Taboom O-ring Collar and Chain Leash

19-11-2021

Taboom, bondage in luxury. Dat klinkt gelijk fijn, toch? Ik denk echt dat marketing trucjes zoals deze speciaal voor mij uitgevonden zijn. Als ik dit lees, denk ik: ik wil ook bondage in luxury! Zeker samen met de look van deze Taboom O-ring Collar and Chain Leash. Het ziet er ook mooi en luxe uit. Ik kreeg dit setje van Scala.

Specs

Materiaal: PU-leer en nikkelvrij metaal
Verkoopprijs: 29,99 euro, hier te koop bij bol.com
Is ’t wat? Ja en nee.

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van de taboom o-ring collar and chain leash De achterkant van de verpakking van de taboom o-ring collar and chain leash

Ik weet het niet met deze verpakking. Ik vind verpakkingen waarop mensen staan altijd lastig. Tenzij het wat apartere modellen zijn, dan vind ik het leuk. Maar gewoon zo’n vrij standaard sexy dame, dat neemt me toch weer terug naar eind vorige eeuw. Toen zagen alle verpakkingen van sextoys er zo uit. Maar goed, het is wat het is, waarschijnlijk is dit toch een verpakking die je snel weggooit.

Op de voorkant zie je dus een sexy dame met de collar om. Ze heeft de leash zelf in haar hand. Op de achterkant vind je een korte tekst met wat ideeën voor het gebruik van de collar en uitleg over de materialen.

In de verpakking vind je dus de collar en de leash. Maar ook een gebruiksaanwijzing met wat algemene informatie over BDSM.

Mijn eerste indruk van de Taboom O-ring Collar and Chain Leash

De gebruiksaanwijzing bij de taboom o-ring collar and chain leash Het taboom logo op de taboom o-ring collar and chain leash

De collar en leash zijn gemaakt van PU-leer. Dat wordt tegenwoordig ook vaak vegan leather genoemd. Vroeger noemden we dit gewoon nepleer, maar dat klinkt zeker niet luxe. Ik moet me echt een keer verdiepen in PU-leer, of vegan leather, want er zijn nogal wat verschillende soorten. Het is altijd even afwachten hoe het materiaal aanvoelt. Maar het PU-leer van deze Taboom O-ring Collar and Chain Leash voelt dus echt heel erg fijn aan.

Het materiaal voelt lekker glad en is heel mooi afgewerkt. De randjes zijn ook mooi glad en de kleur is overal gelijk. Het doet me zeker ook wel denken aan leer. Het is flexibel, maar niet te. Ook de dikte is helemaal goed.

Op de achterkant van de collar en de zijkant van het handvat van de leash is het Taboom logo er in gedrukt. Ik vind het een mooi logo dus ik vind dat zeker niet misstaan. Het heeft wel iets hips, vind ik. Maar je moet daar wel van houden.

De collar is niet gevoerd. Wat dus betekent dat de schroefjes waarmee de collar en gesp vast zitten ook aan de binnenkant van de collar te zien zijn. En dat deze uiteindes dus ook op je huid zitten. Het is gelukkig nikkelvrij metaal, maar als je slogan ‘bondage in luxury’ is, vind ik eigenlijk wel dat dit beter afgewerkt had moeten zijn.

De collar is voorzien van een goudkleurige O-ring. De leash heeft een goudkleurige ketting met aan het uiteinde een haakje. De kleur van het goud is geel goud en het is super shiny.

Wat moet je nou eigenlijk met zo’n collar en leash?

De leash in mijn hand. Het haakje aan de leash

Ik kan me voorstellen dat wanneer je niet zo bekend bent met BDSM, dat je je afvraagt waarom iemand zo’n Taboom O-ring Collar and Chain Leash zou willen gebruiken. Ik moet zeggen dat ik voor mijn eerste BDSM-ervaring altijd dacht dat ik nooit een collar (halsband) zou dragen. Ik vond dat iets voor honden. En ik ben geen hond. No way dat ik zo’n ding om mijn nek zou doen. Laat staan dat iemand me zou aanlijnen. Maar niet veel later kwam ik er achter dat ik het toch wel wat vond. Ik vond het best een spannend idee dat iemand mij zo’n collar om zou doen. De betekenis er van, dat ik (op dat moment) dan van die ander zou zijn, dat het duidelijk maakte dat die ander de baas was, en ik niet. Dat vond ik best wel aantrekkelijk.

Inmiddels hou ik heel erg van collars. Ik vind ze heel speciaal. Vaak zit er veel gevoel en betekenis achter als iemand je een collar om doet. Maar natuurlijk kan je een collar (en leash) ook gewoon gebruiken om te spelen. Om de machtsverhoudingen heel duidelijk te maken.

Op een BDSM-feestje kan het trouwens ook super praktisch zijn, want je raakt je partner nooit kwijt als je aangelijnd bent.

De test van de Taboom O-ring Collar and Chain Leash

Taboom o-ring collar and chain leash Je ziet de achterkant van de o-ring en de schroefjes aan de binnenkant van de collar.

Ondanks dat de afwerking misschien niet super luxe is, keek ik er toch zeker naar uit om deze collar en leash te testen. Eerlijk gezegd denk ik dat je voor deze prijs ook niet heel veel luxe kan verwachten, trouwens.

Ik deed de collar om mijn nek, om er achter te komen dat er wel erg weinig ruimte was. Met heel veel moeite kreeg ik de collar op z’n laatste gaatje dicht. Maar het voelde een beetje alsof ik langzaam gewurgd werd. Ademhalen ging nog net, maar het was allemaal verre van comfortabel.

Ik weet van mezelf dat ik geen slanke nek heb. Maar er zijn ook mensen die dikkere nekken hebben dan ik. Ik vind het altijd een beetje jammer wanneer er niet genoeg rekening gehouden wordt met verschillende lichaamstypes. Extra jammer dat het niet bij de productomschrijving of op de verpakking vermeld wordt dat deze collar geschikt is voor mensen met een nekomtrek tussen de 33 en 37 centimeter.

Afgezien van het feit dat de collar voor mij echt te strak zat, voelde ik wel dat het materiaal verder wel prettig aanvoelt op mijn huid. Ik had weinig last van de schroefjes, maar ik kan me voorstellen dat als je een gevoelige huid hebt en de collar langer draagt, dit misschien kan gaan irriteren.

Het haakje van de leash is heel makkelijk aan de O-ring van de Taboom O-ring collar te klikken en ook makkelijk weer los te maken. De ketting en de collar zijn allebei stevig genoeg om wel wat aan te trekken.

Dit is een prima set en als ‘ie me goed gepast had, zou ik ‘m zeker vaker gebruiken.

Conclusie

De Taboom O-ring Collar and Chain Leash ziet er mooi uit. De afwerking is niet super luxe, maar deze set is dan ook niet echt duur. De collar is geschikt voor mensen met een nekomtrek tussen de 33 en 37 centimeter. Dat staat nergens aangegeven en dat is wel erg jammer. Wanneer de collar past, is dit zeker wel een leuk en best degelijk setje.

Je kan de Taboom O-ring Collar and Chain Leash hier bestellen bij bol.com voor 29,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.