Taboom Hemp Rope 10 meter

26-11-2021

Bondage! Ik vind het leuk. Je kan natuurlijk boeien gebruiken, dat is super makkelijk als je iemand ergens aan vast wil maken, maar touw kan ook super leuk zijn. Je kan daar zoveel mee. Van Scala kreeg ik dit Taboom Hemp Rope van 10 meter. Oftewel een stuk hennep bondagetouw van 10 meter. Het touw heeft een dikte van 7 millimeter.

Specs

Materiaal: hennep?
Oplaadbaar: nvt
Standjes: je kan er mee doen wat je wil!
Waterproof: henneptouw is niet zo geschikt om te knopen in water.
Verkoopprijs: 19,99 euro, hier te koop bij bol.com 
Is ’t wat? Nee, doe maar niet.

De verpakking en de inhoud

De voorkant van de verpakking van het taboom hemp rope De achterkant van de verpakking van het taboom hemp rope

Normaal vind ik foto’s van personen op een verpakking niet zo tof. Vooral omdat dat vroeger zo standaard was, een foto van een sexy persoon die een beetje geil de camera in kijkt om zo dan die toy aan te prijzen. Die tijd ligt gelukkig achter ons. Maar op de foto van het Taboom Hemp Rope, staat dus een model. In bondage. Ik vind het wel een mooie foto en ik denk dat het ook wel handig is in het geval van touw. Dat je een beetje een idee krijgt wat je er mee kan doen. Wel jammer dat het gebruikte touw op het model een heel ander soort touw is. Dat begrijp ik dan weer niet zo goed.

Op de achterkant van de verpakking zie je wél een foto van het betreffende touw en er staat dat je op de Taboom website nog tips & tricks kan vinden. Super handig, dacht ik gelijk. Want bondage doe je niet zomaar even. Helaas is er op de Taboom website (nog?) niks terug te vinden qua bondagetips.

Mijn eerste indruk van het Taboom Hemp Rope

De bos taboom hemp rope in mijn hand. Het taboom hemp rope

Toen ik het touw uit de verpakking haalde, viel me gelijk op hoe stug het is. Ik ben wel vaker vastgebonden met hennep touw, maar dat voelde juist heel lekker zacht. Nu ben ik zeker geen bondage-expert, dus ik weet niet precies hoe het zit met touw behandelen enzo, maar ik ga er vanuit dat dit touw op een andere manier behandeld is dan het touw waarmee ik eerder vastgebonden ben.

Op zich is er niks mis met stug touw. Het voelt wat minder lekker op je huid, maar ook dat kan juist iets zijn wat bij kan dragen aan je bondage-ervaring, als je into dat soort dingen bent. Het touw is niet zo stug dat het echt heel vervelend is, dus ik denk dat dit goed te doen moet zijn.

Het Taboo Hemp Rope heeft zijn natuurlijke kleur. Ik vind dat qua look ook wel echt mooi. Al hou ik ook heel erg van (fel) gekleurd touw. Het heeft allebei wel iets. Maar dit geeft een wat authentiekere vibe.

Bondage

Hier kan je zien hoe het touw gedraaid is. Het midden van het taboom hemp rope

Hennep is een natuurlijk materiaal. Je weet dus nooit zeker hoe sterk het is. Hou hier rekening mee wanneer je een bondage doet. Misschien ken je wel die mooie bondage foto’s van mensen in suspensions, dus dat ze echt helemaal in de touwen hangen, boven de grond. Doe dit nooit zomaar, dit kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Wanneer je daar interesse in hebt, is het verstandig om eerst workshops te volgen.

Bondage op de grond, of op bed, is ook niet zonder risico’s. Het lijkt misschien allemaal simpel en ongevaarlijk, maar dat is het niet. Je kan bijvoorbeeld zenuwschade oplopen. Wanneer je bondage wilt gaan doen, is het eigenlijk altijd handig om je goed in te lezen, of beter nog een workshop te volgen. Er zijn door het hele land ook rope meets, waar vaak ook een (mini)workshop gegeven wordt of waar je van elkaar kunt leren. Op FetLife vind je deze events vrij makkelijk.

Zoals ik zei, is hennep touw dus heel geschikt voor bondage. Touw uit de bouwmarkt is echt een heel stuk minder geschikt. Dat is vaak touw wat brandwondjes kan veroorzaken als je het te snel over de huid trekt. Laatst schreef ik ook al over het Emojibator Unicorn Rope, wat mooi en fijn touw is.

Hennep of niet?

Close-up van het taboom hemp rope Close-up van het taboom hemp rope

Ik heb onlangs mijn liefde voor bondage helemaal her-ontdekt. Dus ik nam mijn Taboom Hemp Rope mee naar een rope meet. Dat is een event voor bondageliefhebbers, waar je, je raadt het nooit, bondage kan doen. Een fijne plek met genoeg ruimte en licht voor bondage.

Ik liet het Taboom Hemp Rope zien aan een aantal mensen die zich al jarenlang bezig houden met bondage. En eigenlijk allemaal waren ze van mening dat dit touw geen hennep is. De geur van dit touw was mij ook al opgevallen. Hennep touw heeft een bepaalde, aparte geur. Een geur die ik heel lekker vind. Maar dit touw ruikt heel anders. Een beetje en petroleum luchtje. En dat is schijnbaar iets waar jute touw nogal eens mee behandeld wordt.

Het is best lastig om vast te stellen van wat voor materiaal een touw gemaakt is. Maar er was dus zeker veel twijfel over of dit wel hennep touw was. Nu zijn hennep en jute allebei natuurlijke materialen met elk z’n eigen voor- en nadelen. Maar zelf vind ik het wel echt prettig om te weten wat ik gebruik, of wat er op mij gebruikt wordt.

Ik heb gemaild met Scala, de groothandel die mij dit touw gaf, om te vragen of dit wel echt hennep touw is. Er werd mij verteld dat op het ‘fabric report’ echt staat dat dit touw hennep is. Maar de laatste tijd wordt er nogal geëxperimenteerd met de verwerkingen van stoffen, wat effect heeft op het gevoel en de geur van het touw.

Omdat ik me bij deze uitleg nog niet heel veel kon voorstellen, heb ik het touw meegegeven aan iemand die heel veel bezig is met bondage en het touw wat beter voor mij heeft bestudeerd. Hij heeft het touw (van héél dichtbij) bekeken en vergeleken met twee soorten jute touw en met hennep touw. Als eerste viel hem de benzineachtige geur op. Deze geur kom je vaak tegen bij jute, omdat bij de productie JBO (jute batching oil) wordt gebruikt. Bij de productie van hennep wordt doorgaans geen mineraalolie gebruikt.

De structuur van het touw komt meer overeen met die van jute dan die van hennep. Wat ook een optie zou kunnen zijn, volgens hem, is dat het om Manilla touw gaat. Dit is ook een natuurvezel waarbij tijdens de productie ook mineraalolie gebruikt wordt. De vezels waarvan manilla gemaakt worden, worden ook wel eens manilla hemp genoemd, maar het is wel iets heel anders dan hennep.

Hij kon natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen dat dit touw geen hennep is, of wat het dan wel is. Maar hij betwijfelt wel echt of dit henneptouw is.

De test van het Taboom Hemp Rope

Het taboom hemp rope om mijn pols Het taboom hemp rope om mijn pols

Zoals ik eerder al zei, voelt het Taboom Hemp Rope heel ruw aan. Dat merkte ik natuurlijk gelijk toen het om mijn polsen werd gedaan. De meeste touwen voelen lekker zacht en soepel, maar dit touw niet. De meeste mensen vinden zacht en soepel heel fijn, ik zelf ook, maar ik moet zeggen dat dit ruwe wel echt wat heeft ook. Ik vond het wel een lekkere sensatie op mijn huid. Dit is niet iets voor langdurige bondages, want dan gaat het echt irriteren natuurlijk. Maar voor wat kortere sessies vind ik het wel leuk.

Degene die mij knoopte, vond het touw niet zo fijn. Ze was wel verbaast over hoe makkelijk het was om er een knoop in te leggen, aangezien het touw zo stug is, maar verder werd ze er niet blij van. Het voelde zwaar in haar handen, het was te stijf en het stonk. Haar handen voelden daarna ook een beetje plakkerig en roken ook naar dat rare luchtje wat er in het touw zit.

Het uiteinde van het touw

De uiteindes van het taboom hemp rope in mijn hand. Close-up van het uiteinde van het taboom hemp rope

De uiteindes van touw, daar moet je altijd iets mee doen. Als je er niks mee doet, gaat het rafelen en dan hou je uiteindelijk geen touw meer over. Meestal worden er wikkelingen met dun draad omheen gedaan, soms worden er ook knoopjes in gemaakt. Bij het Taboom Hemp Rope zitten er stukjes metaal of plastic aan de uiteindes. Daar zie je het merkje op staan. Dat ziet er super leuk uit, maar het is gewoon niet handig.

Wanneer je een bondage aan het doen bent, bijvoorbeeld een leuk borstharnasje, en je werkt in de buurt van iemands gezicht, dan kan het uiteinde van het touw best per ongeluk eens tegen het gezicht aan slaan bij het doorhalen van het touw. Wanneer dit gewoon alleen touw is, is dat niet zo erg. Maar deze plastic of metalen stukjes zijn best wel hard. Het lijkt me behoorlijk pijnlijk wanneer dit gebeurt. Echt iets om mee uit te kijken dus!

Conclusie

Het is niet duidelijk of het Taboom Hemp Rope echt hennep is, of misschien toch jute. Het touw voelt stug en ruw aan en heeft een beetje een nare geur. De uiteindes zijn voorzien van plastic of metalen kapjes, waardoor je echt uit moet kijken dat dit niet in iemands gezicht knalt met het doorhalen. Er is best te knopen met dit touw, maar het werkt niet super makkelijk. Het gevoel van dat stugge, ruwe op mijn huid vond ik wel lekker voor even.

Je kan het Taboom Hemp Rope hier bestellen bij Bol.com voor 19,99 euro

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.