Svakom Emma Neo

04-10-2021

Svakom is niet zo’n bekend merk, terwijl ik vind dat ze best wel wat toffe toys hebben. Ik kreeg van Svakom zelf de Svakom Emma Neo. De nieuwe versie van deze wand vibrator. Nu is ‘ie ook met app te bedienen.

Specs

Materiaal: siliconen en ABS-plastic(helemaal bodysafe)
Oplaadbaar: ja
Standjes: 5 standen en 5 intensiteiten
Waterproof: ja
Verkoopprijs: 80,05 euro, hier te koop bij Bol.com 
Is ’t wat? Ik ben niet super enthousiast

De verpakking en de inhoud

De verpakking van de svakom emma neo De svakom emma neo en het opzetstuk in de doos.

De doos van de Svakom Emma Neo is vrij clean. Het is een doos met daaromheen een sleeve. Op de sleeve zie je een foto van de toy en het opzetstuk. Ook vind je wat informatie terug op de doos. Onder de sleeve zit een witte doos met het Svakom logo. Het is een stevige doos waar je je sextoy makkelijk in kan bewaren.

In deze doos vind je natuurlijk de Svakom Emma Neo zelf, het rabbit opzetstuk, een gebruiksaanwijzing, het oplaadkabeltje en een bewaarzakje. Best een mooi bewaarzakje trouwens, niet zo’n cheap satijnen dingetje.

Mijn eerste indruk van de Svakom Emma Neo

De verpakking en de inhoud De svakom emma neo naast een lipstick

De Emma Neo ziet er prima uit. Het is niet een klassieke wandvibrator qua vorm, maar hij heeft een bolletje aan de bovenkant. De onderkant van de Svakom Emma Neo is goudkleurig ABS-plastic. Vind ik er altijd wel tof uit zien in combinatie met zwart siliconen.

Op het handvat-gedeelte zitten de knopjes. Je hebt een knopje om ‘m te verwarmen en dan nog twee knopjes voor omhoog en omlaag, en een S-knopje wat meerdere functies heeft.

Dan is er nog het rabbit opzetstuk. De naam is helemaal goed gekozen, want het ziet er uit als twee konijnenoren. De oren zijn flexibel, dus die kan je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Dat is natuurlijk altijd leuk, een beetje experimenteren met een sextoy en kijken wat je allemaal fijn vindt voelen.

De test van de Svakom Emma Neo

Svakom emma neo in mijn hand. Svakom emma neo en een flesje sliquid

Je kan de Svakom Emma Neo zo gebruiken, of met app. Ik besloot om ‘m eerst gewoon met de knopjes te testen. Natuurlijk gebruikte ik glijmiddel. Wil je weten waarom? Check dan even onze glijmiddel video. Ik had hoge verwachtingen van de vibraties van deze Svakom wand, maar dat viel me eigenlijk een beetje tegen. De vibraties zijn wel krachtig, maar niet heel diep. Het is ook niet heel dramatisch hoor, het is wel gewoon oké, maar niet heel indrukwekkend. Een beetje gemiddeld, zou ik zeggen.

Ook vind ik de knopjes vreemd. Het S-knopje activeert een ‘intelligente functie’, maar volgens mij houdt dat vooral in dat ‘ie een beetje random gaat vibreren. Er zijn ook normale steady standjes en patronen. Die je ook harder en zachter kan zetten. Er zijn dus maar drie knopjes, maar het is mij niet geheel duidelijk hoe ze nu werken. Het blijft een beetje een mysterie. Gewoon random wat klikken en hopen dat het goedkomt was mijn devies.

Wat wél echt heel fijn is aan deze Svakom Emma Neo, is de opwarmfunctie. Er zijn tegenwoordig best wel wat vibrators met deze functie, maar meestal stelt het niet zoveel voor, omdat de sextoy dan niet warm genoeg wordt. De Emma Neo wordt wél warm genoeg. En dat voelt dus écht heel erg lekker. Ik hou normaal gesproken juist wel van kou, ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om een rvs of glazen dildo juist wat af te koelen. Maar een warme toy is toch ook wel echt super fijn. Als ‘ie dus warm genoeg is. Het voelt als een soort luxe treatment voor je vulva. Ik hou er van! En dit doet de Emma Neo dus heel goed. Het voelt allemaal net wat lekkerder en luxer door deze, super goed werkende, functie.

Het rabbit opzetstuk

De svakom emma neo in mijn hand, met het rabbit opzetstuk er op. De oortjes van het svakom emma neo zijn flexibel.

Ik vind het altijd leuk als je een opzetstuk bij een wandvibrator krijgt. Meer mogelijkheden is altijd beter. En meer mogelijkheden is precies wat je hebt met dit rabbit opzetstuk. Je schuift het, met een klein beetje moeite, om de kop van de Svakom Emma Neo. Hij zuigt dan vacuüm, dus dan zit ‘ie ook goed vast. De warmtefunctie werkt niet door dit opzetstuk heen, dus daar heb je even niks meer aan. Maar het is wel echt leuk om dit opzetstuk te gebruiken.

Je kan de flapjes gewoon zo tegen je clitoris laten trillen, of natuurlijk tegen elk ander lichaamsdeel wat jij lekker vindt. Als je van vibratie bij je tepels houdt, kan je die ook goed tussen de oortjes plaatsen.

Ook kan je de twee oren tegen elkaar drukken en ‘m zo in je vagina inbrengen. In je vagina gaan de oortjes dan weer wat uit elkaar, waardoor het wat ‘voller’ voelt. Ik vond het wel een fijn gevoel.

Verder kan je ‘m ook prima gebruiken voor om de penis, met wat extra glijmiddel. Allemaal helemaal leuk!

De Svakom app

Screenshot van de svakom app Screenshot van de svakom app

Dit is dus de Neo versie van de Svakom Emma Neo en ik was heel benieuwd naar de Svakom app, want die had ik nog nooit gebruikt. Ik heb van andere merken natuurlijk wel al de apps getest, dus ik was benieuwd hoe deze app in vergelijking zou zijn.

Op ’t eerste gezicht ziet de app er prima uit. Je hoeft je niet te registeren, maar je kan ‘m zo gebruiken. Dat vind ik prettig. De Emma Neo is met de app makkelijker te bedienen, want die knopjes vond ik dus een beetje raar. Maar in de app is het ook een beetje vreemd. Bij elk standje staat ook een plaatje en normaal, of in elk geval bij andere apps, is dat plaatje representatief voor de vibraties die je gaat voelen als je die optie kist. Dat is bij de Svakom app niet zo. Het is dus wat dat betreft een beetje een verrassing wat het patroon gaat doen. De visualisatie klopt er niet echt bij.

Ook kan je live een patroon tekenen, wat eigenlijk vooral inhoudt dat je door omhoog en omlaag te swipen de wandvibrator harder en zachter laat trillen. Opzij bewegen kan wel, maar doet verder niks. Je kan dus hele mooie krullen ‘tekenen’ op het scherm, maar hij reageert alleen op hoog en laag. Daar is trouwens ook nog een aparte ‘intensity’ functie voor, wat gewoon een balkje is waarbij je dus alleen maar omhoog en omlaag kan swipen. Zodra je je vinger van het scherm haalt, stopt de Emma met trillen.

Er is ook een functie waarbij hij reageert op muziek en eentje waarbij hij reageert op omgevingsgeluid. Toys die reageren op muziek, ik vind het altijd vrij random. Zo ook bij deze Svakom Emma Neo. Ook het reageren op omgevingsgeluid lijkt leuk, maar werkt niet super. Het is echt leuk genoeg om gewoon mee te spelen en van te kunnen genieten, maar verwacht niet dat het echt één op één correspondeert met het geluid.

Connecten met een partner

De svakom emma neo en het rabbit opzetstuk Close-up van de knopjes van de svakom emma neo

Ik denk dat de belangrijkste reden van het gebruik van een sextoy app toch wel is het connecten met een partner op afstand. Dat kan ook in de Svakom app. Je kan een ‘room’ creëren waar je alleen in zit om te beginnen, maar je kan dan ook iemand anders uitnodigen. Dat doe je door middel van het delen van de speciale code. Die kan je bijvoorbeeld via Whatsapp versturen. Je stuurt dan echt alleen de (hele lange) code. Er staat verder niks bij. Je moet dus zelf eerst even een appje met uitleg sturen. De ander moet dan ook de Svakom app hebben en deze code invullen.

Als je in zo’n room ziet, krijg je een melding van elke actie die je doet. Dus elke keer als je een ander patroon kiest, krijg je de melding dat je iets gedaan hebt, met een getal daar voor. Wanneer je partner de room in komt, krijg je daar ook een melding van. Als je net heel druk bent met op patronen klikken, mis je waarschijnlijk dat er iemand is binnen gekomen.

De ander kan vanaf dat moment ook op de knopjes drukken, en daar krijg je dan ook een melding van in je lijstje, ook weer met een nummer er voor. Telt lekker op. Er is verder geen manier in de app om met elkaar te communiceren. Er is geen chat of (beeld)bel functie. Dat vind ik wel echt heel apart.

Ik bedoel, het is echt wel spannend hoor, als iemand anders mijn toy bestuurt. Maar ik wil daar graag ook wel een beetje communicatie bij. Je kan natuurlijk ondertussen Whatsappen (waarbij je partner elke keer de melding krijgt dat jij de room verlaten hebt als je naar je Whatsapp scherm switcht) of bellen, maar in principe verwacht ik deze functie toch wel in een app zelf.

Het werkte allemaal verder wel prima. Het connecten ging makkelijk, het was een beetje vreemd maar niet heel moeilijk om een partner in de app te krijgen en die kon ook makkelijk gebruik maken van de functies. Maar ik miste dus wel een stukje echte connectie.

Conclusie

De Svakom Emma Neo is een leuke wandvibrator, maar de vibraties zijn niet meer dan gemiddeld. Het rabbit opzetstuk is leuk en biedt veel mogelijkheden. De opwarmfunctie van de Emma is heel goed, dat voelt echt heel fijn.

De Svakom app functioneert wel goed, maar er zit geen chat/bel functie in en dat mis ik toch wel echt. Het connecten en de connectie bewaren gaat wel heel goed.

Je kan de Svakom Emma Neo hier bestellen bij Bol.com, nu voor 80,05 euro.

 

Tess

Tess heeft voordat ze TessTesst.nl begon bijna tien jaar in verschillende seksshops gewerkt en daar leerde ze superveel over alle soorten seksspeeltjes en zo groeide haar interesse voor seksspeeltjes nog verder.

Seksspeeltjes testen vind ze echt superleuk om te doen en ze hoopt dat het jou helpt om een seksspeeltje te kiezen die bij jou past. Maar ook hoopt ze door open en eerlijk te schrijven over sex toys, BDSM, kink en dus ook seks, dat ze een beetje meehelpt het taboe te doorbreken. Waarom zou dit een onderwerp moeten zijn waar we ons voor moeten schamen? Weg met die schaamte! De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?

Tess maakt samen met Daphne de podcast Meet the Kinksters.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.