Svakom Sam Neo | Masturbator review

08-12-2021

De Svakom Sam Neo. Ik had het zo laat in het jaar eigenlijk niet meer gedacht, maar als bijna afsluiter van 2021, nog net voor de grote giveaway gekte, toch nog een toy waar ik echt rete enthousiast over ben. Maar ho, moet je deze review dan nog lezen? Ja natuurlijk wel.

SPECS

  • Materiaal: ABS plastic en TPR
  • Aantal patronen: 5
  • Oplaadbaar? Ja, met een USB-kabel
  • App? Ja, je kan deze toy met een app besturen
  • Lengte: 23,50 cm
  • Interne lengte:12,80 cm
  • Binnendiameter: 4,50 cm
  • Buitendiameter: 8,20 cm
  • Prijs: € 99,95 bij Easytoys

Svakom Sam Neo

De Svakom Sam Neo is wat men noemt een automatische masturbator voor de penis. Wat eigenlijk zoveel betekent dat hij een aantal kunstjes kan waarmee jij tijdens het masturberen alleen maar de Svakom Sam Neo hoeft vast te houden en dit seksspeeltje al het β€œwerk” doet.

In het geval van de Svakom Sam Neo kan deze masturbator volgens de doos en de handleiding zowel zuigen als vibreren. Met 5 verschillende standjes, een combi van zuig- en vibratiepatronen. En dit alles ook nog eens op afstand te bedienen via bluetooth waar natuurlijk een app bij hoort.

Wat opvalt aan de Svakom Sam Neo is dat alle bediening via 1 knop verloopt, het aan en uitzetten, het koppelen en het navigeren door de standjes. Allemaal met een knop boven op de masturbator.

Svakom Sam Neo in de doos

Net zoals zijn β€œgrotere” familielid de Svakom Alex Neo zit de Svakom Sam Neo in een witte doos met de naam van de toy er op en natuurlijk een afbeelding waarbij je de toy kan zien.

De doos heeft eerst een sleeve, daarin zit dan de doos zelf, en in die doos, zit de Svakom Sam Neo verpakt samen met een los doosje waarin je de handleiding en de oplaadkabel vindt.

Svakom Sam Neo getest

Ik moet zeggen, ik was heel nieuwsgierig naar de Svakom Sam Neo, zeker na de blijdschap die de Svakom Alex Neo mij bracht (ondanks de rare stemmetjes in het apparaat).

Maar toen ik de doos open deed dacht ik eigenlijk meteen, is dit het? Een veel kleiner apparaat. Alleen een oplaadpoort en 1 knop. Gaat dit het nou worden?

Maar ik zou natuurlijk een ernstig suffer reviewer van seksspeeltjes zijn als ik dingen niet gewoon probeer.

Ik had wel al het een en ander gezien over de Svakom Sam Neo omdat ik hem veel tegenkwam bij mijn research naar de Alex neo. Wat ik dus al van andere reviewers en gebruikers had begrepen is dat de Svakom Sam Neo er misschien heel nauw uitziet, maar dat hij het beste tot zijn recht komt met veel (en dun) glijmiddel. Dat staat niet in de handleiding (wel dat je glijmiddel moet gebruiken, niet dat je VEEL glijmiddel moet gebruiken) en ik denk dat dat wel echt een gemiste kans is, want als je dat niet weet, dan denk je denk ik snel, nou is dit het?

Svakom sam neo vanaf de bovenkant gezien

Heel veel glijmiddel

Waarom dan zoveel glijmiddel? De Svakom Sam Neo zuigt, en ik bedoel dan niet dat het een miskoop is, maar dat hij zich letterlijk om je pik heen zuigt, om dat effect goed (en vooral comfortable en lekker) voor elkaar te krijgen moet er een situatie zijn dat je penis goed naar binnen kan glijden, maar dat er ook plek is voor het hele zuig gebeuren, kortom een flexible vacuum en dat ontstaat als je veel glijmiddel gebruikt.

Svakom Sam Neo echt getest

Daar lag ik dan, flink veel (warm) glijmiddel in de Svakom Sam Neo, ik schoof hem over mijn penis heen en drukte de Svakom Sam Neo aan. En er gebeurde niets. Blijkt dat dat normaal is, want ze hebben er rekening mee gehouden dat je misschien eerst de app wil koppelen.

Druk je nogmaal op de knop bovenop dat begint zuig en vibratie standje 1, met nog een druk naar zuig en vibratie 2 en uiteindelijk 3. De laatste twee standjes zijn alleen zuigen of alleen vibreren.

Goed dat was dus even een snelle klik door de standjes, snel terug naar standje 1, en ik was eigenlijk al heel blij verrast. Het zuigen werkt echt, het vibreren is ook lekker en jeetje, dit voelt alsof het alleen maar lekkerderder gaat worden.

En inderdaad standje 2 en 3 gaan ook heel erg lekker, en voor de afwisseling af en toe alleen zuigen en dan alleen vibreren.

Het gevoel is echt heel erg geil en het duurt dan ook niet lang voordat ik echt een heel erg lekker orgasme heb, en dat is, zeker met een seksspeeltje, best wel een tijdje geleden.

De app

Hoewel je de Svakom Sam Neo heel goed in β€œmanual” modus kan gebruiken zijn je opties heel erg beperkt, je hebt met de Feelconnect app (eigenlijk van Kiiroo) veel meer opties. Je kan namelijk de zuig en vibratie intensiteit apart van elkaar inregelen, er zijn meer β€œstandaard” standjes en buiten dat kan je ook je toy door een partner of door een video laten bedienen.

Hoewel het verbinden heel vlekkerloos ging moet ik wel zeggen, de Feel Connect app is een beetje een draak van een app, de interface is onduidelijk, je moet echt zoeken wil je zelf je toy besturen, het is best een gedoetje. Is dat gedoetje het waard? Ja dat dan weer wel, maar als Kiirroo (of Svakom) gewoon even iemand in dienst nemen die wel weet hoe je een UI (of UX) maakt voor een app, dan zou dat echt enorm helpen.

Maar jemig mensen, wat is dit ondanks alle gedoetjes tot nu toe een lekkere toy. Was dat alles qua gedoetjes? Nee, want, zie volgend hoofdstuk

Svakom sam neo enkele knop die de bediening van dit seksspeeltje regelt

Geluid

Dat goeie vibraties nu eenmaal geluid maken heb ik allang geaccepteerd, maar blijkbaar maakt een goed zuigende toy ook echt heel veel geluid. En jemig de pemig wat maakt de zuigfunctie van de Svakom Sam Neo een herrie. Het is echt heel heftig, hard en als het niet zo goed voelde zou het echt een kneiterharde dooddoener zijn. Het is eigenlijk gewoon niet fijn. Bij solo masturbatie met een noice cancelling headphone ben je wel gered. Maar ga je de Svakom Sam Neo gebruiken voor een camsessie of wat dan ook? Dan wordt het over de toy heen blehren om elkaar te verstaan. Het is gewoon eigenlijk niet te doen.

Schoonmaak

Het schoonmaken van de Svakom Sam Neo is vrij eenvoudig. De TPR-sleeve is makkelijk uit de Svakom Sam Neo te halen en dan (binnenste buiten) goed te reinigen en te drogen. De casing kan je natuurlijk met een vochtige doek reinigen dus dat is ook vrij simpel.

Conclusie

Nooit gedacht dat ik een echt luidruchtige toy tot een van mijn favo toys van het jaar zou benoemen, maar dat is de Svakom Sam Neo toch echt. Het is gewoon ZO lekker, een echte aanrader, ondanks de herrie overigens, want dat is toch wel een dingetje.

Je koopt de Svakom Sam Neo bij Easytoys voor € 99,95

PS.

Op de website van Easytoys staat vermeldt dat de sleeve van silicone is, dat is niet zo, de sleeve van de Svakom Sam Neo is van TPR.

Jay

Jay is de persoon achter Tess Tesst die verantwoordelijk is voor het testen van, en schrijven over seksspeeltjes die gericht zijn op de penis en de prostaat.

Omdat Jay ook kinkster is zal hij van tijd tot tijd ook een review of artikel schrijven over Kink en BDSM en alles wat daar bij komt kijken

Buiten zijn talent voor testen en schrijven over seks, seksualiteit, BDSM en natuurlijk seksspeeltjes, is hij ook verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, de marketing en nog veel meer andere zaken binnen Tess Tesst en veel andere websites van zijn klanten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.