Tenga Flip 0 EV Black | Masturbator review by Jay

21-11-2018

Ik kreeg via Tina van Tenga de Tenga Flip 0 EV Black in ruil voor een eerlijke review.

Tenga Flip

Jullie, mijn vaste lezers hebben inmiddels al aardig wat telgen uit de Tenga Flip familie voorbij zien komen. Zoals de Flip Hole en zijn opvolger de Flip 0 White. In die reviews gaf ik al aan dat ik nieuwsgierig was naar de zwarte versie van deze toys, en nu was Tenga zo aardig mij te voorzien in mijn nieuwsgierigheid.

De Tenga Flips presteren, zelfs in hun witte hoedanigheid, altijd erg goed, dus ik was eigenlijk totaal niet bezorgd of de Tenga Flip 0 EV Black wel goed zou zijn, of een teleurstelling zou worden.

Tenga Flip 0 EV Black

Wellicht dat je nu denkt, wat is er nou zo bijzonder nieuw aan deze Tenga Flip 0 EV dat Jay er weer helemaal een review over gaat schrijven, anders dan, ja het is steviger, en inderdaad dat vind ik lekkerder.

Wel nu, het venijn zit hem hier in de staart, of beter gezegd, in het stukje EV. EV staat voor “Electronic Vibration”, en dus ja, je hebt een mega-goede masturbator, die ook nog eens kan vibreren.

Maakt dat een geniale masturbator een mega geniale masturbator? Dat lees je natuurlijk verder op in mijn review. Wellicht dat beter slechter is dan goed genoeg.

Tenga Flip 0 EV Black unboxing

Tenga flip 0 ev black | masturbator review by jay

Want, ja er zit eindelijk een doos om de Tenga Flip 0 EV, de normale Flip had dit namelijk niet, dat is qua verpakkingsmateriaal een enorme besparing, maar het haalt ook een beetje het gevoel van het unboxen weg, en dat is soms ook gewoon wel leuk.

Vooral bij Tenga producten, gewoon omdat ze altijd zo innoverend en vooral erg mooi zijn.

Maar er zat dus een stevige kartonnen doos om, en ook over deze doos is nagedacht. Een strak design, met een mooi plaatje van de Tenga Flip 0 EV op de voorkant, aan de zijkanten mooie gestileerde leeters die je vertellen dat dit dus de Tenga Flip 0 EV Black Strong Edition is.

En wat ik echt heel fijn vind, is het feit dat in een korte, maar duidelijke samenvatting op de achterkant staat wat je gaat kopen, wat het kan, en vooral waar het van gemaakt is.

Dat is wat ik meestal een beetje mis bij andere verpakkingen van seksspeeltjes, gewoon, duidelijkheid. Dat is iets wat ik persoonlijk fijn vind, zeker als ik mijn seksspeeltje in een offline, “brick & mortar” seksshop sta en wil weten wat er nou in die doos zit.

In de doos zit natuurlijk de Tenga Flip 0 EV black, een mooie en lange (!) USB kabel voor het opladen, een mooie handleiding waar duidelijk zorg aan in besteed en een kaartje met een “korte klap” uitleg over hoe je de Flip Zero EV Black nou eigenlijk open maakt. Verder is er ook nog een foldertje aanwezig waarin je de rest van de Flip 0 familie kan zien mocht je denken dat je er nog één nodig hebt.

Tenga flip 0 ev black

Oplaadbaar dus

Ik denk dat je inmiddels wel zal begrijpen dat Tenga niet aan batterijen doet, ik bedoel, welk super innovatief bedrijf dat eigenlijk altijd met iets nieuws en vaak beters komt gaat je nu batterijen in je best wel prijzige nieuwe vibrerende masturbator laten stoppen?

Nou Tenga in ieder geval niet, dat vind ik natuurlijk een pluspunt, want laten we eerlijk zijn, oplaadbaar is tegenwoordig gewoon the way to go. En USB oplaadbaar helemaal.

De Tenga Flip 0 EV Black stelt hierin dus niet teleur. Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn review over de Tenga Flip 0 White zit deze opgeborgen in een plastic koker met een basis die je vrij makkelijk ergens neer kan zitten.

Dit principe is bij de Tenga Flip Black EV gewoon overgenomen, en Tenga heeft het voor elkaar gekregen om het laadstation in de basis te verwerken. Zonder die basis groter te laten worden. Je kan de basis dus ook gewoon laten staan.

De basis is voorzien van een micro-USB ingang waar je dus je bijgeleverde kabeltje in kan pluggen of als je een inmiddels wat oudere foon hebt, het kabeltje van die telefoon.

Zodra je de Tenga Flip 0 EV Black op zijn basis terugzet gaat hij opladen. Dit zie je aan het lampje (wat best fel is trouwens) op de voorkant van de basis.

Door deze vernuftige oplossing blijft de Tenga Flip 0 EV Black net zoals zijn niet elektronische broertjes of zusjes waterbestendig, wat het schoonmaken natuurlijk alleen maar vergemakkelijkt.

De bediening is eigenlijk ook heel simpel, er is namelijk maar een (grote) knop op de bovenkant die je door alle standen en patronen heen navigeert.

Tenga flip 0 ev black

Tenga Flip 0 EV Black getest

Na het opladen van de Tenga Flip 0 EV Black is het natuurlijk tijd om deze masturbator aan wat tests te onderwerpen.

Allereerst natuurlijk zonder vibratie, want nou ja, de Flips zijn natuurlijk ook gewoon geweldige masturbators, en de Tenga Flip 0 EV Black stelt hier in niet teleur.

Wat ik overigens wel gemerkt heb is dat de sensatie bij deze masturbators heel erg afhankelijk is van het soort glijmiddel dat je gebruikt. Gebruik je wat dikker glijmiddel dan zwak je het gevoel (in mijn geval dan) wat af, en dat is wel jammer. Een wat minder viscoos glijmiddel (alles op waterbasis natuurlijk) zorgt voor betere sensaties en maakt het allemaal super lekker.

De vormen en sensaties van deze Tenga Flip 0 EV Black zijn dus echt heerlijk, en wat ik knap vindt is dat je de vibratie motoren ook niet voelt zitten, terwijl je toch kan zien dat die er wel zijn.

Eigenlijk gewoon Tenga op zijn best. Ik kan niet anders zeggen.

Maar die vibraties dan?

Ja, die vibraties dan, oh wat had dat lekker kunnen zijn. Ware het niet dat deze vibraties echt allemaal, hoe intens ook enorm buzzy zijn.

Ik bedoel, het is lekker, ja het maakt het nog lekkerder, maar, waarom nou buzzy.

Misschien is dat wel de prijs van het maken van kleine doch krachtige motoren zonder extra ruimte in te willen nemen.

Ergens hoop ik dat met deze feedback Tenga de volgende keer met een EV versie komt die rumbly is. Want als dat zo is, dan hoef ik denk ik eigenlijk gewoon geen andere masturbator meer. Dan gaat mijn Cobra Libre II misschien (ik zei misschien) ook wel gewoon de kast in en prijkt de Tenga Flip 0 EV Black op mijn nachtkastje als standaard vibrator/masturbator voor als ik niet aan het reviewen ben en gewoon lekker wil klaarkomen.

Schoonmaken

Ik denk niet dat ik veel hoef uit te wijden over de schoonmaak, net zoals de andere Flips kan je deze flip namelijk openmaken, schoonmaken, drogen aan de lucht op de standaard, sluiten en dan hergebruiken. Een koud kunstje dus. Evengoed wederom hulde voor Tenga hiervoor.

Maar tot die tijd, is dit nog steeds een fucking goede masturbator, die ook nog vibreert.

Conclusie

De Tenga Flip 0 EV Black is een heerlijke masturbator, die je optioneel kan laten vibreren. Ik denk dat je hiermee geen miskoop doet, ook al is deze toy wel aan de prijs. Echter heb je dan wel een toy die je goed kan schoonmaken, kan hergebruiken en elke keer weer voor je zal presteren. Eigenlijk moet je hem dus gewoon kopen. Tenzij je echt haat hebt aan buzzy vibraties, dan is de aanschaf van een niet vibrerende versie wellicht een idee.

Je koopt de Tenga Flip 0 EV Black bij willie.nl voor € 208

 

 

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.