Tenga Crysta Leaf | Masturbator review

05-08-2020

Het is alweer een tijd geleden dat ik een Tenga product heb mogen reviewen, en met de komst van twee series masturbators de Tenga Crysta serie en de Tenga Geo serie, relatief snel achter elkaar, is het hoog tijd daar verandering in te brengen. Vandaag begin ik met de Tenga Crysta Leaf, uit de Crysta serie, en dat is eigenlijk dus in omgekeerde volgorde. Vooral omdat ik de Tenga Crysta gewoon echt heel erg mooi vind.

SPECS

 • Materiaal: TPE en plastic
 • Bodysafe? Nee, TPE is poreus, maar dit is voor penissen bedoeld, en nou ja, je weet tog?
 • Afmetingen: 57×57×90mm
 • Gewicht: 220 gram
 • Herbruikbaar: Ja
 • Is het wat? Ja, zeker
 • Prijs? € 49,95 bij Easytoys.nl

Tenga Crysta

De Tenga Crysta Leaf is zoals gezegd een nieuw soort masturbator in een serie masturbators. De Crysta serie kenmerkt zich doordat de masturbators doorzichtig zijn, en doen denken aan een blok opgepoetst kristal. Kristalhelder dus.

De drie verschillende masturbators in deze Crysta serie zijn dus:

 • Crysta Leaf
 • Crysta Ball
 • Crysta Block

Elke masturbator in deze serie heeft dus zwarte plastic toevoegingen die alle 3 iets toevoegen aan je masturbatie ervaring als je in je masturbator knijpt.

Helaas kreeg ik van Tenga (vanwege beperkte voorraad) maar 1 van de 3 masturbators opgestuurd, en dus kan ik jullie niet zeggen of er verschil is. Echter ken ik Tenga als een merk dat eigenlijk altijd zijn beloftes waarmaakt, en dus kan je ervan uitgaan dat de sensaties inderdaad anders zijn.

Tenga crysta leaf een vooraanzicht

Tenga Crysta Leaf

Ik moest kiezen, en ik baalde, want ik vond alle Crysta masturbators, stuk voor stuk, echt verschrikkelijk mooi. Ik heb al jaren iets met doorzichtige stukken kristal met figuren er in en dit is esthetisch gezien echt een van de mooiste masturbators die ik ooit heb gezien.

Je kan dit gewoon op tafel zetten na het uitpakken, er een lichtje onder plaatsen, en je hebt zo een prachtig mooi objet d’art op je tafel of kast staan. En dan chargeer ik echt niet.

Tenga heeft het dus weer voor elkaar. Een masturbator van kristalhelder TPE, met zwarte blaadjes (vandaar leaf) erin.

De fotograaf (check ook eens mijn fotografie Instagram) in mij sprong een gat in de lucht, ik hoop dat deze productfoto’s daar ook eer aan doen.

Buiten de looks is er natuurlijk ook een reden waarom de Crysta in elkaar zit zoals gemeld is omdat het een unieke masturbatie ervaring moet geven. De tunnel is voorzien van een spiraal, net zoals bij de Tenga Flex of de Tenga Spinner, maar draait nu niet mee, daarentegen masseert het je penis dus bij penetratie.

De plastic blaadjes geven extra sensaties als je tijdens het masturberen knijpt in de masturbator, omdat ze dan je schacht extra stimuleren. Het technisch vernuft van Tenga blijft mij echt verbazen en verblijden, vooral omdat wat zij voor ogen hebben gewoon ook lukt. Geen pseudo beloftes dus. Maar gewoon, mooi, functioneel en lekker.

Tenga Crysta Leaf in de doos

Als je de Tenga Crysta Leaf aanschaft krijg je er geen doos bij. De Tenga Crysta Leaf wordt namelijk geleverd in een plastic houder met deksel, een goede duurzame verpakking dus, die ook meteen werkt als een soort droogrekje voor je masturbator. In deze plastic behuizing vind je dus de Tenga Crysta Leaf, een zakje hole lotion (echt die naam) een boekje met wat tips en instructies. De Crysta Leaf zit in de verpakking nog extra ingepakt in een plastic blister deksel en een plastic wrap om te zorgen dat de masturbator tijdens transport niet zijn vorm verliest en netjes midden in de verpakking blijft zitten. Die dingen moet je er dus wel ff vanaf halen voor je hem gaat gebruiken.

Tenga crysta leaf in zijn houder die ook werkt als droogrekje

Tenga Crysta Leaf getest

Bij Tenga maak ik mij echt zelden zorgen of een toy er niet alleen leuk uitziet en dan keihard faalt als het gaat om daadwerkelijk prestaties. Tenga weet gewoon wat het doet, al jaren, dat is met de Tenga Crysta Leaf net zo.

En dus kon ik echt niet wachten om aan de gang te gaan.

Wat mij eigenlijk meteen wel opviel is dat de tunnel van de Tenga Crysta Leaf eigenlijk vrij smal is. Ik had al gelezen dat dit met opzet was, en hoewel het met mijn glijmiddel inbrengen geen probleem was, was het daadwerkelijk penetreren van de Tenga Crysta Leaf best even een dingetje, gewoon omdat het even wennen is. Zeker als je bijvoorbeeld een Tenga Flip Orb Strong gewend bent waar dit soort penetratie veel makkelijker gaat.

Maar na wat hit en miss en glibberig glijmiddel gedoe kon ik de Tenga Crysta Leaf penetreren en was ik eigenlijk blij verrast over hoe fijn deze masturbator meteen voelde. De tunnel met zijn spiraalstructuur is namelijk zonder knijpen al heel erg lekker, goed stevig en duidelijk voelbaar. Echt een fijne ervaring dus.

Na even gespeeld te hebben met “de tunnel” alleen kneep ik voor het eerst wat harder in de Tenga Crysta Leaf. Hoewel de vierkante vorm zich niet direct helemaal leent qua gevoel voor knijpen en masturberen was het na een paar keer doen duidelijk dat de leaves in de Tenga Crysta Leaf echt iets toevoegen. Het werd van superlekker, nog lekkerder en al snel werd het moeilijk om niet klaar te komen. Het orgasme dat zich voordeed was dan ook echt heel lekker. Zo’n gevoel dat je laat tintelen tot in de puntjes van je tenen. Gewoon omdat je hele penis, de hele tijd gestimuleerd werd echt rrroowwwr lekker zeg maar.

Deze Tenga Crysta Leaf komt duidelijk in mijn top zoveel van beste masturbators, daar is geen twijfel over mogelijk.

Nu vind ik het wel echt heel erg jammer dat ik de andere twee ook niet mee kon testen, dus Tenga, mocht je dit lezen, ah toe?

Schoonmaak

Door de vorm van de Tenga Crysta Leaf is goed reinigen van deze masturbator niet zo heel moeilijk. Je kan de tunnel goed open maken, en met wat zeep of toycleaner en genoeg heet water reinig je de Tenga Crysta Leaf snel en effectief.

De bodem van de houder van de Tenga Crysta Leaf dient dus ook als “droogrekje” voor deze onahole. Dat is trouwens wel even iets waar je op moet letten, mocht je de Tenga Crysta Leaf willen wegleggen na gebruik, omdat je nog even moet bijkomen, zet hem dan niet met het gat naar beneden, want dan wordt het droogrekje meer een soort zeefje, en nou ja, dat is niet helemaal handig zeg maar (sprak hij, na schade en schande).

Conclusie

Tenga doet het dus gewoon weer. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken. Deze masturbator (of waarschijnlijk een van zijn twee andere variëteiten) moet je gewoon in je verzameling hebben. En is een aanrader van ervaren masturbator tot nieuweling. De combinatie van fijn en lekker en gebruik en de simpele en eenvoudige schoonheid van dit ontwerp maakt deze masturbator simpelweg geniaal. Een dikke vette aanrader dus.

Je koopt de Tenga Crysta Leaf bij Easytoys.nl voor € 49,95 (en betaalt dan geen verzendkosten).

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

6 Reacties

 1. Ik kan nergens op de site ‘de beste toys voor mannen’ terug vinden? Komt die er nog?
  Ik zou graag weten wat er naast de manta het beste op de markt is op dit moment.

  Antwoord
  • Er staat geen link om bestellen. Mijn collectie is al redelijk uitgebreid.
   Net de tenga spinner gekocht voor mijn man, maar deze ziet er ook leuk uit..

   Antwoord
   • Hi Anne, dank je voor je eerdere suggestie, ik ga binnenkort zo’n lijstje maken. Dat kost alleen nog al wat werk.

    Wat betreft de link om te bestellen die staat zowel onder het kopje Specs als onder de conclusie van mijn review. Zoals in al mijn reviews.

    Antwoord
    • Bij deze conclussie en specs ontbreekt de link volgens mij? Ik neem gebruikelijk de link bij conclussie.

     Ik ben blij dat er een lijstje met aanraders voor mannen komt.
     Voor mijzelf is het gemakkelijk kiezen met 3 vrouwelijke testers (zelfs teveel goede dingen op de markt).
     Voor mijn man is dat iets moeilijker (ook nog niet veel uigeprobeerd) doordat er veel minder mannelijke testers zijn..

     Antwoord
     • Ik weet vrij zeker dat ik de link er in gezet heb. Wellicht dat je een adblocker aan hebt staan? Zou zeer goed kunnen dat je daarom de link niet ziet?

     • Och sorry, het komt inderdaad door de adblocker! Raar want meestal zie ik de link wel maar kan ik niet doorklikken waardoor ik weet dat dat de reden is.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.