterlijk in kan knijpen.

Nu is dat natuurlijk niet per sé heel uniek in de wereld van de seksspeeltjes, maar Tenga zou Tenga niet zijn als ze het concept toch anders aanpakken, en deze masturbator dus ook voorzien van een deksel aan de bovenkant en onderkant.

Daarmee is de Tenga Puffy dan ook makkelijk schoon te maken en ook nog eens discreet op te bergen. Want op afstand zou je denken dat de Tenga Puffy een bluetooth speaker is, of een heel erg hip opbergblik of iets van die strekking.

Kortom, een hele goede combinatie van gebruik, maar ook schoonmaken en opbergen.

De Tenga Puffy serie komt dus op dit moment in 3 kleuren, deze zijn:

  • Tenga Puffy Sugar White
  • Tenga Puffy Mint Green
  • Tenga Puffy Latte Brown

De drie kleuren Puffy hebben elk een speciale sensatie die omschreven worden in het Engels als Tingly Soft(White), Jiggly Soft (Mint), en Melty Soft (Latte). Een poging dat naar het Nederlands te vertalen resulteert in, tintelend zacht en smeltend zacht, wat deze masturbators echt geen eer aan doet, want nou ja, Nederlands is niet zo heel erg sexy soms, dit is een goed voorbeeld.

Wat alle Tenga Puffy masturbators gemeen hebben is dat ze, zoals al eerder genoemd, een deksel aan de onderkant en de bovenkant hebben, die tijdens het opbergen stof en vuiligheid uit je masturbator houden, maar ook helpen bij het drogen van je Puffy na het schoonmaken.

Bovenkant tenga puffy mintgreen

Tenga Puffy in de doos

De doos van de Tenga Puffy is elegant en er is met het ontwerp geheel ingespeeld op het “zachte” thema van de series. De kleur van de doos is afhankelijk van welke kleur Tenga Puffy je hebt gekozen. Deze kleur zie je namelijk terug in het ontwerp van de doos, waarbij je dus een Mintgroene doos krijgt bij een Puffy Mint Green. Enfin, ik denk dat het duidelijk is.

Wat wel leuk is om te zien is dat de belettering van de doos ook inspeelt op het zachte karakter van de masturbators.

Verder is de doos, zoals we inmiddels wel mogen verwachten van Tenga, erg clean en haast minimalistisch te noemen.

In de doos vind je de Tenga Puffy, een instructieboekje, en zoals altijd bij een Tenga product, een sachet van hun Hole Lotion glijmiddel.

De onderste dop heeft een lock en drying stand. Hier zie je het locked label
De onderste dop heeft een lock en drying stand. Hier zie je het locked label

Tenga Puffy getest

Mensen die mij kennen, hetzij via het lezen van mijn reviews, hetzij in het echt, weten dat ik niet zo goed ga met zachte sensaties, althans niet als het gaat om masturbatie.

Hoe dat is ontstaan weet ik eigenlijk niet, dat doet er ook eigenlijk niet toe, maar feit is, mijn penis houdt nu eenmaal van stevig.

Ik moest dus ook echt even nadenken of ik dan wel een serie “zachte” masturbators de eer kon aan doen die ze verdienden. Tenga is in mijn optiek namelijk altijd een merk dat hoogwaardige seksspeeltjes levert, ook al is het soms gewoon niet mijn ding.

Evengoed vond ik dat ik jullie dit niet kon onthouden, en toen Tenga mij vroeg of ik ze wilde reviewen, heb ik daar uiteindelijk ja op gezegd.

En spoiler alert: uiteindelijk was ik heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb.

Elegant ontwerp

Hoewel ik eigenlijk altijd ben van het functionele boven het esthetische, moet ik toch even stilstaan bij het feit dat de drie versies van de Tenga Puffy er allemaal heel elegant uitzien.

Ergens zouden ze niet misstaan in een modern interieur, alleen moet je dan wel hopen dat je schoonmoeder ze niet even van alle kanten gaat bekijken. Want alleen het zachte van deze Tenga Puffy is al iets wat je zal moeten gaan uitleggen, en nou ja, misschien wil je dat niet.

Sensaties

Ik moest wel even wennen aan het feit dat de Tenga Puffy ook bij het vasthouden zo zacht zijn, het paste op de een of andere manier niet helemaal lekker in mijn hoofd. Maar na even gewend te zijn is juist de zachtheid van deze masturbators, in combinatie met de fijne grip die je hebt vanwege de PU laag op de buitenkant iets dat iets toevoegt aan de sensatie.

En eerlijk gezegd had ik dat niet zo verwacht, waaruit maar weer blijkt dat het R & D team bij Tenga duidelijk weet wat het aan het doen is, want het is echt heel fijn.

Uiteindelijke tests van de drie versies Tenga Puffy

Omdat ik alle drie de versies van de Tenga Puffy mocht ontvangen heb ik ze vanzelfsprekend ook alle drie getest.

En ik moet zeggen ik was niet teleurgesteld, althans, eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik persoonlijk dat ik niet echt fan ben van de textuur van de Tenga Puffy Sugar White.

Deze is namelijk door al zijn geweldige zachtheid veel te zacht voor mij, waardoor het een soort hele zachte teasende masturbator wordt, wat voor anderen misschien heel erg lekker is, en als ik een betere mindset had misschien ook wel voor mij, door iemand anders, maar ik voelde deze gewoon niet zo, en dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk.

De andere twee masturbators in de Tenga Puffy serie daarentegen bevielen mij eigenlijk heel goed.

Het gevoel van de Melty Soft Tenga Puffy Latte Brown was net stimulerend genoeg om echt lekker te noemen. De golvende structuur is extreem subtiel, maar echt wel heel erg lekker.

Maar mijn absolute favoriet is toch wel de Jiggly Soft Tenga Puffy Mint Green. Ik weet niet of “jiggly” de sensatie helemaal eer aan doet. Maar deze zachte bolletjes stimuleren, ondanks de zachtheid, mijn penis precies op een goede manier. Ze brachten mij (en dat was echt tot mijn eigen grote verbazing) tot een waanzinnig lekker orgasme, en dat heb ik, zoals jullie misschien weten, niet zo snel met een zachte masturbator.

Chapeaux hoor Tenga, jullie kregen het weer voor elkaar.

De onderste dop heeft een lock en drying stand. Hier zie je het drying label
De onderste dop heeft een lock en drying stand. Hier zie je het drying label

Tenga Puffy schoonmaken

Buiten de geweldige sensatie van de Puffy Mint Green heeft Tenga, zoals recentelijk met alle Tenga masturbators ook nagedacht over het reinigen en drogen van je seksspeeltje.

Omdat je na het masturberen ook de bovenste dop van de Tenga Puffy kan verwijderen wordt het schoonmaken van deze masturbator vrij simpel.

Met zeep of toycleaner en veel warm water heb je je Puffy echt snel gereinigd. Daarna kan je de onderste dop in “droog” stand zetten en je Puffy wegzetten (de bovenste dop moet je er dan even van af laten) zodat het vocht makkelijk kan verdampen en je hem dus “aan de lucht” kan laten drogen.

Let er wel op dat de onderste dop dan wat vocht kan hebben verzameld dat je dan wel even moet verwijderen.

Conclusie

De Tenga Puffy serie is echt weer een heel nieuw concept dat zoals ik inmiddels wel gewend ben, echt heel goed is uitgevoerd door Tenga.

Hoewel ik zacht dus vaak niet per se heel lekker vind, verraste vooral de Tenga Puffy Mint Green mij heel erg en durf ik dit een echte aanrader te noemen.

Ook de Tenga Puffy Latte Brown is lekker, maar gezien de prijs van deze masturbators zou ik je, mocht je echt moeten kiezen de Mint Green willen aanraden.

De Tenga Puffy Sugar White is echt wel een heel goede masturbator, maar gewoon niet mijn ding, en daarom dus ook niet iets wat ik je zou willen aanraden.

Evengoed zijn alle drie deze masturbators wederom een fijn product van Tenga.

Je koopt de Tenga Puffy bij Eurotouch voor € 98

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.