Tenga Aero Cobalt ring | Masturbator review

16-06-2021

Ik doe het eigenlijk nooit, twee seksspeeltjes die zoveel gelijkenissen hebben vergelijken in een review. Waarom vraag je je misschien af? Vooral omdat er eigenlijk altijd 90% gelijk is, en 10% anders, maar in het geval van de Tenga Aero Cobalt en Silver ring is die 10 procent dus net genoeg.

Dat gezegd hebbende, omdat ik niet weer alles overnieuw ga typen wat ik in mijn Tenga Aero Silver Ring review heb getikt is deze review misschien toch even anders dan anders.

SPECS

  • Materiaal: ABS Plastic, Elastomeer, Polyacetaal, Polycarbonaat, Silicone
  • Bodysafe? ABS Plastic, Polyacetaal, Silicone en Polycarbonaat wel (komen sowieso niet in aanraking met je penis), maar de sleeve van Elastomeer is poreus en dus niet bodysafe, maar voor een piemel, dus nou ja, inmiddels weet je het wel denk ik. Niet safe voor eeuwig piemel gebruik, maar voor de komende tijd, zeker safe genoeg.
  • Dimensies: (D × W × H mm): 78 × 78 × 172
  • Insteekdiepte: 150 mm
  • Insteekbreedte: 19 mm (maar rekbaar en kan echt genoeg hebben)
  • Gewicht: 420 gram
  • Prijs: € 69,95 bij Easytoys

Verkooppraatje

“Personalized suction for the perfect experience.”

Op zijn goed Nederlands:

“Gepersonaliseerde zuigkracht voor de perfecte ervaring.”

Tenga aero cobalt ring

Tenga Aero Cobalt Ring vs Tenga Aero Silver ring

Ik schreef het al in de intro, er is eigenlijk maar een heel klein verschil tussen de Tenga Aero Silver en de Tenga Aero cobalt.
De werking is eigenlijk hetzelfde, de ring zorgt voor een zuigniveau dat je kan reguleren door je Aero op een bepaalde stand te zetten. Beiden hebben hetzelfde droogrekje. En wat is dan het verschil.

Nou dat is dus het gevoel. En normal gesproken ben ik daar vrij sceptisch over. Maar ik las een aantal reviews van mijn collega’s met een penis die de Cobalt al hadden gereviewed en ik herkende eigenlijk helemaal niets van die sensaties in de Aero Silver.

En nu wist ik al van eerdere momenten dat Tenga echt zijn best doet om verschil te maken in sensatie, zo zijn de Spinners anders, is er variatie in de Flex en ook een Flib Orb is anders. Maar dat had ik (door gebrek aan voorraad) eigenlijk nooit echt kunnen testen.

Maar nu, nu had Tenga gelukkig een Tenga Aero Cobalt ring over die ze naar mij stuurden. En dus nu zijn wij hier.

Als het om het gevoel gaat

Nu is masturberen natuurlijk iets emotioneels, ik bedoel jezelf klaar laten komen vergt buiten het fysieke gedeelte ook plenty van je geest. Maar dat is niet het gevoel waar ik het over heb. De verschillen hier zijn die in structuur van de sleeve en beter nog de sensatie die het geeft.

Wat is er anders?

De Tenga Aero Cobalt Ring maakt gebruik van wat Tenga “Suction Surfaces” noemt, de Tenga Aero Silver ring maakt echter gebruik van wat Tenga “Spiraling surroundings” noemt.

Heel plat gedacht dus, de een zuigt, de andere spiraalt om je penis heen.

Tenga Aero Cobalt Ring vs Tenga Aero Silver ring de test

Ik was over de Tenga Aero Silver ring natuurlijk heel enthousiast, vooral ook omdat de Silver ring met zijn spiralende gebeuren precies de dingen doet die ik en mijn pik extreem lekker vinden. Ik was dus echt heel erg benieuwd naar de Tenga Aero Cobalt ring.

Met hetzelfde glijmiddel ging ik dus aan de gang met mijn nieuwe blauwe seksspeeltje en merkte eigenlijk al bij penetratie dat de beide Tenga Aero gewoon niet te vergelijken zijn qua gevoel.

Was het bij de Silver Ring meteen “aan” de Cobalt ring was echt vele malen subtieler en de vacuum en zuig sensatie inderdaad ruim aanwezig, maar niet iets waar ik per se heel erg geil van wordt. Evengoed is de sensatie dat iemand aan je pik aan het lurken is wel echt heel goed voor elkaar, ook al is het niet helemaal mijn ding.

Voor de zekerheid, om zeker te weten dat mijn euphorie niet geheel op fictie gebaseerd was switchte ik naar de Silver ring en inderdaad, het ging allemaal weer aan. De spiralende beweging, de nopjes op precies de goede plekjes, yum!

En daarmee heeft Tenga dus wederom aangetoond waarom ze in mijn optiek toch echt wel een van de beste seksspeeltjesfabrikanten van de wereld zijn. Geen loze beloften, geen “ja maar het is ook echt heel subtiel”, nee gewoon twee toys op de markt brengen die eigenlijk meteen heel de markt dekken. Heb je zin in een subtiele ervaring, wil je semi virtueel afgezogen worden, dan is de Tenga Cobalt Ring echt wel jouw soort masturbator.

Ben je echter van de niet zo subtiele maar wel heel erg lekkere spiralende stimulatie dan gaat de Tenga Aero Silver ring jou, net zoals mij enorm blij maken.

Tenga aero cobalt ring

Conclusie

Inderdaad geen schoonmaak riedeltje, dat vindt je allemaal in mijn Tenga Aero Silver Ring review, maar wel een conclusie. En die conclusie is dat Tenga qua het maken van seksspeeltjes echt fucking awesome is, en dat ook keer op keer blijft aantonen. Hoewel ik niet erg ben voor wegwerpmasturbators zijn zelfs die gewoon goed te noemen, helemaal als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Ben jij dus op zoek naar een leuke toevoeging aan je assortiment seksspeeltjes voor de penis, koop eens een Tenga Aero Silver ring of een Tenga Aero Cobalt ring.

Je koopt de Tenga Aero Cobalt Ring bij Easytoys voor € 69,95

Wil je toch liever de Tenga Aero Silver Ring kopen? Dan kan dat ook bij Easytoys voor dezelfde prijs.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.