Tantus Plunge Paddle

29-05-2018

BDSM toy review by Tess: Tantus Plunge Paddle

Tantus is natuurlijk vooral bekend van de dildo’s. Want ze maken ook echt super toffe dildo’s, allemaal van siliconen en zoveel verschillende soorten. Maar deze keer kreeg ik van Tantus geen dildo maar een paddle. Die stiekem tegelijkertijd ook als dildo kan functioneren. Super leuk dus, ik was erg benieuwd hoe dit zou gaan voelen.

Waarom ik het ontbreken van de verpakking fijn vind

Tantus plunge paddle Tantus plunge paddle

De Tantus Pluge Paddle heeft geen verpakking. Er hing wel een Tantus kaartje aan, met een touwtje door het gaatje in het handvat. Van mij hoeft een paddle ook eigenlijk geen verpakking te hebben. De meeste bdsm spullen die ik in mijn leven heb gekocht, hadden ook geen verpakking. Of misschien een plastic zak er omheen, maar meer meestal ook niet. Als een BDSM toy in een verpakking zit, is dat voor mij juist eigenlijk meestal een aanwijzing dat het niet echt voor wat meer gevorderde kinksters bedoeld is. De BDSM spullen die je in de gemiddelde sexshop kan kopen, zitten meestal in doosjes met daarop foto’s sexy personen in kinky tafereeltjes. Natuurlijk kunnen dat ook super goede of hardcore spullen zijn, maar mijn vooroordeel is dat dat vaak niet zo is. En verder is het natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu, scheelt weer een hoop karton of plastic wat je toch weg gaat gooien.

Zoals je natuurlijk ook van Tantus zou verwachten, is de Plunge Paddle gemaakt van siliconen. Helemaal veilig te gebruiken dus. Je kan ‘m dus als paddle gebruiken, dus om mee te spanken, of als dildo. Lekker multifunctioneel.

Spanking met paddles

Tantus plunge paddle Tantus plunge paddle

Ik hou erg van spanking en daarom ook van paddles. Ik vind het gevoel van een paddle over het algemeen erg lekker omdat het het meest in de buurt komt bij het gevoel van een spanking met de hand. Door het formaat van de paddle, wordt de druk ook wat meer verspreid en meestal geeft dit een wat doffere, diepere pijn. En dat vind ik lekker. Een paddle is ook vrij makkelijk te hanteren voor degene die ‘m vast houdt. Als je een flogger (strokenzweep) hebt of een singletail (zeg maar een Indiana Jones zweep, kan ook een stuk korter hoor!) dan is het meestal een stuk moeilijker om goed te mikken en het vergt gewoon wat meer techniek. Ook moet je opletten dat zo’n zweep niet omzwiept en dan plekjes raakt die je eigenlijk helemaal niet wilde raken. Maar met een paddle kan er eigenlijk vrij weinig mis gaan.

Het is altijd handig om van te voren wel even stil te staan bij de anatomie van de mens. Het is bijvoorbeeld niet handig om hard te slaan op plekken waar organen zitten, zoals de nieren die ter hoogte van de onderrug liggen. Ook op plekken waar het lichaam wat harder aanvoelt is het niet zo handig om te slaan, zoals bijvoorbeeld de gewrichten en scheenbenen. Zacht aanvoelende plekken van het lichaam zijn perfect op om te slaan. Een voor de hand liggende plek is natuurlijk de billen, maar je kan dus ook prima slaan op bovenbenen (de binnenkant is erg gevoelig), kuiten, onder de voeten, bovenarmen en de borst(en). Net wat je leuk vindt.

Zwiep

Tantus plunge paddle Tantus plunge paddle

De Pluge Paddle is best wel zwieperig. Het handvat is heel stevig en je hoeft maar een klein beetje te bewegen of het paddle gedeelte zwiept op en neer. Je hoeft dus niet zoveel moeite te doen om hier mee te slaan. De paddle zelf is niet zo heel dik en elke klap geeft wel een pittig effect. Het laat een beetje een ‘sting’ voelen na de klap. Een beetje een scherpe pijn. Ik vond het lekker als mijn partner gewoon heel zachtjes en rustig begon. Gewoon lekker rustig opwarmen en dan steeds een beetje harder. Ik hou zelf meer van doffe pijn, maar dit vond ik ook lekker. Het was wel scherp, maar niet heel scherp gelukkig.

Wat ik fijn vond met deze paddle was een spanking over bijna de hele achterkant van mijn lichaam. Zachte tikjes vanaf de onderkant van mijn voeten naar mijn kuiten, via mijn bovenbenen naar mijn billen en de bovenkant van mijn rug en de achterkant van mijn bovenarmen. Dat voelde echt super lekker.

Het handvat als dildo

Tantus plunge paddle Tantus plunge paddle

Het handvat van de plunge paddle kan je dus ook als dildo gebruiken. En ik heb hele goede ervaringen met Tantus dildo’s, dus ik was super benieuwd. Het eerste wat me opviel was wel dat er een gat in de kop van de dildo (of het handvat) zit. Hier hing het touwtje van het Tantus label doorheen en het is natuurlijk ook geschikt om zelf een touwtje doorheen te doen, zodat je de paddle kan ophangen. Dat is dus echt wel handig voor een paddle, maar niet voor een dildo. Ik wil geen gat in de kop van mijn dildo. Dat is echt schoonmaak-hel en gewoon niet fijn.

De dildo is vrij smal, maar door de vorm en de bolle kop dacht ik dat hij wel heel lekker zou zijn voor mijn G-spot. Ik weet niet zo goed hoe het komt, maar de dildo voelt wel echt vrij hard aan. Anders dan ik gewend ben bij siliconen toys. Voor een handvat is dat natuurlijk wel weer logischer.

Idee 10, uitvoering 1

Tantus plunge paddle Tantus plunge paddle

De dildo raakte mijn G-spot echt heel goed en dat voelde ook echt wel lekker maar toch vond ik het niks. Als je het handvat als dildo gebruikt, betekent dat automatisch dat de paddle zelf het handvat wordt. En dit is dus echt zo’n floppy paddle. Dat houdt gewoon echt niet lekker vast. En het stuk wat er dan nog achter hangt, zwiept op en neer. Het is gewoon echt niet sexy. Toen ik dit aan het doen was, had ik echt zo’n gevoel van waar ben ik mee bezig.

Het idee is leuk, dat zie je bij de FunFactory Bück Dich, echt één van mijn favoriete toys en daar werkt deze combi perfect, maar de uitvoering is gewoon niet goed. Ik kan me best voorstellen dat als je nog geen paddle hebt en je hebt nog geen dildo dat je dent: ja tof! Ik hoop één ding en krijg er gelijk twee! Maar echt, als paddle is dit een harstikke leuk ding, maar als dildo gewoon niet.

En dan ben je klaar, na dat geflapper, en dan heb je glijmiddel en lichaamssappen (echt, dat woord klinkt zo viezig altijd) in het gat wat de kop doorboort zitten. En beter dat je het gelijk schoon maakt, want anders krijg je het er natuurlijk helemaal niet meer uit. Want wie heeft er nou een borsteltje dat klein genoeg is om door dat gaatje te passen? Misschien zo’n tandenstoker-borstel-dingetje (je merkt al dat ik zulke tandenstoker dingen niet hebt he). Dus: idee een 10, uitvoering een 1. Hoe fijn mijn G-spot het ook vond, dit handvat stop ik echt niet nog een keer in mijn vagina. Normaal test ik dingen echt wel vaker, maar nu vond ik één keer gewoon genoeg.

Conclusie

Deze Tantus Plunge Paddle is echt wel lekker en makkelijk om mee te slaan, maar als dildo vind ik ‘m echt niet fijn. Het gaatje in het handvat vind ik echt heel onprettig en je kan ‘m ook gewoon echt niet goed vasthouden. Het voelt heel raar om met die flap de dildo te ‘besturen’. Dus, gewoon als paddle een prima ding, als dildo vind ik het geen aanrader.

Je kan de Tantus Plunge Paddle hier bestellen bij Tantus voor $57,74

Of als je liever gewoon bij bol.com besteld, dan vind je ‘m hier voor rond de 45 euro (de prijzen op bol kunnen nogal eens verschillen per dag).

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.