Tenga Flip Orb Blue Rush | Masturbator review

03-07-2019

Ik kreeg de Tenga Flip Orb Blue Rush van Tina van Tenga midden in onze #Teamdildo maand in ruil voor een eerlijke review.

Tenga

Zoals je ongetwijfeld al hebt gelezen op deze site ben ik persoonlijk nogal fan van Tenga. Ik heb ook al aardig wat geschreven over het bedrijf, en de seksspeeltjes die ze maken. En toch wilde ik dit stukje even in deze review schrijven.

En dat doe ik voornamelijk omdat ik mij elke keer weer verheug op de nieuwe producten, zoals deze nieuwe telg in de Flip familie, simpelweg omdat elke innovatie ook daadwerkelijk een verbetering is van een product dat eigenlijk gewoon al heel erg goed is.

En ja, natuurlijk zijn er ook mindere seksspeeltjes van Tenga, maar over het algemeen ben ik altijd heel erg onder de indruk van wat Tenga mij toestuurt.

Tenga Flip Orb

Tenga flip orb blue rush | masturbator review

De Tenga Flip serie is ook geen onbekende van deze site, ik heb inmiddels de Tenga Flip Hole, Tenga Flip 0 en Tenga Flip 0 EV mogen testen.

Alle drie waren dit buitengewoon goede masturbators, hoewel ik altijd toch net even dat kleine beetje extra stimulatie miste, net even een nieuwe laag stimulatie die een goede masturbator een enorm lekkere masturbator en een aanrader maken.

En nou ja, ik heb niet de illusie dat Tenga specifiek naar mij alleen geluisterd heeft, maar de Tenga Flip Orb heeft precies datgene wat ik al die tijd miste. Een extra laag stimulatie. Althans dat staat op de website.

De Tenga Flip Orb heeft op dit moment twee telgen, de Blue Rush en de Orange Crash. Beide zijn voorzien van kleine balletjes die verstopt zitten in de TPE sleeve, met als doel, je raad het al, die extra laag stimulatie te geven.

De namen van beide Flip Orbs hangen samen met de kleur van de balletjes, de Blue Rush heeft blauwe “orbs” en de Orange Crash heeft deze ook, maar dan in het oranje.

Buiten de kleur is ook de positionering van de balletjes duidelijk anders, waar de Tenga Flip Orb Blue Rush de balletjes in een zigzag patroon heeft zitten, zijn de balletjes bij de Orange Crash meer symmetrisch wat duidelijk verschillende soorten stimulatie zal geven als het ook daadwerkelijk werkt natuurlijk.

Beide Tenga Flip Orbs hebben in totaal 10 orbs die extra stimulatie geven, hierbij kan je ook nog de druk varieren door tijdens het gebruik de “knoppen” die op de Tenga Flip Orb zitten in te drukken. Je hebt in theorie dus een hele hoop controle over de stimulatie die je jezelf geeft met dit seksspeeltje.

Tenga Flip Orb Blue Rush in de doos

Toen Tina mij mailde mocht ik (helaas) maar een van de twee orbs kiezen, ik snap dat natuurlijk wel, zo krijgen andere reviewers ook nog eens een sample, en dat is helemaal okee, evengoed had ik ze allebei wel willen testen om te kunnen bepalen of ze nou echt zo verschillende zijn.

Enfin, ik kreeg dus de Tenga Flip Orb Blue Rush opgestuurd.

De Tenga Flip Orb Blue Rush wordt geleverd in een plastic blisterverpakking, waarin de Tenga Flip Orb Blue Rush zit, samen met twee sachets Tenga Hole Lotion, een kleine gebruiksaanwijzing, en that’s about it.

Het seksspeeltje zelf bestaat uit de main unit, en een deksel, waarmee je de Tenga Flip Orb Blue Rush voor en na gebruik kan afsluiten. De deksel is ook meteen de droogstandaard (daar straks meer over).

Eigenlijk lekker minimalistisch, want Tenga staat ook wel voor eenvoud, in ieder geval in uiterlijk.

Tenga Flip Orb Blue Rush getest

De Tenga Flip Orb Blue Rush is niet een heel moeilijk te bedienen seksspeeltje, deksel er af en op de achterkant, glijmiddel op je pik en op het speeltje, en aan de gang, eventueel kan je de Tenga Flip Orb Blue Rush nog even voor verwarmen met een holewarmer, in het geval van Tenga speeltjes vind ik dat niet altijd nodig omdat hun seksspeeltjes eigenlijk altijd heel snel de warme van je lichaam overnemen.

Tenga heeft inmiddels ook nagedacht over de grootte van de Flip serie die ze uitbrengen, zo vond ik de flip hole vrij lomp en werd alles met de Flip zero (0) al een stuk handzamer. Maar de Flip Orb is eigenlijk een prima formaatje, zodat je een goede grip hebt op deze masturbator en je de “knoppen” ook nog prima kan bedienen.

Hoewel ik altijd graag een seksspeeltje test met het meegeleverde glijmiddel skip ik dat bij Tenga altijd, want ik ben helaas geen fan van hun Lotions. De meegeleverde “Real Lotion” in het rode sachet bevat bijvoorbeeld twee soorten alcohol en Methylparabeen. Stoffen waar ik mijn pik niet aan ga blootstellen. Gewoon niet.

In dit geval heb ik getest met waterbasis glijmiddel.

De eerste stappen zijn dus genomen, dekseltje van de fliphole ingang afgehaald en weer aan de achterkant vast gemaakt. Ik moet wel zeggen ik vind het dekseltje een beetje gammel aanvoelen, ondanks dat het stevig genoeg vast zit om niet meteen van de Flip Orb af te vallen.

Glijmiddel erin, en dan is het tijd om mijn pik daadwerkelijk in de Flip Orb te stoppen.
Meteen voel ik een nieuwe sensatie, want ik ken de sleeves van Tenga inmiddels wel, en het gevoel is zeker vertrouwd.

Meteen valt mij op dat er inderdaad een nieuw gevoel is, zodra mijn eikel en de schacht van mijn pik langs de Orbs komen voel ik hun aanwezigheid, zonder dat het voelt als “ja kijk ze hebben er balletje in gedaan”, nee gewoon echt een extra laag stimulatie.

En het is lekker, heel erg lekker. Het is alleen door mijn eigen zelfcontrole dat ik mijn sessie met de Tenga Flip Orb Blue Rush tot een half uur rek, want met een beetje inzet en snelle beweging had ik ook binnen 5 minuten kunnen klaarkomen.

En het orgasme is heel erg lekker, ook omdat de balletjes die extra stimulatie blijven geven, het voelt gewoon goed, de opgebouwde spanning is heel lekker, en de uiteindelijke climax dus ook.

En dus is het Tenga gelukt om weer een betere versie te maken, en ik word daar zo blij van!

Tenga Flip Orb Blue Rush schoonmaken

Tenga flip orb blue rush

Het idee van de hele Flip serie van Tenga is dat je hem open kan “flippen” en dus aan de binnenkant goed schoon kan maken. En de Tenga Flip Orb Blue Rush is daar geen uitzondering op. Met gemak duw je de Tenga Flip Orb Blue Rush open en kan je met (lauw!) warm water en toycleaner dit seksspeeltje goed reinigen en uitspoelen. Tenga vermeld er wel expliciet bij dat je het met lauw water en toycleaner moet doen, en niet met heet water of erg agressieve zeep omdat het TPE waar de sleeve van is gemaakt daar gewoon niet tegen kan.

Hoewel heter water natuurlijk beter is, denk ik evengoed dat je de Tenga Flip Orb Blue Rush prima zo kan schoonmaken.

Na het schoonmaken kan je de Tenga Flip Orb Blue Rush op zijn deksel, open geklapt laten drogen aan de lucht, makkelijk zat dus.

Conclusie

De Tenga Flip Orb Blue Rush is gewoon een echte aanrader, een fijne, herbruikbare, goed schoon te maken masturbator, die niet eens echt “lijkt” op een seksspeeltje. Als je hem op zijn deksel in de kast zet, en niemand er aan komt zou je denken dat het een hypermoderne bluetooth speaker is ofzo.

Je koopt de Tenga Flip Orb Blue Rush bij Erovibes voor €59,42 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Naar aanleiding van deze review heb ik manlief verrast. Zijn reactie: omg, zoiets lekkers heb ik nog nooit gevoeld! Mijn pik wordt gewoon aan alle kanten gestimuleerd! Een super goede aanwinst dus!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.