Tenga Flip Zero Gravity EV (BLACK) | Review

11-10-2023

De Tenga Flip Zero Gravity EV kreeg ik al een tijdje geleden onder embargo. Nu het oktober is en deze toy nu ook in Europa verkrijgbaar is, is het hoog tijd voor een review over een nieuw seksspeeltje van een van mijn favoriete merken: Tenga.

Specificaties van de Tenga Flip Zero Gravity EV

 • Materiaal: Silicone + TPE + ABS + Electronica
 • Bodysafe? Nee, maar TPE voor penissen en zo.
 • Aanbevolen Glijmiddel: Glijmiddel op waterbasis
 • Oplaadbaar? Ja, met bijgeleverde oplaadkabel in de meegeleverde standaard
 • Laadtijd: 90 minuten
 • Gebruiksduur: 40 minuten (op vol vermogen)
 • Aantal standjes: Vijf
 • Prijs: € 220,- bij Tenga Europe of € 259,49 bij Bol.com

Tenga Flip Series

De Tenga Flip serie is voor mensen die Tenga kennen en ze volgen allang geen nieuws meer, deze serie herbruikbare masturbators bestaat al een hele tijd, en ik heb er dan ook al veel van mogen reviewen. Een van mijn favoriete (Tenga) Masturbators is bijvoorbeeld de Tenga Flip ORB strong Blue Rush, die ik iedereen tot op de dag van vandaag nog kan aanraden.

Ook de EV-serie is op zich niet nieuw, bij Tenga staat EV vooral voor “kan ook vibreren” en maakt van een hele goede masturbator een hele goede ook nog vibrerende masturbator.

Vorig jaar liet Tenga ook nog de Tenga Flip Zero EVR op de markt komen, die niet alleen kon vibreren, maar ook nog roteren, en zoals je weet is rotatie toch echt wel heel erg lekker.

Tenga flip zero gravity ev van boven gezien

Tenga Flip Zero Gravity EV

De Tenga Flip Zero Gravity EV is nieuw, hoewel het concept van de Flip EV dat natuurlijk niet is.

Evengoed kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat als Tenga zegt dat het nieuw is, je er ook wel vanuit kan gaan dat je een nieuwe sensatie tegemoet gaat.

Dat is dan ook goed te merken als je dit seksspeeltje bekijkt.

Zo heeft de Tenga Flip Zero Gravity EV, twee motoren (een aan elke kant), is het voorzien van een nieuw soort TPE dat zorgt voor extra stimulatie en is al het goede van de eerdere FLIP masturbators, en dan doel ik op het openklappen, makkelijk reinigen en laten drogen, ook mee genomen.

Deze sextoy is ook nog eens vernuftig in elkaar gezet. Zo bestaat deze masturbator eigenlijk uit drie delen:

 • Het basisstation waar je de USB-kabel in doet
 • De Tenga Flip Zero Gravity EV zelf
 • Het brein waar ook de knop op zit waar je de Tenga Flip Zero Gravity EV mee aanstuurt

Het mooie is, is dat de Tenga Flip Zero Gravity EV en “het brein” waterdicht zijn en dus goed te reinigen. De oplaasbasis is dat helaas niet.

Zoals ik net al opmerkte, is de Tenga Flip Zero Gravity EV van 1 knop waarmee je de 5 vibratiestanden kan aansturen.

En daarmee is het Tenga weer gelukt om een heel erg vernuftige masturbator heel eenvoudig te laten bedienen. Ingewikkelde eenvoud ofzo? Ik vind het allemaal enorm Japans aanvoelen, en nou ja, dat klopt natuurlijk ook.

Tenga flip zero gravity ev naast de oplaadbasis

Tenga Flip Zero Gravity EV in de doos

Wie de Tenga Flip Zero Gravity EV bestelt krijgt hem geleverd in een mooie doos. In die doos vindt je de Tenga Flip Zero Gravity EV verpakt in zijn oplaadstation, een USB-kabel, handleiding en natuurlijk, zoals bij elke Tenga herbruikbare masturbator een zakje Tenga Hole lotion.

Wat wel mooi is, is dat de basis waar je de Tenga Flip Zero Gravity EV mee oplaadt ook meteen de opbergdoos is. Je kan hem dus altijd mooi droog en stofvrij bewaren.

Tenga Flip Zero Gravity EV getest

Tenga toys testen is altijd een feestje. Maar echt, want ondanks dat ik zou denken dat het op een gegeven moment toch echt eens klaar moet zijn met elke keer beter en lekkerder, Tenga bewijst toch echt elke keer anders.

Dus ook deze keer was ik blij dat ik met de Tenga Flip Zero Gravity EV aan de gang kon.

Na het opladen in de basis (wat ongeveer 90 minuten duurde) kon het feest beginnen.

Ik nam wat van een van mijn favoriete glijmiddelen, voorzag de Tenga Flip Zero Gravity EV en mijn penis ervan en schoof de masturbator over mijn pik heen.

Wat meteen opviel, is dat de textuur van de Tenga Flip Zero Gravity EV wederom hemels is. Ik hou van stevige stimulatie en deze BLACK versie heeft precies dat.

Heerlijk stevig TPE met zoveel verschillende sensaties dat je ook zonder de vibraties al meteen een echt heel erg lekkere masturbator hebt.

En toen, toen zette ik de vibraties aan, ik was door mijn eerste paar minuten “gewoon” masturberen met de Tenga Flip Zero Gravity EV al aardig op weg, en toen ik de motoren aanzette was het echt binnen een aantal seconden gedaan. Met een eerlijk euforisch orgasme tot gevolg

Hoewel voorheen de motor(en) van de EV-serie zeker lekker waren, maar misschien net te buzzy zijn de twee motoren van deze masturbator dat duidelijk niet.

Wat een geweld. Het enige directe nadeel van deze kracht is dat ze ook evenredig veel herrie maken.

Een subtiele sessie met iemand in een ruimte verderop is met deze masturbator niet mogelijk.

Maar inmiddels weten we dat diepe vibraties nu eenmaal (meestal) veel herrie veroorzaken, en ik ben nu zover dat ik een seksspeeltje daarvoor wil vergeven.

Natuurlijk maakt 1 orgasme, net zoals een zwaluw, nog geen zomer, en testte ik nog even verder.

Wat mij opviel, is dat je ook heel lekker kan klaarkomen door simpelweg je pik in de Tenga Flip Zero Gravity EV te stoppen en hem alleen te laten vibreren.

Maar ook vibratie en masturbatie brengt allerlei blijdschap in mij naar boven.

Kortom, een heel erg veelzijdige vibrerende masturbator van hoge kwaliteit.

Tenga flip zero gravity ev opengeklapt

Tenga Flip Zero Gravity EV schoonmaken

Het schoonmaken van de Tenga Flip Zero Gravity EV is eigenlijk ook heel eenvoudig. Dat omdat je de Tenga Flip Zero Gravity EV kan openklappen, dat was, toen deze serie op de markt kwam revolutionair, en is het eigenlijk nog steeds, want voor zover ik weet is Tenga de enige toymaker die dit concept op de markt brengt.

Om deze masturbator schoon te maken, schuif je “het brein” uit de houder, waarna je de Tenga Flip Zero Gravity EV (voorzichtig) kan openklappen. Er zit een scharnier in dus dat maakt het allemaal heel eenvoudig.

Vervolgens kan je de binnenkant van de Tenga Flip Zero Gravity EV goed reinigen met warm water, zeep of toycleaner, en daarna afspoelen.

Nadat je de buitenkant wat droger is kan je de Tenga Flip Zero Gravity EV opengeklapt en al op zijn standaard zetten en droogt de Tenga Flip Zero Gravity EV aan de lucht.

Allemaal supervernuftig natuurlijk.

Als alles droog is klap je de Tenga Flip Zero Gravity EV weer dicht, schuift “het brein” er weer overheen en zet de droge masturbator weer in zijn oplaadstation.

Na enige tijd is de batterij weer volledig volgeladen en kan je weer 40 minuten lang genieten.

Supersimpel dus.

Tenga flip zero gravity ev met het brein lost erbij

Tenga Flip Zero Gravity EV: De conclusie

Ik realiseer mij terwijl ik dat schrijf dat de Tenga Flip Zero Gravity EV echt wel een hele dure masturbator is. Tegelijkertijd is een investering in de Tenga Flip Zero Gravity EV het overwegen waard, omdat hij, in tegenstelling tot andere TPE-seksspeeltjes echt heel erg goed te reinigen en te drogen is.

Als je dat dan ook consequent volhoudt, kan je toch zeker wel een paar jaar doen met de Tenga Flip Zero Gravity EV.

Zelfs als dat niet zo zou zijn, durf ik wel te zeggen dat deze masturbator met stip een van mijn favoriete masturbators van 2023 gaat zijn. En dus raad ik hem je van harte aan.

Je koopt de Tenga Flip Zero Gravity EV bij Tenga voor € 220,-

Koop je hem liever bij bol.com dan kost hij € 259,49

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.