Tenga Aero Silver Ring | Masturbator Review

28-04-2021

De Tenga Aero Silver Ring heeft iets in mij losgemaakt dat ik sinds lange tijd niet meer heb gehad bij een seksspeeltje, en helemaal bij een masturbator, hij staat hier voor mijn neus en ik voel mij een beetje verliefd.

En nee, ik ben niet gek geworden, en nee het is geen echte verliefdheid, maar mijn hemel. Wat een ervaring. Heb ik nu al mijn hele review weggegeven? Ik denk de conclusie wel, maar lees hem toch maar gewoon, want dan snap je ook waarom.

SPECS

 • Materiaal: ABS Plastic, Elastomeer, Polyacetaal, Polycarbonaat, Silicone
 • Bodysafe? ABS Plastic, Poyacetaal, Silicone en Polycarbonaat wel (komen sowieso niet in aanraking met je penis), maar de sleeve van Elastomeer is poreus en dus niet bodysafe, maar voor een piemel, dus nou ja, inmiddels weet je het wel denk ik. Niet safe voor eeuwig piemel gebruik, maar voor de komende tijd, zeker safe genoeg.
 • Dimensies: (D × W × H mm): 78 × 78 × 172
 • Insteekdiepte: 150 mm
 • Insteekbreedte: 19 mm (maar rekbaar en kan echt genoeg hebben)
 • Gewicht: 420 gram
 • Prijs: € 69,95 bij Easytoys

Verkooppraatje

“Personalized suction for the perfect experience.”

Op zijn goed Nederlands:

“Gepersonaliseerde zuigkracht voor de perfecte ervaring.”

Tenga Aero

De Tenga Aero is de nieuwste uitvindng van Tenga op masturbatiegebied en speelt in op een gebied waar ze al jaren heel goed in zijn. Namelijk de combinatie van luchtdruk of “zuigkracht” en een masturbatie sleeve. Als je de CUP van Tenga bijvoorbeeld kent dan wordt dit gereguleerd door het gaatje bovenop en jouw vinger. En ook bij toys als de Tenga Spinner of Tenga Flex speelt luchtdruk een grote rol.

Misschien dus niet helemaal verassend dat de Tenga Aero de volgende evolutie is op dit concept. En wat voor Evolutie, de Tenga Aero is namelijk de eerste masturbator waar je met grote precisie de luchtdruk en dus de sensatie die de masturbator je geeft kan regelen.

En dan niet met een vervelend schuifje dat niet werkt, nee met een draai mechanisme dat jouw voorkeur vastzet en niet meer loslaat tot het moment dat jij dat bepaalt, en dat is bijzonder revolutionair.

De Tenga Aero is er in twee uitvoeringen: De Tenga Aero Cobalt Ring en de Tenga Aero Silver Ring

De Cobalt Ring stimuleert je penis op basis van wat Tenga noemt “Suctioning Surfaces” en de Silver ring doet dit op basis van “Spiraling Surroundings”.

Helaas moest ik kiezen welke ik wilde testen, ik wilde dit namelijk allebei wel, maar gezien mijn voorliefde voor de Tenga Spinner koos ik de Silver Ring voor mijn review.

Tenga Aero Silver Ring

De Tenga Aero Silver Ring is een enorm klinisch uitziende masturbator van wit glimmend plastic voorzien van een zilverkleurige draairing waar je “zuigkracht” mee bepaald. Geheel afgesloten zou hij kunnen doorgaan voor een kleine Bluetooth Speaker, hoewel mijn eerste associatie die was van een luchtverfrisser.

Als je de deksel opendoet zie je al snel de elastomeer en silicone sleeve en zie je ook in het deksel het geïntegreerde droogsysteem dat we met de komst van de Tenga GEO en de Tenga Crysta inmiddels een beetje verwachten. Het mooie aan dit droogrekje is dat je het doormiddel van een draaibeweging kan locken zodat je de Tenga Aero Silver Ring wat ruimte kan geven om te drogen en als je hem mee wil nemen weer terug kan stoppen in de deksel zodat je een compacte masturbator hebt die ook nog eens heel draagbaar is.

Tenga Aero Silver Ring in de doos

Tenga is geloof ik eindelijk afgestapt van plastic, want je ontvangt de Tenga Aero Silver Ring in een mooie minimalistisch bedrukte doos met daarin een sachet Tenga Hole lotion (die je eigenlijk meteen moet weggooien want het is niet zo heel goed voor je piemel), de Tenga Aero Silver Ring in een biologisch afbreekbaar zakje en een klein boekje met beperkte handleiding en de nodige disclaimers bestemd voor mensen waar dit soort disclaimers voor is gemaakt (en daarmee zeg ik denk ik genoeg).

Tenga aero silver ring met de sleeve uit de case.

Tenga Aero Silver Ring getest

Als je mijn intro hebt gelezen dan weet je inmiddels al dat ik nogal enthousiast ben over de Tenga Aero Silver Ring.

Hoewel mijn eerste associatie toen ik de Tenga Aero Silver Ring zag er een was van een luchtverfrisser of in het geval van de draairing de afstelling van mijn koffiemolen en nou ja piemels en koffiemolens, niet een goede associatie.

Dat gezegd hebbende stapte ik daar al snel vanaf toen ik hem eenmaal ging gebruiken want mijn hemel wat kwam ik snel klaar van deze masturbator. Zelfs op de meest “open stand”, dus als je hem op het “langste streepje” hebt staan, voel je de stimulerende oppervlakte van de sleeve zo goed dat je niet anders wil dan doorgaan en heel erg “primal” klaarkomen, een gevoel dat ik wel heb gehad met penisvibrators als de Fun Factory Manta, maar een masturbator? Nee, nog nooit.

En nu komt het mooiste, wil je dus een andere sensatie, dan draai je aan de masturbator en zet je de zuigkracht wat steviger, met als gevolg, eenzelfde sensatie, maar dan toch anders, waardoor je echt voor jezelf kan bepalen hoe je de sensaties wil hebben.

Wat overigens wel een goede tip is, is om tijdens het penetreren van de Tenga Aero Silver Ring hem op de meest open stand te zetten, zo weet je zeker dat je penis (ook als hij wat groter en breder is zoals die van mij) makkelijk naar binnen glijdt, eenmaal “binnen” kan je dan de masturbator afstellen zoals je hem wil hebben.

Verder ben ik erg te spreken over de grip die je hebt op de Tenga Aero Silver Ring, je kan hem namelijk perfect vasthouden rondom het ring gedeelte en dat geeft je zoveel controle dat je zelfs een sweet spot kan vinden voor net ff dat heel erg lekkere plekje om zo te zorgen voor een mindblowing orgasme. Dat soort controle heb je zelden bij een masturbator van dit formaat, en god I love it.

Droogstandaard van de tenga aero silver ring

Schoonmaak

Ik noemde net al even het geniale droogrekje en je kan dus ook verwachten dat de schoonmaak van de Tenga Aero Silver Ring extreem simpel is. Je kan de sleeve vrij simpel uit de case halen en vervolgens met toycleaner schoonmaken, hetgeen extra makkelijk wordt omdat je de sleeve ook binnenstebuiten kan keren (doe dat natuurlijk wel voorzichtig) en zo goed kan uitwassen. Schudt de sleeve even goed uit voor je hem weer binnenste binnen zet en parkeer hem daarna op het uitgeschoven droogrekje zodat de buitenkant van de sleeve aan de lucht kan drogen en de binnenkant eigenlijk ook. Enige resterend vocht wordt opgevangen in het deksel die je na het drogen nog even kan leeggooien en nadrogen en het geheel kan zo in elkaar gezet worden en is klaar voor de volgende “beurt”.

Conclusie

Ik blijft verbaasd dat Tenga elke keer weer met iets beters weet te komen, maar het is echt zo. De Tenga Aero Silver Ring is op dit moment simpelweg mijn nummer 1 seksspeeltje van 2021, zo verdomd lekker vond ik het, keer op keer weer, ik zou haast zeggen, het is haast verslavend zo lekker. Als je dan ook meeneemt dat de Tenga Aero Silver Ring relatief redelijk is geprijsd voor wat je ervoor krijgt is dit de masturbator die iedereen met een penis zou moeten hebben, of je nou beginnend of gevorderd bent, je moet deze aanschaffen. En snel!

Je koopt de Tenga Aero Silver Ring bij Easytoys voor € 69,95

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

2 Reacties

 1. Kan ik hieruit opmaken dat deze nog beter is dan de Tenga Crystal leave?

  Antwoord
 2. Kan ik hieruit opmaken dat deze beter is dan de Tenga Crystal Leaf?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.