Tenga Flip 0 White (Flip Zero White)

30-05-2018

Na mijn review van de Flip Hole (white) mag ik jullie, met dank aan Motsutoys, mijn eerlijke review over de Flip 0 aanbieden.

De Tenga Flip familie

Tenga heeft inmiddels een hele Flip serie, in Europa en Amerika zijn dat de Flip Hole varianten en natuurlijk de Flip Hole varianten waarvan ik nu (wederom) de witte versie zal reviewen. Mocht je veel in Aziรซ komen dan hebben ze daar ook nog de Flip Air, deze versie is om voor mij onbekende reden niet te verkrijgen in Europa (of Amerika), dat lijkt een bewuste keuze te zijn van Tenga.

Tenga flip 0 zero

Flip 0

De Flip 0 is net zoals de Flip Hole een herbruikbare masturbator die je kan openklappen om schoon te maken (of om er glijmiddel in te doen).

De Flip 0 is duidelijk de volgende evolutie in de Flip serie, en Tenga zou Tenga niet zijn als er wat verbeteringen zijn. Zo is nu de opening waar je je pik in moet stoppen niet meer onderdeel van het gedeelte dat open klapt, maar is meer onderdeel van het scharnier. Hierdoor voelt die opening (moet ik zeggen ingang?) ook een stuk natuurlijker dan dat bij de Flip Hole het geval was.

Wat verder opvalt is dat er geen 3 drukknoppen meer zijn waarmee je de druk kan reguleren, maar meer twee rechthoeken met hetzelfde doel.

Ook optisch is er wel wat veranderd, zo is de Flip 0 een stuk meer afgerond op de hoeken. En steekt de ingang wat verder uit van het plastic, dat is echt wel een bonus, vooral als je graag wat harder stoot in deze masturbator.

Tenga heeft duidelijk geluisterd naar zijn klanten nadat de Flip Hole uitgekomen is, zo is het schuifmechanisme wat nogal een gepiel was bij de Flip Hole, bij de Flip 0 een heel ander systeem geworden, zo klikt de 0 ook al in elkaar zonder de schuif en zorgt de schuif voor extra stevige afsluiting. Dat maakt in mijn optiek de Flip 0 een stuk steviger en fijner. Enige nadeel daarmee is wel dat je nu nog een extra โ€œverpakkingโ€ nodig hebt om de Flip 0 op te bergen. De koker en de deksel sluiten wel veel beter af, dus dat is echt wel een stuk prettiger.

Wat een extra bonus is van de nieuwe constructie is dat je de schuif en de โ€œdekselโ€ kan gebruiken om een soort van standaard te maken zodat de Flip 0 makkelijk aan de lucht kan drogen door hem op deze standaard te zetten als hij opgeklapt is.

Echter, de Flip 0 is net zoals de Flip Hole, niet bepaald een klein seksspeeltje, je moet dus wel de ruimte hebben om dit gevaarte zo neer te zetten.

Tenga flip 0 zero

Flip 0 versies

Zoals je wellicht al hebt gezien op de afbeelding had ik de witte versie ontvangen.

Tenga brengt, zoals met zijn meeste producten tegenwoordig ook een zwarte versie uit. Wit is zacht, zwart is wat harder.

In de 0 familie is echter ook een elektronische versie te verkrijgen. Deze Flip 0 EV is (helaas) niet een E-stim apparaat maar wel een masturbator die vibreert.

Hoewel ik deze (nog) niet getest heb kan ik mij voorstellen dat een vibrerende Tenga een nog betere Tenga is.

 

Flip of Flop?

Zoals ik al eens eerder heb aangegeven is de White versie vrij zacht, erg lekker, maar vrij zacht. Het is mij duidelijk dat voor mij de zwarte versie wellicht passender is. Maar goed, maakt dat de White versie dan niet de moeite waard? Nee, zeker niet.

Je merkt dat de textuur van de Flip 0 erg lekker aanvoelt. Je merkt eigenlijk bij de Flip 0 niet eens echt dat je hem potentieel zou kunnen openklappen.

Het geeft je echt een heel fijn, lekker gevoel. Ik heb hem inmiddels vaker gebruikt, ik merk dat hij heel erg lekker is om te edgen, maar mij niet heel snel tot een orgasme brengt, dat ligt overigens helemaal aan mij.

Het is namelijk gewoon echt wel lekker, ik zie ook wel dat andere mensen er wel van klaarkomen, en lekker ook.

De textuur van de Flip Zero is eigenlijk wel een beetje te vergelijken met de Flip Hole, hier en daar zijn er vast wat verschillen, maar zoals ik al zei is het belangrijkste voornamelijk dat het lekker is. En dat is het zeker.

De Flip 0 is wat mij betreft dan ook weer een geslaagde toevoeging aan het arsenaal aan fijne seksspeeltjes dat Tenga inmiddels op de markt heeft gebracht.

Tenga flip 0 white (flip zero white)

Gebruik en schoonmaken

Het gebruik van de Flip Zero, is dankzij de verbeteringen erg makkelijk, het in elkaar klikken en de schuif aanbrengen graat vrij intuรฏtief, met een beetje glijmiddel kan je snel aan de gang en zal je zeker niet aan genot te kort komen.

Na het gebruik kan je de Flip 0 makkelijk uit elkaar klappen, ik moet wel zeggen, omdat het kliksysteem zo stevig is, is dat gedeelte wat lastiger, het is denk ik echter wel de moeite waard omdat het geheel echt veel natuurlijker aanvoelt.

Eenmaal uit elkaar geklapt kan je zo met wat toy cleaner (of natuurlijk gewoon milde zeep) de Flip 0 helemaal reinigen. Dat gaat dus allemaal ook heel simpel, waarmee je de Flip dus goed kan schoonmaken. Let wel, goed schoon is relatief, want de Tenga Flip is in al zijn vormen voornamelijk gemaakt van TPE, TPE is poreus en hoe โ€œgoedโ€ goed schoongemaakt is, is dus moeilijk te bepalen.

Tenga flip 0 zero

Conclusie

Ook deze telg van de Tenga Flip familie is denk ik voor veel mensen de moeite waard.

Goed in elkaar te zetten, makkelijk schoon te maken, ook makkelijk te drogen, het is eigenlijk een ideale herbruikbare masturbator. En gezien de variaties in de familie denk ik dat de Flip 0, of je nu de white, de black of de EV wil kopen, zeker de moeite van de aanschaf waar zullen zijn.

 

Je koopt de Tenga Flip 0 (Zero) White bij Motsutoys voor โ‚ฌ 97,95

 

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

1 Reactie

  1. Lijkt mij leuk om eens te proberen

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Toy Tuesday โ€“ Tenga Flip Zero - EasyToys Mag - […] Toytester TessTest: “Goed in elkaar te zetten, makkelijk schoon te maken, ook makkelijk te drogen, het is eigenlijk een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.