Taboom Paddle – review

07-01-2022

De BDSM-toys van Taboom zien er echt mooi uit. Bondage in luxury, noemen ze het zelf. En het heeft ook allemaal een luxe uitstraling. Wat tof is, want het zijn geen dure producten. Ik kreeg de Taboom Paddle van Scala

Specs

Materiaal: PU-leer en nikkelvrij metaal
Verkoopprijs: 22,99 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Ja, best wel.

De verpakking en de inhoud

De taboom paddle op de envelop verpakking. De taboom paddle in mijn hand.

Ik was best verbaasd toen ik de verpakking van de Taboom Paddle zag.  Het is een langwerpige soort van envelop, met daarop het Taboom logo. Een hele andere stijl dan de verpakkingen van de andere toys van Taboom, waar ik overigens ook maar matig enthousiast over ben. Maar zo’n papieren envelop, ik weet het niet. Voor winkels ook super onhandig, want je ziet helemaal niet wat er in zit. En hij is ook niet echt goed open te maken zonder scheurtjes.

Nu is het wel zo dat de meeste mensen de verpakkingen van BDSM-toys toch niet bewaren, dus zo belangrijk is het natuurlijk niet. Maar opvallend is het wel.

In de verpakking vind je de Taboom Paddle, en dat is het.

Mijn eerste indruk van de Taboom Paddle

De taboom paddle ligt op z'n kant, zodat je ziet hoe dik die is. De achterkant van de paddle, je ziet de schroeven waar de o-ring mee vast zit.

Ik hou wel van deze look. De Taboom Paddle ziet er mooi en chic uit. Bovenaan het handvat heeft ‘ie een mooie, gouden O-ring. Ik vind dat leuk, ik heb nu eenmaal een zwak voor O-ringen. Doe ergens een O-ring op, en ik vind het mooi. Had ik laatst ook in een meubelwinkel toen ik eetkamerstoelen zag met op de achterkant van de leuningen een grote O-ring. Wilde ik ook gelijk hebben. Zo ben ik.

De donkerrode kleur van de paddle is natuurlijk vrij cliché. Dit is een kleur die je héél veel ziet bij BDSM-toys. Zwart of rood, en soms paars. Maar goed, ik vind het ook wel mooi, dus prima. Zeker met het gouden detail van de ring, wat het dan weer net iets anders dan anders maakt.

De paddle is gemaakt van PU-leer. Dat is dus nepleer, of vegan leather. Iets wat je steeds meer ziet, want tot nog niet zo heel lang geleden werden zo’n beetje alle BDSM-toys van echt leer gemaakt. Hoewel ik niet vegan ben, vind ik dit wel een fijne ontwikkeling. Zeker als het materiaal zo fijn aanvoelt als het PU-leer van deze Taboom Paddle.

De paddle is netjes afgewerkt, de randjes zijn ook glad gemaakt. De paddle is helemaal doorgestickt. Ik weet niet zeker of dat voor de sier is (het staat ook wel mooi) of dat het praktisch is omdat het PU-leer uit meerdere laagjes bestaat. Omdat de zijkantjes zo netjes zijn afgewerkt, is dat niet te zien.

De O-ring zit door de paddle heen geschroefd. Aan de achterkant zie je dus de schroefjes, dat vind ik wel echt minder mooi afgewerkt.

De test van de Taboom Paddle

Mijn vinger door de o-ring van de taboom paddle Close-up van het taboom logo

De Taboom Paddle voelt vrij licht aan. Paddles die licht aanvoelen, hebben vaak ook niet zoveel impact. Ik verwachtte dus niet zoveel pijn. Ik weet nu dat dat misschien ook niet de beste manier is om zo’n test in te gaan. Wanneer je weinig pijn verwacht en je krijgt ineens best veel pijn, dan is er ook nog het shock-effect. En dat was er. Want deze Taboom Paddle is een kleine mother-fucker zeg. Ik had dat niet verwacht.

Deze paddle is echt venijnig. Hij geeft echt zo’n scherpe, felle pijn. De impact is niet diep, omdat hij dat gewicht gewoon mist. Maar dit oppervlakkige doet dus wel echt pijn. Pijn-pijn. En ook niet per se het soort pijn wat ik lekker vind. Ik hou juist van die hele diepe pijn, die helemaal doordringt tot in mijn spieren. Zoals de pijn van de Butt Bruiser.

Ik ben wel een beetje een masochist-in-ontkenning. Denk ik. Ik weet het ook niet zeker. Ik vind bepaalde soorten pijn lekker. En andere soorten pijn niet. En dan verschilt het ook nog eens per dag allemaal, of per uur. Maar wat ik wel zeker weet, is dat ik het vaak dus wél lekker vind als ik het eigenlijk niet zo lekker vind. Omdat dat voor mij de machtsverhoudingen nog veel meer benadrukt. De ander doet wat die wil, en het maakt niet uit of ik dat nu wel of niet lekker vind. Dat vind ik leuk.

Dus op die manier kon ik deze Taboom Paddle wel weer waarderen. Maar die pijn op zich, nee, die vind ik niet lekker. Ik ken veel mensen die juist wel van scherpe, felle pijn houden. Die zouden allemaal erg blij worden van deze paddle, denk ik.

Iets om rekening mee te houden, is dat deze paddle wel wat geluid veroorzaakt. Echt van die harde petsen. Ik vind dat altijd wel wat hebben, want het klinkt gelijk lekker dramatisch. Maar wanneer je rekening moet houden met buren of huisgenoten, is dit wellicht niet jouw paddle. Tenzij je ‘m meeneemt naar een kinky feestje, waar je er lekker op los kan petsen.

Natuurlijk kan je ook zachtjes slaan met deze Taboom Paddle. Dat is sowieso een aanrader. Lekker zachtjes beginnen en de huid goed opwarmen. Dan kan je daarna steeds harder (als dat iets is wat je wil) en gaat het steeds lekkerder voelen.

Conclusie

De Taboom Paddle ziet er echt heel tof uit. Hij is vrij licht, maar geeft een hele gemene, felle, scherpe pijn, die ook heftiger was dan ik had verwacht. Hij petst flink, qua gevoel én geluid.

Je kan de Taboom Paddle hier bestellen op bol.com voor 22,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.