Svakom Siren – sextoy review

06-07-2020

De Svakom Siren lijkt qua uiterlijk best wel op de Svakom Nymph, waar ik niet zo heel lang geleden nog een review over schreef. Maar ook al lijkt de Svakom Siren qua uiterlijk wel, hij is toch heel anders!

Specs

Materiaal: Siliconen, niet giftig of poreus en helemaal bodysafe
Oplaadbaar: Ja, met USB-oplaadkabeltje
Standjes: De bol heeft 5 standjes en 5 patronen, de flapjes hebben 3 standjes
Waterproof: Ja
Verkoopprijs: 63,63, hier te koop bij Bol
Is ’t wat? Hij ziet er eng uit, maar is zo lekker!

De verpakking en de inhoud

De svakom siren naast de doos. De doos is wit met een foto van de siren. De svakom siren in de binnenste bewaardoos. Er is een uitsnede in de doos waar hij precies inpast.

Zoals altijd bij Svakom is ook deze verpakking gewoon heel clean en saai. Witte doos met foto van de toy. Niks mis mee, maar om te zeggen dat het leuk is, nee. Wat wel handig is, is dat onder de sleeve een stevige doos zit, waar je de toy en toebehoren prima in kan bewaren.

In de verpakking vind je naast de Svakom Siren zelf ook een bewaarzakje, een garantiekaartje, een USB-oplaadkabeltje en een mooi bewaarzakje. Het zakje ruikt trouwens echt super chemisch, heel apart. Als je β€˜m even een dagje uit de doos laat liggen, gaat dat geurtje grotendeels weg.

Mijn eerste indruk van de Svakom Siren

Close-up van de siren in de binnenste doos. Je ziet met zilveren letters onder de onderkant van de toy 'siren' staan. De svakom siren van boven gezien, met een lipstick er naast.

De bovenkant van de Siren ziet er wel aangenaam uit. Een bol die je kan gebruiken voor uitwendige of inwendige stimulatie. Maar de onderkant? Ik vind het er heel onaantrekkelijk uitzien. Het deed me denken aan zo’n scherpe, puntige pincet. Iets wat je bij CSI zou zien wat ze gebruiken om een kogel te verwijderen uit een lijk ofzo. En dan die ribbels aan de binnenkant van die puntige flapjes. Het leek me een beetje een pijnlijk geheel.

Je kan de bovenkant en onderkant van de Svakom Siren los van elkaar bedienen. Het bovenste knopje is voor de bol en het onderste knopje voor de flapjes. De bol heeft zowel steady standjes al patronen. Moet je net weten, want je moet dus twee keer op het bovenste knopje drukken om bij de patronen te komen. Ik vind het onlogisch en als ik de gebruiksaanwijzing niet had gelezen, had ik het niet geweten. Zo zie je maar dat het altijd nuttig is om eerst wΓ©l even de gebruiksaanwijzing te lezen. (Ja, ik kwam er zelf ook pas na een paar keer achter, omdat ik ook niet gelijk de gebruiksaanwijzing had gelezen. Shame on me.)

De Test van de Svakom Siren

Svakom siren van voren gezien, je kijkt tegen de bol aan. Close-up van de twee knopjes met het svakom logo er boven.

Ik vond de flapjes er dus een beetje eng uitzien, dus besloot te beginnen met de bol. Wel super leuk dat je kan kiezen welke kant je gebruikt, want multifunctionele toys zijn altijd wel heel tof. Als alle functies tenminste ook goed werken.

De vibraties van de bol zijn prima. Ze zijn niet super diep, maar wel diep genoeg. De standjes gaan van subtiel zacht tot best wel krachtig. Hij begint wel altijd op standje drie, wat ik best wel raar vind, zeker gezien het feit dat je met één knopje door de standjes moet heen klikken. Ik begin graag gewoon zacht en bouw het van daar op.

Je kan de bol bijvoorbeeld gebruiken om je clitoris te stimuleren. Ik vond dat best lekker voelen. Het is niet heel bijzonder, want de vorm is ook vrij standaard, maar ik kan er wel van klaarkomen.

Wat je ook kan doen, is de bol inbrengen. Het is maar een klein stukje, dus ik had er niet heel veel van verwacht. Maar het voelde toch wel echt lekker. Juist omdat het een bol is, is het heel stimulerend om β€˜m in en uit te bewegen. Zowel met als zonder vibraties.

De flapjes

Ik heb de svakom siren in mijn hand en vouw het ene flapje om om te laten zien hoe flexibel dat is. De flapjes van de svakom siren happen om een bloemetje.

Maar toen moesten de flapjes nog. De Fun Factory Volta en de Satisfyer Power Flower hebben natuurlijk ook flapjes, net zoals een aantal andere vibrators. Flapjes zijn in tegenwoordig.Β Maar toch waren dit de eerste flapjes die ik er gewoon eng uit vond zien. Dat smalle, puntige gecombineerd met de ribbels doet het gewoon niet voor me. Maar ik kan natuurlijk geen goede review schrijven als ik het niet probeer.

Gelukkig dat ik dat deed, want ik zat er zo ontzettend naast. Deze flapjes zijn echt awesome! Ik was echt onder de indruk van het gevoel wat ik kreeg van deze flapjes. Ik hou heel erg van pinpoint stimulatie en dat is precies wat de Svakom Siren doet. Die puntige flapjes zijn daar perfect voor.

EΓ©n of twee flapjes?

Hoe ik de siren het liefst gebruik, met de zijkant van één flapje tegen de zijkant van mijn clitoris. De flapjes van de siren om het topje van de clitoris heen

Ik vond het het fijnst om één flapje te gebruiken. Ik liet dan de buitenkant van het flapje (dus het stukje zonder ribbels) net naast mijn clitoris trillen (of flapperen). Dit is echt precies het soort stimulatie wat ik lekker vind. Hele gerichte stimulatie van één specifiek plekje aan de zijkant van mijn clitoris. Yay!

Mijn clitoris is vrij klein en ligt wat verstopt tussen mijn schaamlippen, waarschijnlijk dat ik het daarom wat lastiger vond om de twee flapjes om mijn clitoris te plaatsen en op die manier gestimuleerd te worden. Het lukte wel, maar het was iets meer gedoe. Dat gedoe was trouwens wel de moeite waard, want het voelde dan ook dubbel zo intens. Van de ribbels merkte ik trouwens niks.

De knopjes

De svakom siren voor de gebruiksaanwijzing waar je in ziet dat hij 2 uur moet opladen en het dan 3 uur doet. De achterkant van de svakom siren waar het oplaadstekkertje in moet. Je ziet ook het ce keurmerk.

Bijna alles aan de Svakom Siren vind ik leuk. Maar de knopjes vind ik wel onhandig. Je kan ze niet heel goed voelen. Precies aan de achterkant van de knopjes voel je ook het CE keurmerk, wat het nog wat verwarrender maakt. Ook liggen de knopjes echt in het siliconen, waardoor het indrukken ook niet heel makkelijk gaat. Vooral voor de bol met al die standjes had ik daar wel graag twee knopjes voor gehad. Twee fijne, goed voelbare knopjes.

Conclusie

De Svakom Siren heeft me echt verrast. Ik vond die smalle, geribbelde flapjes er eng uit zien, maar ze geven precies de pinpoint stimulatie die ik fijn vind. Niks engs aan, alleen maar héél erg lekker. Alleen de knopjes zijn een beetje onhandig. De kant met de bol is ook prima. Goede vibraties, de vorm is ook fijn voor inwendig gebruik. Een echte multifunctionele toy dus.

De Svakom Siren is hier te koop bij Bol.com voor 63,63

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.