System Jo H2O Gel | Glijmiddel review

18-10-2023

Op Erofame kreeg ik System Jo’s H2O Gel glijmiddel gepresenteerd. Een glijmiddelreview van mijn hand is echt al heel lang geleden. Hoog tijd dus omdat anders te doen.

System Jo’s H2O Gel heeft een aantal eigenschappen die het anders maken dan wat ik normaal gewend ben, en dus is het tijd voor een review.

Specificaties System Jo H2O Gel

 • Type Glijmiddel: Glijmiddel op waterbasis
 • Aangeraden voor: Penis masturbatie
 • Ingrediëntenlijst:
  • Water (Aqua)
  • Glycerine
  • Hydroxyethylcellulose
  • Acrylaten/C10-30 Alkyl Acrylaat kruispolymeer
  • Methylparabeen
  • Natriumhydroxide
  • Propylparabeen
 • Bodysafe? Voor penisgebruik wel, de parabenen in dit product zijn voor het bedoelde gebruik (penismasturbatie) veilig, wel kan het zijn dat je er op reageert als je allergisch bent voor parabenen.
 • Prijs: € 23,55 bij Erotouch

System Jo

Als je op onze website bent geweest en onze categorie Lubes & Creams hebt gekeken zal je ongetwijfeld wat producten van System Jo langs zien komen.

Het merk bestaat al een tijdje en is vooral bekend van de glijmiddelen met smaakjes, zo hebben ze zelfs een tijdje geclaimed dat je hun glijmiddel ook over je ijs kon doen als “saus”. Dit soort glijmiddel is ook lichaamsveilig voor uitwendig gebruik, maar misschien iets minder voor intern (vanwege de aanwezige glycerine), en eerlijkheidshalve, het smaakt ook echt best lekker.

Kortom, een merk waar je zeker iets van moet proberen, maar check wel even de ingrediënten en check ook even waar het voor dient, gelukkig zet System Jo dit altijd wel duidelijk op hun verpakkingen.

System jo h2o gel voorzijde

System Jo H2O Gel

Zoals ik al zei, ik werd op de laatste Erofame voorgesteld aan de System Jo H2O Gel, een dik gelachtig (what’s in a name) glijmiddel, met als doel, zoals System Jo het noemt “Solo or Partner play”, daar moet dan wel bijgezegd worden dat ze dan vooral bedoelen “voor de penis” als hulp bij het aftrekken.

Overigens noemen sommige winkels het “for men”, iets wat System Jo, zelf niet doet, want zij snappen wel dat je als “man” niet per se een penis hebt, en dat als je een penis hebt, je misschien niet als “man” identificeert. Maar ja, sommige winkels vinden dat blijkbaar nog steeds lastig.

De System Jo H2O Gel kenmerkt zich door de dikte en het feit dat het eigenlijk helemaal niet draderig is zoals ander glijmiddel. Het voordeel daarvan is dat het “op zijn plek” blijft en dat het na gebruik makkelijk te verwijderen is.

Ook is dit glijmiddel Glutenvrij en bevat het geen ingrediënten van dierlijke afkomst, waardoor het als Vegan aangemerkt kan worden.

Verder hydrateert het de huid, laat het geen vlekken achter en geeft het een extra “zijdeachtig” gevoel tijdens het gebruik.

System Jo H2O Gel in de doos

De in de doos paragraaf is een standaard paragraaf in al mijn reviews. Maar zoals je waarschijnlijk al gezien hebt op de foto’s komt de System Jo H2O Gel niet in een doos, maar in een zwarte tube. Die ik er persoonlijk wel stylish uit vindt zien.

Vooral de zilveren band en het logoblok geven deze tube een degelijke uitstraling.

Ook is het goed om te melden dat er een speciale doseer “tuit” op zit die ervoor zorgt dat er geen glijmiddel lekt op het moment dat je niet in de tube knijpt.

System jo h2o gel achterzijde

System Jo H2O Gel getest

Het gebeurt mij niet snel dat ik geïntrigeerd raak door glijmiddel, maar juist doordat de vertegenwoordiger van System Jo mij het verschil liet zien tussen hun gewone H2O glijmiddel en deze System Jo H2O Gel gebeurde dat wel.

In beide glijmiddelen zitten namelijk dezelfde ingrediënten, maar doordat de verhoudingen ander zitten heb je een heel ander product.

Overigens maakt dat wel dat ik hun normale H2O glijmiddel niet bodysafe vindt en dus ook niet gereviewed heb, dat zou namelijk “ook voor intern gebruik” zijn, maar dat is met de parabenen en glycerine die erin zitten, simpelweg niet bodysafe.

Omdat de System Jo H2O Gel nu wordt aangemerkt voor gebruik bij het aftrekken van een penis, is het voor dat specifieke doel wel veilig genoeg, mits je natuurlijk niet allergisch bent voor parabenen. Overigens, ten overvloede, deze parabenen zijn dus niet aantoonbaar kankerverwekkend en ook goedgekeurd door de NVWA.

Maar, tijd om te testen.

Wat inderdaad opvalt, is dat de System Jo H2O Gel heel erg dik aanvoelt en als een soort laagje tussen je hand en je pik komt te zitten, dat geeft inderdaad een extra sensatie, die ik wel kan waarderen.

Waar je bij ander glijmiddel toch al snel een soort van plakkerige sensatie krijgt, heb ik dat tijdens het gebruik van de System Jo H2O Gel niet opgemerkt.

Wel moet ik zeggen dat als je even stopt met aftrekken de System Jo H2O Gel al snel opdroogt en ook wel een beetje plakkerig wordt, echter duurt dat niet heel erg lang en is het, in tegenstelling tot andere glijmiddelen, als het helemaal opgedroogt is, ook echt niet meer plakkerig. Sterker nog, je merkt eigenlijk niet dat je het gebruikt hebt.

Wel betekent het, dat als je even stopt met aftrekken, om welke reden dan ook, je toch weer even nieuw glijmiddel moet pakken wil je dezelfde sensaties behouden.

Natuurlijk is dat helemaal aan jezelf.

Al met al ben ik eigenlijk wel onder de indruk van dit glijmiddel, zeker omdat het een glijmiddel op waterbasis is, en ik normaliter vooral hybride of oliebasis glijmiddel zie dat specifiek bestemd is voor penisplay. Echt wel een leuke ontdekking dus.

Het zou natuurlijk helemaal tof zijn als je dit glijmiddel ook nog voor “andere dingen” zou kunnen gebruiken, maar dat zou ik je toch met klem afraden. Wat trouwens niet zegt dat het “echt niet kan”, maar echt helemaal gezond is het toch niet.

Wil je dus eens iets anders tijdens het aftrekken, dan is dit glijmiddel wel echt een leuke toevoeging om weer eens iets anders te voelen.

System jo h2o gel aanzicht van de doseertuit

Schoonmaak

Het schoonmaak onderwerp is meestal voor toys, maar gezien de eigenschappen van dit glijmiddel denk ik dat ik het toch ook maar even moet benoemen.

Allereerst droogt dit glijmiddel “schoon” op, dus als je gewoon wil blijven liggen en wachten, dan is dat een optie. Als je het sneller van je lichaam af wil, omdat je bijvoorbeeld toch overgaat van aftrekken naar penetratie of andere activiteiten, dan is het ook met een schone doek (zou geen tissue gebruiken) makkelijk te verwijderen.

Het snelste spoel je het natuurlijk weg met warm water en een beetje zeep, maar dat kan een sessie met je partner natuurlijk een beetje verstoren, hoewel een intieme douchesessie bijvoorbeeld natuurlijk ook altijd heel leuk is.

Conclusie

Hoewel ik normaliter nooit een glijmiddel waar parabenen inzitten zou overwegen, is de System Jo H2O Gel echt wel heel lekker om te gebruiken bij het aftrekken.

Maar let er dus wel op dat je dit glijmiddel ook echt daar alleen voor gebruikt, als je echt bodysafe bezig wil zijn.

Ben je je daarvan bewust dan is System Jo H2O Gel echt wel aan te raden om je aftreksessie weer eens anders te maken.

Je koopt System Jo H2O Gel bij Erotouch voor €25,55

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.